اعتیاد و مواد مخدر

عوارض کراک ـ عوارض خطرناک مصرف مخدر کراک

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ماده مخدر کراک و عوارض آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

در میان انواع مواد مخدر ، کراک یکی از خطرناک ترین مواد اعتیادآور شناخته شده که دارای عوارض جبران ناپذیری می باشد. کراک از جمله مشتقات کوکائین است که البته در ایران ، این ماده مخدر بیشتر از هروئین و قرص های فاسد به دست می آید. امروزه در کشور ما ، متاسفانه مصرف این ماده شیمیایی در میان برخی افراد ، افزایش یافته است که علت آن را می توان در استعمال راحت و بدون بوی نامطبوع این ماده دانست که باعث شده نسبت به دیگر مواد افیونی ، استفاده ساده تری داشته باشد و فرد بتواند کمتر از ۱ تا ۲ دقیقه آن را مصرف کند.

این ماده به اندازه ای خطرناک است که فرد معتاد تنها با سه بار مصرف ، در دام اعتیاد این ماده گرفتار شده و ظرف مدت کوتاهی ، به شدت به آن وابسته می شود. کراک به سرعت جذب ریه شده و با رسیدن به مغز ، فرد را دچار حالات تهاجمی کرده و باعث بروز حالات شدید و خطرناکی می شود. ما در این مطلب سعی می کنیم به طور کامل به بررسی عوارض کراک پرداخته و شما را با خطرات این ماده مخدر شیمیایی ، آشنا کنیم.

علائم مصرف کراک

به طور کلی ، علائم کراک در فرد معتاد شباهت زیادی به مصرف آمفتامین یا علائم اعتیاد به شیشه دارد که با شدت و سرعت بسیار بیشتری نمایان می شود. فردی که کراک مصرف می کند در ابتدا احساس پر انرژی بودن و شادابی و سرخوشی دارد.

تند شدن تنفس ، شدت یافتن ضربان قلب ، بالا رفتن دمای بدن ، افزایش فشار خون ، گشاد شدن مردمک چشم ، رنگ پریدگی شدید ، بی اشتهایی ، تعریق زیاد ، احساس بی قراری و هیجان به همراه تحرک زیاد ، لرزش دست ، توهم شدید ، ناهماهنگی در حرکات ، احساس گیجی ، تهوع ، تاری دید ، گرفتگی عضلانی ، احساس سنگینی و فشار در قفسه سینه و بسیاری دیگر از علائم می توانند به عنوان آثار کلی مصرف این نوع ماده مخدر خطرناک محسوب شوند.

عوارض کراک ، پس از قطع مصرف نیز ادامه داشته و یکسری مشکلات را برای فرد به وجود می آورد که از آن جمله ، افسردگی شدید ، علائم آلرژی و حساسیت مانند آبریزش بینی ، بی خوابی های شبانه ، بی قراری ، اضطراب و تشویش فکر ، اختلالات تنفسی ، ضعف شدید ، تحریک پذیری ، گرسنگی ، افزایش ضربان قلب ، شدت تنفس و فشار خون بالا می باشند.

عوارض خطرناک مصرف کراک

عوارض خطرناک مصرف کراک
عوارض خطرناک مصرف کراک

همانطور که گفتیم ، پس از مصرف کراک ، فرد احساس شادابی و سرخوشی کاذبی می کند که این حالت به خاطر عدم احساس درد در بدن و کاهش استرس و اضطراب می باشد که باعث تحرک زیاد ، رفتارهای ناخواسته و اعمال خطرناک می شوند. این حالات تنها چند دقیقه پس از مصرف کراک ، نمایان می شوند.

مصرف کراک در دراز مدت ، موجب افزایش تدریجی دوز آن و کاهش اثر گذاری این ماده خواهد شد که مشکلاتی مانند بی اشتهایی شدید ، کاهش وزن ، بی خوابی ، سردرد ، تمایل به خودکشی ، تشویش ، توهم ، هذیان گویی ، گیجی ، سوء ظن ، عدم درک زمان و مکان ، رفتارهای تهاجمی ، پرخاشگری ، مختل شدن هواس ، حالت تهوع ، کم خونی ، مشکلات شدید گوارشی ، بیماری های عفونتی مانند ایدز و هپاتیت ، خشکی پوست ، پیری زودهنگام ، فشار خون بالا ، زخم در ناحیه مخاط ، آب ریزش بینی دائمی ، جوش های پوستی و خارش هایی که در اثر هیستامین در بدن ایجاد می شود از جمله مهم ترین عوارض کراک در مصرف طولانی مدت محسوب می شوند.

مصرف کراک همچنین فرد را شدیدا خواب آلود می کند و اصطلاحا این فرد همیشه در حال چرت زدن است. همچنین ظرف مدت یک سال پس از مصرف کراک ، بسیاری از بخش های داخلی بدن دچار عفونت شده و دندان ها شدیدا پوسیده و خراب می شوند. کبد ، ریه و حنجره که در معرض دود مستقیم کراک هستند ، کاملا پوسیده و نابود می شوند. ظرف این مدت ، عفونت های داخلی بدن فرد معتاد ، به اندازه ای پیشرفت می کند که تمام اجزای بدن به راحتی از هم جدا شده و کرم می زنند.

عوارض مصرف بیش از اندازه کراک

دود کردن کراک و وارد کردن مقدار بسیار زیادی از این ماده شیمیایی محرک به ریه ، جریان خون و در نهایت مغز ، باعث مسمومیت شدید و مرگ فرد خواهد شد. در این مواقع علائمی که نشان دهنده اوردوز فرد معتاد است ، نمایان می شود که البته این علائم کاملا مشابه وضعیت مصرف است و باعث می شود در اثر تشخیص دیرهنگام این علائم ، فرد دچار مرگ شود.

این نشانه ها عبارتند از: حالت تهوع و استفراغ ، تنفس شدید و نامرتب ، گیجی ، بی تعادلی در حرکت ، تشنج و کما ، که در نهایت منجر به مرگ خواهد شد. در برخی مواقع نیز مصرف همزمان کراک با مواد مخدر دیگر و یا نوشیدن الکل می تواند منجر به عوارض خطرناک و حتی مرگ شود.

عوارض فیزیکی مصرف کراک

اولین نشانه ها و عوارض کراک بر روی جسم فرد معتاد به صورت احساس درد در گلو ، تنگی نفس و گرفتن صدا مشخص می شود که در نهایت منجر به برونشیت و ایجاد ورم در نایژه و سرطان ریه خواهد شد. درشت شدن چشم و گشادی مردمک ، احساس تاری و عدم وضوح در دید به طوری که در اطراف هر چیزی یک هاله نمایان می شود برخی از عوارض مصرف کراک می باشند.

افزایش پنجاه درصدی ضربان قلب و انقباض رگ ها و در اثر آن ، بالا رفتن فشار خون که می تواند نتایجی همچون تشنج ، سکته و حملات قلبی را در پی داشته باشد. سوء تغذیه و افت شدید وزن ناشی از کاهش اشتها و کم خوابی دیگر عوارض کراک بر روی جسم فرد معتاد محسوب می شود.

مشاورین و متخصصین مرکز مشاوره خانواده رایکو ، آماده هستند تا با ارائه اطلاعات کامل تر و خدمات مشاوره تلفنی ، راهنمای شما برای آگاهی از عوارض کراک و نحوه ترک آن باشند.

مهم ترین عوارض روانی کراک

مهم ترین عوارض روحی ناشی کراک
مهم ترین عوارض روانی کراک

فرد معتاد به کراک معمولا به صورت شدید و آنی دچار تغییر حالات روانی می شود و ممکن است در یک روز ، شرایط مختلفی داشته باشد. مثلا در برخی اوقات ، احساس شادی و رضایت به همراه هیجان دارد و پس از اینکه تاثیر این ماده در بدن کم شد ، احساس اضطراب ، افسردگی شدید ، غم ، زودرنجی ، توهم و اختلالات پارانویایی ، حالات روان پریشی و اسکیزوفرنی در فرد ، پدیدار می شود.

شدت عوارض کراک در افرادی که مصرف طولانی مدت دارند و در اثر مصرف این ماده به اختلالات روانی شدیدی مبتلا شده اند می تواند به خودکشی و یا انجام جنایت نیز منتهی شود. جنون کوکائین یکی دیگر از عوارض روانی کراک است که در اثر مصرف بیش از حد این ماده ، باعث ایجاد حالت روانی دائم در فرد و توهمات شدید می شود.

عوارض مصرف کراک بر روی مغز

مصرف کراک به صورت تدخین و تاثیر دود آن بر شش و کیسه های هوایی ، باعث انتقال سریع این ماده به خون و رسیدن آن در کمتر از چند ثانیه به مغز و اثرگذاری فوری خواهد شد. البته غلظت زیاد این ماده ، زمانی که وارد مغز می شود نیز از دلایل تاثیر سریع آن بر سلول های مغز و بروز عوارض شدید می باشد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، ماده کراک با تاثیر بر قسمتی از مغز که مسئول ایجاد احساس لذت است از جذب دوپامین توسط سلول های مغز جلوگیری کرده و به این ترتیب ، در اثر تجمع زیاد این هورمون ، احساس شادی و لذت ناگهانی در فرد ایجاد می گردد. وقتی مصرف کراک به صورت دائمی و همیشگی باشد ، آسیب های بیشتر و متعددی را به نقاط مختلف مغز وارد می سازد که در پی آن عوارضی روانی و فیزیکی زیادی را در پی دارد که در بخش های قبلی به آن پرداخته شد.

عوارض اجتماعی مصرف کراک

معمولا همه افرادی که دارای اعتیاد به یک نوع ماده مخدر هستند ، همیشه جزء افراد بزهکار شناخته شده و برای تهیه مواد مورد نیاز خود ، دست به کارهای خلاف و نامشروع می زنند. افرادی که معتاد به کراک هستند نیز برای تامین مخارج خود و تهیه این ماده افیونی از راه های نادرست اقدام به گذراندن زندگی خود می کنند.

انجام اعمال جنایی و همراه با خشونت ، یکی از رایج ترین عوارض اجتماعی کراک است که همانطور که گفتیم این اعمال در اثر ابتلا به برخی اختلالات پارانویایی ، توهمات و بدبینی شکل می گیرند و موجب بروز رفتارهای شرورانه و جنایی می گردند. این به آن معناست که لزوما تامین مواد و خرج زندگی دلیل اصلی برای بزه و خلاف در افراد معتاد به کراک محسوب نمی شود.

دلایل مرگ ناگهانی در افراد معتاد به کراک

دلایل مرگ ناگهانی در افراد معتاد به کراک
دلایل مرگ ناگهانی در افراد معتاد به کراک

معمولا در مراحل اولیه مصرف کراک ، فرد از روش تدخین یا دود کردن استفاده می کند اما در مراحل بعدی برای افزایش تاثیر آن و دریافت لذت اولیه از مصرف این ماده ، مجبور به تزریق می شود که این روش مصرف با عوارض بسیار شدیدتری همراه است. تزریق کراک ، مغز ، قلب و کبد را به شدت ملتهب کرده و تحت تاثیر قرار می دهد و به این صورت باعث و نابودی سریع این بخش ها از بدن فرد معتاد و مرگ ناگهانی او خواهد شد.

همانطور که در بخش های قبلی هم اشاره شد ، عفونت شدید اجزای داخلی بدن افرادی که مداومت زیادی در مصرف کراک دارند ، باعث تجزیه بافت های بدن و کرم زدگی می شود که این شرایط نیز فرصت زندگی را از فرد معتاد می گیرد. افراد معتادی که پس از یک دوره ترک کراک مجددا به مصرف این ماده روی می آورند ، به دلیل کاهش تعداد تنفس و عمیق شدن خواب ، بسیار دیده شده که در هنگام مصرف ، فرد دچار مرگ ناگهانی می شود.

سوالات متداول

۱- حداکثر عمر افراد معتاد به کراک چند سال است؟

معمولا افراد معتاد به کراک در مقایسه با معتادان به موادی مانند تریاک یا هروئین ، خیلی کمتر عمر می کنند. مثلا فرد معتاد به تریاک سال ها می تواند زندگی خود را ادامه بدهد و افراد هروئینی هم بیشتر از دو دهه می توانند زنده بمانند. اما معتادان به کراک معمولا در همان سال دوم تا پنجم مصرف ، می میرند و به ندرت بیشتر از این مدت زنده می مانند.

۲- تاثیر مصرف کراک بر روی عملکرد فرد به چه صورت است؟

کراک تاثیرات منفی زیادی بر روی عملکرد روزانه فرد برای تحصیل ، ورزش و یا روابط دوستانه دارد. مصرف مداوم این ماده باعث کاهش انگیزه و اشتیاق فرد معتاد برای تحصیل ، کار و.. می شود. همچنین روابط خانوادگی فرد معتاد به کراک تحت تاثیر این ماده ، کاملا از بین رفته و تنها در لحظات اولیه پس از مصرف ، فرد می تواند احساس خوبی داشته باشد که آن هم در کمترین زمان از بین خواهد رفت.

۳- تاثیر مصرف کراک بر روی زنان باردار چگونه است؟

مصرف هر نوع ماده مخدری برای زنان باردار از سوی پزشکان منع شده است چراکه تاثیرات مخربی را بر مادر و جنین وارد می سازد. در مورد مصرف کراک در زنان باردار نیز توصیه های جدی و صریحی شده است زیرا در اثر مصرف این ماده ، نقص های شدید در جنین ، مرده زایی ، سقط و زایمان زودرسی که معمولا هم به مرگ نوزاد منتهی می شود ، بسیار دیده شده است.

۴- مدت زمان ماندگاری کراک در بدن چقدر است؟

معمولا بلافاصله پس از مصرف کراک ، اثرات آن با شدت زیادی مشخص می شود که البته مدت زمان دوام آن نیز بسیار کوتاه بوده و ظرف همان یک ربع اول ، از بین می‌روند. اما کافی است فرد فقط چهار روز به مصرف کراک ادامه دهد. در این صورت ، اثرات منفی و مخرب آن تا حدود هفت سال در بدن فرد مصرف کننده این ماده باقی می ماند و از عوارض خطرناک آن در امان نخواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ماده مخدر کراک و عوارض آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

    1. با سلام و وقت بخیر، کراک پس از ورود به بدن روی سیستم عصبی مرکزی اثر گذارده و آن را به شدت تحریک می‌کند. این امر باعث می‌شود اغلب سیستم‌های بدن از جمله گردش خون و تنفس سریع‌تر کار کنند و بدن متحمل فشار ناگهانی زیادی گردد. با مصرف کراک، اشتهای فرد کاهش می‌یابد، احساس انرژی زیادی می‌کند، اعتماد به‌نفس فرد افزایش می‌یابد، احساس لذت فراوان و سرخوشی و … می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره