روانشناسی

روانشناسی شخصیت و انوع تیپ های شخصیتی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انوع تیپ های شخصیتی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

آیا تا به حالا برای شما پیش آمده است که بدون دلیل شکاک و بدگمان شوید یا به صورت مکرر و غیر منطقی عصبانی شوید و خلق و خوی ناپایدار داشته باشید؟ رفتار نادرست و رنجور داشته باشید؟ افکار سخت و نا پسند شما دیگران را آزار دهد؟ طبق نظریه روانشناسان این موارد به دلیل وجود اختلال شخصیت و رفتاری در شما است. آنها می توانند در درمان این اختلال به شما کمک کنند. به این صورت که با انجام برخی آزمونهای شخصیت به بررسی الگوی خاص تفکر و اندیشه ، احساس و رفتار شما می پردازند و به این صورت نوع تیپ شخصیتی شما را تعیین می کنند. بسیاری از انسانها تصور می کنند که شخصیت عامل ثابتی است اما این طور نیست زیرا شما می توانید با استفاده از راه های تقویتی شخصیت خود را پرورش دهید. اگر دوست دارید در نظر دیگران جذاب و با شخصیت تلقی شوید به مطالعه ادامه این مطلب بپردازید.


آیا فرد بی شخصیت وجود دارد؟

دیدگاهی که مردم عادی از تعریف شخصیت دارند به این صورت است که اگر کسی رفتار مناسب داشته باشد یا مهربان ، دلسوز و دوست داشتنی باشد دارای شخصیت است ، اما شخصی که رفتار مناسبی نداشته باشد ، بدون شخصیت یا بی شخصیت تلقی می شود. همچنین برخی افراد به غلط تصور می کنند که شخصیت هر کس ثابت است و به هیچ عنوان قابل تغییر نمی باشد ، اما باید بدانند که شخصیت سرچشمه درونی دارد و قابل پرورش و تغییر می باشد. دیدگاه روانشناسان شخصیت بسیار متفاوت تر از دیدگاه مردم عادی است. آنها معتقدند که همه ی انسان ها دارای شخصیت هستند، انسان بی شخصیت وجود ندارد و تنها تفاوت انسان ها در نوع شخصیت آنهاست که این تفاوت نیز از تفاوت های فردی بین افراد مثل نوع و شیوه های زندگی هر شخص نشات می گیرد.

شخصیت در لغت به معنای نقاب و ماسک است ، ولی در تعریف مجموعه ای از ویژگی ها ، خصلت ها ، رفتار ، انگیزش و هیجان هر انسان می باشد که قابل مشاهده نیست.

راه های جذب افراد و تقویت شخصیت قوی

  1. نگاه و نگرش مثبت داشته باشید ، لبخند بزنید ، انسان شادی باشید و به اطرافیان خود روحیه دهید. چنین شخصیتی در بین مردم جذاب و دوست داشتنی است.
  2. شنونده ی خوبی باشید؛ اگر به هنگام مکالمه با شخصی به حرف های او خوب گوش دهید او به این تصور می رسد که چقدر فرد مهمی روی کره زمین است. به این صورت در ذهن آن فرد شما فردی جذاب هستید که به صحبت های او توجه می کنید.
  3. خوش صحبت باشید؛ اگر میزان مطالعه و دانش شما خوب باشد می توانید صحبت هایی داشته باشید که برای دیگران جذاب است و خوش صحبت تلقی شوید.
  4. نظرتان را بیان کنید؛ هم صحبتی با شخصی که راجع به هیچ چیز نظری نمی دهد ، کسل کننده است. شما می توانید با ارائه دانستنی های جذاب فردی خوش صحبت باشید. اما توجه طلب نباشید و زمان خود را صرف جلب توجه دیگران نکنید.
  5. حامی دیگران باشید؛ همان طور که دوست دارید در صورت نیاز دیگران به کمک شما بیایند شما هم در هنگام نیاز دیگران به آنها کمک کنید.
  6. آرامش خود را حفظ کنید؛ آرامش همیشه باعث پیشرفت انسان می شود. خشونت و عصبانیت هیچ وقت خوشایند نیست. کسانی که در شرایط بحرانی آرامش خود را حفظ می کنند و کنترل خود را از دست نمی دهند ، مورد علاقه تمام افراد هستند.
  7. مسئولیت پذیر و حقیقیت طلب باشید؛ فردی که شخصیت قوی داشته باشد ، مسئولیت تمام اعمال خود را برعهده می گیرد. اگر اشتباهی کند خود اقرار و عذر خواهی می کند و به دنبال حل و فصلش می باشد.
  8. اعتماد به نفس داشته باشید؛ افراد ضعیف هیچ وقت مورد پسند جامعه نبوده اند. سعی کنید همیشه اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. می توانید از روش های افزایش اعتماد به نفس استفاده کنید.
  9. رفتار مودبانه داشته باشید؛ مردم همیشه از رفتار مناسب و مودبانه استقبال می کنند. این کار سخت نیست ، اگر بتوانید با افرادی که با شما مودب نیستند و مشکل دارند مودبانه رفتار کنید ، شک نکنید که دوست داشتنی خواهید شد.
  10. سعی کنید خودتان باشید و از دیگران تقلید شخصیت نکنید؛ بعضی افراد تصور می کنند اگر ادای شخص دیگری را در آورند مورد پسند دیگران واقع می شوند در حالی که این کار نتیجه عکس می دهد و نشان دهنده ی عدم اصالت شخصیتی است.

چند مورد از آزمون های شخصیت شناسی

  • تست شخصیت شناسی هالند: با انجام این تست می توانید تیپ شخصیتی خود را تعیین کنید.
  • تست شخصیت شناسی M B T I: انجام این تست به شما کمک می کند تا ویژگی شخصیتی خود را بشناسید. برای مثال در رابطه با درون گرا یا برون گرا بودن ، فکری یا احساسی ، ملاحظه کننده یا داوری کننده بودن شما اطلاعاتی در اخیارتان قرار می دهد.
  • تست شخصیت شناسی نئو N E O_F F I: از مهم ترین ابزارها برای پیش بینی رشد حرفه ای و عملکرد شغلی افراد می باشد.


انواع تیپ های شخصیت

انواع تیپ های شخصیت
انواع تیپ های شخصیت

 

  1. کمالگرا: افرادی هستند که دوست دارند همیشه کامل باشند و اگر موفق نشوند هر چیزی را به وقتش کامل کنند ، دچار اضطراب و در نتیجه افسردگی می شوند.
  2. کنجکاو: این افراد بشدت عصبانی و قوی هستند. دوست دارند دیده نشوند و نامرئی باشند.
  3. وفا خواه یا وفاه جو (شکاک):افرادی هستند که به همه چیز سوء ظن دارند. همیشه نگران این هستند که به آنها خیانت شود.
  4. فکور ( جستجو گر و کناره گیر): این افراد در خود فرو رفته یا درونگرا و اجتماع گریز هستند. قادر به ابراز احساسات خود نیستند و معمولا تمایل کمی به ازدواج دارند ، بین احساس و عقل همیشه ابتدا عقل را انتخاب میکنند.
  5. خوش بین ( خوش گذران): این افراد زندگی کردن را در لذت بردن و دوری از درد می دانند و همیشه به دنبال تجربیات جدید و جالب هستند. اجتماعی و ساعات طولانی را به بودن در کنار دوستان خود اختصاص می دهند.
  6. چالشگر( قدرت طلب): از خصوصیات این افراد انتقام جو ، دیکتاتور ، خواهان امنیت ، آشفته و عصبی می باشد.
  7. صلح طلب ( میانجی): این افراد همیشه به دنبال آرامش هستند. همچنین تمایل دارند نقش ریش سفید فامیل را برعهده گیرند. به این صورت که همواره می خواهند بین افرادی که قهر هستند آشتی به وجود آورند. از درگیری و خشونت دوری می کنند و تمایل دارند همه چیز بدون دردسر و مخالفت پیش رود.
  8. محزون (هنرمند یا رمانتیک): این افراد بسیار احساساتی ، تخیلی ، زود رنج ، خودبزرگ بین، خلاق و صادق هستند. همچنین افسردگی و نوسان خلق در این افراد به کرار مشاهده می شود.
  9. پیشرفت گرا ( موفقیت جو): این افراد تیپ شخصیتی ” آ” دارند. به هر قیمتی می خواهند پیشرفت کنند ، لذت زیادی از کار کردن بدست می آورند ، احساس ارزشمند بودن می کنند و انتظار دارند مدام دیگران آنها را تحسین کنند.
  10. مهر طلب ( کمک کننده): کسی که در دوران کودکی محبت کمی دریافت کرده و مورد نوازش قرار نگرفته است برای جبران آن در بزرگسالی تمایل دارد مدام به دیگران محبت کند. این افراد بسیار مردم نواز هستند و بدون دلیل به دیگران محبت و مهربانی می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انوع تیپ های شخصیتی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. سلام وقتتون بخیر من خیلی دوست دارم که یه شخصیت مقتدری داشته باشم و همه ازم حساب ببرن باید چطوری رفتار کنم؟

    1. با سلام برای داشتن شخصیت قوی میتوانید از راهکارهایی مانند: شنونده ی خوبی باشید، بیشتر مطالعه کنید و علائق‌تان را گسترش دهید، خوش صحبت باشید، نظرات خود را بیان کنید، با آدم‌های جدید ملاقات کنید، توجه طلب نباشید، نگاه و نگرشی مثبت داشته باشید، حامی دیگران باشید، پایبند اصول باشید و از اعتبار خود محافظت کنید، آرامش خود را حفظ کنید، شجاع باشید و عقب‌نشینی نکنید و مسئولیت پذیر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره