مشاوره نوجوان و جوان

علائم کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و راه های تقویت آن

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و راه های تقویت آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

بعضی از افراد همیشه خود را دوست دارند ما به آنها می گوییم خود شیفته و آنها را مورد تمسخر قرار می دهیم. درواقع این افراد خودشیفته نیستند بلکه اعتماد به نفس بالایی دارند و این اعتماد به نفس بالا به آنها جرات انجام هر کاری را می دهد. برخی افراد نیز از ترس و خجالت تن به انجام هیچ کاری را نمی دهند ، ریسک را نمی پذیرند زمانی که می گوییم فلان کاری را انجام بدهید گویی احساس می کنند که باید کوهی را جابجا کنند و سریع از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کنند. در واقع مهم ترین کلید رسیدن به موفقیت ، داشتن اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس ، احساسی است که من درباره ی خودم دارم. اگر اعتماد به نفستان پایین است توصیه می کنیم راه های افزایش و تقویت اعتماد به نفس را در ادامه مطلب مطالعه کنید.


علائم کمبود اعتماد به نفس

  • ترسیدن از ابراز نظر و عقیده‌
  • انتقادپذیرنبودن
  • به سرعت تغییر عقیده دادن
  • زود تسلیم شدن
  • خمیده و بی انگیزه راه رفتن
  • توجیه کردن اشتباه ها
  • تقصیرات را به گردن دیگران انداختن
  • بهانه‌تراشی کردن
  • گرفتن حالت تدافعی
  • نیاز داشتن به تأیید از طرف دیگران
  • ترسیدن از تغییر
  • منفی‌بافی
  • ترسیدن از آینده
  • لذت نبردن از پیروزی‌هایشان
  • بیش از حد به سر و وضع‌ خود رسیدن
  • بیهوده موافقت کردن
  • در جمع خود را با تلفن و … سرگرم کردن

اگر این ویژگی ها را دارید باید راه های افزایش اعتماد به نفس را مطالعه کنید و روی خودتان کار کنید تا بتوانید با اعتماد به نفس بالا به سمت موفقیت حرکت کنید. در عین حال می توانید از کمک مشاوران بهره ببرید.


اعتماد به نفس در نوجوانان

نوجوانی دوران فوق العاده حساسی است که فرد نه بزرگ شده و نه کودک به شمار می رود ، در واقع چیزی بین بزرگسالی و کودکی. این دوران به اندازه ای حساس است که می گویند از مو باریک تر و از لبه تیغ برنده تر می تواند باشد! اگر نوجوان این دوران را به سلامتی بپیماید و به جوانی برسد می تواند بقیه ی عمر خود را نیز به سلامت طی کند. اکثرا نوجوانان همیشه سردگم هستند ، شخصیت متزلزل دارند و به دنبال هویت اصلی خود می گردند. شاد بودن ، رسیدن به موفقیت ، دیده شدن ، همه چیز داشتن ، مهم بودن ، بیان خواسته ها بدون ترس و رسیدن به آنها ، از نیاز های اساسی هر نوجوانی است که والدین باید به آنها توجه کنند. اگر به نیاز های نوجوان پاسخ داده شود ، آرامش درونی به او دست می دهد اما اگر این نیازهای آنها برطرف نشود ، ممکن است شخصیتی خجالتی ، آشفته ، حساس ، بی ثبات و لج باز پیدا کند و حتی دچار افسردگی و عدم اعتماد به نفس شود. اما چگونه می توانیم اعتماد به نفس را در نوجوان خود زنده کنیم؟

نوع شکل گیری شخصیت فرزند نوجوانتان بستگی به نوع تربیت و برخورد شما والدین گرامی دارد. اگر از راهنمایی های مرکز مشاوره نوجوان و جوان کمک بگیرید می توانید از همان ابتدای سن نوجوانی با فرزند خود برخورد مناسب داشته باشید و از خطرات احتمالی که نوجوانتان را تهدید می کند، جلوگیری کنید.

نوجوانی که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد می تواند جسارت انجام دادن کارهای بزرگ را به خود بدهد و این مسئله باعث روبرو شدن او با چالش ها و فراز نشیب های زندگی می شود. 

راه های افزایش اعتماد به نفس نوجوانان

توصیه هایی که معمولا مشاوران به والدین برای کمک به افزایش اعتماد به نفس نوجوان خود می کنند به صورت زیر می باشد:

  • وقتی که نوجوانتان در هر زمینه ای تلاش کرد ، او را تشویق کنید ؛ حتی اگر تلاش او نتیجه ای نداشت نیز او را تشویق کنید تا امیدش را از دست ندهد ، مثلا اگر برای رسیدن به نمرات خوب تلاش کرد اما نتوانست نمره قبولی را دریافت کند برای تلاشی که انجام داده او را تشویق کنید تا در امتحان بعدی تلاش بیشتری برای دریافت نمرات مناسب کند. اما اگر او را سرزنش کنید ناراحت و افسرده می شود و برای امتحان بعدی نیز تلاشی نمی کند ، زیرا خود را نادان و کم عقل می پندارند که تلاش هایش هیچ نتیجه ای ندارد.
  • به نوجوان خود بیاموزید که به خاطر خوشنودی دیگران تلاش نکند و خودش باشد و برای خودش هر کاری را انجام دهد.
  • با مهربانی و احترام با فرزند خود رفتار کنید؛ زمانی که به نوجوان احترام خاصی قائل شوید خود را بزرگ می بیند و احساس وجود می کند. در نهایت حس رضایت خاطر هم از خود و هم از خانواده پیدا می کند.
  • به فرزند خود یاد بدهید که هر چیز و هر جایی قوانین خودش را دارد و باید رعایت کند. نوجوان دوست دارد برای انجام هر کاری قوانین و انظباط خاصی مقرر باشد.
  • آگاهی لازم درباره هر کاری را به نوجوان بدهید تا بتواند خود درباره مسائل شخصی تصمیم بگیرد. این کار باعث می شود که نوجوان حس وجود داشته باشد و به این تصور می رسد که خود قدرت و توانایی تصمیم گیری درباره ی تمام مسائل را دارد.
  • در مسائل خانوادگی با نوجوان خود مشورت کنید تا بداند او هم در تصمیمات خانوادگی نقش دارد و آنقدر بزرگ شده است که بتواند هم چون افراد بزرگتر خانواده تصمیم گیری کند.
  • برای نوجوان خود نقش راهنما نباشید؛ سعی نکنید تمام باید ها و نباید ها را به نوجوان بیاموزید و در امور مختلف او را راهنمایی کنید. زمانی که هر دوره را می گذارند نگرانی و حساسیت فراوان نشان ندهید زیرا نوجوان گمان می کند که هنوز کودک است و هیچ وقت بزرگ نمی شود  زیرا توسط والدین تحت فشار قرار گرفته است. متاسفانه این باور غلط در اکثر رابطه ی بین والدین و نوجوان وجود دارد.
  • زمان صحبت با نوجوان صدای خود را بالا نبرید؛ اغلب با کسانی که جثه ی کوچکتری از ما دارند مایلیم که با صدای بلند صحبت کنیم. باید بدانیم که این کار مانند تزریق کردن سم در بدن نوجوان است زیرا زمانی که عصبی شوید و با صدای بلند داد و فریاد کنید نه تنها نوجوان به حرف شما گوش نمی دهد بلکه سعی می کند تا بیشتر لج کند و رفتارهای پرخاشگرانه بیشتری از خود نشان دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و راه های تقویت آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. من قیافم بد نیست ولی همش به اطرافیانم میگم نه من زشت که ازشون تایید اینو بگیرم که خوبم به نظرتون من اعتماد به نفسم کمه یا مشکل دیگه ای دارم؟

    1. با سلام و وقت بخیر، بله، یکی از علائم و نشانه های کمبود اعتماد به نفس، نیاز به تایید دیگران است. افرادی که اعتمادبه‌نفس کمی دارند، نیاز دارند تا با تایید دیگران اعتبار به ‌دست آورند و از این طریق آرامش خاطر کسب کنند. تایید نکردن دیگران ممکن است آنها را ناامید کند و اعتمادبه‌نفسشان را کاهش دهد. معمولا افرادی با ویژگی های مشابه شما، نمی‌توانند بپذیرند که ممکن است همه با اعمال و رفتار یا با تصمیماتشان موافق نباشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره