روانشناسیویدئو ها

۱۰ راهکار موثر برای درمان افسردگی بدون دارو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

افسردگی جزء آن دسته از بیماری هایی است که اگر کسی به آن مبتلا شود ، تمام ابعاد زندگی خود را تحت تاثیر آن خواهد دید. ابتلا به این معضل ، ارتباطی با سن ، جنسیت و شرایط جسمی انسان ندارد و می تواند هر کسی را به خود گرفتار نماید. به طوری که در دنیای امروز ، افراد زیادی با آن دست و چنجه نرم می کنند. این افراد به دنبال راه حل های کارآمد و موثر برای درمان آن هستند و اغلب آن ها به ناچار از هر نوع دارویی استقبال می کنند.

همه ما می دانیم که استفاده بیش از حد از داروها باعث می شوند تا انسان به جای درمان یک بیماری ، به بیماری های دیگری هم دچار شود. بنابراین ما و همکارانمان در مرکز مشاوره خانواده رایکو ، با ارائه این مقاله ، سعی داریم تا راهکارهایی را معرفی کنیم که بتوانند در درمان افسردگی کمک کننده باشند. این راهکارها جدا از داروهای شیمیایی در نظر گرفته شده اند و نیاز به درمان با داروهای مضر و کم بازده را کاهش خواهند داد. اگر فردی بتوانند چنین راهکارهایی را مورد استفاده قرار دهد ، قطعا می تواند آرامش از دست رفته را به زندگی خود برگرداند.

اگر شما هم علاقه مند به شناخت این راهکارها هستید ، مطالعه این مقاله می تواند برایتان مفید باشد.

ماهیت و تعریف افسردگی

ماهیت و تعریف افسردگی
ماهیت و تعریف افسردگی

قبل از این که در مورد راهکارهای درمان افسردگی صحبت کنیم ، بهتر است به بیان ماهیت و چیستی آن بپردازیم. افسردگی جز بیماری های روانی شایع در میان همه اقشار جامعه است. بروز این بیماری به عوامل مختلفی بستگی دارد که در جای خود به آن ها خواهیم پرداخت. اما نکته ای که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد این است که بیماری افسردگی بر تمامی اعضای بدن و کارایی آن ها تاثیر گذار است ؛ چرا که روح و روان انسان را به تسخیر خود در می آورد و منشا بروز آسیب به سایر اعضای بدن نیز خواهد بود.

متاسفانه باید گفت که این بیماری بر روحیه ، احساسات و خصوصا رفتار انسان تاثیرات مخربی را وارد می نماید وبه همین دلیل است که بدون آن که علامتی مانند درد در بخشی از بدن ایجاد کند ، آن را درگیر خود خواهد کرد.
با این توضیحات باید تا حدودی منشا این بیماری را شناخته باشید. به طور کل هر اتفاقی که باعث بروز اختلال در احساسات و روان یک شخص در هر سن و با هر جنسیتی شود ، بعدها زمینه ای برای بروز افسردگی در آن شخص خواهد شد. مشکلات جسمی و بیماری ها و گرفتاری هایی که فرد یا یکی از نزدیکان او را درگیر نموده است ، مشکلات زناشویی ، استرس های ناشی از کار ، تحصیل و مشغله های روزانه ، مشکلات عاطفی مثل کمبود محبت ، دوری از خانواده ، مشکلات اقتصادی ، جدایی و شکست و … می توانند به تنهایی عاملی برای ایجاد افسردگی باشند.

البته افسردگی ممکن است در حالتی نیز رخ دهد که شخص احساس می کند ، بی دلیل به آن دچار شده است. این در حالی است که در اکثر مواقع ، مشکلات گذشته عامل ایجاد افسردگی هستند و یا حتی شرایط حاکم بر جامعه ممکن است این بیماری را به حد خطرناکی در فرد رسانده باشد.

به هر حال ، علت این مشکل هر چه باشد ، باید به سرعت درمان شود. زیرا همان طور که قبلا هم بیان کردیم، تبعات ناشی از آن قادر است تمامی اجزای بدن انسان را تحت تاثیر خود قرار داده و کم کم زمینه ای برای نابودی و زوال او شود.

تا حد امکان به داروهای ضد افسردگی نه بگویید!

تا حد امکان به داروهای ضد افسردگی نه بگویید!
تا حد امکان به داروهای ضد افسردگی نه بگویید!

علت این که مرکز مشاوره خانواده رایکو تصمیم دارد تا راهکارهای مورد نظر خود را بدون در نظر گرفتن هیچ دارویی ارائه دهد ، این است که عوارض ناخوشایند اغلب داروهای شیمیایی را بیشتر از تاثیر آن ها بر بیماری ها می داند. البته این به معنای کنار گذاشتن کامل داروهای شیمیایی موجود نیست.  اما بهتر است برای درمان بیماری های این چنینی ، تا حد امکان از روش های طبیعی و سالم تر استفاده نمود و استفاده از دارو را به عنوان آخرین مرحله در نظر گرفت.

در بیشتر مواقع ، زمانی که بدن شخص هنوز به دریافت دارو عادت نکرده است ، ممکن است دچار تهوع و سر درد شود. همچنین این داروها می توانند عاملی برای ایجاد خستگی و خواب آلودگی و یا در برخی موارد بی خوابی شوند. در واقع به علت این که برخی از این داروها ، منجر به افزایش انرژی بدن بیمار می گردند ، او را به بی خوابی دچار نموده و مانع از خواب به موقع او می شوند. این موضوع باعث خواهد شد تا فرد در طول روز احساس خستگی کند و به این طریق اختلالات گوناگونی را در انجام برنامه روزانه خود شاهد باشد.

از طرفی افزایش انرژی بدن بر اثر مصرف این داروها ، فرد را دچار بی قراری و پریشانی و اضطراب خواهد نمود و دلیل این امر همان عدم برقراری آرامش در زمان استراحت او می باشد. علاوه بر این موارد ، سرگیجه ، یبوست ، تار شدن دید ، ایجاد مشکلات زناشویی و …  هم می توانند از عوامل ایجاد شده بر اثر مصرف داروهای ضد افسردگی باشند.

علائم هشدار دهنده افسردگی

علائم هشدار دهنده افسردگی
علائم هشدار دهنده افسردگی

قبلا هم بیان نمودیم که افسردگی جز بیماری هایی است که آثار بروز آن بر روی جسم انسان نمایان نمی گردد. یعنی مانند بیماری هایی مثل سرخک یا آبله روی پوست ، لکه هایی ایجاد نمی کند که بتوان آن را به راحتی تشخیص داد. اما علائم بارزی در بیماران مبتلا به افسردگی قابل مشاهده است که تشخیص آن را ممکن می سازد.
این تشخیص حتما باید توسط پزشکان صورت گیرد و مصرف هر نوع داروی آرام بخش یا استفاده از هر نوع شیوه ای که توصیه می گردد ، حتما باید به تایید پزشکان رسیده باشد.

احساس غم و اندوه بی دلیل ، تمایل به گریه کردن و عدم توانایی برای کنترل آن ، ایجاد حس نا امیدی ، حس کمبود توجه و محبت ، حس تنهایی و بی پناهی ، یادآوری مشکلات گذشته و در برخی از موارد احساس عذاب وجدان و گناه بدون آن که شخص علت آن را بداند و … از جمله علائم بارز افسردگی هستند. البته هر یک از این علائم ممکن است به تنهایی در شخص بروز کند که علت آن را باید در جای دیگری جست و جو نمود. اما معمولا زمانی این علائم را به افسردگی نسبت می دهند که آثار آن برای مدت طولانی در فرد مانده باشد. به عنوان مثال فرد برای مدت طولانی غمگین است و هر چه تلاش می کند ، نمی تواند این احساس را از خود دور نماید.

قطعا چنین اندوهی منجر به بروز تغییرات در رفتار شخص خواهد شد. برای مثال بیمار ، پرخاشگر و زود رنج می شود و یا این که امور روزانه خود را به کندی و با طمانینه انجام خواهد داد.

بروز اضطراب و نگرانی هم در این افراد دور از ذهن نیست. به گونه ای که شخص برای هر اتفاق طبیعی یا کم اهمیت دچار استرس می شود و احساس می کند که توانایی تصمیم گیری برای انجام کارهای روزانه خود را ندارد و به مشورت با افراد دیگر نیاز خواهد داشت.

در برخی مواقع نیز بیمار احساس می کند که دیگران اطلاعات درستی در اختیار او قرار نمی دهند و از این رو نسبت به اطرافیان خود بدبین و بدگمان می گردد.

علاوه بر این ، شخصی که دچار افسردگی شده است ، خود را قضاوت می کند و خود را در مقایسه با دیگران ، از شایستگی های لازم ، برخوردار نمی داند. این فرد کم کم از اجتماع فاصله گرفته و تنهایی را به روابط اجتماعی و شرکت در جلسات دوستانه و خانوادگی ترجیح می دهد.

در سطح بالاتر ، بیمار به طور غیرطبیعی به مرگ و دنیای پس از آن فکر می کند و ممکن است به جایی برسد که فکر خودکشی را در سر بپروراند و برای این کار برنامه هایی هم داشته باشد.

۱۰ راهکار برای درمان افسردگی

10 راهکار برای درمان افسردگی
۱۰ راهکار برای درمان افسردگی

همانطور که قبلا بیان شد ، هدف اصلی مرکز مشاوره خانواده رایکو از این نوشتار ، معرفی شیوه های درمان افسردگی بدون استفاده از دارو می باشد. بنابراین در این بخش ۱۰ راهکار قابل استناد و کارآمد را معرفی خواهیم نمود.

۱- مراجعه به روانشناسان

اولین و مهمترین راهکار برای درمان افسردگی ، مراجعه به روانشناسان است. آن ها در مراحل ابتدایی داروهای ضد افسردگی تجویز نمی نمایند و سعی دارند تا با معرفی روش های طبیعی و مطمئن مانع از پیشرفت بیماری گردند.

۲- بیشتر اوقات روز را با افرادی بگذرانید که به شما انرژی مثبت می دهند

ممکن است در اطراف شما افرادی باشند که با القای انرژی منفی ، حس ناراحتی و اضطراب را در شما افزایش دهند. برای مثال افرادی که در زندگی خود دچار مشکل شده اند و یا در گذشته مشکلات کنونی شما را با شکست پشت سر گذاشته اند و شما را از موفقیتتان ناامید می نمایند. البته منظور ما از بیان این موضوع ، این نیست که شما نسبت به مشکلات اطرافیان خود بی تفاوت باشید و به جای کمک کردن ، از آن ها فاصله بگیرید. بلکه تنها باید مراقب باشید تا حس ناراحتی و اضطراب آن ها به شما سرایت ننماید.

۳- ورزش را فراموش نکنید

ورزش کردن علاوه بر این که شما را از بیماری های جسمی مختلف مصون می دارد ، موجب خواهد شد تا شما طراوت و تازگی را به زندگی خود وارد نموده و بر خستگی های طاقت فرسا ، غلبه نمایید.

۴- به انجام کارهای سرگرم کننده بپردازید

خود را با کارهایی که به آن ها علاقه مند هستید ، سرگرم کنید. اگر هنر خاصی را فرا گرفته اید ، اوقاتی را به خلق آثار هنری خود اختصاص دهید تا هم روحیه شما و هم اعتماد به نفستان تقویت گردد. علاوه بر این شما می توانید به بازی های فکری و حرکتی بپردازید و با اطرافیان خود ، لحظات شادی را پشت سر بگذارید.

۵- کتاب بخوانید

کتاب بخوانید
کتاب بخوانید

مطالعه داستان های هیجان انگیز که پشتکار و در نتیجه موفقیت ناشی از آن را یادآوری می کنند ، می تواند به درمان افسردگی شما کمک کند.

۶- در صورت لزوم گریه کنید

گریه کردن نعمتی است که در وجود همه انسان ها اعم از زن و مرد در نظر گرفته شده است. پس اگر احساس می کنید که با گریه کردن سبک می شوید ، از انجام آن امتناع ننمایید.

۷- غذاهای مقوی بخورید

خوردن غذاهای مقوی که از آن ها لذت می برید ، آن هم در یک مکان مناسب به همراه اعضای خانواده و دوستان ، شما را برای طی کردن روز تقویت می نماید.  مصرف مواد غذایی که انرژی شما را افزایش می دهند ، به مراتب از خوردن داروهای شیمیایی که عوارض ناخوشایندی به دنبال خود دارند ، موثرتر بوده و درمان افسردگی را سریع تر می کند.

۸- کارهای غیر ضروری را کنار بگذارید

برخی از کارها هستند که انجام دادن آن ها در زمانی خاص، ضرورت ندارد و تنها پرداختن به آن ها موجب عصبی شدن و افزایش اضطراب خواهد شد. برای مثال تصور کنید شخصی خود را برای یک امتحان مهم آماده می کند و در عین حال به تمیز کردن خانه و مرتب کردن آن مشغول شده است.

۹- برای خودتان ارزش و احترام قائل باشید

هرگز تصور نکنید که دیگران نسبت به شما برتری دارند و شما در مقابل آن ها بی ارزش و غیر قابل تحمل هستید. استعداد و توانایی مختص عده خاصی نیست؛ بلکه نوع و سطح آن در افراد ، متفاوت است. به عنوان مثال اگر می بینید که یک نفر از روابط عمومی بالایی برخوردار است و به تنهایی از پس فروش محصولات یک فروشگاه بزرگ بر می آید ، با خودتان بگویید که من هم می توانم کارهایی را انجام دهم که در آن ها خبره هستم. می توانم به خوبی آشپزی کنم ، به خوبی رانندگی کنم ، اطلاعات عمومی بالایی دارم ، هنرمند هستم و…

اگر شما برای خود احترام قائل باشید ، از سوی دیگران هم مورد احترام قرار می گیرید. صبر داشته باشید و با عجله و بدون فکر قبلی ، موضوعی را مطرح نکنید. این کار باعث ناراحت شدن اطرافیان و گاها پشیمانی خودتان خواهد شد.

۱۰-  خواب راحتی داشته باشید

به موقع بخوابید تا بتوانید روز خود را به موقع و با آرامش آغاز نمایید. اختلال در خواب ، منجر خواهد شد تا فرد در طی روز دچار سردرگمی شود و نتواند کارهای خود را در وقت مناسب و درست به انجام برساند. در نتیجه دچار اضطراب شده و خود را سرزنش خواهد نمود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

    1. با سلام و درود، علائم و نشانه های اصلی افسردگی شامل: احساس ناراحتی یا پوچی شدید، کج خلقی زیاد، بی میلی به انجام فعالیت های لذت بخش، اختلالات در خواب، خستگی و پایین بودن انرژی، اختلال های اشتهایی، اضطراتب یا پرخاشگری بیش از حد و …که البته این موارد می توانند به صورت دوره ای قابل مشاهده باشند و یا شدت آنها در افراد با اختلالات خلقی و افسردگی مختلف، متفاوت باشد؛ در کل برای تشخیص دقیق افسردگی می بایست به پزشک مربوطه این حوزه مراجعه کنید.

  1. س من دخترم ۳۰سالمه تو نوجوانی عموم بهم دست درازی میکرد رفته رفته افسردگی گرفتم الانم قرص میخورم چیکارکنم قرصارو بذارم کنار خسته شدم از این زندگی

    1. با سلام و احترام، داشتن فعالیت های بدنی باعث افزایش ترشح هورمون های شادی و لذت می شود. ۴۵ دقیقه ورزش در طول یک روز معادل مصرف قرص هایی مانند سترالین می باشد. ورزش هایی مثل پیاده روی، شنا و … می تواند به درمان افسردگی بدون دارو کمک کند. برای بهتر خوابیدن و در نتیجه کاهش افسردگی می توانید راه هایی که در ادامه اشاره میکنیم امتحان کنید: پیش از خواب تنفس شکمی و ریلکسیشن انجام دهید، در طول روز فعالیت زیادی داشته باشید تا شب با خستگی بخوابید و در اواسط خواب، بیداری نداشته باشید. یکی دیگر از راه های بسیار موثر برای درمان افسردگی، داشتن ارتباطات اجتماعی می باشد، سعی کنید هر چه بیشتر با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار کنید. کم کردن حجم غذا و افزایش وعده های غذایی و استفاده از مواد غذایی حاوی سروتونین، یک روش فوق العاده برای درمان بیماری شما می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره