کودکان

مشاوره فرزند پروری صحیح

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فرزند پروری صحیح با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

شرایط جامعه در عصر حاضر ، به گونه ای تغییر کرده است که تقریبا همه خانواده ها ، به اهمیت بالای فرزند پروری ، در مقایسه با فرزند آوری پی برده اند. امروزه با توجه به افزایش سطح سواد عمومی و اطلاعات خانواده ها در زمینه های مختلف ، والدین اشتیاق بیشتری برای کسب اطلاعات در خصوص تربیت صحیح کودکان ، از خود نشان می دهند‌. از این رو ، اغلب آن ها تلاش دارند تا قبل از تولد فرزندشان ، جنبه های مختلف پرورش و تربیت او را مورد بررسی قرار داده و از نگرانی های خود نسبت به مشکلات احتمالی ، بکاهند.

مطالعه کتاب ها ، مجلات و مقاله های معتبر و مرتبط ، جستجوی مطالب موجود در اینترنت ، تجربه حاصل از پرورش فرزندان بزرگتر و مواردی از این دست ، می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار والدین و همچنین مربیان تربیتی و پرورشی کودکان آن ها قرار دهد. مشاوره فرزند پروری و مراجعه به روانشناسان و افراد مطلع در این خصوص نیز می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.

با توجه به این مقدمه ، هدف از مقاله پیش رو ارائه مطالبی کاربردی در زمینه مشاوره فرزند پروری صحیح و همچنین آموزش نکات مورد تایید مشاوران و خبرگان این امر به والدین عزیز می باشد.

بهترین زمان برای شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروری

بهترین زمان برای شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروری
بهترین زمان برای شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروری

همه والدین با چالش های گوناگونی در مورد نحوه تربیت فرزند خود مواجه هستند. البته ممکن است که این موضوع ، طبیعی باشد و در اکثر مواقع در ابتدا مورد انکار والدین قرار گرفته و زیاد مهم و ضروری به نظر نرسد. اما واقعیت چیز دیگری است. زمانی که پدر و مادر احساس کنند که برای حل این چالش ها نیاز به راهنمایی و کسب تجربه بیشتری دارند ، در واقع نیازشان به شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروری آشکار می گردد.

به طور کل ، هر انسان در دوران زندگی خود حالات روحی مختلف و نیازهای مادی و معنوی متعددی را تجربه خواهد نمود. این نیازها در دوران کودکی کمتر بروز داده می شوند اما از دوران کودکی به بعد و با تکمیل رشد جسمی و بلوغ فکری فرد ، افزایش یافته و گاهی اختلالات و سوء رفتارهایی را نیز به همراه خواهند داشت.

والدینی که بتوانند با این مسئله به خوبی برخورد کرده و اقدامات مفیدی نظیر شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروندی را در پیش گیرند ، می توانند نسبت به حل به موقع این مشکلات و کاهش اثرات مخرب آن ها بر سلامتی روحی و روانی فرزند خود اطمینان بیشتری داشته باشند.

بسیاری از والدین با واکنش هایی از جمله قهر ، عصبانیت و پرخاشگری ، پنهان کاری و دروغ گویی و موارد مشابه ، از سوی فرزند خود رو به رو شده اند. این واکنش ها می تواند بر اثر بسیاری از مشکلات روزمره ایجاد شده باشد و یا هر دلیل دیگری باعث بروز آن ها گردیده باشد. اما در اکثر مواقع والدین ، تاثیر پذیری فرزند خود از دوستانش را علت این واکنش ها می دانند. به خصوص والدینی که فرزندان نوجوان یا جوان دارند. برای مثال تصور می کنند که دوستان فرزندشان در مدرسه یا دانشگاه ، در مورد پنهان کردن برخی حقایق از والدین خود ، صحبت کرده و فرزندشان ترغیب به انجام این کار شده است و یا موارد مشابه آن.

یک دلیل این است که شما به دلیل این که فرزندتان ساعت زیادی از روز را با دوستانش می گذراند ، چنین تفکری را در ذهن پروانده باشد. اما علت اصلی این موضوع هر چه باشد ، باید از این تفکر دست بکشید و پیش از هر گونه قضاوتی ، به شرایط فرزند خود بنگرید.

به عنوان نمونه فرزندانی که در خانواده ، کمتر مورد توجه قرار می گیرند و یا در بحث های خانوادگی شرکت داده نمی شوند ، ناخودآگاه علاقه مند به داشتن یک راز یا پنهان کردن امری مهم از اعضای خانواده خود خواهند شد.

بنابراین توضیحات باید دانست که همیشه دوستان و اطرافیان فرزندان ما ، منجر به ایجاد رفتارهای نامناسب در آن ها نخواهند شد و اگر همواره این رفتارها را ناشی از تاثیر دوستان آن ها بدانیم ، زمینه بروز آسیب هایی از جمله تضعیف اعتماد به نفس و القای حس ناتوانی در شناسایی اطرافیان در فرزندمان فراهم خواهیم نمود.

جنبه های مختلف پرورش فرزندان

جنبه های مختلف پرورش فرزندان
جنبه های مختلف پرورش فرزندان

همه والدین از صمیم قلب دوست دارند تا بهترین شیوه را برای تربیت و پرورش فرزند خود در پیش گیرند. از نظر روانشناسان ، برای انتخاب شیوه پرورش صحیح فرزندان باید ، تمام جنبه های موجود در این زمینه را در نظر گرفته و تلاش گردد تا بر این شیوه از همان سنین کودکی جامه عمل پوشانده شود. هر چه قدر که این شیوه در سن کم تری به کار برده شود ، تاثیر آن به مراتب بالاتر خواهد بود و درنتیجه آموزش ها بهتر و موثرتر در ذهن فرزند ، نهادینه خواهند شد.

در این جا سعی داریم تا برخی از مهم ترین ابعاد پرورش و تربیت کودک را معرفی نماییم. هر چند که این ابعاد و موارد مشابه آن ها ، در سطح گسترده تری در جلسات مشاوره فرزند پروری به والدین آمورش داده می شوند.

جنبه جسمانی فرزندان

این مورد اولین و مهم ترین جنبه پرورش فرزندان است چرا که یک شخص سالم توانایی درک بهتر مسائل را خواهد داشت. پرورش جسمانی فرزندان باید از همان دوران جنینی آغاز گردد. تغذیه مادر و نحوه زندگی او در سلامت فرزند ، بر کسی پوشیده نیست. انجام تمرینات ورزشی نیز از همان دوران نوزادی باید آغاز شود که با توجه به رشد نوزاد ، این تمرینات سنگین تر خواهند شد.

اگر فرزندان ما از دوران کودکی اهمیت ورزش و نحوه انجام اصولی آن را فرا بگیرند ، به آن عادت می کنند و قطعا از انجام آن در بزرگسالی نیز لذت خواهند برد.

جنبه فکری فرزندان

رشد فکری انسان نیز مانند رشد جسمانی او با توجه به تغذیه مادر ، قابل تغییر است. بسیار شنیده ایم که تغذیه مناسب در دوران بارداری ، در تولد فرزندی باهوش و با ذهنی باز ، بی تاثیر نیست. انجام بازی های فکری با کودکان ، آموزش طریقه تحلیل مسائل مهم و برخورد منطقی با مشکلات و … باعث می گردند تا آن ها بتوانند به راحتی در مورد مسائل مختلف تصمیم گرفته و قدرت استدلال و استنتاج بالایی را داشته باشند. فرزند شما باید بیاموزد که چه موقع و با چه کسانی مشورت کند ، چگونه به قوانین احترام بگذارد ، چه کسانی را به عنوان دوست خود برگزیند و چگونه به عنوان یک انسان موفق و بی حاشیه به زندگی خود بپردازند.

جنبه روانی و عاطفی

والدین باید برای پرورش روحی و عاطفی فرزند ، نهایت دقت خود را به کار گیرند. این اغراق نیست اگر ابعاد روانی و عاطفی فرزندان را به عنوان اصلی ترین جنبه پرورشی آن ها ذکر نماییم. چرا که این مورد آینده و روابط او با جهان پیرامونش را می سازد.

در این زمینه باید به موارد مختلفی توجه نمود. از جمله این که به شخصت کودک خود احترام گذاشته و با او به گونه ای رفتار نمایید که برای خود ارزش و اهمیت داشته باشند. فرزند شما باید از همه محبتی که با توجه به سن و موقعیت های مختلفی که در آن ها قرار می گیرد ، بهره مند گردد. او این محبت را بیش تر از هر شخص دیگر ، از پدر و مادر خود طلب می کند. کودکانی که با خلا عاطفی و خصوصا کمبود محبت از سوی والدین یا یکی از آن ها مواجه هستند ، در آینده به سختی می توانند با دیگران ارتباط عاطفی برقرار نموده و این آسیب را جبران نمایند.

دقت کنید که همواره به فرزندتان توجه کنید. برنامه ریزی او و چگونگی گذراندن ساعات روزش را پی گیری نمایید. به مشکلات او اهمیت دهید و در صورتی که قصد دارید خواسته او را رد نمایید ، با ارائه یک دلیل محکم و قانع کننده او را از تصمیم و نظر خود مطلع سازید.

نکته دیگر در این خصوص حفظ حرمت او در مقابل دیگران و به خصوص افراد هم سن و دوستانش است. اگر قصد دارید با کودک خود برخورد تندی داشته باشید ، این کار را در یک مکان خلوت و به دور از چشم افراد دیگر انجام دهید. چون در غیر این صورت به طور ناخواسته ، خاطره تلخ و جبران ناپذیری را برای او رقم خواهید زد.

جنبه شخصیتی فرزندان

شکل گیری شخصیت فرزندان تا حد زیادی به والدین و نحوه برخورد آن ها با سایرین بستگی دارد. زمانی یک انسان را متشخص می دانند که بتواند عزت نفس خود را حفظ نموده و در عین حال برای شخصیت و حریم خصوصی دیگران نیز احترام قائل شود. یک مشاوره فرزند پروری توجه به ابعاد مختلفی را در این خصوص به والدین متذکر می گردد.

هرگز فراموش نکنید که شما در حال آماده سازی فرزندتان برای زندگی در اجتماع هستید و او را برای زندگی در نهادی تربیت می کنید که بزرگتر از خانواده شما می باشد. قطعا جامعه کنونی پذیرای افرادی خواهد بود که بتوانند روابط اجتماعی بالاتری داشته باشند و به دیگران و حریم قانونی شان احترام بگذارند. افرادی که با رعایت نظم و قانون ، جامعه خود را در معرض خطرات گوناگون قرار ندهند.

نحوه برخورد با مشکلات فرزندان

نحوه برخورد با مشکلات فرزندان
نحوه برخورد با مشکلات فرزندان

جلوگیری از ایجاد مشکل و تنش در فرزندان ، وظیفه هر پدر و مادری است. والدین می کوشند تا شرایط را برای زندگی راحت فرزندان فراهم کنند و آن ها را برای آینده ای روشن و به دور از هر گونه تنش و استرس آماده سازند. اما گاهی اوقات کنترل امور از دست آن ها خارج می شود و تحقق این هدف را سخت می نماید.

ممکن است فرزندان ، خود به سوی مشکلات قدم بگذارند و یا به صورت ناخواسته به آن گرفتار شوند. برای مثال مواد مخدر مصرف نمایند. در این صورت چه باید کرد؟ پدر و مادر باید چه اقداماتی را جهت ممانعت از تشدید مشکل مذکور ، انجام دهند؟ چگونه با فرزندان خود برخورد نمایند و آن ها را با خود همراه کنند؟ چنین سوالاتی ذهن هر کس را به خود منعطف خواهد کرد.

یک راه ساده و در دسترس برای پاسخ دهی به این سوالات ، مراجعه به روانشناسان و شرکت در جلسات مشاوره فرزند پروری می باشد. با این حال ما نیز در این مقاله سعی می کنیم که تا حد امکان پاسخ های مناسبی را برای این سوالات ارائه دهیم.

استرس دشمن تمرکز حواس است

در صورتی که شما همه تلاش خود را برای تربیت درست فرزندتان به کار گرفته اید و با این حال فرزند شما به مشکلی دچار شده است که رهایی از آن کار راحتی نیست ، در اولین قدم باید خونسردی خود را حفظ نمایید. آرامش را در منزل خود مهیا نموده و مانع از بروز استرس و اضطراب در خود و اعضای خانواده تان شوید.

هدف خود را بر روی رفع مشکل بگذارید ، نه سرزنش فرزندتان

هدف خود را بر روی رفع مشکل بگذارید، نه سرزنش فرزندتان
هدف خود را بر روی رفع مشکل بگذارید، نه سرزنش فرزندتان

سرزنش کردن فرزندتان آن هم درست در زمانی که خودش از اتفاق پیش آمده ، پشیمان است و به دنبال راه حل می گردد ، بدترین کاری است که می توانید انجام دهید. زیرا این عمل شما ، او را دلسرد کرده و مانع تمرکز او بر مشکل پیش آمده ، خواهد شد. سرزنش مداوم از سوی شما ، به جای ارائه راه حل مناسب باعث می شود که فرزندتان در عوض هم صحبتی با شما ، پای صحبت افرادی بنشیند که نتوانند به اندازه شما به او کمک کنند. افرادی که صلاحیت مشورت را ندارند و ممکن است فرزندتان را گمراه نمایند.

تا حد امکان راز دار باشید

راز فرزندتان را برای کسی بازگو نکنید و اگر راه حلی به ذهنتان نمی رسد و می خواهید از یک مشاور یا یکی از آشنایان خود کمک بگیرید ، سعی کنید تا این کار را با نهایت احتیاط انجام دهید.به این دلیل که اگر فرزند شما متوجه شود که اصرار او توسط شما فاش شده ، اعتماد خود را نسبت به شما از دست خواهد داد و ممکن است از پذیرش کمک و نصایح شما ، سر باز زند.

مشکل را به تجربه تبدیل کنید

از فرصت پیش آمده استفاده کنید و کاری کنید تا فرزند شما در آینده دچار این مشکل یا مشکلات مشابه آن نشود. بدین صورت که از فرزندتان بخواهید تا علت اصلی مشکل را بیابد. او باید بداند که با انجام چه اقداماتی می توانسته ، مانع از بروز این مشکل شود. علاوه بر این باید راه حل مشکل را به خاطر بسپارد و به طور کل ، تجربه ای مفید از یک مشکل تلخ کسب نماید.

به عنوان کلام آخر ، یاد آور می شویم که شما الگوی اصلی فرزندتان هستید و پرورش و تربیت شما به طور مستقیم به شما باز می گردد. پس سعی کنید تا عادات خسته کننده خود را کنار بگذارید و نهایت تلاشتان را ابتدا برای بهبود زندگی خود و سپس زندگی فرزندانتان به کار گیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فرزند پروری صحیح با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره