اعتیاد و مواد مخدر

عوارض مصرف شیشه و راهکارهای ترک آن

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض مصرف شیشه با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

یکی از مواد مخدری که امروزه مصرف آن در جامعه بسیار رواج پیدا کرده است شیشه می باشد. روزانه در اخبار و روزنامه ها خبرهایی مبنی بر آسیب و مضرات مصرف شیشه منتشر می شود. مصرف شیشه باعث ایجاد توهم در فرد می شود که در نتیجه ممکن است به رفتارهای پر خطر بینجامد ، زیرا این ماده مخدر باعث از بین رفتن سرکوبگرهای مغز می شود که در نهایت فرد دچار توهم می شود. شیشه با نام های دیگر هم در دسترس افراد مصرف کننده قرار می گیرد که در ادامه مطلب توضیحات بیشتری در این زمینه در اختیارتان قرار می دهیم.


فهرست محتوا

شیشه چیست؟

نام دیگر شیشه کریستال دی متامفتامین هیدروکلرید می باشد که به زبان عامیانه به آن شیشه گفته می شود. کریستال (شیشه) به شکل کریستال است که در سه رنگ آبی ، سبز و صورتی در دسترس افراد قرار می گیرد. به علاوه شیشه با نام های مت ، آیس و تینا هم در بین مصرف کنندگان این مواد شناخته شده است. فردی که از شیشه استفاده می کند ابتدا برای کم شدن اضطراب و تنش هایش به مصرف آن روی می آورد که بعد از مدتی باعث از بین رفتن بخشی از مغز فرد شده و منجر به اثرات و مضرات جبران ناپذیری می شود. شیشه خاصیت محرکی دارد که بر روی سیستم های مغزی تاثیر می گذارد و باعث می شود که فرد با مصرف آن دچار هیجان و شادی کاذب شود که در نهایت باعث اختلال های شدید در خواب و حتی بی خوابی های شدید می شود. 


عوارض مصرف شیشه چیست؟

این ماده مانند دیگر مواد مخدر تاثیرات و عوارض بسیاری دارد به این صورت زمانی که فرد شروع به مصرف آن می کند بلافاصله پس از ورود به سیستم های عصبی مغز باعث می شود تا دوپامین به صورت ناگهانی در مغز آزاد شود که در نتیجه حالت های تهاجمی و حرکات جسمی در فرد افزایش می یابد ، در صورت مصرف بیش از حد این ماده مخدر علائمی از قبیل افسردگی ، اختلال حرکتی مانند پارکینسون ، پرخاشگری ، پایین آمدن عملکرد حافظه ، آسیب ها و مشکلات مغزی و قلبی و رفتارهای جنون آمیز در فرد بروز پیدا می کند. علاوه بر این مصرف این ماده مخدر ممکن است فرد را دچار بی اشتهایی شدید کند که ممکن است هفته ها شخص هیچ میل و اشتهایی به غذا نداشته باشد و یا در برخی موارد مصرف کننده احساس تشنگی بسیار شدیدی می کند و مقدار زیادی آب می نوشد. همچنین به وجود آمدن بیماری های روانی که مشابه اسکیزوفرنی می باشد که فرد دچار توهمات دیداری و شنوایی می شود. بیماری ها و عفونت های پوستی از دیگر آسیب ها و مضرات مصرف این ماده مخدر است که در افراد مصرف کننده دیده می شود اکثر این مصرف کنندگان مبتلا به عفونت های دهانی و پوسیدگی دندان هایشان می شوند. در برخی از موارد مصرف کنندگان این مواد را با جوش شیرین یا شکر مخلوط می کنند که عوارض شدیدتری نسبت به مصرف خالص آن دارد از جمله این عوارض می توان به گرفتگی عضلانی ، پارگی رگ ها و عفونت های شدید پوستی اشاره کرد. در برخی موارد مرگ به دلیل مصرف بیش از حد این نوع مواد بیشتر از مصرف خالص آن است.


از جمله عوارض کوتاه مدت مصرف شیشه می توان به موارد ذیل اشاره کرد

علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم شیشه اثرات کوتاه مدت دیگری هم دارد که در این بخش برخی از آن ها را بیان می کنیم:

  • از نفس فردی که شیشه استفاده کرده است ممکن است یک بوی شیمیای متصاعد شود.
  • عرق کردن های شدید و بیش از اندازه 
  • داشتن حالت تهوع ، استفراغ و اسهال 
  • بالا رفتن درجه حرارت بدن و تب 
  • گیجی و حالت های پریشانی از دیگر حالت های این افراد می باشد. 
  • بالا رفتن فشار خون ، ریتم های تنفس و افزایش ضربان قلب 
  • گلگون شدن چهره

مصرف شیشه به چه صورت است؟

 مصرف این مواد به صورت خوراکی ، تزریق ، از طریق بینی ، تدخین و کشیدنی می باشد که فرد پس از مصرف آن دچار حالاتی از قبیل تند تند سخن گفتن ، هیجان زدگی و افزایش فعالیت های فیزیکی می شود. شخص بلافاصله پس از مصرف آن دچار حالت سرخوشی بسیار شدید می شود که اصطلاحا به آن فلش یا راش گفته می شود این حالت به دلیل این که فقط چند دقیقه دوام دارد ، به دلیل شدت آن با نام ارگاسم روانی توصیف می شود. این اثر ۵ تا ۱۰ دقیقه پس از مصرف مواد در فرد ظاهر می شود مصرف شیشه به صورت خوراکی و استنشاق فرد را دچار حالت راش نمی کند. علائم مصرف شیشه از طریق استنشاق پس از ۳ تا ۵ دقیقه و از طریق خوراکی پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فرد ظاهر می شود. در سال ۱۹۸۰ مصرف آیس یا یخ که قابل تدخین می باشد رواج پیدا کرد. این نوع  شیشه از خلوص بالایی برخوردار است و تقریبا شبیه کراک مصرف می شود که از طریق پیپ های شیشه ای استفاده می شود پس از کشیدن آن پس مانده هایش را هم جمع کرده و دوباره استفاده می کنند. به هر طریقی که شیشه مصرف شود در نهایت وارد گردش خون می شود و به مغز می رسد و تاثیرات خود را بر روی سیستم های اعصاب مرکزی می گذارد و ممکن است ۴ تا ۲۴ ساعت طول می کشد.


مصرف شیشه در بین جوانان

امروزه مصرف شیشه در بین جوانان شیوع بسیاری پیدا کرده است، جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله بیشترین گروه مصرف کننده این مواد مخدر هستند که بیشتر در مهمانی های شبانه و در بین دانشجویان رواج دارد. در پارتی های شبانه میزبان از شیشه مانند قرص های اکستازی پذیرایی می کند. نوجوانان به دلایل بسیاری به مصرف این مواد روی می آورند اغلب برای تغییر خلق شان و فرار از احساسات ناخوشایند خود به مصرف شیشه روی می آورند و شب های امتحان برای اینکه ساعات بیشتری را بیدار بمانند تا درس بخوانند و برخی دیگر از جوانان برای این که میل جنسی خود را افزایش دهند اقدام به مصرف این ماده مخدر می نمایند که در نتیجه داشتن رابطه های جنسی نا ایمن مبتلا به بیماری های از جمله هپاتیت و ایدز می شوند. 

ترک شیشه به سه روش متادون درمانی ، با استفاده از روش ماتریکس و دی اس تی (DST) انجام می گیرد.

راه کارهای ترک و درمان شیشه

برای ترک و درمان مصرف شیشه اولین مسئله این است که خود شخص نسبت به عوارض آن آگاهی داشته باشد و تمایل به ترک آن را داشته باشد. درمان اعتیاد یکی از پیچیده ترین و دشوارترین موارد درمانی در علم پزشکی می باشد. زمانی که فرد از مراحل مختلف درمان آگاهی داشته باشد در روند درمان و پیشرفت آن تاثیر بسزایی دارد ، زیرا چنانچه این درمان آسان گرفته شود و بدون مطالعه و بررسی کامل اقدام به درمان شود ممکن است منجر به بروز ناکامی ، یاس و ناامیدی در فرد شود ، ترک شیشه به سه روش متادون درمانی ، با استفاده از روش ماتریکس و دی اس تی (DST) انجام می گیرد. در ادامه مطلب توضیحاتی درباره هر یک از این روش ها در اختیار شما قرار می دهیم.

ترک شیشه با استفاده از روش دی اس تی DST

از روش های طولانی مدت درمان ترک شیشه استفاده از روش DST می باشد. این روش کمترین پیامدهای جسمی و روانی را بر فرد دارد به طوری که با پیش رفتن روند های درمان گاها خود بیمار عجله در درمان دارد و دچار نوعی تنفر نسبت به مواد مخدر می شوند ، در این روش کاهش مصرف مواد به صورت روزانه و در نهایت به مرور زمان تعداد دفعات مصرف آن کم می شود ، یکی از محاسن این روش این است که نگرش و تفکر فرد نسبت به استفاده مواد مخدر تغییر می یابد و با استفاده از این روش بعد از گذشت ده ماه فرد بدون داشتن هیچ گونه عوارض جسمی و روحی به راحتی می تواند این مواد را کنار بگذارد.

ترک شیشه با استفاده از روش درمانی ماتریکس 

این روش یکی از روش های درمانی غیر دارویی برای افرادی که اعتیاد شدید به شیشه دارند است. می توان گفت که از معروف ترین و شناخته شده ترین روش های درمان ترک اعتیاد در سراسر جهان می باشد. در این روش درمانی جلساتی برای خانواده های فرد معتاد هم تشکیل می شود تا علاوه بر شخص مصرف کننده خانواده هایشان هم آگاهی و اطلاعات کافی درباره نحوه برخورد و رفتار صحیح با فرد مصرف کننده شیشه را داشته باشند. جلسات درمانی ماتریکس حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت است و به این صورت می باشد که مسائل و اتفاقاتی که در جلسات قبل مطرح شده بود را مرور می کنند و برای جلسه بعد کارهایی که فرد باید انجام دهد را به او ارائه می دهند. یکی از اجزای مهم در این روش این است که فرد باید به صورت زمان بندی شده و تصادفی آزمایش ادرار انجام دهد ، معمولا در مراکز درمان ترک اعتیاد در جلسه اول فرد باید آزمایش انجام دهد تا درمانگر با استفاده از آن اقدام به درمان فرد کند. 

ترک شیشه با استفاده از روش متادون درمانی 

ترک شیشه با استفاده از روش متادون درمانی از جمله روش های درمان اعتیاد با استفاده از دارو درمانی می باشد. درمانگر می تواند با استفاده از متادون به دلیل ویژگی که دارد به عنوان یک روش و راه حل مناسب برای کمک به ترک مصرف شیشه استفاده کند. درمانگر متادون را جایگزین مصرف شیشه می نماید که کاملا کنترل شده و تحت نظر وی انجام می شود و به مرور زمان پس ازمدت کوتاهی فرد هم از مصرف شیشه و هم متادون بی نیاز می شود ، به دلیل این که این روش از روش های طولانی مدت ترک شیشه می باشد احتمال آن که فرد مجددا به مصرف آن روی بیاورد بسیار کم است. 

باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به ترک شیشه ننمایید زیرا ممکن است عوارض و آسیب های جبران ناپذیری برای فرد داشته باشد و حتما برای ترک آن از یک فرد متخصص مشورت بگیرید و پس از آن که دوره های درمان تمام شد می توانید به یک پزشک مراجع نمایید تا از خارج شدن تمامی سموم ناشی از مصرف شیشه در بدن خود مطمئن شوید.

سوالات متداول

۱- شیشه چیست؟

مت آمفتامین در بازار سیاه به نام شیشه شناخته می شود و یک محرک قوی سیستم اعصاب مرکزی است که سوء مصرف آن باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی دارویی می شود. البته این ماده مصارف پزشکی نیز دارد از مقادیر کم آن برای درمان اختلال کم توجهی – بیش فعالی ، چاقی های مزمن ، نارکولپسی ، بی خوابی و... استفاده می شود و دوزهای بالای آن به شدت خطرناک است و مشکلاتی همچون تشنج ، خونریزی مغزی و روان پریشی را ایجاد می کند.

۲- عوارض مصرف شیشه چیست؟

افزایش حالات تهاجمی ، بالا رفتن فشار خون ، تهوع ، اسهال و استفراغ ، هیجان زدگی ، آسیب های قلبی و مغزی ، اوردوز ، خشکی دهان ، عفونت های دهانی و دندانی ، بدخلقی ، افسردگی ، پرخاشگری ، افت حافظه و... ازجمله عوارض مصرف شیشه می باشند.

۳- بهترین روش ترک شیشه چیست؟

شیشه معمولا وابستگی و مشکلات روانی و ذهنی به وجود می آورد. روش های مختلفی برای ترک شیشه وجود دارد اما مناسب ترین روش ترک ، روشی است که در آن درمانگر باتوجه به در نظر گرفتن شرایط بیمار ، درمان های رفتاری ، روان درمانی و پزشکی مناسب او را پیشنهاد بدهد. ضمنا مراقبت های پس از درمان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض مصرف شیشه با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۱۱ نظرها

    1. با سلام، عوارض مصرف بلند مدت شیشه بسیار زیاد و گسترده‌اند که از این میان می‌توان به مواردی مانند: کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، مقاومت پایین در برابر بیماری‌ها، آسیب به اندام‌ها به‌ویژه شش‌ها، کبد و کلیه‌ها، خشک شدن پوست و خارش آن، زخم‌های پوستی و آکنه، پوسیدگی دندان‌ها، دندان‌سایی، بی‌قراری، رعشه، نوسانات هیجانی، اضطراب، افسردگی،خستگی مزمن، هذیانات ( مثلاً فرد دائماً فکر می‌کند توسط افرادی تحت تعقیب است و یا دیگران قصد آزار رساندن به او را دارند). روان‌پریشی ناشی از مصرف مواد، از دست دادن حافظه اشاره کرد.

  1. سلام ترک با متادون چه عوارضی دارد و خانواده هنگام ترک با این روش چه کمک هایی به بیمار میتوانند داشته باشند؟

    1. با سلام
      استفاده طولانی مدت از متادون دارای عوارض جبران ناپذیری می باشد از جمله: افسردگی، اختلالات روانی، ضربان نامنظم قلب، پوسیدگی دندان‌ها، عدم اعتماد به نفس، عدم ثبات شخصیتی، افزایش میل به خودکشی (در برخی از موارد)، کند یا متوقف شدن تنفس. علائم ترک متادون نیز با تاخیر و ۴-۳ روز پس از قطع مصرف شروع شده و در روز ششم به اوج می رسد و معمولاً پس از ۳-۲ هفته برطرف می شود. و اولین اصلی که در ترک مواد مخدر وجود دارد این است که خانواده ها باید بدانند و بپذیرند که فرد طی دوره ترک مواد مخدر فوق‌العاده تحریک‌پذیر است و به حمایت عاطفی بسیار زیادی احتیاج دارد به همین دلیل به خانواده‌ها توصیه می شود که تمام تلاششان را انجام دهند تا فرد علائم محرومیتش را راحت‌تر تحمل کند و در تمام مراحل درمان از او حمایت کرده تا در آخر ترک مواد مخدر به طور کل انجام شود.

  2. سلام من الان حدوداً دوسال است که شیشه مصرف میکنم و الان دیگه به طور کل از مواد مخدر تنفر شدید دارم و دنبال هرراهی میگردم تا هر چه زودتر ترک کنم و حتی خانواده ام هم بی خبرند ۲۲ سال دارم و این چند روز حتی از زندگیمم بیزارم لطفاً راهی جلوی پایم قرار دهید مرسی

    1. با سلام
      اولین مرحله برای ترک مواد مخدر شیشه این است که خود شما نسبت به عوارض آن آگاهی داشته و تمایل به ترک آن را داشته باشید. لیکن اقدام به ترک خودسرانه اصلا توصیه نمیگردد و حتما میبایست زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد و از طریق یکی از روش های متادون درمانی، ماتریکس و یا دی اس تی انجام پذیرد و مسلما اراده و پیگیری شخص شما کمک شایانی به ترک هرچه سریع تر شما خواهد نمود.

  3. سلام.ممنون اززحماتتون.میخاستم بدون مصرف همزمان شیشه وقرص بوپرونورفین چه عوارضی داره درکوتاه مدت چطور.وبهدازمصرف نکردن عوارض باقی میمونه یاازبین میره.متشکر

    1. با سلام
      مصرف همزمان قرص بوپرنورفین( b2) با شیشه ممکن است خطرات جدی و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.البته مصرف این دارو در درمان کوتاه مدت اعتیاد به شیشه استفاده می شود و باعث کاهش وسوسه خواهد شد. همچنین از عوارض کوتاه مدت این دارو می توان به اختلال خواب، معده درد و ضربان نامنظم قلب اشاره کرد که این عوارض ممکن است بعد از یک مدت از بین برود.

    2. سلام من وقتی در شرف ازدواج بودم به ازمایشگاه رفتیم و آزمایش شوهرم هیچ مشکلی از اعتیاد نداشت و به ما اجازه عقد دادن و شوهرم جوشکار هست بعضی وقتا چشماش قرمزه و رنگ صورتشم قرمز هست من به بهش شک دارم الان چکار کنم ۱ ماه پیش ازدواج کردیم و ازمایش چیزی نشون نداد راهنماییم کنید

    3. با سلام
      قرمزی چشم به تنهایی دلیل قانع کننده و روشنی برای اعتیاد همسر شما نمی باشد و میتواند به دلیل شغل وی( جوشکاری) باشد چنانچه علاوه بر قرمزی چشم علائم دیگری از جمله افسردگی ، پرخاشگری ، بدبینی ، اختلالات خواب، خشم و نداشتن تمرکز و… را مشاهده نمایید میتوان گفت که احتمال دارد فردی معتاد باشد و معمولا از طریق آزمایش خون نیز مشخص خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره