اعتیاد و مواد مخدر

بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد به کراک

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های ترک کراک با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

امروزه اعتیاد به مواد مخدر در بین جوامع ، خصوصا جوانان بسیار شایع شده است به طوری که سالانه عده زیادی از افراد را در دام خود گرفتار می سازد. به طور کلی مواد مخدر دارای انواع گوناگونی دارد که از لحاظ ساختار ، نوع استعمال ، میزان نشئگی و … با یکدیگر متفاوت هستند.

کوکائین ، هروئین ، شیشه ، ماده مخدر گل ، الکل ، ماری جوانا ، تریاک و … از شناخته شده ترین مواد مخدر هستند. “کراک” نام ماده مخدری پرمصرف است که چندین سال از تولید آن می گذرد. این ماده شکل جدیدی از کوکائین است با این تفاوت که با قیمتی مناسب تر به فروش می رسد ، به همین جهت نظر عده فراوانی را به خود جلب کرده است. این ماده به شدت اعتیاد آور می باشد به طوری که در همان دفعات اولیه ، فرد را وابسته خواهد کرد.

کراک چیست؟

کراک به صورت جامد و در اشکال گوناگونی مانند تکه های کوچک صابون یا سنگ نمک خرد شده تولید می شود و بنا بر دوز تولیدی ، دارای رنگ های مختلفی هم چون: کرم روشن یا متمایل به خاکستری ، قهوه ای روشن و … است. این ماده مخدر ویرانگر ، به سرعت سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد و با ایجاد حس سرخوشی کاذب ، لذت کوتاه مدتی را برای فرد ایجاد می کند.

تقریبا تمام کسانی که به کراک اعتیاد دارند ، در طول روز و به مراتب به استعمال آن می پردازند. این تعدد مصرف افراد ، اغلب به دلیل دریافت احساس خوشایندی است که اولین بار تجربه کرده اند ، به همین دلیل به افزایش دوز و مقدار مصرف کراک روی می آورند. پس از مصرف کراک ، حدود ده ثانیه زمان نیاز است که فرد علائم اولیه نشئگی را در خود حس نماید. چرا که دود حاصل از تدخین کراک ، به سرعت جذب ریه شده و وارد مسیر گردش خون می شود.

متاسفانه مصرف مداوم کراک به طرز چشمگیری به سلامت بدن آسیب می رساند ، به طوری که در دو تا سه سال اولیه استعمال ، بدن را با چالش جدی و ابتلا به بیماری های خطرناک مواجه خواهد کرد.

علائم اعتیاد به کراک

علائم اعتیاد به کراک
علائم اعتیاد به کراک

مصرف کراک بعد از مدت کوتاهی ، علائمی را بر جای خواهد گذاشت که از این میان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. افزایش ساعات بیداری و عدم تمایل به خواب
  2. بالارفتن میل جنسی به طرز چشمگیر
  3. پرحرفی که گاهی یاوه گویی را نیز به دنبال خواهد داشت
  4. علاقه به حضور در محافل و اجتماعات
  5. هوشیاری فراوان
  6. ایجاد اعتماد به نفس کاذب
  7. افزایش انرژی و حالت سرخوشی عجیب
  8. کاهش میل به غذا
  9. بالابودن درجه حرارت بدن در اغلب مواقع
  10. احساس خستگی مفرط در صورت تاخیر یا عدم مصرف

به خاطر داشته باشید که میزان بروز علائم مذکور ، بنا بر فاکتور هایی مانند دوز مصرفی و یا مدت اعتیاد در بین افراد یکسان نیست و ممکن است با شدت کمتری نمایان شود. همچنین در صورتی که فرد در مصرف کراک زیاده روی نماید ، علائمی مانند: تهوع و استفراغ ، کاهش یا افزایش ضربان قلب ، اختلال در تنفس ، تشنج ، سکته های قلبی و مغزی و حتی گاهی مرگ یا به اصطلاح “اوردوز” را به همراه خواهد داشت. از این رو توصیه می شود که اگر شما و یا نزدیکانتان ، این ماده مخدر و مهلک را مصرف می کنید ، هرچه سریع تر نسبت به ترک اعتیاد کراک اقدام نمایید.

عوارض مصرف کراک

استعمال مداوم کراک ، علاوه بر ایجاد اعتیاد شدید ، عوارض بسیاری را برای سلامت بدن به همراه خواهد داشت. ابتلا به انواع سرطان از جمله ریه و خون ، برونشیت و تنگی نفس ، تیرگی لب ها و تخریب دندان ها ، کاهش وزن محسوس ، برهم زدن تعادل فشار خون و … از جمله مهم ترین پیامدهای منفی مصرف کراک هستند که در صورت عدم ترک اعتیاد ، دیر یا زود گریبان گیر فرد خواهند شد.

این ماده علاوه بر سلامت جسمی بدن ، روح و روان افراد را نیز مورد تهاجم قرار می دهد. افسردگی شدید ، پرخاشگری ، هذیان گویی ، استرس و اضطراب ، ترس بی دلیل ، بدبینی به اطرافیان و … نتیجه مصرف کراک حتی در بازه زمانی کوتاه مدت است.

نحوه ترک اعتیاد به کراک

به طور کلی روش ترک مواد مخدر ، بنا بر نوع و شدت مصرف هر ماده متغیر است. مثلا برای ترک اعتیاد به تریاک ، روش سقوط آزاد یا ترک ناگهانی ثمربخش خواهد بود ، این در حالی است که امکان بروز مشکلات غیر قابل جبران در افراد مبتلا به شیشه را در پی خواهد داشت.

برای ترک اعتیاد کراک نیز راهکارهای مختلفی ارائه شده اند که هر کدام به نوبه خود تاثیرگذار خواهند بود. از آن جایی که کراک به صورت مستقیم عملکرد مغز را مورد تخریب قرار می دهد ، از این رو انجام مراحل روانکاوی از الزامات قطع مصرف کراک به شمار می آید. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب شما را با بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد کراک آشنا سازیم و ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم.

گام اول ترک اعتیاد کراک

اولین مرحله در کنار گذاشتن  کراک ، تصمیم قطعی فرد مصرف کننده است. به این معنا که فرد به این نتیجه برسد که استعمال کراک آینده مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت و از ادامه استعمال منصرف شود. لذا توصیه می شود که تحت هیچ شرایطی ، فرد معتاد به کراک را مجبور به ترک نکنید ، زیرا نتیجه مثبتی را به دست نخواهید آورد. به یاد داشته باشید که اراده فردی ، مهم ترین فاکتور در ترک اعتیاد است.

گام دوم ترک اعتیاد به کراک

ترک اعتیاد پروسه بسیار پیچیده ای است ، که علاوه بر خود فرد ، خانواده و اطرافیان نیز در این مسیر تاثیرگذار هستند. در واقع حمایت و ایجاد انگیزه نزدیکان ، روند درمان و بهبود فرد را تسریع می بخشد. توصیه می شود که در این راه ، به تشویق فردی که در صدد ترک است بپردازید و حتی الامکان با ایجاد امنیت ، نیازهای او را رفع نمایید.

زمانی که شخص در حال مقابله با وابستگی به مواد مخدر است ، به فردی همراه نیاز دارد که با پر کردن خلا موجود ، ایجاد امیدواری کند و تا رهایی کامل از دام اعتیاد ، به پشتیبانی از وی بپردازد. تحت هیچ شرایطی ، شخص مبتلا را سرزنش نکنید ، حتی اگر برای چندمین بار است که تصمیم به ترک اعتیاد دارد و یا در گذشته ، پس از ترک اعتیاد کراک ، مجددا دچار لغزش شده است.

گام سوم ترک اعتیاد کراک

ترک اعتیاد کراک
ترک اعتیاد کراک

همان طور که اشاره شد ، روند ترک اعتیاد کراک ، بسیار جامع و پیچیده است که در صورت عدم آگاهی صحیح ، امکان ترک نافرجام تشدید خواهد شد. به همین جهت توصیه می شود که برای کسب آگاهی در این زمینه ، نسبت به دریافت مشاوره ترک اعتیاد اقدام نمایید.

مرکز مشاوره خانواده رایکو ، با بهره مندی از مجرب ترین و برجسته ترین مشاوران ، آماده ارائه راهنمایی های موثر و کاربردی در خصوص ترک اعتیاد کراک است. شما می توانید به صورت تماس تلفنی ، با مشاوران این مرکز ارتباط برقرار کرده و به صورت حرفه ای به مبارزه با مصرف مواد مخدر بپردازید. در واقع سومین قدم برای ترک کراک ، اصلاح اختلالات رفتاری و انجام روان درمانی زیر نظر متخصصان در این زمینه است.

گام چهارم ترک اعتیاد کراک

سم زدایی ، یکی دیگر از مهم ترین مراحل ترک اعتیاد کراک محسوب می شود که در صورت عدم اجرا ، احتمال بازگشت مجدد فرد به مصرف را قوت می بخشد. در اغلب موارد ، بستری فرد معتاد در مراکز معتبر ترک اعتیاد ، درمانی مطمئن را میسر می سازد. منظور از سم زدایی ، خروج کامل مواد مخدر از بدن فرد است.

معمولا در چنین شرایطی از داروهای مختلف به عنوان مکمل درمانی استفاده می شود که پس از بهبود کامل ، مصرف دارو نیز قطع خواهد شد. استفاده از داروهای کمکی با کاهش درد و خماری ، احساس نیاز شخص به مصرف مواد مخدر را به طرز چشمگیری کاهش می دهد. مصرف خودسرانه دارو ، بسیار خطرناک است و عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

گام پنجم ترک اعتیاد کراک

ترک اعتیاد کراک
ترک اعتیاد کراک

آخرین گام در ترک اعتیاد کراک ، متوجه ترک احساسی مواد است. در مراحل گذشته که معمولا چند هفته به طول می انجامد ، فرد به صورت فیزیکی اقدام به منع مصرف کراک نموده است و شرایط بحرانی خماری را طی کرده است. پس از گذشت این مرحله و بهبود نسبی شخص ، دغدغه فشار روحی مطرح خواهد شد. لازم به ذکر است که آخرین مرحله ، از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که هنوز امکان وسوسه فرد به مصرف دوباره کراک وجود دارد.

خوشبختانه بروز علائم احساسی مانند: عدم تمرکز ، ایجاد استرس شدید ، تضعیف روحیه و … حاکی از بهبودی کامل شما و پاکسازی همه جانبه بدن از اثرات سوء مصرف مواد مخدر است. هر چند که پشت سر گذاشتن این مرحله بسیار دشوار است ، اما توصیه می شود با بهره مندی از تکنیک های ویژه در این خصوص ، آستانه تحمل خود را افزایش دهید و با حفظ آرامش درونی ، بستری امن را برای کنار گذاشتن اعتیاد مهیا کنید.

مسلما فردی که قصد ترک اعتیاد کراک را دارد ، با حذف حتی یک گام از مراحل ذکر شده ، به نتیجه نخواهد رسید و بحران طاقت فرسایی را تجربه خواهد کرد. انجام دقیق قدم های ذکر شده ، رکن اصلی در ترک موفق کراک به شمار می آیند که چشم پوشی از آن ها اجتناب ناپذیر است.

به این نکته توجه کنید که ماده کراک از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و عوارض آن تا مدت ها در بدن باقی خواهد ماند پس به راحتی نمی توان از شر آن خلاص شد. مطمئن ترین راهکار برای ترک اعتیاد کراک ، مراجعه به مراکز پیشرفته ترک اعتیاد و بهره مندی از راهنمایی های مشاوران در این خصوص است ؛ چرا که در بسیاری از مواقع ، اعضای خانواده از دیدن رنج کشیدن فرد در حال ترک ، تحت تاثیر قرار می گیرند ، به طوری که طاقتشان تمام می شود و ممکن است عمل اشتباهی را مرتکب شوند.

داشتن صبر و مقاومت فرد در حال ترک ، در رسیدن به نتیجه دلخواه دارای اهمیت هستند. در ادامه به شرح سوالات پر تکرار در راستای ترک اعتیاد کراک خواهیم پرداخت. همان طور که اشاره شد ، چگونگی ترک صحیح کراک دارای جوانب گوناگونی است که افراد بدون کمک از مشاوران خبره در این خصوص ، به موفقیت نخواهند رسید. چرا که کراک ماده ای بسیار خطرناک است و در صورت ترک خانگی و بدون مصرف دارو ، عملا ممکن نخواهد بود و کاری تیمی (متشکل از روان شناس ، پزشک و مددکار اجتماعی و …) محسوب می شود. این نکته را نیز باید خاطر نشان کرد که اگر در انجام مراحل ترک ، بی توجهی صورت بپذیرد ، بیماری های روحی همچون: افسردگی ، عصبانیت شدید ، تجسم افکار خودکشی و … در انتظار فرد مورد نظر خواهد بود.

سوالات متداول

۱- به تازگی و به صورت اتفاقی متوجه مقدار کمی کراک در ماشین همسرم شده ام ، آیا امکان اعتیاد و وابستگی شدید در مدت کوتاه وجود دارد؟

متاسفانه بله. قدرت نفوذ کراک به قدری بالاست که اغلب افراد پس از اولین مصرف دچار اعتیاد خواهند شد. بهتر است به صورت کاملا دوستانه ، هر چه سریع تر اقدامات لازم برای ترک اعتیاد کراک را برای همسرتان مهیا کنید.

۲- چه عواملی موجب لغزش و برگشت افراد به سمت اعتیاد مجدد پس از ترک خواهد شد؟

دلایل زیادی در این عرصه دخیل هستند. ترک غیر اصولی ، فشار های اجتماعی و اقتصادی ، مشکلات خانوادگی ، تنهایی و مرگ نزدیکان ، شکست عشقی ، ابتلا به بیماری و ... بخشی از مهم ترین علل تمایل افراد به مصرف دوباره کراک و یا هر ماده مخدری به شمار می آیند. دریافت مشاوره مکرر در این زمینه ، ریسک لغزش را به حداقل می رساند.

۳- به مدت چند ماه است که مصرف کراک را قطع کرده ام ، اما هنوز هم با عوارضی مانند خواب آلودگی و بی حوصلگی ، دست و پنجه نرم می کنم ، آیا راهکاری برای رفع مواردی از این قبیل وجود دارد؟

همان طور که میدانید ، مصرف مواد مخدری قوی همچون کراک ، تاثیرات مخربی به سیستم عصبی بدن وارد می کند که حتی پس از گذشت چندین سال ، علائم سوء مصرف برجای خواهند ماند. برای کاهش اختلالات ذکر شده می توانید از دوش آب سرد ، پرهیز از پرخوری ، انجام فعالیت های ورزشی و ... کمک بگیرید.

۴- آیا مصرف کراک ، سلامت جنین را به خطر می اندازد؟

بله. مصرف هر چند اندک کراک در خانم های باردار ، موجب آسیب جدی به سلامت نوزاد شده و عوارض متعدد دیگری نظیر سقط و یا زایمان پیش از موعد را سبب خواهد شد. به طور جدی بر روی مغز جنین تاثیر منفی می گذارد و احتمال نقص عضو را بیشتر می کند. بهتر است حداقل یکسال پیش از اقدام به بارداری ، برای ترک اعتیاد کراک اقدام نمود تا از پیامدهای منفی احتمالی پیشگیری کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های ترک کراک با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

    1. با سلام، اعتیاد به کراک بیشتر از جسمانی بودن، جنبه روانی دارد و شما از نظر روانی به آن وابسته هستید. هم چنین عوامل متعددی نظیر عوامل اجتماعی، محیطی و خانوادگی در اعتیاد شما نقش دارند. به همین دلیل ترک کراک نیازمند یک برنامه جامع و همه جانبه است تا بتوانید به راحتی ترک کنید و پس از ترک نیز دوباره به سمت آن گرایش پیدا نکنید. البته لازم به ذکر است که اولین قدم برای ترک کراک، تمایل و اراده شما برای ترک است. ترک کراک باید ترکیبی از روش‌های دارو درمانی و روان درمانی باشد تا درمان به خوبی جواب دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره