روانشناسی

۲۶ راهکار معجزه آسا برای کنترل سریع خشم و عصبانیت

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای کنترل سریع خشم و عصبانیت با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

 در زندگی هر کس گاهی اتفاقاتی رخ می دهد که باعث عصبانیت وخشمگین شدن او می شود . در واقع خشم نوعی هیجان است که فرد در مقابله با موقعیت خطر یا تهدید به طور طبیعی از خود نشان می دهد. وبا این کار از خود دفاع می کند. در نظر داشته باشید که خشم همچون سایر احساسات نشانه ایی از سلامت عواطف انسانی می باشد و برای بقا لازم بوده و اجتناب ناپذیر است.  اما نکته ی مهم این است که کنترل خشم بسیار اهمیت دارد و هرگز نباید از آن غافل شد. مرکز مشاوره خانواده رایکو در زمینه کنترل سریع خشم مشاوره تخصصی ارائه می دهد. برای حل بهتر این مشکل می توانید به یک روانشناس مراجعه کنید ویا با مرکز مشاوره خانواده رایکو به صورت تلفنی از سراسر کشور در ارتباط باشید.

چرا افراد خشمگین می شوند؟

خشم برای انسان یک ابزار دفاعی محسوب می‌شود و اشخاص زمانی که نتوانند به خواسته هایشان دست پیدا کنند خشمگین می شوند. در چنین مواقعی شخص احساس حق به جانب بودن دارد. بر همین اساس فکر می کند حقی از او ضایع شده و عصبانی می شود. گاهی اوقات مداخله ی دیگران  در امور شخصی فرد که  گاهی مانع رسیدن به هدف و یا بهم  ریختن برنامه های او می شود نیز دلیل دیگری بر خشمگین شدن است.
البته گاهی هم خشم دستاویزی می شود برای افراد که سعی می کنند با خشمگین شدن به خواسته های خود دست پیداکنند.

چگونه خشم خود را کنترل کنیم

چگونه خشم خود را کنترل کنیم
چگونه خشم خود را کنترل کنیم

۱ – ترک محل

برای کنترل خشم خود در زمان عصبانیت برای چند دقیقه موقعیتی که شما را عصبانی کرده است ، ترک کنید. در هنگام عصبانیت شما دقیقا مانند دیگی هستید که با شعله ی زیاد در حال سرریز کردن است اگر حرارت کنترل نشود مطمئناً انفجاری رخ خواهد داد ،  ترک محیط برای چند لحظه باعث می شود که خشم شما اندکی فروکش کند و از عکس العمل های تند جلوگیری شود.

۲ – کمی تامل کنید

وقتی مسئله ایی باعث شده که عصبانی شوید قبل از هر کاری سعی کنید به  خودتان مسلط شوید. چند ثانیه مکث کنید تا خشم تان کمتر شود.  چنانچه بتوانید در اولین لحظات پس از عصبانی شدن هیچگونه واکنشی از خود نشان ندهید آرام تر می شوید و کاری نمی کنید که پشیمانی به بار بیاورد.

۳ – چند نفس عمیق بکشید

عصبانیت ضربان قلب را افزایش می دهد برای کنترل خشم خود چند نفس عمیق بکشید تا اکسیژن به مغز برسد وضربان قلب تان کمی کندتر شود ، به این ترتیب واکنش های شما ملایم تر می شود.

۴ – یک شیء کوچک در جیب خود داشته باشید

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که خیلی زود خشمگین می شوید از این راه کار ساده برای کنترل خشم خود استفاده کنید به این ترتیب که  شیء کوچکی  مثل سکه ، یک سنگ کوچک و یا یک تیله ی شیشه ایی را همیشه داخل جیب خود نگه دارید و در زمان عصبانیت با آن بازی کنید ، ممکن است به نظر ساده بیاید ولی با این کار حواس شما پرت خواهد شد و فرصتی می شود تا شما خود را بیابید و کنترل خشم خود را در دست بگیرید.

۵ – شروع به شمارش کنید

شروع به شمارش کنید
شروع به شمارش کنید

برای کنترل خشم خود در موقع عصبانیت با صدای بلند و یا در ذهن خود  شروع به شمارش اعداد از یک تا ده کنید با این کار شما کمی زمان دارید تا  آرام شده و بر اعصابتان مسلط شوید.

۶ – زمانی را برای ورزش کردن ، یوگا و مدیتیشن در نظر بگیرید

روزانه زمانی را به ورزش کردن بگذرانید تا استرس از شما دور شود. با ورزش کردن و مدیتیشن جریان خون به مغز شما بهتر صورت می‌گیرد و تا پایان روز پر از انرژی خواهید بود.

۷ – به افرادی که شما راخشمگین می کنند هشدار دهید

اگر در نزدیکی شما کسی زندگی می کند که با رفتارش شما را عصبانی می کند زمانی که حالتان خوب است و در آرامش هستید با  او صحبت کنید.  داد و بی داد کردن هیچ مشکلی را حل نمی کند بلکه شرایط را سخت تر می کند. حتی الامکان با لحن مهربانانه با او صحبت کنید زیرا ممکن است که خودش متوجه نباشد که رفتارش شما راعصبانی می کند و عمدی در کار نباشد در این صورت لحن تند و خشمگینانه ی شما او را آزرده خواهد کرد.  صحبت کردن در مورد مشکل و هشدار دادن راه عاقلانه ای برای  حل مشکلات می باشد و از این طریق شما توانسته اید عامل عصبانیت را از سر راه بردارید.

۸ – تصور کنید وقتی عصبانی هستید چه شکلی می شوید؟

وقتی کنترل خشم خود را از دست می دهید و عصبانی می شوید نمی توانید مسائل را همان طور که هستند ببینید و دیدگاه شما  تغییر می کند از این رو در تجزیه و تحلیل درست مشکل عاجز می شوید ،  و در این شرایط فقط به خالی کردن خشمتان فکر می کنید وقتی خود را به جای شخص سوم قرار می دهید و از بیرون به مسئله نگاه می کنید ، با این کار منطقی تر به راه حل می رسید.

۹ – خشم خود را به انرژی مثبت تبدیل کنید

هر وقت حس کردید که از شدت خشم در حال انفجار هستید ، مسیرتان را عوض کنید ، به عنوان مثال اگر در شروع روز با همسر خود مشاجره ایی داشته اید از این موقعیت استفاده کنید واین خشم را به انگیزه ای تبدیل کنید برای انجام کارهای عقب افتاده ی خانه ، به این ترتیب هم کنترل خشم  خود را در دست گرفته اید و هم  سرگرم شده اید. کار فیزیکی در این قبیل شرایط حواس شما را پرت کرده ، بسیار کمک کننده است وشما را سرحال می کند.

۱۰ – شوخ طبع باشید

شوخ طبع باشید
شوخ طبع باشید

همه ی افراد گاهی در شرایطی قرار می گیرند که علیرغم تلاش زیاد کنترل خشم خود را از دست داده و عصبانی می شوند. اگر در چنین حالتی گیر کردید و عصبانی شدید خودتان را کنترل کنید نفسی بکشید تا کمی آرام تر شوید سپس با کمی شوخ طبعی از کسی که آزرده اش کرده اید معذرت خواهی کنید ، به یاد داشته باشید که وقتی کلمات خود را همراه  چاشنی شوخی کنید تاثیرش چند برابر می شود.  در واقع شوخ طبعی کمک می کند تا اثرات تلخ تنش ایجاد شده از بین برود ، شما با لبخند و شوخی نشان می دهید که دیگر عصبانی و ناراخت نیستید ، در این صورت هر دو طرف برای صحبت کردن در مورد حل مشکل در فضایی آرام  آمادگی لازم را دارند.

۱۱ – کمی آب بنوشید

نوشیدن یک لیوان آب در رفع عصبانیت مؤثر است. احتمالا شما هم با این موضوع برخورد کرده اید که وقتی کسی خشمگین است به او می گویند کمی آب بخور تا آرام شوی. نوشیدن آب به مغز اکسیژن  رسانی می کند و فرد عصبانی را آرام کرده و باعث می شود بتواند کنترل خشم خود را بازیابد.

۱۲ – پرتوقع نباشید

اکثر رویداد ها و مسائل در جهان را می شود تغییر داد ، از این رو نباید با هر اتفاق کوچکی عصبانی شد ، اگر فقط کمی توقع خود را کمتر کنید بسیاری از این مشکلات به راحتی قابل حل است. به جای خشمگین شدن سعی کنید خودتان را با شرایط موجود وفق دهید و به جای عصبانی شدن آن را بپذیرید.

۱۳ – قبول کنید که شما هم اشتباه می کنید

هیچ انسانی بی عیب و کامل نیست ، پس هر وقت که در مورد کسی  اشتباهی  از شما سرزد ، انتقاد پذیر باشید و اشتباه خود را قبول کنید و بدانید که با این کار چیزی از قابلیت های شما کم نخواهد شد.

۱۴ – دهن بین نباشید

اجازه ندهید که حرف ها و نظرات دیگران روی شما تاثیر بگذارد ، و باعث خشمگین شدن شما بشود. همان چیزی را که خودتان دیده و شنیده اید باور کنید ، بر اساس نظرات بقیه قضاوت نکنید. محکم باشید ، عاقلانه و با منطق با مسائل برخورد کنید و همه چیز را با هم قاطی نکنید.

۱۵ – فریاد نزنید

فریاد نزنید
فریاد نزنید

وقتی عصبانی می شوید فریاد نزنید ، سعی کنید شمرده و آرام صحبت کنید ، تا به طرف مقابل نیز فرصت حرف زدن بدهید ، به این ترتیب هم کنترل خشم خود را دردست دارید و هم رفتار نادرستی از شما سر نمی زند.

۱۶ – پیاده روی کنید

از جمله راهکارهایی که  در فروکش کردن خشم شما را یاری می کند قدم زدن است. اغلب به افراد توصیه می شود که به هنگام عصبانیت ، همچنان که آرام آرام صحبت می کنید قدم بزنید ، با  این ترفند ساده شما موفق به کنترل خشم خود خواهید شد.

۱۷ – از دوش گرفتن غافل نشوید

اگر برایتان ممکن بود هنگام عصبانیت از دوش گرفتن برای آرام کردن خود بهره بگیرید. وقتی عضلات در معرض آب گرم قرار می گیرند شل شده ، استرس و عصبانیت تا حد قابل ملاحظه ایی کاهش پیدا می‌کند.

۱۸ – از عبارت های  تلقینی استفاده کنید

در هنگام عصبانیت می توانید با زمزمه کردن بعضی جملات به خودتان آرامش بدهید. مثلا زیر لب با خود بگویید ” مواظب حرف زدنت باش ” ،  ” آرامشت را حفظ کن ” ،  ” من می توانم  ” و جملاتی از این دست که می تواند شما را دعوت به کنترل خشم کند.

۱۹ – اول فکر کنید بعد حرف بزنید

احتمالاً برای شما هم  اتفاق افتاده است که در حالت عصبانیت حرف هایی زده اید  که بعد از آرام شدن از این کار خود به شدت پشیمان شده اید.  اگر هنگام عصبانیت برای چند لحظه مکث کنید ، هم به خود هم به طرف مقابل فرصت داده اید که راجع به چیزهایی که می خواهید بگویید کمی بیندیشید.

۲۰ – استراحت کنید

استراحت کنید
استراحت کنید

حتماً برایتان پیش آمده است که در بعضی روزها استرس زیادی را متحمل شده اید و از نظر ذهنی بسیار خسته اید. جایی ساکت را انتخاب کنید و کمی استراحت کنید تا انرژی بگیرید و حس بهتری پیدا کنید.

۲۱ – ببخشید و بگذرید

بخشیدن حس خیلی خوبی در وجود انسان بوجود می آورد و در واقع پاد زهری قوی برای کنترل خشم محسوب می‌شود ، زیرا عصبانیت دستاوردی جز ناراحتی ، تلخی و بدبینی نسبت به دیگران در پی نخواهد داشت.

۲۲ – بیشتر از حرف زدن گوش کنید

گوش دادن نوعی مهارت است که با تمرین کردن تقویت می شود. همزمان که شما به صحبت های طرف مقابل گوش می کنید به حرف هایی که قرار است بزنید نیز فکر می کنید ، پس با این کار هم به دیگران احترام می گذارید و هم  احساس همدلی بین  شما و آنها ایجاد می شود.

۲۳ – عادت های بد را ترک کنید

افرادی که  بیشتر اوقات خشمگین و عصبانی هستند ، به طور مداوم در حال ناسزا گفتن و قسم خوردن و… هستند. این کار از آن دسته عادت هایی است که باید ترک شود زیرا نوعی اختلال رفتاری به حساب می آید.

۲۴ – به اتفاقات گذشته فکر نکنید

در زمان حال زندگی کنید زیرا اگر قرار باشد ناراحتی و اتفاق های بد گذشته را مدام در ذهن خود جا به جا کنید فرصت فراموش کردن آنها را نخواهید داشت و این کار نتیجه ایی جز احساس  ناراحتی برای شما نخواهد داشت . اگر خشم را برای زمان زیادی در درون خود نگه دارید دیگر نمی توانید از آن خلاص شوید. پس بگذارید اتفاقات گذشته در گذشته بمانند ، فردا روز دیگری است.

۲۵ – به موسیقی گوش کنید

به موسیقی گوش کنید
به موسیقی گوش کنید

گوش دادن به موسیقی در همه حال ذهن انسان را آرام می کند و باعث می شود تا فکرتان به سمت اتفاقات خوشایند کشانده شود ، پس این ترفند نیز در کنترل خشم شما را یاری خواهد کرد.

۲۶ – بهره گرفتن از ماساژ

عضلات و نواحی درگیر در تنش را با ماساژ دادن ریلکس کنید. ماساژ دادن جریان خون را در عضلات تسریع می کند و بدن در حالت آرامش قرار می گیرد.

حرف آخر

عصبانیت و خشم مانند تیشه ایی دو لبه است که شما با آن هم به خود و هم طرف مقابل ضربه می زنید ، گاهی  خشمگین شدن باعث نابود شدن روابط بین انسان ها می شود ، پس کنترل خشم را با تمرین و تمرکز به یک عادت تبدیل کنید. چنانچه با استفاده از راهکار های معرفی شده موفق به کنترل خشم خود نشدید حتما به یک روانشناس مراجعه کنید تا در این مورد شما را راهنمایی کند. در حالت کلی زندگی را به خود و دیگران سخت نگیرید ، به افکار منفی اجازه ی پیشروی ندهید ، اجازه ندهید آنها شما را مدیریت کنند. گاهی لازم است که چشم خود را بروی بعضی مسائل ببندید و آرام با خود زمزمه کنید که ارزش عصبانی شدن را ندارد. به این ترتیب از بسیاری برخوردهایی که منجر به عصبانیت می شوند جلوگیری کرده اید. دوستدار سلامت خود باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای کنترل سریع خشم و عصبانیت با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره