روانشناسی

روش های موثر برای غلبه بر استرس سخنرانی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های غلبه بر استرس سخنرانی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

استرس در سخنرانی مسئله ایست که ممکن است خیلی از ما با قرار گرفتن در موقعیتش با آن روبرو شویم.  شاید در دانشگاه یا مدرسه برایتان پیش آمده باشد که برخی از دوستانتان همیشه برای ارائه ی کنفرانس داوطلب هستند ، اما یکسری از آنها همیشه ترس از قرار گرفتن در این موقعیت را دارند. خوشبختانه استرس در سخنرانی را می توان با یاد گرفتن مهارت هایی که روانشناسان در اختیارمان قرار داده اند کنترل کرد و به یک سخنرانی بدون استرس و موفق دست یافت. جالب است بدانید ریچارد برانسون موسس شرکت های ویرجین می گوید که از سخنرانی در جمع متنفر است و یا وارن بافت سرمایه گذار میلیاردر اعتراف می کند که قبل از سخنرانی دچار حالت تهوع می شود. مسئله ی قابل تامل این است که هر دو توانسته اند به این مشکل یعنی استرس قبل از سخنرانی خود غلبه کنند. پس هر کسی میتواند با استفاده از راهکارهایی که محققان و روانشناسان ارائه داده اند به یک سخنرانی بدون استرس و با آرامش دست یابند .

 


نشانه های استرس در سخنرانی 

این افراد از حضور در جمع یا صحبت کردن درجمعی چه دوستانه چه رسمی هراس دارند. اعتماد به نفس خود را از دست می دهند ، دستپاچه می شوند ، کلمات را فراموش می کنند و دچار لکنت زبان می شوند. فردی که دارای استرس در سخنرانی می باشد این دیدگاه را نسبت به کسانی که در جلسه ی سخنرانی اش حضور دارند را دارد که اگر آنها از سخنرانی اش خوششان نیاید جلسه ی سخنرانی را ترک می کنند ، یا مسخره اش می کنند و افکاری از این قبیل. اما حقیقتی که وجود دارد این است که هیچ کس جلسه را ترک نمی کند. حتی اگر سخنرانی به بدترین شکل اجرا شود افرادی که آنجا حضور دارند هیچ گونه اعتراضی نمی کنند ، زیرا برای گوش دادن به سخنرانی شما آنجا آمده اند.


حال مسئله ای که وجود دارد این است که چگونه این استرس را کاهش دهیم و یک سخنرانی خوب ارائه بدهیم. با چند روش ساده می توانیم به این مهارت دست یابیم که در ذیل به برخی از آنها اشاره می کنیم.

  • قبل از رفتن به سخنرانی تمامی مطالب را مرور کنیم و تسلط کامل به متنی که می خواهیم ارائه دهیم داشته باشیم این کار باعث مسلط بودن به مطلب و بالا رفتن اعتماد به نفس مان می شود.
  • همواره با خودتان تکرار کنید که تو می توانی بهترین سخنرانی را ارائه دهی ، شاید بنظرتان این جمله خنده دار باشد اما جالب است بدانید که نگرش مثبت تاثیر بسزایی در بالا رفتن اعتماد به نفس و کاهش استرس دارد. در یک بررسی که در این زمینه انجام شده افرادی که این راهکار ها را انجام داده اند توانسته اند استرس خود را کنترل کنند و به آن غلبه کنند. در حالیکه افرادی که نگرش و دید منفی داشتند بعد از گذشت یک ماه دوباره در هنگام سخنرانی دچار استرس شده اند.
  • قبل از رفتن به سخنرانی جلوی آینه بایستید ، مطالبی که قرار است در سخنرانی ارائه دهید را با خودتان مرور کنید و به حرکت دست ها و حالت چهره ی خود توجه داشته باشید.
  • می توانید از دوستان یا خانواده ی خود بخواهید که صحنه ای شبیه به جلسه ی سخنرانی برایتان شبیه سازی کنند ، در این صورت شما قبل از رفتن به مصاحبه یک بار در این موقعیت قرار گرفته اید و جلسه ی سخنرانی برایتان از قبل تصویرسازی شده است.
  • باید در ابتدای سخنرانی مطلبی را به عنوان مقدمه برای افراد حاضر در سالن ارائه دهیم که جالب باشد و توجه آنها را به ادامه ی سخنرانی ما جلب کند.
  • در هنگام سخنرانی باید تمام حواسمان به سخنرانی باشد و حواس خود را پرت جزئیات دیگر نکنیم.
  • برای سخنرانی خود از تصاویر ، پاورپوینت و مثال های مختلف استفاده کنید. وجود تصاویر و پاور پوینت باعث می شود توجه مخاطب بیشتر به تصاویر و پاورپوینت باشد واسترس شما کمتر شود .
  • باید این را در نظر بگیرید که اطلاعات شما در رابطه با موضوعی که می خواهید در موردش سخنرانی کنید بیشتر از سایر کسانی است که در جلسه ی سخنرانی شرکت کرده اند ، باید اطلاعات خود را ساده و قابل درک بیان کنید تا دیگران به راحتی متوجه صحبت هایتان شوند.
  • با استفاده از مثال می توانید میزان علاقه و توجه جمع را بالا ببرید.
  • قبل از شروع کردن کنفرانس خود با مخاطبان و افرادی که در جلسه حضور دارند ارتباط برقرار کنید ، از انگیزه ی آنها از حضورشان در این جلسه بپرسید این کار باعث می شود رابطه ی شما و مخاطبان صمیمی تر شود. 
  • بلند و رسا صحبت کنید تا تمام افرادی که در جلسه حضور دارند صدای شما را بشنوند. 
  • فقط شما سخنرانی نکنید ، با پرسیدن سوالات متعدد از مخاطبان سعی کنید رابطه ی دوجانبه ای برقرار کنید. اگر از همان ابتدای مصاحبه این سوالات را مطرح کنید این حس را به مخاطبان می دهید که شما متکلم وحده نیستید. این نوع ارتباط برقرار کردن باعث می شود که شما آرامتر شوید و از استرس تان کم شود. 

ویژگی های یک سخنران خوب

  1. داشتن ظاهری آراسته
  2. متانت و ادب 
  3. حافظه ی قوی
  4. داشتن روحیه ی انتقاد پذیری 
  5. پرهیز از تیک کلامی و حتی حرکتی 
  6. مسلط به قواعد دستور زبان
در نهایت این را در نظر داشته باشید که حتی اگر سخنرانی شما به بدترین صورت هم اتفاق بیفتد هیچ مشکلی پیش نمی آید و کسی شما را مورد باز خواست یا تمسخر قرار نمی دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های غلبه بر استرس سخنرانی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. وااااییی یاد خودم افتادم البته نمیشه گفت سخنرانی ولی وقتی کنفرانس دارم خیلی حالم بد میشه صورتم قرمز میشه دستام میلرزه همه متوجه میشن اگه راهکاری داره ممنون میشم بگید

    1. با سلام و درود، در زمانی که سخنرانی دارید، سعی کنید اگر افکار منفی در سرتان می چرخد، آنها را تشخیص دهید و بعد جایگزین مثبتی را برای آنها در نظر بگیرید. مثل تفکر منفی: (مطمئنم افتضاح میشه) که باید با تفکر مثبت: (من نهایت تلاشم رو میکنم) تغییر داده شود. برای غلبه بر استرس سخنرانی، بهتر است تا می توانید تمرین کنید، طرح ریزی و تمرین دقیق ارائه می تواند اثر مثبت در اضطراب شما داشته باشد. در زمان ارائه، سعی کنید از نظر فیزیکی راحت باشید، انجام تمرین ریلکسیشن برای رها کردن گرفتگی های عضلانی بسیار مفید است. روز قبل از کنفرانس یا سخنرانی، از خوردن خوراکی هایی که سطح بالایی شکر یا کافئین دارند به شدت پرهیز کنید. در نهایت پس از اتمام کنفرانس، برای کاری که انجام داده اید به خودتان پاداش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره