روانشناسی

مشاوره درمان استرس

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان استرس با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

استرس یکی از اختلالات شایع در رده ی بیماری های روحی و روانی است که در اغلب موارد برای درمان آن نیازی به مصرف دارو نمی باشد. معمولا برای درمان استرس از روان درمانی بهره می گیرند؛ تنها در شرایطی که بیماری عود کرده و از حالت معمولی خارج شود ، از دارو درمانی استفاده می شود. این بیماری در بین بانوان بسیار شایع تر از آقایان می باشد. با مراجعه به مشاوران و یا روانشناسان و به کار گیری راهنمایی های آن ها، درصد زیادی از اضطراب درمان پذیر است.

در صورتی که به دلیل مشغله ی کاری ، نداشتن وقت و یا عدم امکان حضور در مراکز مشاوره ، می توانید در اسرع وقت ، بدون نیاز به صرف زمان زیاد و نداشتن محدودیت مکانی ، نسبت به گرفتن مشاوره تلفنی در سراسر کشور ، با مراکز برجسته و کارآمد در این زمینه در ارتباط باشید. در هنگام گرفتن مشورت از این مراکز ، می توانید بدون احساس خجالت ، از ریز تا درشت مشکلات خود را بازگو کنید و از بحران های زندگی تان سخن به میان بیاورید. مشاوران پس از شنیدن صحبت های شما ، با توجه به آنالیز مسائل و یافته های خود ، شما را نسبت به رفع مشکلاتتان راهنمایی خواهند کرد.

در ضمن شما در تماس تلفنی می توانید خانم یا آقا بودن مشاور خود را انتخاب کنید ، که همین مسئله بیان مشکلات و اختلالات شما را بسیار آسان تر خواهد کرد. در واقع مشاوره ی تلفنی ، همه ی محدودیت های زمان، مکان و… را برای بیماران رفع کرده است و امکان تماسی راحت و بدون دغدغه را برای آنها به ارمغان آورده است. در زمینه ی استرس نیز ، گرفتن مشاوره خالی از لطف نیست. در این روش روان درمانی ، نقش مشاوره استرس بسیار حائز اهمیت خواهد بود. در ادامه ی مطلب شما را با چندین اختلال شایع در افراد مضطرب و راه های درمان روانشناختی آن ها آشنا خواهیم کرد.

علائم شایع استرس و راهکارهای درمان آن

جویدن ناخن

جویدن ناخن
جویدن ناخن

یکی از رفتارهای شایع در میان افراد مضطرب ، جویدن ناخن هاست. این اختلال در کودکان و نوجوانان بیشتر دیده می شود. در چنین شرایطی والدین برای ترک این رفتار از سوی فرزند خود ، دست به کار می شوند. یکی از واکنش هایی که تاثیر منفی در روند درمان جویدن ناخن دارد ، امر کردن به فرزندان با لغاتی نظیر: “دستت رو از دهنت بیرون بیار” ، “صد بار بهت گفتم ناخن نجو” و جملاتی از این قبیل می باشد. شما در واقع با چنین برخوردی او را تحریک کرده و نسبت به انجام مکرر آن کار به طور غیر مستقیم تشویق خواهید کرد!

بهترین کار برای پیشبرد درمان فرد مبتلا ، بی توجهی به رفتار آن است. اگر می خواهید فرد مورد نظرتان دست از ناخن جویدن بردارد ، گوش زد کردن مداوم آن کار اشتباهی می باشد. به جای این کار ، بهتر است به طور نا محسوس فرزندتان را زیر نظر گرفته و زمانی که او مشغول جویدن ناخن می باشد ، حواسش را به جای دیگری پرت کنید. به طور مثال او را به انجام همکاری در فعالیتی خاص دعوت کرده و یا به همراه او مشغول بازی شوید. اگر وقت این کار را ندارید ، می توانید یک اسباب بازی به دست او داده و برای چند لحظه ای هم که شده او را از انجام این کار باز دارید.

اگر باز هم فرزندتان به جویدن ناخن ادامه داد ، از عواقب کار او برایش صحبت کنید ، مثلا به او بگویید که اگر به این کار ادامه دهد فرم ناخن و انگشتانش زشت می شود و او را به بلند شدن ناخن هایش با دادن وعده ی جایزه تشویق کنید. البته در این کار هم زیاده روی نکنید ، چرا که حالت باج به خود گرفته و در صورت ندادن جایزه ی مداوم ، فرزند دوباره شروع به جویدن ناخن خواهد کرد.

کندن پوست لب 

یکی دیگر از واکنش های بروز استرس در افراد ، کندن پوست لب هاست. البته این اختلال در برخی از افراد به شکل وسواس دیده شده و به نوعی رفتار تکرار شونده تبدیل شده است ؛ اما هستند افرادی که در شرایط پر تنش ، به کندن پوست لب هایشان مشغول می شوند. در این گونه شرایط ، افراد به طور افراطی در مواقعی که دچار استرس می شوند ، پوست لب های خود را با دست و یا دندان جدا می کنند. این اختلال در خانم ها بیشتر از آقایان مشاهده می شود.

در چنین شرایطی ، پوست لب ، بار ها و بارها در طول روز کنده شده و در برخی موارد منجر به خون ریزی و زخم شدن لب ها نیز می شود. برای رفع این عارضه باید در مرحله ی اول استرس خود را کنترل کنید ، سپس نسبت به درمان آن اقدام کنید. زمانی که برای کندن پوست لب ها وسوسه می شوید ، روی کارهای مورد علاقه تان تمرکز کنید و به فکر واکنش جایگزین برای آن باشید.

اگر مقابله کردن را فراموش می کنید ، از اطرافیان خود بخواهید که در صورت مشاهده کردن این رفتار ، به شما یادآوری کنند. تکنیکی دیگر در رفع این عارضه، مزه دار کردن لب ها با طعم های بد مزه و یا خوراکی های چسبناک است، با بهره گیری از چنین ترفندی، در صورت فراموش کردن نیز ، بدون گوش زد کردن دیگران ، متوجه رفتار خود شده و نوعی تلنگر محسوب می شود.

شکستن قلنج انگشتان

بسیاری از افراد در مواجه با موقعیت های استرس زا، شروع به شکستن قلنج انگشتان خود می کنند. در واقع افراد میخواهند با انجام این کار سطح اضطراب خود را کاهش دهند و از صدایی که به گوششان می رسد لذت می برند. فشاری که در طی این حرکت به استخوان و مفاصل انگشتان وارد می شود، بسیار زیاد بوده و موجب فرسایش آن ها خواهد شد.

این عادت غلط به مرور زمان موجب ساییدگی و درد در دستان می شود. برای جلوگیری از این کار، می توانید با انجام حرکات ورزشی ، مفاصل دست خود را تقویت کنید. در موارد حاد می توانید دست های خود را باند پیچی کرده ، تا در زمان شکستن مانع از انجام این کار شود. در صورتی که این کار را از روی عادت تکرار می کنید ، علامت گذاری کردن بر روی انگشتان نیز می تواند موثر باشد.

اگر در درمان این عارضه به مشکل بر خورده و یا نیاز به مشورت بیشتر با متخصصان در این زمینه دارید ، می توانید به شکل غیر حضوری و به صورت تلفنی از سراسر کشور با مرکز مشاوره خانواده رایکو در تماس باشید و از راهنمایی های تیم متخصص و کارآمد ما بهره مند شوید.

تعریق بدن ، مخصوصا صورت و کف دست

تعریق بدن، مخصوصا صورت و کف دست
تعریق بدن، مخصوصا صورت و کف دست

عرق کردن یک مکانیزم طبیعی در بدن است که در برخی از شرایط ، من جمله گرمای هوا ، بعضی از بیماری ها ، و یا استرس بروز می کند. در دو مورد اول تعریق طبیعی و یا غیر قابل کنترل است ، اما در مورد سوم عرق کردن اندکی غیرعادی به نظر می رسد. بسیاری از افراد به هنگام قرار گیری در شرایط پر تنش ، صورت و یا کف دستانشان شروع به عرق کردن می کند که آزار دهنده و مزاحم می باشد.

در چنین شرایطی می توانید به پزشک مراجعه کرده و یا با یک مشاوره ماهر مشورت کنید. استفاده از برخی داروها ، تکنیک ها و دریافت مشاوره استرس در درمان آن موثر خواهند بود.

دندان قروچه

استرس و دندان قروچه رابطه ی تنگاتنگی با یکدیگر دارند. به جرات می توان گفت که علت اصلی دندان قروچه ، وجود استرس است. فشار دادن دندان ها به روی هم در هنگام خواب، موجب ساییدگی دندان ها می شود. اگر به این اختلال دچار هستید، پیشنهاد ما به شما مشورت با یک دندان پزشک و یا مشاوره روانی می باشد.

در مشاوره درمانی ، علل اصلی عارضه تشخیص داده شده و برای رفع آن راه کارهایی ارائه می شود. این اختلال در کودکان نیز به وجود می آید. برای بالا بردن کیفیت خواب و رفع استرس ، رژیم غذایی تان را تصحیح کرده و از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای و قهوه قبل از خواب بپرهیزید.

خارش پوست

همان طور که می دانید ، اغلب بیماری های پوستی ناشی از اختلالات روحی در فرد است. داشتن استرس و اضطراب نیز یکی از دلایل شایع در بروز بیماری های پوستی مانند: خارش، جوش، آکنه و… می باشد. اینکه استرس بر کدام عضو بدن تاثیر گذاشته و چه عوارضی را از خود نشان می دهد ، بستگی به میزان استرس و مقاومت سیستم ایمنی بدن افراد دارد. مثلا در برخی از افراد استرس موجب زخم معده و یا سردرد های طولانی می شود. خارش پوست نیز یکی از عوارض استرس در تعدادی از افراد شناخته شده است.

اگر به طور مستمر دچار استرس هستید  و می خواهید علت اصلی خارش پوست خود را بیابید ، در مرحله ی اول باید با یک مشاور روانی در این خصوص مشورت کنید. در صورت تایید استرسی بودن واکنش بدن شما ، باید چند نکته را رعایت کنید ؛ خاراندن پوست در چنین شرایطی ، فقط اوضاع را وخیم تر می کند.

جوش های صورت را در قسمت های دیگر نیز پخش کرده و گاهی موجب جراحت نیز خواهد شد. در نتیجه زیبایی صورت نیز دستخوش این عارضه شده و از جذابیت چهره کاسته می شود. لازم به ذکر است که اگر استرس درمان نشود ، علاوه بر تشدید خارش ، موجب ماندگاری آن شده و به یک عادت همیشگی تبدیل می شود.

کندن موهای ابرو و مژه

کندن موهای ابرو و مژه
کندن موهای ابرو و مژه

برخی از افراد مبتلا به استرس ، به کندن موهای صورت ، مخصوصا ابرو و مژه گرفتار می شوند ، لذا عده ای از این افراد برای رهایی از این اختلال ، و برای دریافت مشاوره استرس ، به روان پزشک و یا مشاوران برجسته در این خصوص مراجعه می کنند. در این جلسات از فرد مبتلا خواسته می شود که احتمالات وقوع استرس خود را بازگو کرده و به دنبال علت اصلی آن باشد. پس از کشف علت ، با توجه به راه کار های ارائه شده فرد مبتلا می تواند نسبت به رفع عارضه اقدام کند.

بهترین روش در این زمینه ، دوری کردن از محیط های پر تنش می باشد. استفاده از دستکش ، کلاه و یا روسری نیز در ترک این اختلال موثر خواهند بود. معمولا این گونه افراد از کندن موی سر و صورت در معرض دید دیگران اجتناب می کنند ، اگر شما هم جز آن دسته از افراد هستید ، حضور در جامعه و گروه های دوستانه و خانوادگی تاثیر گذار خواهد بود.

هم چنین می توانید فعالیت هایی را که موجب به کارگیری دستان تان می شود نیز بهره بگیرید ، انجام کارهای هنری ، نواختن ساز های موسیقی و…  می تواند شما را در این پروسه و غلبه بر استرس یاری کند. به یاد داشته باشید که اگر این کار به عادت تبدیل شود ، به مرور زمان با کندن موها از ریشه ، رویش مجدد موها با اختلال مواجه می شود و ممکن است رشد آنها به طور کامل متوقف شود.

انجام کارهای تکرار شونده

بسیاری از انسان ها در مواجه با شرایط پر تنش ، یک سری کارهای تکراری را انجام می دهند. مثلا طول و عرض یک اتاق را بارها طی می کنند ، یا زمانی که بر روی صندلی نشسته اند ، مدام پاهای خود را عقب و جلو می برند. این رفتارهای تکرار شونده ، حاکی از استرس شدید می باشند. در چنین شرایطی نه تنها خود فرد ، بلکه اطرافیان او نیز آزرده خاطر خواهند شد.

در واقع انجام این کارها ، تمرکز را از افراد گرفته و تحمل شرایط خیلی سخت خواهد شد. برای بهبود این عارضه ، مراجعه به یک مشاوره در زمینه ی روان درمانی تاثیر گذار خواهد بود. در اغلب موارد از منظر مشاوره استرس ، داشتن برنامه ریزی دقیق و نوشتن فعالیت های روزانه ، همچنین انجام فعالیت های فیزیکی و ورزش ، دوری از مسائل پر تنش ، داشتن مراقبه روزانه و… راه های اصلی برای رفع این اختلال هستند.

تکرر ادرار

تکرر ادرار
تکرر ادرار

یکی از دلایل تکرر ادرار ، وجود استرس و اضطراب است. حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده که به علت استرس ، قبل از خروج از منزل و یا شروع یک امتحان مهم ، با وجود نداشتن احساس پر شدن مثانه ، اقدام به رفتن دستشویی کرده اید. اگر این اتفاق به میزان کم و فقط در طی چند شرایط خاص به وقوع بپیوندد بلامانع است. اما اگر این رفتار به یک عادت تبدیل شده و موجب تشدید استرس شما شود ، نیاز به درمان دارد.

به یاد داشته باشید که اگر این رفتار به صورت مداوم تکرار شود ، سبب کوچک شدن مثانه خواهد شد. در واقع داشتن استرس و اضطراب موجب تحریک مثانه می شود و آرامش را از فرد مبتلا سلب خواهد کرد. در چنین مواقعی ، مشاوره استرس به شما کمک خواهد کرد ؛ برای درمان این عارضه ، بهتر است که دفعات تخلیه ی مثانه خود را با میزان مایعات مصرفی مقایسه کرده و میزان بیرون روی خود را به حداقل ممکن کاهش دهید.

بی خوابی

تقریبا همه ی انسان ها در زندگیشان شب هایی را تجربه کرده اند که از شدت استرس و اضطراب خواب به چشمانشان نرفته و تا صبح بیدار بوده اند. متاسفانه یکی از عوارض بروز اختلالات در زمینه ی خواب که اغلب موجب بی خوابی و یا بی کیفیتی آن می شود ، استرس شدید می باشد.

افرادی که در طول روز ، در یک موقعیت پر تنش قرار گرفته و یا در آینده ای نزدیک به اتفاقی ناگوار دچار خواهند شد ، شب نا آرامی را پشت سر خواهند گذاشت. این بی خوابی تاثیر مخربی بر روی مغز و حافظه ی افراد به جای می گذارد. یکی از شایع ترین دلایل مراجعه بیماران مضطرب به مراکز مشاوره و یا روانشناسان ، برای دریافت مشاوره استرس ، همین اختلالات خواب می باشد.

در چنین شرایطی افراد باید علاوه بر انجام راه کار های روان کاوی ، از برخی داروهای آرامش بخش و خواب آور نیز استفاده کنند. مصرف خود سرانه ی این داروها به شدت منع شده و باید حتما به تجویز پزشک صورت بگیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان استرس با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره