ازدواج

۱۵ نکته بسیار مهم که باید قبل از ازدواج بدانید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دانستنی های مهم پیش از ازدواج با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

ازدواج یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر دختر و پسری است. فکر کردن به این مرحله با بلوغ فرد شروع می شود و همواره نوعی اضطراب همراه با امید را برای او پدید می آورد. اگر انتخاب درستی برای زندگی آینده خود داشته باشید به خوشبختی دست خواهید یافت و بسیاری از مشکلات بزرگ مانند طلاق و جدایی و مشاجرات طولانی مدت و آزاردهنده را تجربه نخواهید کرد. پس سعی کنید تا عقل و احساس خود را همزمان به کار بگیرید تا پا در یک زندگی ایده آل بگذارید.

نکات زیادی وجود دارد که قبل از اردواج باید به آن ها توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید و به آن چه که لایقش هستید ، برسید. در ادامه این مطلب ۱۵ نکته اساسی و مهم را که نیاز است پیش از شروع زندگی مشترک تان مد نظر قرار دهید، معرفی می کنیم و امیدواریم تا با استفاده از آن ها تصمیم بهتری را بگیرید.

۱۵ نکته مهم و اساسی که باید پیش از ازدواج بدانید

طرز تفکر شما زمان ازدواج را مشخص می کند

این که شخصی به دوران بلوغ رسیده و یا در شرف سن ۲۵ سالگی یا هر سن دیگری است ، دلیلی برای شروع یک زندگی مشترک نخواهد بود. البته سن و بلوغ از اهمیت زیادی برخوردار است اما کافی نیست.

هر دختر یا پسری برای ازدواج باید به تفکر مثبتی برسد و بداند که دقیقا از زندگی آینده خود چه می خواهد. در واقع این آمادگی روحی و جسمی است که به عنوان شرط کافی و لازم شناخته می شود.

معیارهایتان را برای زندگی مشترک تعیین کنید

در زندگی معیار های مشخصی داشته باشید
در زندگی معیار های مشخصی داشته باشید

باید بدانید که هدف اصلیتان برای زندگی مشترک چیست. فراموش نکنید که شما در ایده آل ترین حالت باید تا آخر عمر در کنار یکدیگر زندگی کنید. پس سعی کنید تا هدف مناسبی برای خود تعریف کنید. ترس از تنهایی ، داشتن فرزند و یا کم نیاوردن جلوی اقوام اهداف مناسبی برای تشکیل یک زندگی مشترک نیست. باید طرف مقابل را به خوبی بشناسید و او را با معیارهایی که از قبل در نظر داشته اید مقایسه کنید.

سطح تحصیلات ، شغل ، میزان درآمد ، سن و اختلاف سنی او با شما ، روابط کاری ، نحوه پوشش و انتخاب لباس ، هنرها و توانایی ها ، هدف او برای چند سال آینده ، طریقه رفتار و اخلاق او با همکاران ، دوستان ، خانواده ، نظر او در مورد دین ، میزان اعتقادات و توقعات او نسبت به مسائل دینی ، خصوصیات جسمی شامل چهره ، قد و …، شغل اعضای خانواده و بسیاری از موارد دیگر می تواند به عنوان معیارهای شما برای انتخاب همسر آینده تان در نظر گرفته شوند.

نظر اطرافیان همسرتان بسیار مهم است

دوستان، آشنایان و مخصوصا عروس ها و دامادهای خانواده بهترین افرادی هستند که می توانند شما را در شناخت شخص مقابل تان یاری دهند. عروس و داماد یک خانواده طعم زندگی و ارتباط با آن ها را چشیده است و مطمئنا بیشتر از شما با طرف مقابل تان برخورد داشته اند. اخلاق و طرز رفتار او را می شناسند و از نحوه ارتباط او با دیگران اطلاع دارند.

از سوی دیگر سعی کنید تا رفتار طرف مقابلتان با خانواده اش را زیر نظر داشته باشید. کسی که به خانواده خود احترام نگذارد ، تندخو باشد یا به آن ها اهمیت ندهد ، بعد از گذشت مدتی با شما و خانواده تان هم همان طور برخورد خواهد کرد. پس به راحتی از کنار این موضوع عبور نکنید.

مشورت با دیگران را فراموش نکنید

انجام مشاوره ازدواج امری ضروری و کمک کننده است. هر چند که اعضای خانواده تان می توانند بهترین مشاور شما باشند. خانواده شما ، با اخلاق و روحیات شما آشنا هستند و بهتر از هر کسی می توانند به شما در پیدا کردن یک شریک زندگی خوب کمک کنند. به خصوص این که ممکن است شما در حین آشنایی با یک نفر چنان مجذوب او شوید که متوجه رفتارهای ناشایست یا مشکلات اخلاقیش نشوید و یا حتی او را به عنوان یک فرد رک و یا با نمک بشناسید.

اما اطرافیان شما تحت تاثیر احساساتشان قرار نگرفته اند و درگیر یک عشق آتشین نیستند. آن ها می توانند قضاوت خوبی در مورد رابطه شما و این که آیا این فرد مناسب شماست یا خیر داشته باشند. پس از آن ها بخواهید تا نظرشان را بیان کنند.

تناسب مالی را جدی بگیرید

مشکلات مالی را در امر ازدواج جدی بگیرید
مشکلات مالی را در امر ازدواج جدی بگیرید

درجامعه امروز مشکلات مالی و فرهنگی دلیل بسیاری از طلاق ها و نتیجه عدم توجه به این مسائل پیش از ازدواج است. سطح درآمد هر دو خانواده باید با هم متناسب باشد. فرض کنید درآمد خانواده دختر به حدی است که او تا به حال  هیچ کمبودی را حس نکرده و برای داشتن هیچ چیزی انتظاری نکشیده است. چنین دختری به سختی می تواند خود را با شرایط پسری که از نظر مالی در سطح بالایی قرار ندارد ، وفق دهد. نه این که این کار غیر ممکن است اما باید آستانه تحمل هر دو طرف سنجیده شود.

از اعتقادات یک دیگر با خبر شوید

اعتقادات یک فرد ، اخلاق ، رفتار و طرز تفکر او را تحت تاثیر قرار می دهد. پیش از ازدواج در مورد اعتقادات یکدیگر اطلاعاتی به دست آورید. برای این کار می توانید سوالاتی را مانند این موارد بپرسید:

  • نظر شما در مورد حجاب و نوع پوشش چیست؟
  • آیا حاضر به شرکت در مهمانی های مختلط هستید؟
  • با ارتباط دوستانه من با عموزاده ها و … هایم مشکلی ندارید؟

نظر طرف مقابل را در مورد خرج کردن و پس انداز بدانید

شرایط زندگی سخت ، زوج ها را با مشکلات متعددی رو به رو می کند و آن ها را نیازمند پس انداز برای بهبود این شرایط می نماید. بهتر است پیش از ازدواج نظر طرف مقابل را در مورد پس انداز پول و نحوه خرج کردن درآمد ، جویا شوید. شاید همسر شما علاقه داشته باشد تا تمام مایحتاج یک ماه را بدون کم و کاست تهیه کند و توقع داشته باشد که تمام خواسته هایش برآورده شود. بنابراین بهتر است تا در ابتدا نظر او را جویا شده و توقعات او را با شرایط موجود مقایسه کنید.

به خودشناسی برسید و علایق و خط قرمزهایتان را بشناسید

اخلاق خود را تجزیه و تحلیل کنید. از خودتان بپرسید که من در مقابل مشکلات چه رفتاری از خود بروز می دهم و آیا این رفتار برای اطرافیانم قابل تحمل است یا خیر؟ تا چه حد عصبی یا ناراحت می شوم؟ چه خصوصیات اخلاقی مثبت یا منفی در من وجود دارد؟ وقوع چه اتفاقاتی مرا آزار می دهد و تحمل قرارگیری در چه موقعیت هایی را ندارم؟

برای رسیدن به این خودشناسی ، نظر خانواده و دوستان خود را جویا شوید. با این کار به سوالات طرف مقابلتان بهتر پاسخ می دهید و می توانید رفتار خود را اصلاح کرده با معیارهای او مقایسه نموده و به نتیجه مطلوبی برسید.

چه رفتارهایی شما یا همسرتان را آزار می دهد؟

رفتارهایی که باعث اذیت همسرانشان می شود
رفتارهایی که باعث اذیت همسرانشان می شود

از طرف مقابلتان بخواهید تا رفتارهایی که او را آزار می دهند را نام ببرد و خودتان هم همین کار را انجام دهید. ممکن است یکی از شما از مسائلی مانند وسواسی بودن ، ماموریت های شغلی غیر قابل پیش بینی و موارد مشابه این ها رنج ببرید. پس باید این موارد را پیش از ازدواج عنوان کنید تا طرف مقابلتان بتواند تصمیم بهتری بگیرد.

توقعات و شرایط خود را به طرف مقابل بگویید و نظرش را بخواهید

بسیاری از شرایط مانند ادامه تحصیل ، اشتغال ، مسافرات های کاری و … را باید پیش از ازدواج مطرح نمود و همسر خود را نسبت به آن ها آگاه کرد. علاوه بر این شاید شما دوست داشته باشید تا اواخر هر هفته را در مهمانی دوستانه یا با خانواده پدری خود بگذرانید ، شاید انتظار داشته باشید تا همسرتان با گردش مجردی شما در روزهای جمعه موافقت کند. پس باید توقعات خود را مطرح کنید و نظر طرف مقابل را در مورد آن ها بپرسید.

دلیل این که طرف مقابل ، شما را انتخاب کرده جویا شوید

این که طرف مقابل به چه علت شما را برای ازدواج انتخاب کرده به خودشناسی شما و شناخت دیدگاه او نسبت به شما کمک می کند. اگر دیدگاه غلطی در مورد شما داشته باشد و یا سوء تفاهمی در مورد شما برایش پیش آمده باشد در این مرحله قابل شناسایی است. به عنوان مثال فرض کنید که یک دختر همیشه از پوشش چادر استفاده نمی کند اما بنا بر ضوابط دانشگاه یا محیط کار چادر پوشیده و طرف مقابل تصور کند که او به این کار علاقه مند است.

با امید به تغییر دادن یکدیگر ازدواج نکنید

سعی کنید تا پیش از ادواج کسی را انتخاب کنید که کمترین فاصله را با فرد ایده آل شما دارد. تغییر در ذات و منش افراد آن هم بعد از حداقل بیست و چند سال ، کاری غیرممکن است. به یاد داشته باشید که همسر شما تحت تاثیر محیط پیرامون ، خانواده و اطرافیان و شرایط زندگی و سطح تربیت خانوادگی اش بزرگ شده و تاثیر شما در تغییر رفتار و افکار او بسیار کم است. پس به امید این که بعدها او را تغییر می دهید و یا خود را الگویی برای رفتار او می کنید ، تن به ازدواج ندهید.

جزئیات گذشته تان را تعریف نکنید

گذشته همسرتان را تحلیل نکنید
گذشته همسرتان را تحلیل نکنید

با بیان مسائل غیرضروری از زندگی گذشته و روابطتان ، طرف مقابل را حساس نکنید. البته همسر آینده شما باید در مورد زندگی ناموفق شما و یا طلاق و دلیل آن اطلاعاتی داشته باشد و شما باید پیش از ازدواج و در همان جلسات ابتدای آشنایی تان این موارد را به او بگویید. منظور ما بیان جزئیاتی است که مربوط به گذشته بوده و اصلا تاثیری در زندگی آینده تان ندارند. بهتر است تا حد امکان از روابط عاطفی خود و آشنایی هایی که حتی با اطلاع خانواده و در چارچوب عرف و شرع بوده ، حرفی نزنید.

بیان این مسائل ممکن است دید همسرتان را نسبت به شما عوض کند. او را بدبین و شکاک نماید و یا حتی منجر به این شود که تصور کند شما او را با موارد قبلی مقایسه می نمایید.

خودتان را محدود نکنید

علایقتان را کنار نگذارید. پیش از ازدواج به این فکر نکنید که من می توانم از آن چه که به آن علاقه دارم دست بکشم و عشق من ارزش از دست دادن آرزوهایم را دارد و … .

چنین افکاری آینده شما و همسرتان را خراب خواهد کرد. این نکته را در نظر بگیرید که اگر رابطه تان طی چند سال آینده عادی شود ، چه خواهد شد؟ آیا شما حسرت از دست دادن موقعیت ها و نرسیدن به آرزوهایتان را نمی خورید؟ اگر دوست دارید تحصیل کنید ، موسیقی کار کنید یا به شهرهای مختلف سفر کنید و یک کتاب از تجربیات خود بنویسید ، بهتر است تا آن را پیش از ازدواج مطرح کنید و هیچ وقت از آن ها دور نشوید. چون در غیر این صورت ممکن است پشیمان شده و حتی به بیماری هایی مانند افسردگی مبتلا شوید.

شرایط جسمی و جنسی یکدیگر را در نظر بگیرید

این حق همسر آینده شماست تا در مورد مشکلات جسمی یا بیماری که از آن رنج می برید ، مطلع باشد. هیچ چیز بهتر از صداقت نیست و مطمئن باشید که با حفظ آن زندگی با دوام و شادتری خواهید داشت. هر دو طرف باید در مورد شرایط جسمی و جنسی یکدیگر به توافق برسند. اگر قرار است زندگی آینده یک زوج به دلیل چنین مشکلاتی که به سادگی هم آشکار می شوند ، به جدایی برسد ، پس بهتر است که این اتفاق پیش از ازدواج رخ دهد تا هر دو طرف آسیب کمتری ببینند. یک مشاوره زناشویی نیز می تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای راهنمایی لازم در این زمینه می توانید با مشاوران تخصصی مرکز مشاوره خانوادهرایکو در تماس باشید.

اگر می دانید که شخص مقابل دارای نقص عضو است و یا از یک بیماری خاص رنج می برد، از سر دلسوزی و ترحم با او ازدواج نکنید. زیرا این کار شما در آینده هم او و هم خودتان را آزار خواهد داد و مانع از لذت بردن شما از زندگی می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دانستنی های مهم پیش از ازدواج با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۶ نظرها

  1. سلام خانوادم دختری رو به من معرفی کردن برای ازدواج هیچ نکته ی مثبتی این خانم نداره بجز زیباییش به نظر شما چهره چقدر میتونه ملاک باشه در ازدواج؟

    1. با سلام، از دید بعضی از افراد مهمترین مرحله برای شروع فرآیند انتخاب همسر این است که دو نفر از نظر ظاهری برای هم جاذبه داشته باشند ولی واقعیت این است که این موضوع می‌تواند اولین مرحله باشد نه مهم ترین مرحله چون گاهی اوقات این جاذبه پس از مدتی و درکنار شخصیت طرف ایجاد میشود.
      تنها ملاک قرار دادن زیبایی در انتخاب همسر میتواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند: بروز مشکلات در خانواده، تحقیر و به رخ کشیدن زیبایی، خودپسندی، آسیب به زندگی زناشویی و … اشاره کرد.
      توجه به زیبایی در امر انتخاب همسر مهم است و همواره باید مورد توجه قرار گیرد اما نباید تنها در انتخاب همسر به زیبایی او توجه کنید بلکه بهتر است در کنار زیبایی سایر ویژگی های او مانند ایمان، اصالت و شرافت خانوادگی ، اخلاق ، شخصیت و… را در انتخاب همسر مد نظر قرار دهید.

    1. با سلام، ازدواج به خاطر پول یکی از اشتباه‌ترین انگیزه‌ها است که مشکلات زیادی را برای هر دو طرف به وجود می‌آورد. با ثروت به تنهایی نمیتوان آرامش و اصول اخلاقی را به دست آورد، ازدواج به خاطر پول باعث میشود که عشق در زندگی شرطی شود، در چنین ازدواج های صمیمیت واقعی بسیار کم اتفاق می افتد و دوام نسبتا کمی دارد و درنهایت به جدایی ختم خواهد شد.

  2. سلام روزتون بخیر من قصد ازدواج دارم اون دختر خانمی که داریم انتخابش میکنیم ۹ سال کوچیکتره موردی نداره؟؟ ولی از لحاظ سطح تحصیلات و اقتصادی یکی هستیم

    1. با سلام و درود، میزان اختلاف سنی در ازدواج رابطه مستقیمی با رضایت زناشویی دارد. مطابق با تحقیقات صورت گرفته، رضایت زناشویی در زوجین دارای فاصله سنی بالاتر نسبت به زوجین دارای فاصله سنی کمتر، کاهش می یابد. اختلاف سنی بالای ۹ سال به این معنی است که هر دوی افراد در دوره های مختلفی رشد کرده اند و به همین ترتیب می توانند انتظارات متفاوتی از یکدیگر داشته باشند. اما به طور کلی نتایج تحقیقات نشان داده اند که اختلاف سنی تا ۱۰ سال، از نظر استاندارهای جامعه امروزی ما مناسب است و اگر از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و … تفاوتی نداشته باشید، دچار مشکل نخواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره