روانشناسی

انواع فوبیاهای عجیب و غریب در جهان + راهکار های درمان فوبیا

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع فوبیا و راهکارهای درمان آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

فوبیا به نوعی ترس غیرقابل باور اشاره دارد که در آن ، فرد از ترس خود آگاهی داشته و شاید این ترس از نظر خودش هم منطقی نباشد ، اما نمی تواند آن را کنار بگذارد. افراد مختلف ، فوبیاهای متفاوتی را تجربه می کنند. هر نوع از فوبیا می تواند ریشه در مشکلات و یا خاطرات تلخ و هولناکی داشته باشد که فرد را از تکرار آن ها وحشت زده می کند.

ترس اتفاقی است که در لحظه رخ می دهد و در واکنش به یک حادثه واقعی صورت می گیرد. اما بیماری فوبیا نوعی ترس غیر معقول است که فرد آن را همیشه همراه خود خواهد داشت. این ترس می تواند به گونه ای بروز پیدا کند که انسان را از انجام بسیاری از کارها منع کند که در چنین حالتی به یک مشکل بزرگ تبدیل خواهد شد.

در این مقاله قصد داریم تا فراگیرترین انواع فوبیاها را معرفی کنیم و چند راهکار عملی برای درمان ترس پیشنهاد دهیم. اگر احساس می کنید که نوعی فوبیا در شما وجود دارد که دوست دارید درباره آن بیشتر بدانید ، حتما مقاله ما را تا پایان دنبال کنید.

انواع فوبیا

فوبیاها انواع متفاوتی دارند و در هر شخص به شکل متفاوتی بروز می کنند. به عنوان مثال ممکن است شما با قرارگیری در موقعیت های مختلف ، بدون این که خطری تهدیدتان کنید ، دچار یک ترس و فوبیای مبهم شوید.

از مهم ترین انواع فوبیا ، ترس از تاریکی یا ترس از ارتفاع است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. آن ها به صورت ناخواسته و بدون آن که خطری متوجه شان شده باشد از ارتفاع یا تاریکی می ترسند و تمام تلاش خود را برای دوری از این موارد به کار می گیرند.

 فوبیای پزشکی

فوبیای پزشکی
فوبیای پزشکی

منظور از این نوع فوبیا ، ترس از خون و جراحت ، عمل جراحی ، کشیدن یا پر کردن دندان و یا حتی تزریق آمپول است. این فوبیا در هر سنی می تواند بروز کند ، هر چند که کودکان از آن هراس بیشتری دارند. به خصوص تزریق آمپول.

اما تعداد زیادی از بزرگسالان هم از این مشکل رنج می برند ؛ فقط ممکن است آن را به زبان نیاورند و حتی حاضر باشند درد ناشی از بیماری خود را به مراجعه به پزشک و تزریق آمپول یا سرم ، ترجیح بدهند. چنین فوبیایی می تواند ریشه در دوران کودکی فرد داشته باشد و تا بزرگسالی او را همراهی کند.

 فوبیا از حیوانات

بسیاری از افراد از انواع مختلف حیوانات یا حشرات هراس دارند. ممکن است در مکانی دورتر از خود با یک حیوان و حشره مواجه شوید و بی اختیار پا به فرار بگذارید. در چنین حالتی شما از آن حشره یا حیوان فوبیا دارید و به همین دلیل است که تنها با دیدن آن ، مکان خود را ترک می کنید.

مثلا می ترسید که یک سگ به شما حمله ور شود و شما را گاز بگیرد و یا زنبوری شما را نیش بزند. این نوع ترس به روش زندگی شما بستگی دارد. اگر در جایی زندگی کنید که حیوانات مثلا گربه ها و سگ ها را زیاد ببینید ، این فوبیا را کم تر تجربه خواهید کرد.

فوبیای ارتفاع

این نوع از بیماری فوبیا بسیار رایج است و در آن فرد به سختی می تواند تعادل خود را در یک مکان بلند حفظ نماید. چنین افرادی از سوار شدن به هواپیما هم می ترسند و مدام به این فکر می کنند که قرار است سقوط کنند. این فوبیا با حرکات ناگهانی هواپیما تشدید خواهد شد و حتی ممکن است فرد را دچار حمله عصبی کند.

 ترس از غرق شدن

ترس از آب هم یک مشکل رایج دیگر است که افراد را از شنا کردن و آب تنی در هر جا و با هر عمق آبی می ترساند. این مشکل می تواند به اتفاقات و یا شنیده های تلخی مربوط باشد که فرد را از تکرار دوباره آن ها می ترساند.

 فوبیای افسانه ای

فوبیای افسانه ای
فوبیای افسانه ای

این نوع فوبیا معمولا بر اساس توهمات و خرافات شکل می گیرند. کسی که داستان ها و فیلم های ترسناک زیادی را مشاهده می کند ، همیشه به دنبال وقوع اتفاقات عجیب و غریب است و تا حدودی افسانه هایی که شنیده را باور دارد ، ممکن است دچار چنین فوبیایی شود و از رویارویی شخصیت های غیرواقعی موجود در فیلم ها و داستان ها و … در هراس باشد.

 فوبیا از مکان های تنگ یا تاریک

چنین فوبیایی فرد را از قرارگیری در هر مکان تاریک و تنگ منع می کند. شخص در این مکان ها احساس تنگی نفس کرده و امنیت خود را در خطر می بیند. تصور می کند کسی صدایش را نمی شنود و یا در این مکان با موجودات و انسان هایی مواجه خواهد شد که تا قبل از این با آن ها ملاقات نداشته است.

۱۰ راهکار عملی برای درمان فوبیا

بسیاری از افراد در مواجه با موقعیت های پر تنش و قرارگیری در وضعیتی که همیشه از آن ترس داشته اند ، دچار مشکلات جسمی و روحی متعددی می شوند. به عنوان مثال احساس می کنند که در این لحظه همان اتفاقی خواهد افتاد که همیشه از رو به رو شدن با آن وحشت داشته اند و یا دچار حملات عصبی، سرگیجه ، ضعف و حتی بی هوشی خواهند شد.

با شناسایی راهکارهای عملی برای درمان  فوبیا و غلبه بر ترس می توان به شکل منطقی با آن مواجه شد و تا حد امکان از عوارض و مشکلات ناشی از آن جلوگیری کرد.

۱- به روانپزشک مراجعه کنید

یک روانپزشک تمام علائم یک بیماری فوبیای حقیقی را می شناسد و با توجه به شدت و میزان اهمیت آن راهکارهایی را به شما توصیه خواهد کرد. داروهای مختلفی برای درمان ترس و فوبیا توسط پزشکان تجویز می شوند که تا حدودی از پیشرفت آن جلوگیری کرده و به درمان آن کمک خواهند کرد. به عنوان مثال دارو ضد افسردگی نظیر کلومیپرامین و داروهای ضداضطراب مانند کلونازپام و دیازپام برای بیمار تجویز می گردند.

۲- با ترس خود مواجه شوید

این تکنیک مورد تایید بسیاری از مشاوران و روانپزشکان است. به خصوص در مواردی که عامل فوبیا تهدیدی را برای فرد ایجاد نمی کند. به عنوان مثال به شخصی که از قرارگیری در اجتماع و صحبت کردن در یک سخنرانی بزرگ فوبیا دارد ، توصیه می شود تا این کار را در اجتماعات کوچک تر و مخصوصا محیط خانواده انجام دهد تا آمادگی لازم برای بیان احساسات و نظرات خود در یک مکان پر جمعیت تر را داشته باشد.

اما این راهکار برای کسی که از آب و شنا کردن فوبیا دارد و یا از قرارگیری در ارتفاعات می ترسد ، چندان توصیه نمی شود و دست کم باید با کمک دیگران و با ایمنی کامل انجام شود.

۳- ذهن خود را آزاد کنید

ذهن خود را آزاد کنید
ذهن خود را آزاد کنید

هر چه قدر که کم تر به فوبیای خود و عوامل ایجاد کننده آن فکر کنید ، راحت تر می توانید با آن مواجه شوید. آزاد کردن ذهن و فکر کردن به مسائل مختلف می تواند به درمان فوبیای شما کمک زیادی کند. برای این کار کافی است که خود را به انجام کارهای دیگر سرگرم کنید. کتاب بخوانید ، فیلم ببینید ، به موسیقی گوش دهید ، با دوستانتان به گردش بروید و …

۴- موقعیت ها را از قبل بررسی کنید

آمادگی قرارگیری در هر موقعیت و وضعیت جدید را داشته باشید. مثلا زمانی که به یک منطقه گردشگری در خارج از شهر می روید ، آمادگی عبور از مسیرهای پرپیچ و خم و یا مناطق با ارتفاع زیاد را داشته باشید. بدون این که به این موضوع فکر کنید که در آن لحظه چه می شود ؛ فقط بدانید که قرارگیری در چنین موقعیتی بعید نخواهد بود.

۵- دیگران را الگوی خود قرار دهید

افراد زیادی هستند که مشکلات مشابه شما را تجربه کرده اند اما بالاخره توانسته اند با آن کنار بیایند. شما هم مانند آن ها می توانید فوبیای خود را درمان کنید. از این افراد مشورت بگیرید و سعی کنید تا راهکارهای عملی را که پیشنهاد می دهند ، امتحان کنید.

شاید افرادی را در اطراف خود بشناسید که به خاطر ترس از دیدن خون و یا درد ناشی از عمل جراحی ، به مشکلات جسمی و بیماری های بزرگتری مبتلا شده اند. از تجربیات این افراد استفاده کنید و نگذارید تا این تجارب تلخ برای شما هم تکرار شوند.

۶- از کسانی که ترس را به شما القا می کنند ، دوری کنید

برخی از اطرافیان ، ما را بی جهت از مسائل مختلف می ترسانند. مثلا تجربه های خود را به صورت عمومی جلوه می دهند به طوری که ما تصور می کنیم ، حتما این تجربه برای همه یکسان است و دیر یا زود برای ما نیز اتفاق خواهد افتاد.

معاشرت با افراد خرافاتی و افرادی که از قوانین نانوشته پیروی می کنند ، بیشترین تاثیر را در ایجاد فوبیای ما خواهد داشت. پس سعی کنید تا حد امکان با این افراد در تماس نباشید و یا حداقل در مورد ترس های خود با آن ها صحبت نکنید. همچنین برای غلبه بر فوبیا و درمان این مشکل می توانید با مشاوران تخصصی مرکز مشاوره خانوادهرایکو به صورت تلفنی از سراسر کشور تماس بگیرید تا مشاوران ما شما در این زمینه راهنمایی نمایند.

۷- زمان بیشتری را در کنار خانواده بگذرانید

زمان بیشتری را در کنار خانواده بگذرانید
زمان بیشتری را در کنار خانواده بگذرانید

اگر از تنهایی می ترسید و یا در مکان تاریکی قرار گرفته اید ، سعی کنید تا این مشکل را با برقراری ارتباط با اعضای خانواده خود حل کنید. اعضای خانواده نقش مفیدی در رفع فوبیا دارند. به خصوص در فوبیای پزشکی که در آن می توانند فرد را بیشتر از هر کس دیگری به درمان و یا ادامه روند آن تشویق نمایند.

۸- مشکلاتی که فوبیا برایتان ایجاد خواهد کرد را فراموش نکنید

اگر به فوبیای آمپول و ترس از عمل جراحی دچار شده اید ، باید بدانید که این فوبیا عوارض بدی را برایتان به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال در حال حاضر از یک تزریق ساده وحشت دارید اما اگر این کار را انجام ندهید ، مشکلات و روش های درمان سخت تری در انتظارتان خواهد بود.

۹- کاهش استرس و اضطراب روزمره

استرس و اضطراب نوعی ترس را در شما ایجاد خواهد کرد. ترس های عجیب و غریبی که حتی ممکن است برای خودتان هم غیر منطقی و غیر طبیعی باشند. اگر در طول روز اضطراب و استرس زیادی را تجربه می کنید ، سعی کنید تا خود را از این اختلالات دور کرده و با حفظ آرامش به مسائل اطرافتان نگاه کنید.

۱۰- تصویرسازی مثبت

دیدگاه خودتان را عوض کنید. به جای این که با شنیدن اسم کوه یا پشت بام ، به یاد ارتفاع بیافتید و یا در تاریکی منتظر یک اتفاق وحشتناک باشید ، ذهن خود را با تصویرسازی مثبت به آرامش برسانید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا با آرامش خاطر با مسائل مختلف رو به رو شوید و موقعیت ها را به گونه ای متفاوت با قبل تجربه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع فوبیا و راهکارهای درمان آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. من فوبیای شدید دارم از دکتر رفتن واقعا میترسم شده تا مرگ میرم ولی نمیتونم دکتر برم این خیلی برام خطرناکه میشه کمک کنید

    1. با سلام، هیچ راهی برای جلوگیری از آغاز یک فوبیا وجود ندارد. با این حال، درمان می تواند تأثیر منفی اختلال را کاهش دهد. بهترین روش برای درمان به منظور شناسایی رفتارهای ناسالم و ایجاد تغییر در رفتارهای ناسازگار رفتار درمانی است. در رفتار درمانی ابتدا عامل محرک فوبیا شناسایی می‌شود سپس میزان ترس شما در ارتباط با موضوع برآورد می‌شود و با تکنیک‌های خاص پاسخ ترس را از بین می‌برند. یکی از بهترین شیوه‌ها، رویارویی تدریجی با عامل ترس است که باید توسط متخصص صورت بگیرد. براساس نوع و شدت بیماری زمانی طول می‌کشد تا به مرور ترس خود را از دست بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره