روانشناسی

۱۰ راهکار موثر برای مدیریت خشم در کمترین زمان

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای مدیریت خشم در کمترین زمان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

بروز خشم یک واکنش غریزی و غیر قابل انکار است. همه ی ما بارها در شرایطی قرار گرفته ایم که در اثر ناملایمتی های افراد و شرایط زندگی برآشفته شده ایم و گاهی کنترل رفتارهای خود را از دست داده ایم. با اینکه ایجاد خشم امری کاملا طبیعی است ، اما مهار کردن آن محقق شدنی است.

از نشانه های بروز خشم می توان به موارد زیر اشاره کرد. قطعا شناخت این علائم می تواند شما را در این خصوص آگاه کرده و از شدت یافتن این اختلال نیز جلوگیری خواهد کرد.

  • افزایش ضربان قلب
  • بالا رفتن سطح فشار خون
  • لرزش بدن مخصوصا دست ها
  • قرمزی پوست صورت
  • فشار دادن دندان ها به روی هم

برای مدیریت خشم راه کارهای بسیاری توسط روانشناسان برجسته ارائه شده است که هر کدام به نوبه ی خود در مهار خشم موثر خواهند بود. مرکز مشاوره رایکو ، به منظور مدیریت خشم ، بهترین راه کار های کنترل آن را برای شما جمع آوری کرده که شما می توانید از طریق سامانه تلفنی در سراسر کشور با مشاوران این مرکز در ارتباط باشید. در ادامه شما را با ده روش برتر در زمینه ی مدیریت خشم آشنا خواهیم کرد.

ده روش برتر مدیریت خشم

ده روش برتر مدیریت خشم
ده روش برتر مدیریت خشم

۱.علل بروز خشم را بیابید

اگر شما احساس می کنید که در طول روز چندین بار دچار خشم می شوید ، برای خلاصی از این مشکل ، ابتدا باید علت های اصلی آن را پیدا کنید. باید بررسی کنید که بروز کدام یک از رفتار ها و یا قرار گیری در چه شرایطی شما را عصبانی می کند. مثلا اگر در استفاده از سرویس های حمل و نقل عمومی شما را عصبی کرده و موجب بروز خشمتان خواهد شد و ممکن است در طول مسیر بارها و بارها در موقعیت های تنش زا قرار بگیرید ، حتی الامکان از قرار گیری در این شرایط خودداری کرده و وسیله ی دیگری را برای جابجایی انتخاب کنید .

۲.بر خود مسلط باشید

احساس خشم با خشمگین شدن بسیار متفاوت است ، در نوع اول شما فقط دچار آشفتگی شده اما واکنش جدی از خود نشان نمی دهید ، اما در نوع دوم با کوچکترین ناملایمتی رفتارهای غضب آلود از خود بروز می دهید . زمانی که در موقعیت پر تنش قرار می گیرید ، قبل از اینکه واکنشی نسبت به موضوع داشته باشید ، چند ثانیه صبر کرده و اندکی به عواقب کار خود فکر کنید ، چند نفس عمیق کشیده و به رفتار خود مسلط باشید . توجه داشته باشید که اگر بی گدار به آب بزنید ، ممکن است در آینده ای نه چندان دور پشیمان شده و از کاری که انجام داده اید سرافکنده شوید . به یاد داشته باشید که در زمان عصبانیت هیچ گونه تصمیمی را اتخاذ نکنید و از تهدید و توهین دیگران به شدت بپرهیزید ، چرا که با این کار جو را متشنج تر کرده و به شدت خشم خود نیز می افزایید. مدیریت خشم به معنای پنهان کردن او نیست ، بلکه بروز صحیح آن به بهترین شکل ممکن و بدون جر و بحث و درگیری است . طبیعتا بیان جملات رکیک ، سرزنش و ملامت دیگران ، بلند کردن صدا و فریاد زدن ، پرتاب اشیای نزدیک ، تهدید و سایر ویژگی های اخلاقی ناپسند نتیجه ی مثبتی در بر نخواهد داشت و تنها موجب دوری و طرد شدن شما در جامعه و در جمع دوستان و نزدیکان شما خواهد شد .

۳.با خود رو راست باشید

اگر کار اشتباهی را مرتکب شده اید ، صادقانه او را بپذیرید . گاهی خود را در جای طرف مقابلتان قرار دهید و به او نیز حق بدهید ، به این موضوع فکر کنید که اگر او در حق شما این کار را انجام داده بود ، شما چه واکنشی از خود بروز می دادید ؟ ممکن است طرف مقابل بدون نیت قبلی این کار را انجام داده و قصد ناراحت کردن شما را نداشته باشد . در مقابل زمانی که خود با رفتاری موجب رنجش کسی شده اید ، به راحتی از او عذر خواهی کنید. اگر می خواهید خشم خود را سرکوب کنید ، معذرت خواهی از دیگران آثار زیان بار حاصل از خشم را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد .

۴.سطح انتظارات خود را کاهش دهید

سطح انتظارات خود را کاهش دهید
سطح انتظارات خود را کاهش دهید

توقع نداشته باشید که دنیا و اطرافیانتان مطابق میل شما رفتار کنند و یا آن طوری که با دیگران رفتار می کنید با شما رفتار شود . این که مدام از انسان ها توقع خوبی داشته باشید ، فقط رنجیده خاطر شدن شما را به دنبال خواهد داشت . در ثانی اگر اطرافیان توقعات شما را برآورده نکنند ، شما را خشمگین کرده و کینه از آنها به دل خواهید گرفت . کینه ای بودن ، خود یکی از دلایل بروز خشم دائمی در افراد است. به طور مثال اگر مدتی را در بستر بیماری گذرانده اید ، نباید از همه ی نزدیکان انتظار داشته باشید که از شما عیادت کنند ، در واقع با توقع بی جا از دیگران ، موجب رنجش خود شده و از او کینه به دل می گیرید ، و حتی ممکن است فکر کردن به آن موضوع خشم شما را برانگیخته و عصبانیتان کند .

۵.درباره ی موضوع مذاکره کنید

زمانی که موضوعی شما را خشمگین می کند ، به جای واکنش منفی و بروز عصبانیت ، با شخصی که موجب ناراحتی شما شده است به شکل مسالمت آمیزی  به گفت وگو و مذاکره بپردازید . برای مدیریت خشم ، بهتر است درباره ی علت ناراحتی خود و برداشتی که از رفتار او داشته اید حرف بزنید . ممکن است طرف مقابلتان از علت رنجش شما بی خبر باشد و غیر عمد مرتکب انجام آن شده است و سوء تفاهم ها برطرف شود . اما اگر در مقابل کسانی که شما را ناراحت کرده اند ، جبهه بگیرید و با طرف مقابل به جروبحث بپردازید ، نتیجه ای جز برهم زدن روابط خود با دیگران عایدتان نخواهد شد . در حین صحبت نیز از بیان جملات دارای نیش و کنایه ، تحقیر شخصیت فرد مقابل و مقصر دانستن او در این کار جدا خود داری کنید. چرا که تنها با رعایت چنین قوانینی موفق به مدیریت خشم خود شده و به نتیجه ی مطلوب دست پیدا خواهید کرد.

۶.گذشت داشته باشید

اگر رفتار کسی باب میل شما نیست و یا شخصی شما را آزار داده است ، برای آرامش ذهن و زندگی خود نیز که شده ، سعی کنید گذشت داشته باشید . گذشت به این معنا نیست که کار اشتباه کسی را به طور کامل فراموش کنید ، بلکه به این معناست که از کارش بگذرید و به فکر انتقام نباشید . به طور کلی انجام هر کاری که آرامش را به زندگی انسان به ارمغان بیاورد ، برای مدیریت خشم بسیار کارایی دارد. اگر قصد کنترل خشم خود را دارید، باید زمینه های مناسب را نیز برای این کار آماده کنید . قطعا اگر بتوانید با خود کنار بیایید ، به آرامش درونی دست پیدا خواهید کرد و مهار خشم برایتان آسان تر خواهد بود .

۷.موقعیت خود را تغییر دهید

موقعیت خود را تغییر دهید
موقعیت خود را تغییر دهید

یکی دیگر از راهکارهایی که در هنگام عصبانیت و برای فرو خوردن خشم می توان به کار برد ، تغییر موقعیت است. مثلا اگر در زمان خشم نشسته اید ، بایستید… و یا اگر ایستاده اید چند قدمی راه بروید. می توانید مقداری آب بنوشید و چند نفس عمیق بکشید. اگر برایتان مقدور است به کلی تغییر مکان بدهید و محل پر تنش را ترک کنید. مثلا اگر در منزل با همسرتان وارد جر و بحث شدید ، برای مدیریت خشم خود ، برای ساعتی منزل را ترک کرده و تا فروکش کردن عصبانیت خود صبر کنید. ماندن در چنین فضایی فقط نتیجه ی کار را خراب کرده و سبب بالا گرفتن بحث می شود. همچنین تصمیم گیری در چنین شرایطی سخت شده و اغلب تصمیمات غلطی اتخاذ می شود که بعد ها پشیمانی به بار می آورد.

۸.یادداشت کنید

یادداشت برداری یکی از تکنیک های موثر در مدیریت خشم شناخته شده است. به این صورت که در زمان خشم ، بجای نشان دادن واکنش های شدید و غیر عقلانی ، به گوشه ای آرام رفته و تمام دلایلی که موجب خشم شما شده است را یادداشت کنید . تصور کنید شخصی که شما را آزرده خاطر کرده است هم اکنون در کنار شماست ؛ همه ی آن چیزی که دوست دارید به او بگویید را به روی کاغذ بیاورید. از علت خشم شروع کنید و پس از بیان دلایل ناراحتی خود ، بحثتان را خاتمه دهید . بعد از انجام این کار مشاهده خواهید کرد که به طرز چشمگیری از سطح عصبانیت شما کاسته شده است ، بدون اینکه با شخصی دعوا کرده و یا کسی از حرف های شما رنجیده باشد . پس این بار اگه در شرایط پر تنش قرار گرفتید ، برای مدیریت خشم خود حتما این راه کار را انجام دهید و از تاثیر شگفت انگیز آن بهره مند شوید .

۹.عزت نفس خود را افزایش دهید

افراد دارای عزت نفس ، میل به داشتن استقلال داشته و دارای آرامش درونی بوده و در کنترل خشم خود موفق تر خواهند بود . نسبت به گفتار و رفتار خود کنترل بیشتری داشته و کمتر دچار افسوس می شوند . طبیعی است که هر انسانی با تقویت عزت نفس خود ، کمتر دچار چالش خشم خواهند شد . افرادی که دارای عزت نفس پایین هستند ، شخصیت ناپایداری داشته و با کوچکترین اتفاق ناگواری از کوره در رفته و  خشم خود را بروز می دهند. برای افزایش  عزت نفس ابتدا باید افکار منفی را از ذهن خود دور کرده و با انسان های با انگیزه و مثبت اندیش در ارتباط باشید.

۱۰.به نتیجه ی کار خود فکر کنید

به نتیجه ی کار خود فکر کنید
به نتیجه ی کار خود فکر کنید

زمانی که عصبانی هستید ، تحت هیچ شرایطی تصمیم گیری های مهم را اتخاذ نکنید ، خویشتن دار بوده و به راحتی با دیگران وارد جدل نشوید . اگر علت خشم و عصبانیت شما چیزی فراتر از ظرفیتتان بود ، به عواقب بد خشمگین شدن و بروز رفتارهای ناپسند اخلاقی خود فکر کنید . گاهی یک اتفاق ساده ، ارزش خراب کردن وجه خوب شما از نظر دیگران را نخواهد شد .

در زمان قرارگرفتن در چنین شرایطی ، می توانید از یک تکنیک ساده و کاربردی استفاده کنید ؛ زمانیکه دچار خشم شده و در آستانه ی از دست دادن کنترل رفتار خود هستید ، به این موضوع فکر کنید که آیا مثلا پنج سال دیگر هم این موضوع به همین اندازه برایتان با اهمیت است؟ اگر پاسختان منفی بود ، پس خشمگین شدن شما نیز کاملا بی فایده است .

اگر به گذشته ی خود نگاهی ساده و اجمالی بیاندازید ، حتما در شرایطی خاص قرار گرفته اید که علی رغم اهمیت آن در همان بازه ی زمانی خاص ، امروز هیچ گونه ارزش و اهمیتی برای او قائل نیستید ، و یا شاید از این که روزی بخاطر آن اتفاق به شدت برآشفته اید ، خنده تان گرفته و یا شرمنده شوید. پس همیشه و در هر شرایطی ، قبل از اقدام به انجام هر کاری و توجه به خشم خود ، به عواقب آن کار که ممکن است جبران ناپذیر نیز باشد اندکی فکر کنید ، شاید نظرتان تغییر کرد .

به غیر از راهکارهای ذکر شده که از مهمترین راه های مقابله و مدیریت خشم محسوب می شوند ، ترفند های موثر دیگری نظیر : ورزش کردن ، ماساژ درمانی ، یوگا ، صبور بودن ، افزایش اعتماد به نفس ، و…  نیز پیشنهاد می شود . در هر صورت مدیریت خشم یکی از مهارت های مهم زندگی محسوب می شود که با کسب آگاهی و تمرین و ممارست امکان پذیر خواهد شد . به یاد داشته باشید که قبل از هرچیزی خواست و اراده ی شما در کنترل افکار و رفتارتان تاثیر گذار خواهد بود .

اگر با انجام راه حل های ذکر شده موفق به مدیریت خشم خود نشدید ، حتما از یک مشاور و یا روانشناس  به منظور گرفتن راهنمایی های صحیح در این زمینه مراجعه کنید. گروه متخصص و کارآمد مرکز مشاوره رایکو ، می تواند شما را در این خصوص همراهی کند. به منظور ایجاد ارتباط با روانشناسان این مرکز می توانید در هر کجای کشور که هستید به وسیله ی تماس تلفنی از آنها مشاوره دریافت کنید .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای مدیریت خشم در کمترین زمان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. درود من یه مشکلی دارم که میخوام مطرح کنم ۳۰ ساله آقا هستم مغازه دارم دانشجو هم هستم در حال حاضر نمیدونم چرا به تازگی خیلی زود عضبی میشم و از کوره در میرم اطرافیانم ناراحت میشن ولی واقعا دست خودم نیست میشه شما یه روش خیلی موثر و راحت بگید که زود تاثیر بذاره؟

    1. با سلام، عصبانیت احساسی کاملا طبیعی است که هر کس در زندگی خود هرازگاهی آن را تجربه می‌کند. اما اگر خشم‌تان به تهاجم یا حالت‌های انفجاری تبدیل شود، باید روش‌های جدیدی برای کنترل عصبانیت‌تان پیدا کنید. برای کنترل خشم خود می توانید از روش هایی مانند: نفس عمیق کشیدن، قدم بزنید، ماهیچه ها را در حالت آرامش قرار بدهید، سکوت کنید، با یک دوست صحبت کنید.
      اگر راه‌ حل های ارائه‌شده کمکی به شما نکرد، بهتر است نزد پزشک رفته و مشکل‌تان را حل کنید. روان‌درمانگر می‌تواند عواملی را که باعث می‌شود شما نتوانید خشم یا احساسات دیگرتان را کنترل کنید، شناسایی و در کنترل عصبانیت به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره