روانشناسی

۱۰ کار مهمی که در عصبانیت شدید باید انجام دهید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عصبانیت شدید با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

همه ما می دانیم عصبانیت چیست و همه ، آن را بارها تجربه کرده ایم. عصبانیت یک احساس کاملا طبیعی و حاکی از سلامت است اما از آن دسته احساسات انسانی است که وقتی کنترل آن از دست برود و مخرب شود می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. برخی از افراد مدام به دلایل مختلف عصبانی می شوند و ناراحتی شان را به اطرافیان نیز منتقل می کنند.

خشم سبب تحریک پذیری و بداخلاقی انسان می شود. احساس خشم و عصبانیت شدید مثل یک طوفان است و این طوفان هر چیزی را که در اطرافش باشد خراب می کند. در این صورت باید هرچه زودتر برای رفع این مشکل اقدام کرد زیرا خشم و عصبانیت شدید آثار مخربی بر جسم و روح خواهد داشت.

علت عصبانیت شدید

علت عصبانیت شدید
علت عصبانیت شدید

عصبانیت شدید افراد ، می تواند ناشی از عوامل درونی یا بیرونی باشد. مثلا شما می توانید از دست فرد مشخصی مثل یک همکار یا از یک حادثه عصبانی شوید. عصبانیت می تواند ناشی از نگرانی یا تفکر درمورد مسائل شخصی باشد مثل خصوصیات ظاهری خود و یا یادآوری حوادث و خاطرات تلخ و آسیب زا ولی به طور کلی عصبانیت می تواند عوامل گوناگونی داشته باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- حسادت

۲- جدایی عاطفی

۳- خشم و تحریک پذیری بیش از حد و دائم

۴- احساسات قوی و ناگهانی

۵- مشکل در سازماندهی و کنترل افکار

۶- کم حوصلگی و کم ظرفیتی

۷- ضعف و ناتوانی مزاج

۸- عدم اعتماد به نفس و خود کم بینی

۹- حساسیت های افراطی

۱۰- منفی بافی و سوء ظن

۱۱- همانند سازی و تقلید از والدین ، همسالان و همکلاسان

علائم عصبانیت شدید

شیوه طبیعی و غریزی بروز عصبانیت ، ارائه رفتارها و واکنش های پرخاشگرانه است. اما افراد از شیوه های مختلف ، آگاهانه یا ناآگاهانه برای بیان احساس عصبانیت استفاده می کنند. از جمله این علائم ، بر افروخته شدن چهره ، فشار دادن دندان های خود به هم ، خود را از دیگران کنار کشیدن و اوقات تلخی کردن ، سکوت کردن و یا در خلوت تنها نشستن می باشد و همین طور علائم دیگری شامل:

  • گشاد شدن مردمک چشم
  • منقبض شدن عضلات
  • تغییر رنگ چهره ، سرخ شدن یا رنگ پریدگی
  • داغ شدن یا یخ کردن
  • تغییر تنفس

 ۱۰ کار مهمی که در عصبانیت شدید باید انجام دهید

10 کار مهمی که در عصبانیت شدید باید انجام دهید
۱۰ کار مهمی که در عصبانیت شدید باید انجام دهید

خشم، احساسی قوی ناشی از ناراحتی و نارضایتی و یا خصومت است. عصبانیت شدید باعث می شود همه از شما دور شوند ، عزیزان و اطرافیان خود را رنجیده می کنید ، ممکن است روی رابطه ارزشمندی که دارید تاثیر گذاشته یا شغل خود را از دست بدهید. در واقع عصبانیت شدید باعث می شود که تبدیل به یک آدم بازنده شوید. همگی ما تجربه های تلخی از زمان هایی که عصبانی شده ایم و عواقب کارهایی که در عصبانیت انجام داده ایم ، داشته ایم. مطمئنا آن ها بهترین تصمیمات زندگی ما نبوده اند. وقتی دچار عصبانیت شدید هستید بهتر است دنبال راهی باشید که بتوانید خشم خود را کنترل و ازعواقب آن جلوگیری نمایید. چه کار می توانیم انجام دهیم که بعد از اینکه عصبانیت مان فروکش نمود حسرت گذشته را نخوریم؟

۱. آرامش خود را حفظ کنید

پیش از اینکه خشم شما بر شما غلبه کند و آتش عصبانیت زبانه بکشد ، فتیله آن را به اندازه یک سر سوزن پاییین بکشید. فرآیند عصبی که اولین جرقه ی خشم و عصبانیت شدید را به شعله در می آورد ، تنها دو ثانیه طول می کشد. بقیه آن به خود شما بستگی دارد. خشم شما می تواند تقویت شود و به هر طرف زبانه بکشد و یا می تواند مانند یک بمب ساعتی در حال انفجار ، به سرعت خنثی شود. به محض اینکه احساس کردید خشم دارد سراسر وجود شما را در بر می گیرد. یک نفس عمیق بکشید و تا شماره ۱۰ بشمارید. اندیشیدن و تفکر به شما اجازه می دهد نفس بکشید، آرام بگیرید و سپس به موقعیت برگردید و به جای تصمیم حساب نشده ، منطقی رفتار کنید. حتی ممکن است باز تصمیم به فریاد کشیدن بگیرید ، ولی این کار را با اطمینان انجام خواهید داد.

۲. وقتی آرام شدید ، عصبانیت خود را بروز دهید

به محض اینکه توانستید خود را کنترل و درست فکر کنید ، ناراحتی و عصبانیت خود را به طریقی قاطع اما غیرمقابله‌ای ابراز کنید. نگرانی‌ها و نیازهایتان را قبل از اینکه تبدیل به عصبانیت شدید شوند ، واضح و مستقیم بیان کنید ، بدون اینکه بخواهید کسی را ناراحت یا کنترل کنید.

۳. انرژی حاصل از عصبانیت خود را منحرف کنید

فعالیت فیزیکی می‌تواند راه خروجی احساسات باشد ، مخصوصاً اگر در حال انفجار هستید. اگر احساس می‌کنید عصبانیت شدید باعث مختل شدن زندگی شما شده ، به پیاده‌روی یا دو بروید یا زمانی را به انجام فعالیت فیزیکی موردنظرتان اختصاص دهید. فعالیت‌جسمانی موادشیمیایی مختلفی را در مغز فعال می‌کند که باعث می‌شود احساس شادی بیشتری داشته و خیلی بیشتر از قبل احساس آرامش کنید.

۴. مشخص کنید که دقیقا از دست چه کسی یا چه چیزی عصبانی هستید و چرا؟

گاهی عصبانیت شدید از آنجا ناشی می شود که دقیقا علت عصبانیت شما مشخص نیست؟ علت عصبانیت شدید خود را مشخص کنید و سعی کنید که راه حلی برای آن پیدا کنید. به محض اینکه راه حل پیدا شود ، عصبانیت شما نیز فروکش می کند. اگر راه حلی پیدا نشد و مشکل با گفتگو و پیشنهادات شما حل نشد بهتر است مسیر خود را از منبع خشم و عصبانیت خود منحرف کنید و به راه خود ادامه دهید.

۵. خلاق باشید

خلاق باشید
خلاق باشید

برای رها شدن از خشم و عصبانیت شدید خلاق باشید. مثلا جیغ بزنید و یا یک بالش را پرتاب کنید ، نرمش کششی انجام دهید ، روزنامه های قدیمی را پاره کنید ، یک توپ را با دست فشار دهید و یا آن را به سمت دیوار پرتاب کنید و یا به آن لگد بزنید. شاید به نظر شما این کارها مسخره باشد. ولی همین کارهای ساده می تواند از اتفاقات بسیار بزرگ و وحشتناک جلوگیری کند.

اینکه شما کدام راه را برای کنترل خشم و عصبانیت شدید خود انتخاب می کنید مهم نیست. مهم این است که بتوانید در آن روش موفق باشید.

۶. تنفس عمیق را تمرین کنید

به جای اینکه به عصبانیت خود اجازه دهید تا خارج از کنترل شما قرار گیرد ، هر بار که احساس عصبانیت شدید می کنید ، برای آرام کردن بدن و ذهنتان ، به تمرین تکنیک های تنفس ساده عادت کنید. این کاری است که باید در هنگام عصبانیت شدید انجام دهید:

الف – آهسته نفس بکشید ، اما نفس های عمیق بکشید تا واکنش استرسی که معمولا همراه با عصبانیت شدید همراه است را خنثی کنید.

ب – یک کلمه یا عبارت آرامش بخش را تکرار کنید ، که می تواند این موارد باشد ” آرام باش” ، “بیخیال” یا “من کنترل خشم خود را در دست دارم”.

ج – بر روی عضلات خود فشار دهید و سپس آن ها را رها کنید.

۷. حس شوخ طبعی خود را به کار بگیرید

شاید افرادی را دیده باشید که هنگام عصبانیت شدید ، یک ژست خنده دار به خود می گیرند و با زدن یک حرف خنده دار یا در آوردن صدایی یک شخصیت کارتونی عصبانی ، خشم خود را نشان می دهند و به موضوع با خنده و شادی خاتمه می دهند. در واقع با این کار آن ها عصبانیت شدید خود را تخلیه می کنند و به طرزی که طرف مقابل را تحریک نکنند به او می فهمانند که از دستش عصبانی هستند و همین طور جو را نیز آرام می کنند.

۸. گذشت داشته باشید

خشم وعصبانیت شدید ، معمولا باعث تنفر می شود. تنفری که می تواند با بخشش کاملا از بین برود. شما مجبور نیستید در لحظه فردی را که به صورت رو در رو با او در بحث و مشاجره هستید بخشیده و سکوت کنید. بلکه بخشیدن به هر طریق و در هر زمان حتی هنگام عصبانیت شدید ، از درون شما را آرام می کند.

۹. موسیقی گوش دهید

موسیقی گوش دهید
موسیقی گوش دهید

موسیقی یکی از بهترین راه حل‌هایی است که باعث فروکش کردن آتش خشم و عصبانیت شدید ، در افراد می شود.

الف – موسیقی‌هایی با ریتم تند که مناسب حس و حالتان است ، فرصتی پدید می آورد تا بتوانید با احساسات خود کنار بیایید.

ب – گوش دادن به موسیقی‌هایی با ریتم آرام نیز کمک می کند سرعت فرآیند تفکر خود را پایین بیاورید و به آرامش برسید.

ج – گوش دادن به آهنگ‌هایی که متن آن درباره تجربه‌ای است که در حال گذراندن آن هستید ، همانند این است که تجربه‌ی خود را از زبان فرد دیگری می شنوید و این باعث می شود دید کلی‌تری نسبت به آن مسئله پیدا کنید.

باید به خود بقبولانید برای رها کردن احساس خشم و عصبانیت شدید ، باید موسیقی گوش دهید و با پرت کردن حواس خود باعث کاهش تنش و عصبانیت شوید.

۱۰. با فردی قابل اعتماد صحبت کنید

وقتی روز سختی را با عصبانیت شدید و خشم پشت سر می گذارید یا دچار مشکلی شده‌اید که استرس ، تمام زندگی‌تان را در برگرفته ، شخص قابل اعتمادی پیدا کنید و با او حرف بزنید. این فرد می تواند یکی از اعضای خانواده ، یک دوست یا همکار باشد. حتی اگر راهکار خاصی هم ارائه ندهد ، همین صحبت کردن آرامتان می کند و می تواند در پیدا کردن راه حل مناسب به شما کمک کند.

نکته

همه روزه اتفاقاتی رخ می دهد که موجب عصبانی شدن ما می شود ، بنابراین از عصبی شدن نمی توان اجتناب کرد اما می توان راه هایی را برای بروز آن به شیوه های صحیح برگزید. باید به یاد داشته باشیم که بدرفتاری با خود و دیگران ، به هیچ وجه برخورد مناسبی نیست و مواردی موثر است که به حل مشکل کمک می کند یا برخورد مناسب با عصبانیت را ایجاد می نماید.

روش مقابله با عصبانیت ، تنها به شما بستگی دارد و دیگران مقصر نیستند. درصورت نیاز به اطلاعات بیشتر و مشاوره کامل تر در زمینه مدیریت خشم  و راهکارهای موثر درمان عصبانیت ، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره خانواده رایکو بصورت تلفنی از سراسر کشور در ارتباط باشید.

عوارض عصبی شدن

خشمگین شدن و عصبانیت شدید ، برای بسیاری از افراد به رفتاری عادی و روزمره تبدیل شده است. اما بد نیست با تاثیرات این عادت بد بر روی سلامت افراد آشنا شویم.

مطالعات پزشکی و روانشناسی نشان داده است که شما هر چقدر هم ورزش کنید و برنامه غذایی سالمی داشته باشید، ولی نتوانید عصبانیت شدید و خشم خود را کنترل کنید، همواره در معرض خطر خواهید بود ، زیرا عصبانیت اگرچه واکنشی مثبت برای حفظ حیات است ، ولی می تواند تاثیرات منفی زیادی بر تمام بدن بر جا بگذارد. دانستن این موضوع که هنگام عصبانیت شدید، چه اتفاقاتی در بدن می افتد و عوارض عصبانیت چیست بسیار مهم است.

۱- از مهمترین عوارض عصبانیت شدید میتوان به گرفتگی عضلات ، فشار دادن دندان ها ، زنگ زدن گوش ، قرمز شدن و گر گرفتگی ، افزایش فشار خون ، درد قفسه سینه ، تعریق بیش از حد ، لرز ، سردرد شدید و یا میگرن اشاره کرد

۲- همچنین از عوارض عصبانیت شدید میتوان به زخم معده ، یبوست ، اسهال ، درد معده و روده ، سکسکه ، سوء هاضمه مزمن ، حمله قلبی ، سکته ، مشکلات کلیوی ، چاقی و یا سرماخوردگی اشاره کرد.

۳- متخصصان دریافته اند که عصبانیت شدید ، به شدت عضلات قلبی را تحت تاثیر قرار می دهد و توانایی قلب برای پمپاژ خون را کاهش می دهد.

۴- عصبانیت شدید و طولانی مدت و مکرر ، مانند کسانی که به دلیل شرایط شغلی همواره با خشونت زندگی می کنند ، می تواند به وسیع ترین بخش بدن ، یعنی پوست ، آسیب بزند. از عوارض پوستی عصبانیت شدید در این افراد میتوان به بروز بیماری هایی نظیر بثورات پوستی ، زگیل ، اگزما و آکنه اشاره کرد.

۵- یکی از عوارض عصبانیت شدید بر بدن ، ترشح مواد شیمیایی و هورمون ها در بدن ، مخصوصا هورمون آدرنالین و نورآدرنالین است. هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین بر تمام اعضایی که از اعصاب سمپاتیک عصب می گیرند ، تاثیر می گذارند و باعث تحریک قلب ، اتساع عروق کرونر (که تغذیه کننده قلب اند) ، انقباض رگ های خونی روده و سرکوب هضم و جذب موادغذایی در مواقع لزوم می گردند.

۶- البته باید گفت که سرکوب نا به جا و همیشگی عصبانیت نیز می تواند تاثیرات روانشناختی مهمی در فرد برجا گذارد ، نظیر افسردگی ، اختلالات غذا خوردن ، اعتیاد به الکل و مواد مخدر ، کابوس های شبانه و نیز باعث اختلالات خواب و بی خوابی ، رفتارهای آسیب رسان به خود و همچنین اختلال رفتاری با دوستان و اطرافیان می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عصبانیت شدید با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

  1. سلام من خیلی ادم عصبی و تندیم اصلا نمیتونم اینو کنترل کنم بخاطر همون خیلیا ازم ناراحتن و احساس میکنم همه ی دوستامو دارم از دست میدم بهم کمک کنین خودمو اصلاح کنم.

    1. با سلام و درود، جهت کنترل عصبانیت راه های مختلفی وجود دارد که افراد با شرایط متفاوت می توانند یک یا بیشتر این راه ها را امتحان کنند. اولین راه در هنگام عصبانیت شدید، شمردن اعداد از ۱۰۰ به ۱ می باشد چرا که در این مورد ضربان قلب شما آهسته تر می شود و عصبانیتتان راحت تر فروکش می کند. هنگامی که به طور شدید عصبانی شدید، سعی کنید تنفس های تند خود را کنترل کنید و آهسته تر نفس بکشید هوا را از بینی وارد بدن خود کنید و از دهان بیرون بفرستید. ورزش هم می تواند اعصاب را آرام کند و خشمتان را کاهش دهد، بنابراین هر زمان که عصبانی شدید، می توانید قدم بزنید یا دوچرخه سواری کنید، تخلیه انرژی برای ذهن و بدنتان مفید است.

  2. سلام دختری ۲۲ساله هستم جدیدا تقریبا میتونم بگم بیشتر وقت ها دچار عصبانیت بی دلیل تنگی نفس وتپش قلب شدید میشم قبلا مدتی دچار افکار خودکشی بودم وهمچنین اقدام به خودکشی ولی حدودا سه سالی بود که این افکار رو نداشتم ولی الان برگشته لطفا راهکاری بگید

    1. باسلام .
      عصبانیت و حالت های تنگی نفس و افکار خودکشی قطعا با دلیل خاصی بروز می کنند و با شناخت علت موضوع و کوشش جهت حل مسئله می توانید به آرامش برسید . شایان ذکر است که خوکشی می تواند به ۲ حالت تقسیم شود و در حد افکار خودکشی و نقشه برای خودکشی و یا نقش بازی برای جلب توجه و به شکل خودکشی ناموفق باشد و در برخی موارد خودکشی با قصد جدی و در جهت نابودی خود است ، علت این حالت ها را می توان افسردگی ، مشکل در روابط شخصی ، اختلالات شخصیتی و … در نظر گرفت و با مراجعه به روانشناس و مطرح کردن موضوعات خود می توانید به راحتی درمان شوید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره