روانشناسی

علت استرس ناگهانی و بی دلیل چیست؟

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علت استرس ناگهانی و بی دلیل با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

این که در طی روز به خاطر به وجود آمدن برخی اتفاقات و مشکلات، دچار استرس و تنش شویم ، امری بدیهی و غیر قابل انکار است. اما در برخی از موارد ، استرس شدید و یا ناگهانی ، موجب برهم زدن تمرکز و حتی قدرت تصمیم گیری خواهد شد. در این صورت اگر شخص مضطرب ، نسبت به غلبه ی آن فائق نیاید ، بیماری های جسمی و روانی فراوانی در انتظار او خواهند بود!

در اغلب موارد اضطراب در درون افراد پنهان بوده و ممکن است با کوچکترین تلنگری نمایان شود ، و خود را در قالب دلشوره نمایان سازد. در واقع این اضطراب و دلشوره ، ریشه در درون و گذشته ی افراد دارد. پس همان طور که گفته شد برای پیشگیری از بروز استرس ناگهانی ، در قدم اول باید درونی آرام داشته و علت اصلی به وجود آمدن این اختلال را پیدا کنید . با ما باشید تا شما را با پاره ای از دلایل و علت استرس آشنا کنیم.

دلایل استرس ناگهانی در افراد

دلایل استرس ناگهانی در افراد
دلایل استرس ناگهانی در افراد

موروثی بودن استرس

محققان به تازگی کشف کرده اند که بین میزان استرس و ارثی بودن آن ، رابطه هایی وجود دارد. به این منظور که اغلب افرادی که دچار تنش هستند ، فرزندان آنها نیز ، این رفتار را به ارث خواهند برد. در مقابل ، افراد خونسرد و باحوصله ، فرزندانی به مراتب آرام تر و عاری از تنش خواهند داشت. بله… ژن استرس نیز قابل انتقال است!

ترس از روزهای آتی

عده ای از افراد ترسی همیشگی از آینده ی خود دارند. بروز همین ترس و استرس ناشی از آن، موجب برهم زدن تعادل زندگی آنها خواهد شد. یک ضرب المثل قدیمی از اشعار نظامی گنجوی در این باره وجود دارد که میگوید: “چو فردا رسد، کار فردا کنیم”. در واقع این ضرب المثل به این موضوع اشاره دارد که بهتر است در لحظه زندگی کنید، هنوز فردایی نرسیده که نگران آن باشید. بسیاری از افراد هستند که به خاطر مشکلاتی که هنوز به وجود نیامده و ممکن است در آینده به وقوع بپیوندد، کام زندگی را به خود و نیز دیگران تلخ میکنند! البته تفکر و داشتن برنامه ریزی برای آینده، امری بسیار ضروری است؛ اما زیاده روی و بدبینی های بی مورد، تنها نتیجه ی کار را دستخوش تغییرات ناخوشایند خواهد کرد.

سبک زندگی و محیط اطراف

علت استرس می تواند در محیط زندگی و یا محل کسب و کار نهفته باشد. معمولا در محیط کار ، میزان تنش و اضطراب بیشتر است. قوانین کاری ، رقابت شغلی ، اختلاف نظرهای متفاوت ، درگیری و جر و بحث با افراد مختلف و… همگی جز دلایل بروز اضطراب و علت استرس هستند. به طور مثال زمانی که فرد موظف است در موعد مقرر، کار از پیش تعیین شده ی خود را به صورت تمام و کمال به انجام رسانده و تحویل بدهد ، همین ضرب العجلی بودن کار موجب بروز استرس در فرد خواهد شد! میزان کار باقی مانده ، کمبود زمان و یا سخت گیری کار فرما ، بر شدت استرس می افزاید. در برخی از موارد نیز مسئولیتی که بر عهده ی شما گذاشته می شود ، این استرس را چند برابر خواهد کرد. البته در درجه ی اول محیط آرام خانواده ، معیار اصلی برای جلوگیری از استرس در انسان ها می شود. اساسا آرامش اولیه در محیط خانه محقق می شود. دامن زدن به تنش در بین اعضای خانواده ، زمینه را برای بروز استرس های ناگهانی فراهم می آورد. بهتر است برای از بین بردن استرس در خانواده، حس حمایت را در بین اعضا تقویت ببخشیم.

معاشرت با افراد مضطرب

معاشرت با افراد مضطرب
معاشرت با افراد مضطرب

شاید برایتان جالب باشد اگر به شما بگویم که استرس مانند خیلی از بیماری های دیگر ، قابل انتقال و مسری است! افراد مضطرب به راحتی می توانند استرس خود را به دیگران نیز منتقل کنند. حضور در کنار افراد مضطرب و یا محیط های استرس زا ، بر روی مغز تاثیر منفی گذاشته ، ذهن را مشوش کرده و تمرکز را از بین خواهد برد. البته زندگی در محیط های شلوغ شهری ، اغتشاش و گاهی بی نظمی شهروندان مخصوصا در شهر های بزرگ نیز از عوامل بروز استرس خواهند بود.

گذشت زمان و بالا رفتن سن

رفته رفته با افزایش سن ، ترس و اضطراب ناشی از افکاری مانند: عدم تشکیل خانواده ی موفق ، مرگ عزیزان مخصوصا همسر و فرزندان ، نداشتن ثبات مالی و یا اجتماعی ، ورشکستگی ، نبود پشتوانه ی حمایتی ، بیماری ، از کار افتادگی و… به سراغ میانسالان خواهد آمد. در چنین شرایطی با توجه به پایین آمدن ایمنی و قوای بدن ، بدیهی است که حتی کوچکترین استرس و یا افکار منفی نیز می تواند تبعات جبران ناپذیری را به وجود آورده و انسان را به قهقرا بکشاند! برای دوری جستن از این فرجام بد ، بهتر است اینگونه افراد رابطه ی خود را با دوستان و نزدیکان صمیمی خود حفظ کرده و از فکر کردن به عوامل استرس زا دوری کنند؛ زمان بیشتری را با فرزندان خود بگذرانند و برای سلامتی جسمی و همچنین ورزش نیز اهمیت بیشتری قائل شوند.

فناوری ، علت استرس

از نظر روان شناختی ، افرادی که در معرض فناوری و تکنولوژی هایی مانند: تلفن همراه ، فضای مجازی ، صفحه های نمایشی از جمله تلویزیون، کامپیوتر و لپ تاپ ، رسانه های اجتماعی و… قرار می گیرند ، عمدتا انسان هایی پر تنش و نگران هستند. هر چند که استفاده از این فناوری ها ، روند زندگی را آسان تر می کند ، اما خسارات بسیاری را به دنبال خواهد داشت! مثلا به جای فرستادن نامه می توان به راحتی با یک تماس تلفنی از دوست خود خبر بگیرید ، و یا حتی با او به صورت تصویری صحبت کنید. اما به خاطر داشته باشید که این ملاقات به هیچ وجه جایگاه ملاقات حضوری را نخواهد داشت ، ازلحاظ عاطفی از کیفیت کمتری بوده و حس دلتنگی را به طور کامل از بین نخواهد برد. یا مثلا استفاده از فضای مجازی می تواند برای ما سرگرم کننده و مملو از محتویات جذاب و آموزنده باشد ، اما در مقابل به مرور زمان موجب بروز حس نارضایتی نسبت به خود و یا شرایط شما خواهد شد .

آیا استرس باعث بروز مشکلات جسمی می شود؟

آیا استرس باعث بروز مشکلات جسمی می شود؟
آیا استرس باعث بروز مشکلات جسمی می شود؟

به طور کلی علت استرس های ناگهانی ریشه در نهاد انسان ها دارد. عمدتا بروز استرس شدید نیاز به یک پیش زمینه و یا تصویر خیالی انسان ها دارد. وجود استرس های دائمی ، به تدریج موجب تخریب اندام های داخلی بدن و بروز بیماری های متعدد خواهد شد. شاید برای شما جالب است که بدانید جمله ی معروف:حرص نخور کهیر میزنی! کاملا پایه ی علمی دارد. این جمله در مورد استرس نیز صدق می کند. یکی از دلایل زدن کهیر ، داشتن استرس و حرص خوردن است.چرا که به علت استرس زیاد، سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و نسبت به عوامل بیرونی واکنش مثبت نشان نخواهد داد.
از دیگر علائم مهم که ناشی از استرس بوده و باید جدی گرفته شوند ؛بروز سردرد های شدید و طولانی مدت،اختلال در ساز و کار دستگاه گوارش ، ریزش موی بی دلیل ، بیماری های قلبی از جمله ضربان نا منظم و تپش قلب ، لرزش اندام های حرکتی و لب و دهان ، تکرر ادرار ، کاهش اشتها و… از جمله ی این علائم هستند.

اگر منطقی بیاندیشیم ،  به این نتیجه می رسیم که داشتن استرس نه تنها کمکی به پیشبرد اهداف شما نخواهد کرد ، بلکه سد بزرگی در این راستا محسوب می شود. به یاد داشته باشید که اگر به طور مداوم درگیر استرس و اضطراب های بیهوده باشید ، فقط و فقط به زندگی و بدن خودتان آسیب می رسانید. مطمئن باشید که همیشه برای رسیدن به اهدافتان به یک بدن سالم نیازمند هستید. برخی از اهداف آنقدر با ارزش نیستند که به خاطر آنها و به علت استرس زیاد ، ایمنی بدنتان کاهش پیدا کند و قادر به ادامه دادن مسیر زندگی خود نباشید. نکته ی جالب دیگر اینکه بر خلاف باورهای عامیانه ، مردان بیشتر از زنان مورد حملات ناشی از استرس قرار میگیرند! شاید دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بیرون و داخل منزل ، یکی از دلایل بروز اینگونه عارضه ها باشند.

راهکار های غلبه بر استرس

برای غلبه بر استرس می توانید افکار منفی و آزار دهنده را از خود دور کرده و با کسانی که این حس را به شما منتقل می کنند بدون معطلی قطع رابطه کنید! به خاطر داشته باشید که داشتن یک زندگی همراه با آرامش ، بسیار راحت تر از یک زندگی مملو از توهمات است.
افزودن فعالیت های مورد علاقه در برنامه ی روزانه خود ، نه تنها موجب سرگرمی شما خواهد شد ، بلکه لذت زندگی را افزایش داده ؛ سلامتی و آرامش را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
اگر قادر هستید حتی الامکان از پنهان کاری بپرهیزید. به دوش کشیدن یک اتفاق پنهان ، موجب پدیدار شدن استرسی هرچند کوچک اما طولانی مدت خواهد شد که به مرور زمان به روح و جسم شما صدمات جبران ناپذیری را به وجود خواهد آورد. ‌در طول روز به صورت مداوم این جملات را باخود تکرار کنید تا نتیجه ی شگفت انگیز آنها را مشاهده کنید. جملاتی مانند: من برای خوشبخت بودی چیزی کم ندارم! من قادر به کنترل ذهن و افکار خود هستم ! من به لطف خدا ایمان دارم . اتفاقات و دشواری های زندگی گذرا هستند و…

یکی دیگر از راه کار های مناسب در درمان و کاهش علائم استرس، بهره گیری از ورزش یوگا است. با بهره گیری از تکنیک های بی نظیر این ورزش، علاوه بر افزایش قدرت بدنی ، به راحتی می توانید به بروز استرس نیز فائق بیایید. برخی از حرکات خاص در یوگا بر روی تمرکز و کاهش استرس تاثیر گذاشته و به تدریج این بیماری را درمان خواهد کرد. همچنین این پوزیشن ها با کاهش درد های عضلانی و سردرد ها، زمینه را برای به وجود آوردن آرامش درونی مهیا خواهد کرد.

روش های کاهش و درمان استرس

روش های کاهش استرس
روش های کاهش استرس

در آخر نیز می توانید با استفاده از درمان های خانگی که فواید خود را سالیان پیش به اجداد ما به اثبات رسانیده اند ، نسبت به درمان استرس و اضطراب اقدام کنید. خوردن دمنوش بابونه و گل گاو زبان , نفس عمیق کشیدن، ماساژ درمانی، جوشانده ی گیاه جینسینگ ، نوشیدن چای سبز و استفاده از مواد خوراکی مملو از ویتامین B دو زمینه ی درمان تنش و استرس بسیار مفید فایده هستند.

سوالات متداول

۱- استرس و اضطراب چه تفاوتی دارند؟

آشکارترین تفاوت این ۲ اختلال منشا آنها است. افراد با دلیل مشخصی دچار استرس می شوند اما علت اضطراب مشخص نیست.

۲- چه عواملی باعث بروز استرس می شوند؟

هر موضوع کوچکی می تواند تنش و فشار روانی به وجود بیاورد. عواملی همانند درس ، پول ، شغل ، ترس از آینده ، سن بلوغ ، ترس از اجتماع و... می توانند تنش زا باشند و موضوع مهم راهکارهای مورد استفاده برای کنترل استرس است.

۳- دختری ۱۸ ساله هستم و بی دلیل دچار استرس میشوم ، چگونه میتوانم با استرسی که دارم مقابله کنم؟

راهکارهای فراوانی برای کاهش استرس و مقابله با آن وجود دارد اصلی ترین راهکارهای آن شامل موارد ذیل است: عوامل به وجود آورنده ی اضطراب را از خود دور کنید ، افکار مثبت بیشتری داشته باشید ، با افراد مضطرب ارتباط کمتری داشته باشید ، از مواد خوراکی و دمنوش های آرام بخش استفاده کنید و ورزش و یوگا را فراموش نکنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علت استرس ناگهانی و بی دلیل با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۶۱ نظرها

  1. با سلام و احترام
    بخاطر شرایط تحصیل مجبور به ترک محل زندگی خودم شدم و در یکی از شهرهای شمالی ساکن شدم. تا یک ماه ابتدایی سکونت هیچی مشکلی وجود نداشت اما بعد از مدتی دچار دلشوره و بی‌قراری شدید و بدون دلیل شدم و حالا بعد از بازگشت به محل زندگی خودم هنوز در مواقعی دچار این احساس میشوم لطفاً مرا راهنمایی کنید

    1. با سلام و وقت بخیر، در ابتدا باید بدانید دلشوره گرفتن هیچ درمان قطعی و صددرصدی ندارد اما با انجام یک سری از موارد می توانید آن را تا حدی کنترل نمایید. اول اینکه می توانید با تغییر افکار خود می توانید کنترل دلشوره را به دست بگیرید. سعی کنید از افکار منفی جلوگیری کنید و مانع آنها شوید. از بحران های زندگی خود برداشت مثبت داشته باشید تا دچار اضطراب نشوید. در مواقعی که دچار احساس اضطراب می شوید این افکار را با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده در میان بگذارید، به این شکل هیجانات خود را می توانید تخلیه نمایید. ورزش کردن می تواند تاثیر بسیار زیادی در بالا بردن روحیه و عزت نفستان داشته باشد. از تکنیک های رها سازی و آرام سازی خود استفاده نمایید.

  2. سلام من چهارده سالمه و سه سال هست که استرس شدید و بی دلیل دارم نمیتونم کنترلش کنم و باعث شده که نتونم تمرکز کنم و از نظر درسی خیلی افت داشتم گاهی اوقات لرزش دست هم میگیرم و نزدیک به دو ساله که خیلی زود رنج و عصبی شدم در کودک مشکلات خانوادگی زیادی داشتیم و آیا ممکنه که یکی از دلایل استرسم باشد ؟

    1. با سلام و وقت بخیر، استرس های ناگهانی و شدید می توانند دلایل متفاوتی داشته باشند مانند: شروع یک مقطع تحصیلی یا کار جدید، بیماری یا جراحت یک دوست یا عضو خانواده، ابتلا به یک بیماری یا جراحت و … که گاهی ممکن است اثرات فیزیکی و روانی شدیدی روی شما داشته باشند که برخی از این علائم شامل: دل درد، تیک عصبی، ضربان قلب تند، تنفس سریع، تکرر ادرار و … می باشد. درمان استرس و اضراب با توجه به دلیل ایجاد آن و شدتش متفاوت می باشد. درمان های روتین شامل: پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل، محدود کردن مصرف کافئین و الکل، خواب کافی، ورزش منظم، مراقبه، در نظر گرفتن زمانی برای تفریح، یادداشت روزانه احساسات خود، تمرین تنفس عمیق، شناخت عواملی که باعث استرس می شود، صحبت کردن با یک دوست و … می باشد. ضمنا اگر احساس می‌کنید که قادر به کنار آمدن و غلبه بر استرس و اضطراب خود نیستید، پزشک ممکن است شما را به یک روانشناس معرفی کند.

  3. با سلام من ۲۰سالمه محل کارمو از کرج عوض کردم اومدم جنوب هراز گاه استرس الکی و دلهره میگیرم بهش فکر میکنم بیشتر میشه و میترسم بعد موقع هاییم ک نشستم وقتی بلند میشم چشام سیاهی میره ممنون میشم کمکم کنید

    1. با سلام، با توجه به تغییر محل کارتان به نظر میرسد دلیل استرس های ناگهانی شما ریشه در عوض شدن محل کار و سبک زندگیتان باشد، از موثرترین راهکارها برای مقابله با این موضوع میتوانیم به مواردی مانند: داشتن فعالیت های ورزشی، اصلاح رژیم غذایی، دوری از سیگار و قلیان، خواب مناسب، صحبت با دوستان و نزدیکان، انجام مدیتشین و در نهایت مراجعه به مشاوره، لازم به ذکر است راهکار هایی که جهت درمان استرس بی دلیل به کار می گیرید باید دائمی و همیشگی باشد. در غیر این صورت راهکار های کوتاه مدت در لحظه به شما کمک خواهند کرد و پس از مدتی نیز اثر خود را از دست می دهند.

  4. سلام ،من۳۹سالمه ،حدود یه ماهه ازصبح که بیدار میشم تا چند ساعت حالم بده و احساس غم میکنم. انقدر ادامه دار میشه که حمله اضطراب بهم دست میده وهمش فکر میکنم اتفاق بدی میفته. قرص اعصاب میخوردم قطع کردم ،ایا بخاطر اینه ؟ خیلی اذیت میشم

    1. با سلام و وقت بخیر، مطابق با علائم ذکر شده، نمیتوان دلیل اضطراب ناگهانی شما را صرفا به قطع مصرف قرص اعصاب نسبت داد چرا که امروزه تجربه احساس استرس و اضطراب ناگهانی، دلایل متفاوتی مانند: شیوه محیط زندگی مسموم، ارتباط با افراد مضطرب و … می تواند داشته باشد که برای درمان این مشکل راه های مختلفی وجود دارد. در طول روز می بایست زمان هایی را برای کسب آرامش اختصاص دهید، در این زمان ها می توانید به مطالعه کتاب، گوش دادن موسیقی آرام، ورزش کردن و … بپردازید. یکی دیگر از راهکار های مقابله با استرس ناگهانی، داشتن یک برنامه روزانه مناسب می باشد چرا که داشتن یک برنامه ریزی می تواند، شما را از سردرگمی و اضطراب ناشی از عقب ماندن کارها، نجات دهد و در نهایت باید به طور هر روزه رژیم غذایی مناسب داشته باشید.

  5. باسلام
    دختری ۲۱ساله هستم که دچار استرس و اضطراب شدید و بی دلیل میشوم ونمیتوانم این استرس و اضطراب را مدیریت کنم.شب گذشته هم علائم پانیک ازجمله درد قفسه سینه لرز سرگیجه سبکی سر و احساس مرگ رو تجربه کردم‌.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. با سلام و درود، برای مقابله با حمله های پانیک می توانید از برخی روش ها مانند: تمرین ذهن آگاهی، تمرین ریلکسیشن، تجسم آرامش بخش و در نهایت از روان درمانی یا دارو درمانی استفاده کنید.

  6. سلام پسر هستم و. ۱۳ سالمه بی دلیل یک وقت هایی. دلگیر میشم استرس میگیرم ترس ناراحتی شدید هر چی فکر میکنم دلیل اش نمی‌فهمم برای اینکه اینطوری نشم فیلم گوش میدم سرگرم شم یادم برود

    1. با سلام و درود، دلایل استرس در نوجوانان می تواند شامل: مدرسه و شرایط تحصیلی، روابط دوستانه، تغییرات شرایط زندگی، درگیری های خانوادگی، احساس عدم آمادگی برای تصمیم گیری های بزرگ و.. باشد. برای کنترل اضطراب می توانید اقداماتی مانند: افزایش اعتماد به نفس و خودباوری، ورزش، تغییر وضعیت و ریلکس کردن است.

  7. سلام من یک دخترم و ۱۵ سالمه
    من ادم استرسی و خجالتی نبودم
    اما یک سالی میشه که زود استرس میگیرم و خیلی خجالتی شدم به طوریکه معاشرتم با افراد کم شده یعنی حتی نمیدونم چی باید بگم
    البته مشکل اساسیه من این هستش که چن وقتیه بدون دلیل دلشوره دارم و این از شکمم تا گلوم شروع میشه و درد عجیبی دارم ی حس عجیب دقیقا مثل استرس اما خودمم نمیددنم باید چیکار کنم
    انواع راه هارورفتم اما جوابی نداد
    خیلی دارم عذاب میکشم میشه لطفا راهنمایی کنید بجز چیزهایی که دربالا فرمودید 🌹

    1. با سلام و درود، روش های درمانی مختلف جهت حل مشکل شما شامل: روان درمانی، ورزش منظم، مدیتیشن، خواب کافی و تغذیه مناسب می باشند؛ لازم به ذکر است در صورتی که طبق موارد ذکر شده، نتیجه مورد نظر حاصل نشد، می بایست با مشورت پزشک مربوطه نسبت به مصرف دارو اقدام نمایید.

  8. سلام وقت بخیر
    من چند روزی است که استرس دارم که باعث تپش قلب و بی اشتهایی و استفراغ سه ایا این علایم برای استرس است یا علایم دیگه
    (استرس هم چند ساله دارم یعنی از بچه گیم)

    1. با سلام و درود، علائم و نشانه های استرس شامل: نگرانی، احساس ترس، بیقراری و … می باشد که جهت کاهش استرس خود می بایست ساعت خواب خود را تنظیم نمایید، مصرف کافئین را به حداقل برسانید و به وعده های غذایی خود توجه کنید.

  9. سلام من خانوم ۳۵ساله ای هستم تقریبا یک سالی میشه ک بدون دلیل دلشوره میگیرم بعضی وقتا قفسه سینم درپ میکنه سرم گیج میره و حالت تهوع هم میگیرم و قرص الپرازولام هم مصرف میکنم اما بهتر نمیشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با سلام و درود، مصرف برخی از قرص های آرام بخش میتوانند عوارضی مشابه علائم شما ایجاد کنند، لطفا برای بررسی بیشتر به مشاور مراجعه کنید.

  10. سلام من یک دخترم و ۱۵ سالمه
    من ادم استرسی و خجالتی نبودم
    اما یک سالی میشه که زود استرس میگیرم و خیلی خجالتی شدم به طوریکه معاشرتم با افراد کم شده یعنی حتی نمیدونم چی باید بگم
    البته مشکل اساسیه من این هستش که چن وقتیه بدون دلیل دلشوره دارم و این از شکمم تا گلوم شروع میشه و درد عجیبی دارم ی حس عجیب دقیقا مثل استرس اما خودمم نمیددنم باید چیکار کنم و باعث میشه نتونم به موقع بخوابم و در همه چیم مشکل ایجاد کرده
    انواع راه هارورفتم اما جوابی نداد
    خیلی دارم عذاب میکشم میشه لطفا راهنمایی کنید بجز چیزهایی که دربالا فرمودید 🌹

    1. با سلام و احترام، جهت رهایی از مشکلات ذکر شده می بایست در ابتدا منشا اضطراب و سپس آن را به طور کامل رفع نمایید؛ چنانچه تغییری در وضعیت خود مشاهده نکردید، می توانید به مشاور مراجعه فرمایید.

  11. سلام
    وقت شما بخیر
    خانم من سر هر موضوع کوچیکی استرس میگیره و این واقعا من رو آزار میده و استرسش به من منتقل هم میشه. مخصوصا سر موضوعات خانوادگی که برای من واقعا کم اهمیت هستن. کلا میگه زمان دانشگاه هم به شدت برای امتحاناش استرس داشته. چند بار گفتم برو دکتر دارو مصرف کن میگه نه. میخواستم از طریق مشاوره بش کمک کنید. آیا این امکان وجود داره؟

  12. سلام خسته نباشید
    من هفده سالمه و نزدیک دو سال هست که بی دلیل و طی فکر بیش از اندازه دچار استرس و اضطراب میشم.خیلی سعی کردم به خودم کمک کنم با نوشتن یا هرچیزی بعضی وقت ها موثر بود ولی بیشتر اوقات نه.فکر میکنم مشکل از اینجاس که نمیتونم افکارم رو کنترل کنم و شاید برای مسخره ترین چیز مثل اینکه به یه کلاس ورزشی برم نکنه حالم بد بشه یا طاقتش رو نداشته باشم دچار حالت بدی میشم و از نظر جسمی و روحی احساس بدی میکنم.میدونم که با این روش به اهدافم نمیرسم و دچار مشکلاتی میشم اما واقعا نمیدونم دیگه چیکار کنم خوشحال میشم کمکم کنید🙏🏻

    1. با سلام و درود، وقتی دچار استرس می شویم بدن ما به صورت خودکار پاسخ جنگ و گریز را فعال می کند. این واکنش بدن در مقابله با خطرات به ما کمک می کند اما اگر بیش از اندازه فعال شود (که متاسفانه زندگی مدرن چنین شرایطی را فراهم می کند) باعث می شود به مرور زمان به بدن ما آسیب برسد. تاثیری که مدیتیشن روی بدن می گذارد دقیقا برعکس اضطراب است. مدیتیشن از فعال شدن پاسخ جنگ و گریز در بدن ما جلوگیری و بدن را آرام می کند. در صورت تمرین منظم مدیتیشن تاب آوری شما در برابر استرس را بیشتر و پاسخ جنگ و گریز دیرتر در شما فعال می شود.

    1. با سلام و درود، جهت کاهش استرس خود به‌ موقع بیدار شوید، برنامه‌ی روزانه داشته باشید، کارهای کم‌اهمیت را حذف کنید، زمانی را به خودتان اختصاص بدهید و حتماً مدیتیشن انجام دهید.

  13. سلام خسته نباشید من ۲۴سالمه متاهل .نزدیک ب دوهفتس استرس گرفتم و تپلش قلب زیاد .جوری که حالمو بد می‌کنه و عصبی میشم .حتی درخواب هم اینجوری میشم شاید در شب ۳الی ۴بار بیدار میشم از تپش قلب …ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با سلام و درود، اگر افزایش ضربان قلب همراه با تنگی نفس، سرگیجه، درد قفسه‌ی سینه و تاری دید یا اختلال تعادل یا غش کردن باشد باید با اورژانس تماس بگیرید؛ چون ممکن است نشان‌ دهنده‌ی یک بیماری قلبی جدی باشد. زمانی که ضربان قلب بیش از حد سریع می شود؛ نمی تواند به طور موثر خون را به سایر اندام های بدن پمپاژ کند، در نتیجه ممکن است بافت های بدنتان از اکسیژن محروم شوند و علائم تاکی کاردی را به دنبال داشته باشد. تپش قلب می‌تواند همراه با اضطراب باشد که لزوما حاکی از وجود یک مشکل ساختاری و یا عملکردی در قلب نیست، با این حال می تواند ناشی از یک ضربان نا منظم و یا سریع باشد. در مواقعی که تپش قلب را احساس کردید؛ آرام بنشینید و چشم‌هایتان را ببندید. یکی از دستهایتان را روی شکمتان بگذارید. به‌ آرامی و از راه بینی نفس تان را به داخل بکشید به‌ طوری که شکم تان به سمت داخل حرکت کند. از راه دهان یا بینی نفستان را بیرون بدهید و این کار را تکرار کنید و یک لیوان آب بنوشید. در صورت بروز مجدد این مشکل می توانید با یک پزشک متخصص قلب در این زمینه مشورت کنید.

  14. سلام حدود یه ساله که بعضی از صبحا که از خواب بیدار میشم حالت تهوع خیلی شدید و استرس و تپش قلب دارم…حتی استفراغ بدون اینکه چیزی بالا بیارم هم دارم…خیلی موقع ها همون صبح این حالتا برطرف میشه بعد از چند ساعت خیلی موقع ها هم استرسش تا شب باهام میمونه طوری که اصلن غذا نمیتونم بخورم و همش تند تند راه میرم…حدودن از یه سال پیش که توی رابطم شکست خوردم اینطوری شدم حتی برای مدتی قرص سرترالین مصرف میکردم…که البته الان مصرف قرصمو خیلی وقته قطع کردم و روحیمم خوبه کلن اون ادم رو هم فراموش کردم…ولی حالتای بعد از جداشدنمون مونده باهام..مشکل خواب هم پیدا کردم و شبا با اینکه خیلی خوابم میاد اصلا نمیتونم بخوابم و مشکلات دیگه(کلن خوابم خیلی مشکل داره)..تو زندگیمم هیچ مشکلی ندارم دانشجوام و ۲۱سالمه..ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنین

    1. سلام. روابط عاطفی در انسان ها از مهم ترین روابط به شمار می رود به طوری که شکست در یک رابطه می تواند پیامدهای مخربی برای شخص پدید آورد. “بی ثباتی در احساسات، سردرگمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، حس انتقام جویی، بی قراری، آسیب دیدن پوست، حالت جنگ و خشونت، دشواری در تمرکز، مشکلات خواب و اشتها، تنش، افزایش یا کاهش فشار خون، خشم، رفتارهای وسواسی و…” از جمله اثرات عشق نافرجام می باشند و در صورتی که درمان نشوند؛ حس بی اعتمادی، اضطراب، حسادت و… را تا سالیان سال همراه فرد به جای خواهند گذاشت.
      باتوجه به پیشینه ای که از خود ارائه نمودید، مشکلات حاضر شما بی ارتباط به رابطه ای که در گذشته داشتید، نمی باشند. برای کم کردن این حالت ها سعی کنید واقع گرا باشید و احساسات و عواطف حل نشده ی خود را کنترل نمایید، روابط عاطفی سالم برای خود به وجود بیاورید، تنش ها و افکار آزار دهنده را از خود دور نمایید و تمامی دغدغه های مربوط به این موضوع را به روش درست حل کنید؛ صبر داشته باشید زیرا حل شدن کامل این موضوع نیاز به گذر زمان نیز دارد.

  15. من ۱۲ سالمه شبا که میخوام بخوابم یهو استرس میگیرم دو سه شبه اینجوری شدم چیکار کنم تا ۴ صبح بیدار میمونم تا خوابم ببره

    1. باسلام. اگر دلیل موجهی مانند “معاشرت با افراد مضطرب ، مشکلات خانوادگی و یا نبود آرامش خیال به هر دلیل” برای استرس شما وجود نداشته باشد و مدت زمان زیادی چنین مشکلی داشته باشید ، با مراجعه به روانشناس و بررسی دقیق بالینی , علت استرس شما مشخص می گردد و راهکارهای درمانی ارائه می شود. شایان ذکر است در صورت ادامه دار بودن موضوع ، پیگیری های لازم را انجام دهید.

  16. سلام پسری هستم ۱۷ ساله من یک و نیم ساله شبا یهو ترس و استرس میاد سراغم یعنی خیلی زیاد تپش قلبم میره بالا عرق سرد میکنم احساس شلی میکنم یعنی در حدی که میخوام گریه کنم باید بدونید اصلا دلیل نداره بدون دلیل یهو اونجوری میشه فشار کاری هم ندارم من شب ها بیدارم و با گوشی فیلم یا سریال میبینم صبح هم تا شب میخوابم دکتر هم رفتم دارو داد ولی اصلا خوب نشد چند روز خوب میشم ولی باز هم بعد چند روز میاد سراغم بیشتر شب ها اونجوری میشم فک کنم وقتی غذا میخورم اونجوری میشه بخاطر همین کلا شب ها میترسم غذا بخورم یک و نیم سال صبر کردم با خودم میگم خوب میشه ولی نمیشه خواهش میکنم راهنماییم کنید ممنونم

    1. باسلام. داشتن استرس با علت مشخص امری بدیهی است ، اما برای به وجود آمدن اضطراب دلایل به صورت نامشخص هستند و همچنین دلایل مختلفی می تواند موثر باشد از جمله این دلایل سبک زندگی شخص ، مصرف نمودن غذاهای نامناسب ، ارثی بودن اضطراب ، برهه های زمانی مشخص ، مواجهه با موقعیت های استرس زا ، بالا رفتن سن و ترس از روزهای آتی ، قرار گرفتن تلفن همراه و کامپبوتر در نزدیکی محل خواب شما و تولید اشعه از سمت فناوری های جدید ، اختلال در سیستم هورمون های بدن همچون کم کاری و پرکاری تیروئید و اختلال در غدد فوق کلیوی و … ، می تواند میزان اضطراب را بالا ببرد. توصیه می کنیم اگر از عملکرد صحیح تمامی موارد نام برده اطمینان خاطر دارید ، با یک روانشناس موضوع را مطرح نمایید تا عوامل موثر روان شناختی همانند اضطراب مرضی مورد بررسی دقیق تر بالینی قرار بگیرند.

  17. باسلام
    دختری ۱۱ ساله دارم که هفته پیش بدلیل عفونت گلو تب ۳۹ درجه داشت و دکتر هم شربت فارمنتین ای اس ۶۴۳ تجویز کرد .همان شب حدود ساعت ۳ دخترم با حالتی که چشمانش درشت شده بود و از بزرگ شدن و سنگین شدن دستانش بی تاب شده بود و نمی توانست آرام بنشیند و یعد از ۱۰ دقیقه که به مکان خنک تری بردیمش آرام شد و این اتفاق تا صبح ۲ دفعه تکرار شد .
    این مشکل ۵ روزی اتفاق نیوفتاد تا اینکه وقتی ساعت ۳ صبح شربت را دادیم نیم ساعت بعد دوباره دخترم به سرعت از خواب بیدار شد و سرش را فشار می داد و میگفت که صدای غرغر کردن مادرش با سرعت زیاد در سرش را میشنود و همه تصاویر به سرعت از جلوی چشمانش می گذرد و این اتفاق ۲ بار دیگر اتفاق افتاد و من به همسرم گفتم که دیگر آن شربت را نده چون احتمالا از اثرات شربت باشد .
    بعد از قطع شربت در شب بعد ،فقط در موقع خواب شب ، ۱ بار از خواب بیدار شد و بعد از جویا شدن احوالش که آیا دوباره همان حالت بهت دست داده گفت که نه اونجوری نشدم و دوباره خوابید.
    لازم به ذکر است که قبل از خواب شبانه میگوید که میترسم دوباره اون حالت بشودو به نوعی یک ترسی به سراغش آمده است.
    این را هم بگویم که اخلاقیات دخترم بسیار آرام و مودب و محتاط میباشد.
    لطف بفرمائید که چکاری باید انجام دهیم .
    با تشکر

    1. باسلام.
      با توجه به حاد بودن شرایطی که ذکر نمودید ، پیشنهاد ما مراجعه به پزشک معالج و بررسی دقیق تمامی جوانب می باشد و در صورت نیاز ، ارجاع به روانشناس جهت بررسی ابعاد روانی مشکل ، داده شود و مصرف و یا قطع مصرف دارو را به هیچ عنوان بدون اطلاع پزشک ، توصیه نمی کنیم.

  18. سلام. من دختری ۲۱ ساله هستم. قبلا بخاطر خودبیمارانگاری قرص سرترالین مصرف میکردم چون استرس شدیدی بهم وارد میکرد و کل زندگیم مختل میشد. اخیرا دوباره شروع شده و با کوچکترین درد یا سرماخوردگی بشدت ترس میاد سراغم. این ترس شب ها اون قدر زیاد میشه و تبدیل به یه استرسی میشه که اون لحظه تمام بدنم میلرزه، تپش قلب شدید میگیرم و اشتهام صفر میشه. بشدت بی حال میشم و احساس مرگ میکنم. چندین ساعت ادامه پیدا میکنه و بعد یکم آروم میشم. ولی استرس طول روز باهام میمونه.
    بنظرتون این پانیک هست؟ و اینکه بی اشتهایی طول روز هم بخاطر همین پانیک های شبانه است؟

    1. سلام. پانیک نوعی بیماری روانی محسوب می شود و از اختلال های اضطرابی است و شخص مبتلا به پانیک ، ترس و هجوم ناگهانی وحشت را تجربه می کند و مدام نگران است و ترس از اتفاق افتادن مجدد حادثه دارد. این حملات تا چند دقیقه زمان می برد و با علائمی مثل تپش قلب ، عرق کردن ، از دست دادن تعادل ، گیجی ، درد در قفسه سینه و … همراه است. برای تشخیص این اختلال باید حتما مراجعه به روانشناس داشته باشید و تست های مختلفی در جلسات مشاوره شما ، انجام خواهد شد. سرترالین نیز از داروهای ضدافسردگی می باشد که برای درمان اختلالاتی همچون ( استرس پس از سانحه ، ناخوشی پیشاقاعدگی ، افسردگی ، وسواس جبری ، هراس ، فوبیای اجتماعی ) ، تجویز می گردد و کمتر برای اختلالی که شما از آن نام برده اید ، تجویز می گردد. قطعا بی خوابی در طول شب و ناملایماتی که برای شما اتفاق میفتد ، بی ارتباط با بی میلی شما به غذا خوردن نمی باشد. توصیه ی ما ، مراجعه به روانشناس و بررسی دقیق موضوع و پس از آن ، ارائه راه حل درمانی برای شما است.

  19. سلام من هر موقع دعوای جزیی یا جروبحث میکنم دچاراسترس شدید وبی اختیاری میشم لطفا دلیلش ودرمانش رو بگین ممنون

    1. سلام.
      استرس یا فشار روانی به وسیله محرک مشخصی ( هر چند ناچیز همچون بحثی کوتاه ) ، که در انسان تنش ایجاد می کند ، به وجود می آید و دلیل این تنش روانی مشخص است. عوامل استرس زا در افراد مختلف ، متفاوت می باشد و ممکن است یک محرک در شخصی استرس به وجود بیاورد و در فرد دیگری به وجود نیاورد. شما با پیدا کردن عوامل تنش زا در زندگی خود و کمتر کردن یا از بین بردن این عوامل ، می توانید به کاهش فشار و تنش روانی خود کمک کنید. البته اگر این موضوع حاد است و زندگی شما را تحت سلطه خود درآورده ، بهتر است با روانشناسان و متخصصان ، مسئله را مطرح نمایید.

  20. سلام…
    راستش من فک میکنم استرس مزمن دارم…
    از ۵ سال پیش تقریبا همیشه باهام همراه بوده…
    ۱۸ سالمه…و دغدغه ی شدیدی توی زندگیم نداشتم و به خاطر چیزای خیلی جزئی از امتحان فردا و سخنرانی گرفته تا مسابقاتی که شرکت میکردم ی فشار عصبی خیلی شدید بهم وارد میشد طوری که تا چن روز بعد هنوز همرام بود
    والان جوری شدم که گاهی حتی برای سوال پرسیدن سر کلاس یا حتی وارد شدن به ی مغازه برای ی سوال کوچیک احساس میکنم اول قفسه ی سینه ام سوزش بدی میگیره و بعد حس سنگینی روی سینه ام باعث میشه نتونم دم و بازدم کنم و خودبه خود نفسم حبس میشه و بخوام صحبت کنم صدام لرزش داره و چشام پر میشه…
    دلم پیچ شدیدی میخوره در حد بالاآوردن و چشام ی سیاهی کوتاهی میره…
    اگه همون چن لحظه میبود عب نداشت اما مشکل اینجاست که این حالت ممکنه تا چن روز همرام باشه و اذیتم کنه و از همه بدتر اینکه باعث از دست دادن تدریجی موهام شده …جوری که از نصف اولیه شون هم الان کم تره
    چون مشکل دیگه ای ندارم اگه استرسم رو کنترل کنم موهام دوباره میره توی فاز رشد درسته؟!
    ولی نمیدونم عایا باید برای کنترل استرس دارو بخورم یاچی؟!اگه دارویی هست میشه معرفی کنین؟!
    اصن بعد داشتن این حالت بعد پنج شش سال اصلا درمان میشه؟!
    چون من واقعا حس ناتوانی توی کنترلش دارم…

    1. باسلام.
      باتوجه به توضیحاتی که ارائه نمودید ، احتمالا استرس شما در زمانی که نیاز به حضور در اجتماع هست ، بیشتر می باشد و ریشه ی این موضوع حتما باید مورد بررسی و مطالعات بالینی در جلسات مشاوره قرار بگیرد. توصیه ی ما مراجعه حضوری به روانشناسان و متخصصان در این زمینه است و احتمال درمان نیز بالا می باشد اما به هیچ وجه مصرف هیچ نوع دارویی را به صورت خودسرانه توصیه نمی کنیم.

  21. سلام خسته نباشید
    نمیدونم چرا ولی اگه با یه نفر قطع رابطه کنم، موقع آزمون دادن و درس خوندن فکر اینکه با طرف قطع رابطه کردم و ممکنه که بخواد تلافی و این چیزا بکنه من رو اذییت میکنه در حالی که میدونم که اصلا چنین کاری رو نمیکنه، خیلی برای خودم حالات بدی رو در نظر میگیرم و اگه کسیو ناراحت کنم خیلی رو کارهای و تمرکزم تاثیر میزاره، میشه راهنماییم کنید که باید چجوری از شر این مشکل خلاص شم؟ چونکه امسال کنکور دارم و تمرکز و آرامش برام خیلی مهمه

    1. سلام . حل مشکل شما در گرو برقراری روابط صحیح و به دور از تنش ، در زندگی است . سعی کنید روابط مثبت را در زندگی خود پررنگ نر کنید و ارتباط بیشتری با افرادی که به سمت شما انرژی مثبت ساطع می کنند ، داشته باشید . افکار خود را به سمت مثبت سوق دهید و در موضوعات مختلف ، جنبه ی مثبت و منفی موضوع را باهم ببینید و افکار انتقام گرفتن را از خود دور کنید . راه های کنترل ذهن و بالا بردن تمرکز مانند : نوشتن افکار تضعیف کننده ، قدرتمند عمل کردن ، تصمیمات جدی گرفتن ، بالا بردن قدرت نه گفتن ، شناختن حواس پرت کننده ها و از بین بردن آنها و … را تمرین کنید .

  22. سلام بیست سالمه و به مدت دوسال هست که دارم زندگیم رو با استرس شدید میگزرونم.بهد از وارد شدن به دانشگاه خیلی بدتر شد…شبی که فرداش کلاس دارم اضلا خوب نمیخوابم همش بیدار میشم صبح خیلی کسلم توی محیط دانشگاه هم دستام یخ میکنه قلبم تند میزنه.همش تصور میکنم موقع راه رفتن الان پام گیر میکنه جایی و میفتم یا هرکی داره با دوستش میگه میخنده داره من رو مسخره میکنه اصلا حس میکنم بیخودترین ادم منم بین همشون منم..حس میکنم همش دارم قضاوت میشم هر لحظه.خسته شدم از اینکه دیگه فارغ و خوش بین نیستم..بیرون هم اصلا نمیرم فقط دانشگاه اونم به زور

    1. سلام و درود بر شما .
      مهم است که بدانیم این استرس در تمامی مراحل زندگی همراه شما است یا نه … برای مثال در زمان تنهایی خود و یا زمانی که همراه با دوستان صمیمی و افراد نزدیک به خود هستید ، احساس اضطراب و استرس دارید ؟
      اگر شما در تمامی زندگی خود این حس را داشته باشید ، شرایط متفاوت با زمانی است که تنها در میان جمع و دانشگاه احساس استرس بر شما غلبه کند . نظر به اینکه موضوع دانشگاه را بیشتر توضیح داده اید و علائم مطرح شده ، مشابه با اختلال اضطراب اجتماعی ( جمع هراسی ) است ، اختلال مذبور را برایتان توضیح می دهیم .
      اختلال اضطراب اجتماعی معمولا خیلی شناخته شده نیست و با اختلالات شخصیتی اشتباه گرفته می شود و شخص با فرض اینکه کم رو و خجالتی و پر استرس است شروع به خود درمانی می کند . در صورتی که باید با راهکارهای علمی و روان درمانی ، این اختلال درمان شود ، همانطور که از نام این اختلال پیداست ، نوعی اضطراب است که از حضور در اجتماع به وجود می آید و افراد مبتلا ، ترجیح می دهند در جمع حضور نداشته باشند . این اضطراب شامل نوع خاص و نوع فراگیر می باشد .
      اضطراب اجتماعی نوع خاص : با حضور در موقعیت اجتماعی خاص ( مثلا تدریس در کلاس درس ) به وجود می آید .
      اضطراب اجتماعی نوع فراگیر : نوعی اضطراب پایدار و شدید است و فرد به شدت از قضاوت شدن ، مورد تمسخر و توهین قرار گرفتن ، می ترسد و از چهره و ظاهر خود خجالت می کشد و سرخ می شود ، لکنت زبان و تپش قلب و … می گیرد ، فرد مبتلا ضمن اینکه می داند این احساس غیرمنطقی است ، اما نمی تواند بر آن غلبه داشته باشد . اهمیت دارد که افراد مبتلا به این اختلال هرچه سریعتر تشخیص صحیح دریافت کنند و درمان شوند زیرا با گذشت زمان ، شرایط دشوارتر می شود .
      علائمی که عنوان کردید مشابه علائم اضطراب اجتماعی نوع فراگیر می باشد البته توصیه ی ما برایتان مراجعه به روانشناس و بررسی دقیق تر حالات و ارائه دادن راهکار درمانی قطعی می باشد .

  23. سلام استرس و ترسهای من ب حدی رسیده ک کلا زندگی برام جهنم شده همش فکر میکنم اگه مثلا این اتفاق بیافته چیکار کنم ی چکاری میتونم بکنم شبا با ترس و استرس می خوابم ک طول شب هر ی ساعت از خواب میپرم نمیدونم باید چیکار کنم

    1. باسلام شرایط و علائم نام برده مشابه علائم استرس ، ترس ، اضطراب و فوبیا است . هرکدام از این اختلال ها ، راهکارهای درمانی مختص به خود را دارند . اگر تشخیص شما درست باشد و دچار استرس شوید ، باید منبع مشخصی برای ترس شما وجود داشته باشد و اگر منبع مشخصی وجود نداشته باشد ، علائم موجود بیشتر مشابه با اختلال اضطراب است و مقداری از اضطراب طبیعی است و اختلال مذکور ، خود به انواع مختلفی تقسیم می شود و علائم مختص به خود را دارد :
      ۱ – اختلال اضطراب فراگیر ، نوع شایعی از اضطراب است . GAD حالتی از تنش و نگرانی جسمی ، روانی است و در این حالت هیچ نوع علت خاصی نیز وجود ندارد .
      ۲ – نوع دوم فوبیای اجتماعی است و فرد از حضور در اجتماع ترس شدید دارد .
      ۳ – اختلال هراس نیز تا حدودی مشابه به علائم شما می باشد و در این اختلال ، شخص احساس خطر می کند و گاها این حس یه قدری قوی می شود که شخص با این افکار که سلامتی خود را ممکن است از دست بدهد در بیمارستان بستری می شود در صورتی که در سلامتی کامل به سر می برد .
      ۴ – اختلال آگورافوبیا نیز ترس از حضور در مکان های عمومی و موقعیت های اجتماعی است و افراد مبتلا ترجیح می دهند بیشتر وقت خود را در محل کار و منزل سپری کنند و اکثریت افرادی که اختلال هراس دارند ، دچار آگورافوبیا نیز می شوند .
      ۵ – فوبیا احساس شدید ترس از یک شی ، حیوان ، موقعیت خاص و … است و معمولا با تفکر فاجعه سازی ( فکر کردن راجع به اینکه بدترین اتفاق جهان برای شما به وجود می آید ) رخ می دهد .
      ۶ – اختلال استرس پس از سانحه نیز نوع دیگری از اختلالات اضطراب است و فرد پس از حادثه ای تلخ مدام دچار اضطراب و تنش و تشویش می گردد .
      ۷ – دسته ی آخر اختلالات اضطرابی ، اختلال وسواس جبری است و در این نوع اضطراب شخص دچار وسواس و اجبار می شود .
      با توجه به نامشخص بودن نوع اختلال ، توصیه ی ما این است که حتما به یک روانشناس مراجعه کنید و مشکل شما به صورت دقیق تشخیص داده شود و پس از آن راهکار درمانی دقیقی دریافت کنید .

  24. سلام من تو زندگیم یه کم مخفی کاری داشتم و چن نفر از اطرافیانم سر منفعت خودشون منو تهدید ب برملا کردن کردن ولی بعد ابراز پشیمونی کردن و حلالیت خواستن چون پای ابروم هست ولی اللن مدتهاست استرس و ترس و اضطراب مدام باهامه و مدتیه ک خوابای بد میبینم هر اتفاقی برام میوفته من ب همون موضع ربطش میدم و ترسم روز ب روز بیشتر میشه مثلا خواب ک میبینم میگم نکنه کسی با ابروم بازی کنه دیگه نا ندارم واقعا خستم تو را خدا اگه راهی هست واسه خلاصی بهم بگین?

    1. سلام .
      پنهان کاری در زندگی مشترک به یکی از مخرب ترین موضوعات ، بدل شده و زندگی را برای زوجین دشوار کرده است و شادی را در میان خانواده ها از بین برده و باعث به وجود آمدن عدم توافق در زندگی های زناشویی شده است . شما تا زمانی که مشکلات را مطرح نکنید و درباره ی آنها گفتگو نکنید ، مسائل به خودی خود حل نمی شوند و احساس ترس و استرس و نگرانی مدام با شما همراه خواهد بود و همچنین ادامه دادن زندگی با این شرایط سخت است و به مراتب ممکن است سخت تر نیز ، شود و در این میان ، دست سودجویان باز است و ممکن است صدمات مالی و جنسی ، جانی و … نیز بر شما وارد شود و عواقب جبران ناپذیری داشته باشد . بهترین راهکار برای شما مطرح کردن موضوعات و گفتگو برای حل کردن مسائل می باشد .

    1. سلام . استرس با دلیل واضح و آشکاری نمایان می شود و افراد دلیل استرس خود را می دانند به عنوان مثال نمره ی پایانی امتحانات شخص قابل قبول نیست و استرس پاس نکردن آن درس را دارد … اما اضطراب است که بی علت رخ می دهد . معمولا استرس قبل از اضطراب در افراد نمایان می شود و شخص سعی میکند با استفاده از مکانیزم های دفاعی ، استرس خود را کاهش دهد ولی در گذر زمان این استرس باعث به وجود آمدن اضطراب و عرق سرد و… می شود . شما با کم کردن میزان تنش و استرس و فشارهای کاری و روحی و رفتن به مسافرت و دور شدن از محیط های تنش زا می توانید استرس و اضطراب را در خود کنترل کنید .

  25. ۴۰ سالمه به دلایلی تا دیپلم درس خوندم دیگ ادامه ندادم ازدواج نکردم از نظر قایفه هم زشت نیستم خوبم خونواده پاک و مومنی دارم ۵ سال با یه پسر کوچیک تراز خودم ک از شهر دیگ بود چت و تلفنی باهم دوست بودیم حدود یه سال میشه از هم جدا شدیم بیش از حد من اونو دوستش دارم نمیتونم فراموشش کنم احساس تنهایی میکنم همش استرس و اضطراب دارم به دلیل اینک ادم موفقی نبودم و زندگیم نتونستم درس بخونم ازدواج کنم و از طرفی از دس دادن کسی ک دوستش داشتم و ترس از تنهایی در اینده عذابم میده اینم بگم من و پسر قصدمون ازدواج نبود فقط دلم میخاست باهاش چتو تماس تلفنی داشته باشم تا زمانی ک با اون بودم فک گذاشته اینده عذابم نمیداد الان ک تنها شدم همه فکرا ریخته رو سرم.ممنون میشم جوابم بدین

    1. باسلام و درود .
      اگر رابطه ی شما معمولی و بدون وابستگی عاطفی بوده است ، در فعل حال نباید مشکلات عاطفی داشته باشید و اگر از لحاظ عاطفی وابستگی وجود داشته باشد ، این موضوع می تواند برای شما آسیب زا باشد و تلاش کنید با استفاده از راهکارهای صحیح از وابستگی رها شوید . همچنین باید استقلال خود را در مقابل مشکلات حفظ کنید و نیازهای خود را مهم بشمارید و بدانید دیگران مسئول نیازها و تنهایی های شما نیستند ، زمان هایی که احساس تنهایی مفرط دارید در جمع و بین خانواده و دوستان بروید و ار تنها ماندن فاصله بگیرید ، برای خود تفریح و سرگرمی ایجاد کنید و برای تمامی روز خود برنامه ای داشته باشید و درنهایت می توانید وابستگی خود را از شخص به شی یا برنامه یا شخص دیگری تغییر بدهید .

    1. باسلام .
      معمولا استرس دلیل آشکاری دارد و شخص با دلیل مشخصی دچار استرس می شود ولی مسبب اضطراب مشخص نیست . استرس در اشخاص پیش از اضطراب به وجود می آید و شخص سعی میکند با استفاده از مکانیزم های دفاعی روانی ، میزان استرس خود را کم و یا مدیریت کند ولی در دراز مدت زمینه ی اضطراب فراهم می شود و به شما احساس استرس بی علت دست می دهد . کم کردن استرس و فشارهای روحی می تواند موجب کم شدن اضطراب گردد .

  26. با سلام مدت زیادیه ازخواب بیدار میشم و آرامش ندارم درحالیکه از لحاظ ژنتیکی همیشه خواب خوبی داشتیم ولی بعد یه اتفاق بد از سال ۹۳ کلا مشکل خواب پیداکردم در حال حاضر تقریبا هرروز به دلایل خیلی سطحی عصبی و ناراحت میشم و فقط به گذشته و ناکامیهای زندگیم فکر میکنم متاسفانه تمام راهها رو نیمه تموم مجبورشدم بذارم از لحاظ روابط اجتماعی خیلی به مشکل خوردم چون چند سال درمسیر مهاجرت بودم و متاسفانه شکست خوردم تموم دوستهام رفتند و الان حس بیگانگی با کسانی که جدید میبینم دارم از لحاظ خانوادگی هم کلی مشکل خوردم وفقط درحال کنار اومدنم ولی چیزی که خیلی مشکل ساز شده خواب ناراحت و گرفتگی عضلات پا با وجود ورزش و استرس واضطراب بخاطر هرموضوع کوچکی ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. باسلام . اختلال خواب می تواند انواع گوناگونی داشته باشد به عنوان مثال : به سختی به خواب رفتن ، به طور مکرر در طی شب از خواب بیدار شدن ، پس از بیدار شدن از خواب احساس خستگی کردن و … . هر کدام از این اختلالات خواب می تواند دلایل پنهانی داشته باشد که باید به وسیله ی شما و به همراه یک متخصص مورد بررسی قرار گیرد . متاسفانه با توجه به دلایلی که اشاره کرده اید هر کدام از موارد میتواند زمینه ساز مشکلات روحی و استرس و بی خوابی شود و باید با اراده ای قوی هرکدام از مشکلات حل شود . شما توانایی زندگی ایده آل و شروع کردن دوباره در هر شرایطی و مبارزه با فراز و نشیب های زندگی را دارید و کافی است که اراده به حل کردن مشکلات کنید و هدف خود را مشخص کنید . شما با ( ورزش کردن منظم ، انجام دادن مدیتیشن ، نوشتن کارها و برنامه های روز بعدی ، برنامه ریزی برای کارها ، گوش دادن به موسیقی آرام و ملایم ، دوری کردن از هر موضوعی که می تواند تنش زا باشد ، مسافرت به جایی که برای شما خوشایند است ، دور گذاشتن تلفن همراه هنگام خواب ، کم کردن مقدار کافئین مصرفی و به خصوص در ساعات پایانی شب و جایگزین کردن آن با دمنوش هایی که می تواند آرامش بخش باشد و تغییر دادن عادت هایی که می تواند منجر به بی خوابی شود و … ) می توانید تا حدودی مشکل خواب خود را حل کنید.

  27. با سلام
    موقع امضا زدن برای برگه های مهم مثل صورتجلسات هیئت مدیره , چک و سفته و هر امضای مهم دیگه استرس شدید میگیرم و دست هم شروع به لرزیدن میکنه اگه میشه یه راه کار بگین

    1. با سلام
      بسیار طبیعی است که به هنگام اضطراب تلاش کنید از آن فرار کنید.یک روش مناسب برای مهار اضطراب پذیرفتن آن، تن دادن به شرایط و نگریختن از آن است. اگر پایداری نشان دهید اغلب اضطراب سریع تر ناپدید شده و در بلند مدت مهار آن آسان­تر می­ شود. همچنین تنفس صحیح، گوش دادن به یک موسیقی بی‏کلام، تفکر و تجسم مثبت از موقعیتی دیگر و مکانی دیگر، عدم توجه به علائم استرس، مدیتیشن و ریلکسیشن و توکل بر خدا نیز میتواند در لحظه هایی که درگیر استرس می شوید شما را آرام تر کند.

  28. سلام.من نمی دونم چرا چند وقته همین طور که تو کلاس درس نشستم یهو استرس می گیرم.میلرزم و حتی بعضی وقتا مجبور میشم کلاسو ترک کنم.احساس پریشانی می کنم ولی نمی دونم چرا.میشه راهنمایی کنین

    1. با سلام
      برای تشخیص دلیل استرس و ارائه راهکارهای لازم نیاز به اطلاعات بیشتری خواهیم داشت و مسلما چندین عامل کلی میتواند دلیل استرس ناگهانی برای افراد با شرایط سنی و موقعیت اجتماعی و محیطی متفاوت باشد: موروثی بودن، سبک زندگی و تغذیه شما، معاشرت با افرادی که خود عامل اضطراب شما می باشند میتواند یکی از چند دلیل بروز این مسئله باشد و چند راهکار پیشنهادی برای درمان این مسئله: داشتن برنامه روزانه، خواب کافی، تغذیه مناسب، ورزش، اختصاص دادن زمان هایی صرفا برای خودتان و انجام فعالیت های مورد علاقه میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره