روانشناسی

۱۰ راه کنترل عصبانیت و خشم در کمترین زمان

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راه های کنترل عصبانیت و خشم در کمترین زمان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

همه ی افراد در طول زندگی خود عصبانیت و خشم را با شدت و ضعف متفاوت تجربه کرده اند ، ولی در این زمینه کسانی موفق تر هستند که بتوانند به خوبی خشم خود را مدیریت کنند زیرا پردازش اطلاعات در هنگام عصبانیت میسر نیست و معمولاً رفتاری از ما سر می زند که موجب پشیمانی خواهد شد.

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

 بیشتر و با دقت تر گوش کنید

 بیشتر و با دقت تر گوش کنید
بیشتر و با دقت تر گوش کنید

توجه کرده اید که گاهی اوقات شما عصبانی می شوید زیرا با دقت به حرف های طرف مقابل گوش نمی کنید و کلا موضوع مورد بحث را اشتباه متوجه می شوید و همین بی دقتی باعث می شود به اصطلاح از کوره در بروید . پس وقتی مشاجره ای بین شما و شخصی دیگر روی می دهد سعی کنید برای کنترل خشم خود قبل از حرف زدن کمی به صحبت های طرف مقابل هم گوش کنید . اینگونه هم به طرف مقابل احترام گذاشته اید و هم کمی زمان دارید تا روی عکس العمل خود تمرکز کنید.

 بخشیدن ، پادزهر عصبانیت است

اگر کینه ها را به دنبال خود بکشید هیچ وقت خشم شما فروکش نخواهد کرد از این رو کسی را که شما را عصبانی کرده ببخشید ، زیرا با بخشیدن هم اجازه نمی دهید که خشمتان شما را کنترل کند و هم افکار منفی را از خود دور می کنید. بخشش علاوه بر اینکه باعث کنترل عصبانیت شما می شود حس بسیار خوبی هم درون شما بوجود می آورد.

 بنویسید

یکی از راهکارهای مفید برای کنترل عصبانیت نوشتن است ، وقتی شروع به نوشتن می کنید آرام می شوید ، نوشتن یکی از راه های ساده برای کنترل عصبانیت است ، هر حرفی را که هنگام عصبانیت می خواهید بر زبان بیاورید را روی کاغذ بنویسید ، به این طریق هم حرفتان را زده اید و هم یادتان می ماند که بار دیگری که خشمگین شدید از این کلمات استفاده نکنید. این گونه کنترل عصبانیت خود را نیز در دست گرفته اید.

 استفاده از عبارت < ایست >

وقتی به شدت عصبانی هستید و مانند کوه آتشفشان در حال فورانید ، برای کنترل عصبانیت خود از عبارت ایست استفاده کنید ، در چنین مواقعی دادن فرمان ایست به شما کمی زمان میدهد تا به خودتان بیایید ، کمی آرام تر شده و اسیر خشم خود نشوید. از این رو با کمی تمرین و تمرکز بر خشم خود مسلط می شوید.

از عوامل محرک دور بمانید

از عوامل محرک دور بمانید
از عوامل محرک دور بمانید

اگر شخصی یا فضایی باعث خشمگین شدن شما می شود ، خود را از آن موقعیت یا شخص دور نگه دارید ، هیچ لزومی ندارد که شما با کسانی در ارتباط باشید که همیشه شما را عصبانی می کنند. اگر این امر میسر نیست پس راه مقابله با این معضل را پیدا کنید تا در صورت مواجهه با عوامل محرک بتوانید راهکار مناسبی ارائه دهید.

از خودتان سوال کنید

وقتی اتفاقی باعث عصبانیت شما می شود برای کنترل عصبانیت بهتر است از خودتان بپرسید که” آیا شخصی که من را عصبانی کرده ، کارش عمدی بوده یا سهوی؟ ” اگر این کار را بکنید در اکثر اوقات می فهمید که هیچ عمدی در کار نبوده و مشکل در اثر یک بی دقتی یا عجله کردن پیش آمده است و طرف مقابل نیز مقصر نیست.

 خودتان را جای طرف مقابل بگذارید

برای دوری از خشونت و کنترل خشم ، چند لحظه خودتان را جای طرف مقابل بگذارید ، با خودتان صادق باشید ، ببینید آیا خود شما نیز به صورت تصادفی گاهی آن کار را انجام داده اید یا نه و یا اینکه اگر در آن موقعیت قرار بگیرید چکار می کنید؟ مثلاً شاید پیش آمده باشد که خیلی تصادفی هنگام راه رفتن با عجله در خیابان به کسی تنه زده باشید. این اتفاقی است که ممکن است برای هر کس پیش بیاید پس دلیلی برای عصبی شدن نیست.

استفاده از یک محرک قوی تر برای کنترل عصبانیت

برای اینکه بر خشم خود غلبه کنید باید محرکی قوی را وارد عمل کنید مثلاً در مواقعی که عصبانی هستید مقداری فلفل مزه مزه کنید یا یک خوراکی بدمزه بخورید ، این کار ذهن شما را منحرف کرده و به شما در کنترل عصبانیت کمک می کند.

با تمام وجود بخندید

با تمام وجود بخندید
با تمام وجود بخندید

آدم ها معمولا برای خوب شدن حال خود لبخند می زنند. ولی می شود برای کنترل عصبانیت نیز خندید ، زیرا خنده باعث کاهش استرس شده و فشار ایجاد شده بر اثر خشم را فرو می نشاند. همچنین چهره ی خندان شما طرف مقابل را نیز در موضع دوستی قرار خواهد داد.

استفاده از تکنیک مانترا

مانترا مجموعه ای از کلمات است که مکرر و با لحنی خاص ادا می شوند . ” مان ” یعنی فکر کردن و ” ترا ” یعنی آزاد شدن . مانترا در مراقبه به کار گرفته می شود و برای متعادل کردن ذهن بسیار مفید است. استفاده از این راهکار در کنترل عصبانیت به شما کمک شایانی خواهد کرد.

به عباراتی فکر کنید که در چنین مواقعی شما را آرام می کند. به عنوان مثال وقتی عصبانی هستید با به کار بردن جملاتی مانند ” من کاملاً آرامم ” یا ” ارزش عصبانی شدن را ندارد ” مانترا را در خودتان ایجاد کنید تا از دام عصبانیت رها شوید.

 عصبی شدن

بسیاری از مواقع دلیل خشم و عصبانیت در وجود خودمان است ، گاهی هم محیط ، شرایط و یا شخص دیگری ما را عصبی می کند. در واقع عصبانیت یک احساس درونی است که ما بوسیله ی رفتارمان آن را بروز می دهیم ، همه ی انسان ها عصبانی می شوند ولی همه به یک شکل آن را نشان نمی دهند و عکس العمل های متفاوتی دارند.

آستانه ی تحمل انسان ها یکسان نیست.  در شرایط یکسان ، محرکی که یکی را عصبانی کرده است ممکن است روی نفر بعدی هیچ اثری نداشته باشد . ولی در این بین عواملی وجود دارد که همه ی انسان ها نسبت به آن عکس العمل های مشابه نشان می دهند ، مثلاً زمانی که شما حس می کنید مورد حمله قرار گرفته اید ، تهدید شده اید ، مورد تبعیض واقع شده اید و یا ناتوان و ناامید شده باشید. این که به چه علت عصبانی شده اید زیاد مهم نیست بلکه چگونگی واکنشی که در این شرایط از خود نشان می دهید مهم است.

 عواملی که در عصبی شدن نقش دارند

کودکی ، تربیت و محیط

کودکی ، تربیت و محیط
کودکی ، تربیت و محیط

عکس العملی که هر کس در مواجهه با عصبی شدن از خود نشان می دهد با محیطی که در آن بزرگ شده است و نوع تربیت او ارتباط تنگاتنگ دارد. بخش اعظم شخصیت فرد (که فردی عصبی است یا متعادل ) در کودکی شکل می گیرد. این امر در بزرگسالی نمود پیدا می کند.

افرادی که در کودکی یاد گرفته اند که قانع باشند و خشم خود را بروز ندهند در بزرگسالی همیشه خشم خود را سرکوب می کنند و این احساس ناخوشایند باعث می شود جای دیگری و به شکل دیگری آن را ابراز کنند. کودکانی که در محیط های پرتنش بزرگ می شوند در بزرگسالی ، برای به دست آوردن هر چیزی از صلاح عصبانیت استفاده می کنند.

تجربه های فردی

گاهی فرد در گذشته از موضوعی عصبانی شده است که نتوانسته است خشم خود را نشان دهد و از این حس آزار دهنده خلاص شود در این وضعیت اگر بار دیگر با همان شرایط مواجه شود ، احساس خشم و عصبانیت دوباره به سراغش خواهد آمد. و به نحو نامطلوبی آن را بروز خواهد داد.

شرایط زندگی و حال حاضر

گاهی شرایط زندگی فرد به گونه ای است که در آن واحد درگیر چالش ها و مشکلات متعددی است ، در این شرایط فرد بسیار تحریک پذیر و عصبی می شود، زیرا آستانه ی تحملش به شدت کاهش یافته و خیلی راحت تر از گذشته عصبانی می شود و حتی ممکن است گاهی بی دلیل عصبانی و خشمگین شود و کارهای نادرستی از وی سربزند.

شما می توانید برای کنترل و مدیریت خشم خود از مشاوره کمک بگیرید به این منظور می توانید از طریق تلفن از سراسر ایران با مرکز مشاوره خانواده رایکو در زمینه ی کنترل عصبانیت و خشم از مشاورین این مرکز مشاوره تخصصی دریافت کنید.

حرف آخر

سعی کنید وقتی که عصبانی هستید به شیوه ای صحیح که باعث آزار دیگران نشود آن را ابراز کنید، اگر این حس درون شما باقی بماند حتماً در زمانی دیگر بسیار شدید تر آن را بروز خواهید داد. هر فردی توانایی این را دارد که رفتارهایش را انتخاب کند. پس هرگز تسلیم نشوید و از تغییر نترسید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راه های کنترل عصبانیت و خشم در کمترین زمان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره