روانشناسی

مهم ترین عوارض افسردگی را بشناسید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض افسردگی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

یکی از بیماری های شایع در حوزه ی اختلالات روانی ، افسردگی می باشد ، که سالانه تعداد زیادی را به خود مبتلا می سازد . شایع ترین رده ی سنی در ابتلا به این بیماری ، بین ۳۰ تا ۴۰ سالگی است ؛ البته در رده های دیگر نیز گزارش شده و تعداد آنها بسیار کمتر است . عده ای زیادی از مردم جهان ، بیماری افسردگی را در زندگی خود تجربه می کنند که برای پیشگیری و مقابله با آن ، راهکارهای زیادی توصیه شده است .

زمان تشخیص این بیماری در تسریع روند بهبود آن بسیار موثر خواهد بود و از آن جایی که این عارضه در ابتدا خاموش می باشد ، تشخیص این بیماری اغلب به عهده ی مشاوران و روانشناسان در این زمینه است . طبیعتا اگر این بیماری دیر تشخیص داده شود و یا نسبت به درمان آن اقدامی صورت نپذیرد ، عوارض و پیامد های بی شماری را به دنبال خواهد داشت .

عوارض افسردگی

ابتلا به بیماری های جسمی

یکی از عوارض عمده ی ابتلا به افسردگی ، به وجود آمدن مشکلات عدیده ی جسمی است . معمولا کسانی که دچار افسردگی هستند ، به دلیل غم و غصه و یا اضطراب شدیدی که همیشه به همراه خود دارند ، به صورت جدی به اندام های داخلی بدن خود آسیب می رسانند .

مختل شدن سیستم اعصاب مرکزی ، ابتلا به روماتیسم و فشار خون ، همچنین ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ، از مهمترین بیماری های ناشی از افسردگی گزارش شده اند . قطعا درمان افسردگی به مراتب آسان تر و امکان پذیرتر از درمان این بیماری هاست .

منزوی شدن

منزوی شدن
منزوی شدن

یکی از شایع ترین ویژگی های افراد افسرده ، گوشه نشینی و منزوی بودن آنها ست . اگر به افرادی که دچار افسردگی هستند دقت کنید ، متوجه خواهید شد که اغلب آنها از جمع های خانوادگی و دوستان و همچنین حضور در جامعه بیزار هستند و همین موضوع ، یکی دیگر از عوارض افسردگی به شمار می آید . قطعا برای رشد عقلی و اجتماعی ، حضور یافتن در جمع های گوناگون موثر خواهد بود .

افراد افسرده نه تنها در چنین مجامعی شرکت نمی کنند ، بلکه به مرور زمان دوستان صمیمی و اطرافیان خود را نیز از دست می دهند ، چرا که همیشه با ظاهری نالان و بدون شور و نشاط با افراد ارتباط ناموفق برقرار می کنند . این گونه اشخاص حتی اگر به ناچار در جمعی حضور پیدا کنند ، به یک گوشه ی دنج و تنها پناه برده و کمتر با دیگران وارد گفت و گو می شوند ؛ همچنین مدام به فکر ترک کردن آن جمع و رفتن به درون لاک خود هستند ، چرا که هیچ گونه لذتی از باهم بودن نخواهند برد .

اختلال خواب

نوعی دیگر از عوارض افسردگی ، متوجه کیفیت خواب بیماران می شود. اختلال خواب در افراد افسرده به دو دسته تقسیم می شود : اولین دسته بیشتر از قبل به خواب علاقه پیدا کرده و ساعات زیادی از شبانه روز را به خوابیدن خود اختصاص می دهند . در واقع این نوع رفتار آنها نوعی گریز از واقعیات محسوب می شود . این اشخاص با پناه بردن به خواب ، سعی در فراموشی حقایق تلخ زندگی خود دارند .

دسته ی دوم بیماران افسرده دچار بی خوابی می شوند . این گونه از افراد با اینکه بسیار خسته و خواب آلود هستند ، به علت تفکرات منفی و آزار دهنده ای که در مغزشان در جریان است ، موفق به خوابیدن نخواهند شد و اغلب ساعات شبانه روز را در بیداری کسل کننده ای به سر می برند. به طور کلی افراد افسرده حتی اگر به خواب هم فرو بروند ، از کیفیت خواب خوبی بهره مند نخواهند بود و از این نظر بسیار رنج می برند .

کاهش عملکرد فردی

یکی دیگر از مهمترین عوارض افسردگی ، پایین آمدن سطح کارایی و عملکرد افراد مبتلا می باشد . عموما افراد افسرده بسیار کم حوصله بوده و از انجام هیچ کاری لذت نمی برند . آنها بیشتر اوقات خود را به تنهایی و عزلت گذارنده و تا زمانی که بیماریشان درمان نشده است ، موفق به انجام هیچ کار بزرگی نخواهند شد .

با توجه به عوارض منفی که افسردگی بر روی مغز می گذارند ، طبیعی است که انجام کارهای هنری و خارق العاده یا کسب مدارج علمی و ورزشی غیر ممکن خواهد بود ، پس به طور کلی می توان نتیجه گرفت که یکی از عارضه های اصلی افسردگی ، محدود کردن انسان و جلوگیری از موفقیت های او خواهد بود . افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند ، حتی از انجام کارهای روزانه خود نیز عاجز می مانند .

بالارفتن احتمال خودکشی

بالارفتن احتمال خودکشی
بالارفتن احتمال خودکشی

بر طبق آماری که از علت خودکشی افراد جمع آوری شده است ، می توان به راحتی به این موضوع مهم پی برد که درصد چشمگیری از این افراد ، قبل از مرگ خود از بیماری افسردگی رنج می برده اند . متاسفانه یکی از علائم افسردگی ، احساس پوچی و بی ارزشی افراد بوده که اشتیاق زندگی را از آنها خواهد گرفت .

بیمارانی که دچار افسردگی حاد هستند ، روزانه چند بار به خودکشی فکر می کنند و اگر جرعتش را داشته باشند ، حتما این کار را انجام خواهند داد ! به نظر بسیاری از این افراد ، دلیلی برای زندگی کردن وجود نخواهد داشت ، نه کسی آنها را دوست دارد ، و نه آنها کسی را…! و درست به همین دلیل است که اقدام به خودکشی و همچنین آمار خودکشی این افراد بسیار بالا است .

فراموشی و تضعیف روحیه

نداشتن روحیه ی مثبت و پرنشاط ، از عوارض بارز افسردگی خواهد بود . افراد افسرده بر خلاف دیگران مبتلا به اختلال دو قطبی ، بیشتر لحظات خود را در غم و اندوه به سر می برند . تقریبا هر روز گریه کرده و گاهی این کار را چند بار در روز تکرار می کنند . به کوچکترین ناملایمتی و مخالفتی واکنش نشان داده و سخت آزرده خاطر می شوند .

از طرفی به خاطر تغییراتی که در مغز آنها به وجود می آید ، اغلب دچار فراموشی های گذرا خواهند شد . ذهن این گونه اشخاص را افکار منفی و خطرناک پر کرده است و جایی برای به یاد سپردن اتفاقات روزمره باقی نخواهند گذاشت . این فراموشی حافظه ی بلند را در بر نخواهد گرفت و تنها مربوط به حافظه ی کوتاه مدت بیماران می شود .

تغییر خلق و خو

افراد افسرده ی زیادی در اطراف ما زندگی می کنند که روزی شادترین آدم هایی بوده اند که می شناختیم . وقوع یک اتفاق تلخ و غیر منتظره مانند : مرگ عزیزان ، ورشکستی و شکست عشقی موجب شده که آن افراد به طور ناگهانی دچار افسردگی بشوند ، به طوری که یک شبه به آدم دیگری تغییر پیدا خواهند کرد و این اتفاق واقعا تاسف بر انگیز است .

به صورت کلی ابتلا به افسردگی ، هرچند در سطح معمولی ، موجب تغییر یافتن خلق و خو در انسان ها خواهد شد . بیزاری از جمع ، تمایل به تنهایی ، توجه نداشتن به اتفاقات پیرامون و…. همگی از عوارض افسردگی به شمار می آیند .

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر
اعتیاد به مواد مخدر

یکی از ویژگی های مشهود مواد مخدر، تغییر دادن حال و هوای بد مصرف کنندگان است . اغلب کسانی که امروز به دام اعتیاد دچار شده اند ، به علت دستیابی به حال خوش و خیالی آسوده گرفتار او شده اند . آنچه که در افراد افسرده مسلم است ، داشتن روحیه ای مریض و درمانده بوده که ممکن است برخی از بیماران ، برای رهایی از این حال ، به سمت استفاده از مواد مخدر روی بیاورند .

البته این بدان معنی نیست که همه ی افراد مبتلا به افسردگی به سمت استعمال مواد مخدر کشیده می شوند ، همان طور که مسئله ی اقدام به خودکشی قطعی نیست ، این موضوع نیز در همه ی افراد یکسان و تثبیت شده نخواهد بود . بیماری افسردگی ، تنها زمینه ای برای اعتیاد به مواد مخدر و الکل می باشد که به عنوان عاملی محرک در این خصوص شناسایی شده است .

عدم توجه به بهداشت فردی و تغذیه

اگر احساس می کنید که به افسردگی دچار شده اید ، از تمیز کردن محیط اطراف خود هرگز غافل نشوید ، طبق آخرین گزارشات اعلام شده توسط روانشناسان برتر ، مرتب کردن محیط اطراف و روشنایی بخشیدن به آن از ابتلا به افسردگی جلوگیری خواهد کرد . افرادی که به افسردگی دچار هستند ، عمدتا به مرتب و تمیز بودن محیط اطراف خود اهمیتی نمی دهند .

برای آنها پاک کردن وسایل ، شستن و اتو کشیدن لباس و استفاده از لوازم بهداشتی تقریبا بی معنا است . علاقه ی کمی نسبت به رعایت بهداشت فردی داشته و از تغذیه ی درست خود غافل اند . این بیماران حتی از خوردن بهترین غذاها نیز لذت چندانی نخواهند برد و برایشان فرقی نمی کند که چه بپوشند ، کجا زندگی کنند و چه بخورند . این گونه افراد تقریبا نسبت به حفظ سلامت و بهداشت خود احساس مسئولیتی نخواهند داشت .

مشکلات جنسی

عوارض افسردگی ، در زمینه ی مشکلات جنسی نیز نفوذ پیدا کرده و اختلالاتی را به همراه خواهد داشت. کم شدن میل جنسی ، عدم نعوظ ، نرسیدن به ارگاسم ، انزال زود رس و… از جمله پیامد های مهم در ابتلا به افسردگی می باشند .

افراد افسرده ، به میزان کمی با دیگران ارتباط برقرار کرده و نسبت به مسائل جنسی کمتر واکنش نشان می دهند . آنها حتی از معاشرت با دیگران بیزارند ، چه برسد به اینکه بخواهند با کسی وارد رابطه شوند. در این میان همسر بیماران نیز دچار مشکل شده که باید برای بهبود و برطرف کردن این عارضه ،  کمک ویژه ای به او کنند.

اختلالات گوارشی

اختلالات گوارشی
اختلالات گوارشی

به طور کلی غم و اندوه ، استرس و اضطراب ، دلشوره و احساساتی از این قبیل ، تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد دستگاه گوارش خواهد داشت. ابتلا به زخم و ورم معده ، یبوست ، پر خوری و کم خوری در این بیماری بسیار شایع است. بستگی به نوع افسردگی و ویژگی های فرد افسرده ، در برخی از اشخاص ، پر خوری شدیدی وجود داشته که به طبع آن ، افزایش وزن نیز به وجود خواهد آمد.

از آنجایی که اینگونه افراد از انجام فعالیت های حرکتی گریزان اند ، این عدم تحرکی موجب بالا رفتن چشم گیر فرد خواهد شد. در مقابل همین موضوع ، عده ی دیگری دچار بی اشتهایی مفرط شده و به اصطلاح “لب به غذا نمی زنند” .مسلما در چنین شرایطی ، کاهش وزن شدید را مشاهده خواهید کرد که تبعات خطرناکی مانند سوء تغذیه ، کمبود ویتامین ، فقر آهن و…  در بر می گیرد.

درد در بدن

درصد زیادی از مبتلایان به افسردگی ، از داشتن بدن درد شاکی هستند . به گفته ی دانشمندان این درد ممکن است از اختلال در هورمون های مغز نشات گرفته و با درمان افسردگی ، به تدریج کاهش خواهد یافت. درد در قفسه ی سینه ، سر و گردن ، شکم و کمر از شایع ترین درد های ناشی از افسردگی می باشند.

قطعا تحمل این درد ها به همراه مشکلات و دغدغه های فکری متعدد ، بسیار طاقت فرسا خواهد بود ، که در صورت عدم رسیدگی و درمان ، زمینه را برای بروز بیماری های دیگر فراهم خواهد کرد. پس اگر در مراحل اولیه ی افسردگی هستید و این گونه درد ها را دو سطح خفیف احساس می کنید ، حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.

از دست دادن اعتماد به نفس

از آنجایی که اعتماد به نفس نوعی بیماری روحی است ، بسیاری از افراد مبتلا به آن از پذیرش و درمان او اجتناب می کنند و یا اینکه از ابراز بیماری خود به دیگران واهمه دارند.

این واکنش ، یکی از عوارض افسردگی محسوب می شوند. افراد افسرده عموما از اعتماد به نفس کمی برخوردار بوده و نسبت به مطرح شدن خود در جمع احساس خوبی ندارند. آنها از اینکه مرکز توجه دیگران قرار بگیرند متنفر بوده و ارتباط برقرار کردن با دیگران برایشان مشکل است.

خوشبختانه امروزه با توجه به پیشرفت چشمگیر علم پزشکی در زمینه ی اختلالات روحی و روانی ، افسردگی نیز قابل کنترل و درمان می باشد. زمانی که افراد مبتلا به افسردگی تحت دارو درمانی و روان کاوی قرار می گیرند ، به مرور زمان از شدت عوارض آن نیز کاسته می شود.

به منظور آشنایی شما و درمان به موقع این بیماری ، مشاوره خانواده رایکو ، به صورت تلفنی ، از سرار کشور با شما همراه خواهد شد تا همراهی مناسب برای رفع مشکلات و پاسخگویی برای سوالاتتان باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض افسردگی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره