اعتیاد و مواد مخدرویدئو ها

عوارض خطرناک مصرف هروئین

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض مصرف هروئین با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

عوارض مصرف هروئین بر روی هر فردی متفاوت است، اما باید اذعان کرد که هروئین ،عوارض بسیار متعددی بر روی افراد دارد و مسبب بیماری ها روحی و جسمی زیادی است که متناسب با دوره های مصرف فردی یعنی کوتاه مدت و بلند مدت؛ هر کدام عوارض خاصی بر روی اعضای مختلف بدن به خصوص مغز، قلب، ریه ها و کبد دارند.

این ماده محرک اعتیاد آور با یک بار مصرف می تواند فرد را وابسته خود کند و به دنبال آن عوارض کوتاه مدت را داشته باشد که متخصصین توصیه می کنند اگر فرد در همان ابتدای دوره به مراکز مربوطه مراجعه کند شانس بیشتری وجود دارد که عوارض خطرناک هروئین در کمترین حد خود بر روی اعضای بدن تاثیر گذاشته باشد و هم اینکه راحت تر می توان آن را کنترل کرد و عوارض بر جای گذاشته را جبران کرد.

در این مقاله قصد داریم عوارض خطرناک هروئین را بر روی قسمت های مختلف بدن و افراد مختلف آسیب پذیر اعم از نوجوانان ، جوانان و زنان باردار بررسی کنیم.

عوارضی که هروئین از خود بر جای می گذارد، تنها بخشی از آن روی اندام های بدن است و بخش اعظم آن بر روی سیستم مغزی و حافظه فرد است که اساسی ترین قسمت از هر بدن آدمی می باشد، چرا که اصلی ترین اندام هدف برای هروئین؛ مغز و حافظه است که مخرب ترین عوارض بر روی این بخش تاثیر گذاشته می شود و گاهی فرد معتاد نیاز به مراقبت های ویژه دارد تا بتواند، آسیب های به جا مانده را از بدن خارج کند و سلامتی خود را به دست آورد.

عوارض هروئین بر سلامتی

 همانند بسیاری از مواد مخدر دیگر استفاده از هروئین ، هم اثرات کوتاه مدت و هم اثرات بلند مدت دارد. هروئین بعد از تزریق یا تدخین (دود کردن) بلافاصله تاثیرات خود را بر روی سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز می گذارد.

عوارض کوتاه مدت مصرف هروئین

عوارض هروئین  بر سلامتی
عوارض هروئین بر سلامتی

 مدت کوتاهی پس از استفاده ، احساس سرخوردگی در مصرف کنندگان بیش تر از سایر عوارض خود را نشان می دهد. همچنین علائم فیزیکی چون: دهان خشک ، احساس سنگینی در دست و پاها ، بر هم خوردن خواب شبانگاهی و احساس خستگی و خواب آلودگی در بیشتر اوقات روز صورت می گیرد.

از آنجا که هروئین سیستم عصبی مرکزی را سرکوب می کند ، کاربر تجربیات روحی – روانی متعددی را تجربه می کند همان طور که گفته شد سرخوردگی عامل اساسی این ماده است که به همراه اضطراب و افسردگی خود را بیشتر نمایان می کند. با تاثیری که بر روی مغز می گذارد ، بخش های دیگری از بدن هم با اختلال مواجه می شوند که یکی از این اعضا ، سیستم تنفسی است که منجر به نارسایی تنفسی می شود. به طور کلی عوارض کوتاه مدت عبارتند از:

  • احساس سنگینی در اندام
  • خارش شدید
  • تهوع ، استفراغ و از دست دادن اشتها
  • آبریزش بینی و چشم های آبدار
  • اضطراب غیر طبیعی
  • تنفس آهسته و سرعت قلب آهسته
  • خواب آلودگی
  • فراموشی

عوارض بلند مدت مصرف هروئین

 بعد از یک دوره کوتاه مدت از مصرف هروئین اگر فرد درمان نشود و یا ترک نکند وارد مرحله بلند مدت می شود ، مصرف کنندگان همیشگی هروئین که قادر به استفاده از تکنیک های مرتبط با استریل نیستند یا تجهیزات مربوط به مصرف مواد خود را به اشتراک با یکدیگرمی گذارند در طولانی مدت چنین عوارضی را خواهند داشت :

  • عوارض قلبی و سوپاپ: که به طور معمول به علت عدم وجود تکنیک استریل و موارد بهدشتی می باشد.
  • بیماری کبد: حدود ۷۰ – ۸۰ ٪ از عفونت های جدید از نوع هپاتیت C ، در ایالات متحده ، سالانه به علت استفاده از تزریق مواد مخدر است و حتی به اشتراک گذاشتن سرنگ های تزریقی عامل اصلی انتقال انواع هپاتیت ها هستند. البته نه تنها هپاتیت بلکه سایر بیماری های انتقالی و ویروسی مثل ایدز را با خود به همراه خواهند داشت.
  • بیماری های کلیوی و کبدی.
  • عوارض ریوی ، که اغلب با عفونت های مذکور و دود حاصل از هروئین مرتبط است
  • عفونت های پوستی و آبسه ها ، به ویژه در بین انژکتورهای(تزریق کننده های دستی) مزمن که به داخل رگ تزریق می شوند.

دیگر اثرات مزمن هروئین در درازمدت

سایر اثرات سوء بر سلامت از مصرف هروئین می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یبوست و گرفتگی معده
  • ذات الریه

 خطرات مصرف بیش از حد هروئین(اوردوز)

 خطرات مصرف بیش از حد هروئین(اوردوز)
خطرات مصرف بیش از حد هروئین(اوردوز)

خطرناک ترین عوارض مصرف هروئین ، خطر مرگ است که در اثر سوء استفاده از ماده مربوطه حاصل می شود. خطر مرگ بیشتر به خاطر نوع هروئین مصرفی است که کاربر یا فرد معتاد از نوع تهیه آن آگاه نیست و معمولا در بازار مصرفی این گونه مواد ، هروئین مورد نظر را با انواع مواد دیگری ترکیب می کنند و می فروشند و مصرف کننده تصور می کند هروئین خالص را مصرف می کند در حالی که این گونه نیست و همین یکی از عواملی است که خطر مرگ را بالا می برد.

هروئین اغلب با شکر ، نشاسته ، کوینین و گاهی اوقات استریچن یا سایر سموم مخلوط می شود و دیگر خطرات بالقوه را هم در خود به همراه دارد. از آن جا که شناخت این نوع مواد مخدر کار سختی است و گاهی توسط فرد عادی و یا مصرف کننده غیر ممکن است ، عوامل مرگ بر اثر این عامل بیشتر از پیش اتفاق می افتد.

عوارض هروئین بر سلامت عمومی

 تأثیر هروئین بر سلامت فرد بستگی به عوامل متعددی از جمله وضعیت سلامت موجود او (آیا او به بیماری های دیگری مبتلاست) ، قد ، وزن ، جنس ، میزان مصرف مواد مخدر ، روش مصرف دارو ، طول سوء استفاده ، مصرف همزمان هروئین با الکل یا داروهای دیگر و وضعیت روانی فرد مصرف کننده نیز دارد.

وقتی فرد نسبت به مصرف مواد مخدر عادت می کند و در واقع یک جور وابستگی فیزیکی به هروئین مصرفی دارد ، به طور کلی وضعیت سلامتی کل بدن او وابسته به مصرف هروئین می شود ؛ چون به آن سازگار شده و تنها در حضور آن به خوبی کارایی دارد و می تواند به بقای خود ادامه دهد. اما با وجود همه این موارد ، فرد با تحمل و به اصطلاح ترک چند روزه قادر خواهد بود که این ماده را ترک کند و به زندگی عادی برگردد که شرایط خاص به خود را دارد و همان طور که در قسمت های قبلی گفته شد ، مرحله ترک و تحمل آن ، به میزان مصرف فرد بستگی دارد که آیا در مرحله کوتاه مدت است یا بلند مدت؟

هروئین و عوارضش بر بارداری

 

عوارض هروئین بر بارداری
هروئین و عوارضش بر بارداری

اگر زن باردار در این دوران اعتیاد به هروئین داشته باشد ، عوارض خطرناکی را هم برای خود و هم برای جنین می تواند داشته باشد از جمله این عوارض می توان به :

نقائص هنگام تولد

این شرایط مربوط به سلامت نوزاد متولد شده می باشد ، که به هنگام تولد نقص های مربوط به سلامتی فیزیکی مثل نقض اعضا را خواهد داشت. که این شرایط می توانند مشکلات کلی برای بهداشت عمومی بدن ، نحوه عملکرد بدن را به همراه داشته باشند.

انقباض جسمی

این مورد ، یکی از شرایط جسمی در بدن زن باردار است که در آن جفت قبل از تولد ؛ از دیواره رحم جدا می شود و منجر به خونریزی شدید می شود که برای جان مادر ونوزاد یعنی هر دو خطرناک است و حتی مرگبار می باشد.

 تولد زودرس

این نوع تولد ، تولد زود هنگامی است که قبل از هفته چهل و هفتم بارداری اتفاق می افتد و فرزندی با وزن غیر طبیعی متولد می شود. که این موضوع می تواند بر سلامت کل بدن و حتی شرایط روحی او در آینده تاثیر حادی داشته باشد.

سندرم سقط جنین

که به آن NAS هم گفته می شود ، این سندرم زمانی اتفاق می افتد که نوزاد قبل از تولد در رحم مادر ، یعنی در هفته بیست و هفتم می میرد.

 سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (همچنین SIDS)

این مرگ که ناشی از عوارض مواد مخدر می باشد مربوط به کودک زیر یک سال است. یعنی بعد از تولد و در چند ماهگی اتفاق می افتد.

 عوارض هروئین در جوانان و نوجوانان

متاسفانه به دلیل نوع زرق و برقی که مواد اعتیاد زا از طریق رسانه های پر طرفدار مثل موسیقی و سینما تبلیغ می شوند ، این روز ها در بین این افراد بیشترین طرفداران را دارد. از جمله عوارضی که هروئین می تواند بر روی جوانان و نوجوانان داشته باشد:

  • کاهش حافظه
  • مشکلات جنسی
  • فراموشی
  • بد خلقی
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • افسردگی حاد
  • در برخی مواقع خودکشی

عوارض هروئین بر روی اعضای بدن

عوارض هروئین بر روی اعضای بدن
عوارض هروئین بر روی اعضای بدن

در ابتدای مقاله اشاره شد که مواد اعتیاد آور مثل هروئین تاثیرات منفی زیادی بر روی اجزای بدن دارند از جمله این عوارض می توان به :

تاثیر هروئین بر مغز

هنگامی که گیرنده های مخدر به نام هروئین با گیرنده های مغزی تطبیق داده شدند ، این دارو بر روی چندین مرکز مغز شامل موارد زیر تاثیر منفی می گذارد:

نخاع

نخاع با ورود مواد اعتیاد آوری مانند هروئین ، دیگر بدون این ماده به محرک های درد پاسخی نمی دهد و تنها در حضور این ماده پیام را به مغز ارسال می کند.

سیستم لنفاوی

سیستم لنفاوی مربوط به سیستم لنبی که مسئول کنترل لذت ، خشم ، عصبانیت و شادی در مغز است. وقتی که توسط هروئین تحریک می شود ، مغز قابلیت طبیعی خود را از دست می دهد و تنها به هنگام مصرف مواد واکنش های مربوطه را ارسال می کند.

سیستم های اتوماتیک

سیستم های اتوماتیک ، عملکردی نظیر تنفس یا سرفه را کنترل می کنند. هروئین این بخش ها را سرکوب می کند ، (به همین دلیل است که مواد مخدر از نظر قانونی تجویز شده اغلب در داروهای سرفه زیاد یافت می شوند ) به همین خاطر است که مصرف کنندگان هروئین مشکلات تنفسی خود را به مرور نشان می دهند.

به طور کلی وقتی سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز آسیب ببیند تمامی بخش ها و اندام های بدن دچار اختلال می شوند ؛ اعم از قلب ، کبد ، کلیه و غیره یعنی مغز تنها در صورت مصرف هروئین قادر به پاسخگویی است و اگر مصرف صورت نگیرد پس متقابلا مغز پاسخی نمی دهد و بقیه اجزای بدن با اختلال مواجه می شوند و گاهی اوقات این موضوع به مرگ مصرف کننده منجر می شود ، که البته با موضوع ترک و کمک تیم پزشکی در بخش درمان (نه اینکه خودسرانه) گاهی این موضوع می تواند قابل حل باشد.

سوالات متداول

۱- هروئین از چه ماده ای ساخته می شود؟

هروئین به شکل پودری است که به رنگ سفید ، قهوه ای روشن یا تیره می باشد و برگرفته از مرفین است و در صنعت پزشکی به آن دیامرفین یا دی استیل مرفین گفته می شود. این ماده در زبان عامه ( گرد و دوا ) نیز نامیده می شود و به شدت اعتیادآور است.

۲- حالت راش چیست؟

پس از مصرف هروئین و باتوجه به شیوه و مقدار مصرف و گیرنده های اوپیوئید ، شخص دچار این حالت می شود و اثرات اولیه ی مصرف هروئین ، نمایان می شوند. پس از اولین مصرف ، معمولا شخص چند ساعت به خواب می رود و احساس سرخوشی ، کوفتگی ، خشکی دهان ، خارش ، تهوع دارد و عملکرد ذهنی مختل می شود و ضربان قلب تند می شود به طوری که این حالت می تواند به کم کاری و آسیب دائمی مغز منجر شود.

۳- مصرف هروئین در طولانی مدتی چه عواقبی دارد؟

یبوست ، بی خوابی ، افسردگی ، آسیب های کبدی و کلیوی ، کاهش میل جنسی ، عفونت دریچه های قلبی ، زودانزالی ، عفونت شش ها ، اختلال شخصیت ، مشکلات ریوی ، اختلال و بی نظمی در عادت های ماهیانه زنان ، کاهش تراکم استخوان ها ، عفونت پوستی و آبسه ، مشکلات معده ، تضعیف سیستم ایمنی بدن و ... از عوارض بلند مدت مصرف هروئین می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض مصرف هروئین با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

    1. با سلام، عوارض مصرف هروئین شامل: یبوست، مختل شدن چرخه قاعدگی در اعتیاد زنان، اختلالات کبدی، مشکلات قلبی، بیماری‌های روماتوئیدی، پایین آمدن توانایی سیستم ایمنی و از بین رفتن مقاوت بدن در مقابل بیماری‌های عفونی، به هم ریختن ساعت بیولوژیکی بدن (بی خوابی در شب و خواب آلودگی در روز)، زخم‌های چرکی، افسردگی، اختلالات شخصیت، مختل شدن قوه قضاوت و حل مسئله، ناتوانی در مقابله با شرایط استرس زا، تضعیف عملکرد جنسی می باشد و در بین علائمی که در اثر مصرف هروئین وجود دارد ریزش موی شدید نمی باشد.

    1. با سلام، از علائم مصرف هروئین میتوان به علائمی مانند: تعریق بسیار زیاد به‌حدی که تمام لباس‌های فرد خیس می‌شود، آب‌ریزش شدید بینی و اشک، خمیازه کشیدن‌های شدید، گرفتگی و دردهای عضلانی، بی خوابی و بی قراری اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره