اعتیاد و مواد مخدر

حشیش چیست؟ تمام حقایق مهم درباره حشیش را بدانید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حشیش با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

ماده ای که به عنوان حشیش شناخته شده در حقیقت از گیاه شاهدانه گرفته می‌شود ؛ گیاهی که برگ‌هایی قطره‌ مانند دارد و میوه‌اش دانه‌های گردی است که از روغن این دانه‌ها و ساقه های گیاه ، حشیش تهیه می‌شود. حشیش همان ماری جوانا یا گل یا علف نیست ؛ هردو این مواد از گیاه شاهدانه به دست می آیند اما تفاوت آن ها در این است که ماری جوآنا از برگ و گل این گیاه بدست می آید و حشیش از صمغ گیاه شاهدانه تهیه می شود که پس از پخته شدن مانند خشت ، به شکل جامد درآمده و مصرف می شود.

این مخدر در ایران هم به همین صورت تهیه می شود که البته ممکن است برخی تولیدکننده‌ها برای سود بیشتر و توزیع مواد ارزان‌تر ، اقدام به ترکیب حشیش با مواد دیگر کنند. تاثیر این مخدر در افراد ، به خاطر وجود ماده روانگردان و سمی به نام تتراهیدروکانابینول یا همان تی اچ سی است ؛ که یک توهم زای طبیعی به شمار می رود.
رنگ حشیش ، سبز تیره متمایل به قهوه ای و شبیه حنا است و به نام های دیگری مانند جوینت ، هش ، بنگ و سیگاری شناخته می شود.

حشیش چگونه عمل می کند

وقتی که حشیش مصرف می شود ، از راه ریه وارد خون شده و به همه قسمت های بدن می رود. مواد شیمیایی متعدد در آن به گیرنده ها درنواحی از مغز که با لذت ، حافظه ، تفکر ، تمرکز و آگاهی از زمان مرتبط هستند می چسبند.

دو نوع اصلی مواد شیمیایی در حشیش وجود دارد

۱- یک گروه به نام کانابینوئیدها ، که به نظر می رسد اثرات دلپذیرتری را به فرد می دهند. احساس آرامش ، شاد بودن ، خواب آلودگی ، وضوح رنگ ها و صدای بهتر موسیقی از اثرات این ماده شیمیایی است.

۲- تی اچ سی که توهم ، اضطراب و پارانویا ایجاد می کند.
معمولا این احساسات زیاد طول نمی کشند ؛ هرچند که حشیش می تواند تا چند هفته در سیستم بدن بماند و باعث ایجاد عوارض در بدن فرد مصرف کننده شود.

عوارض و اثرات حشیش در افراد

عوارض و اثرات حشیش در افراد
عوارض و اثرات حشیش در افراد

تأثیر حشیش با توجه به میزان و نوع استعمال آن به دو صورت کوتاه مدت و طولانی مدت در فرد ظاهر می شود. اگر این مخدر به شکل دود استعمال شود ، اثر آن تقریباً بلافاصله ظاهر شده و می‌تواند تا چند ساعت باقی بماند که بستگی به مقدار مواد دریافتی دارد ؛ اگر هم که بلعیده شود ، اثر آن یک ساعت بعد احساس می‌شود اما بیشتر از زمانی که به صورت دود استعمال می شود ، در بدن باقی می ماند. همچنین تأثیر این ماده نسبت به وضعیت جسمی و سلامت فرد ، مانند وزن ، خلق و خو و درجه تحمل در افراد مختلف متفاوت است.

تاثیرات حشیش بعد از مصرف

تاثیرات حشیش بعد از مصرف به ۳ بخش تقسیم می شود که در ۳ مرحله زمانی اتفاق می افتد:

مرحله اول : چند دقیقه بعد از مصرف ، افزایش ضربان قلب ، افزایش سطح دوپامین و احساس سرخوشی و کمی آرامش

مرحله دوم : نیم ساعت الی یک ساعت بعد مصرف ، درون گرایی ، افزایش سرعت فعالیت های مغزی ، تفکر ، اضطراب و پارانویا

مرحله سوم : ۲ الی ۳ ساعت بعد از مصرف ، مرحله پایین آمدن از پیک “های” بودن یا به اصطلاح فسی که همراه با کاهش شدید انرژی و احساس خستگی و گرسنگی همراه است. دلیل این مسئله سوخت و مصرف بیش از اندازه انرژی به دلیل افزایش فعالیت بیش از اندازه مغز است.

عوارض کوتاه مدت مصرف حشیش

– مصرف حشیش باعث ایجاد احساس سرخوشی و آرامش ، تغییرات ادراکی ، تغییر در درک زمان ، افزایش اشتها و میل به خوردن می‌شود.

– فرد بعد از مصرف حشیش ، رنگ ها و صداها را طور دیگری درک می کند. مصرف کنندگان این ماده در بسیاری از مواقع ، پس از مصرف آن ، به موسیقی گوش می دهند یا فیلم می بینند چون آن ها را با کیفیت دیگر و متفاوتی احساس می کنند.

ـ مصرف حشیش ممکن است باعث خنده های زیاد و بی دلیل و نیز پرحرفی بشود.

ـ مصرف زیاد این ماده و نئشگی حاصل از آن باعث اختلال در توجه و حافظه کوتاه مدت ، مهارت‌های حرکتی ، زمان واکنش و فعالیت‌های مستلزم مهارت می شود.

ـ شایع ترین عارضه زودرس مصرف حشیش در افرادی که بار اول از آن استفاده می کنند حمله اضطراب و وحشت زدگی است که یکی از دلایل رایج ادامه ندادن مصرف آن است.

ـ بعد از کشیدن این ماده در عرض چند دقیقه ضربان قلب ۵ تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد ، فشار خون در حالت نشسته افزایش و با ایستادن کاهش می‌یابد.

ـ یک پیامد احتمالی وخیم مصرف حشیش می‌تواند تصادفات رانندگی باشد زیرا این مخدر بر حسب میزان مصرف باعث اختلال در کارکرد شناختی و رفتاری می‌شود که می‌تواند باعث اختلال در رانندگی یا کار با سایر ماشین‌ آلات که مستلزم مهارت است شود.

– قرمزی چشم ، خشکی دهان ، اختلال در خواب و حافظه و یادگیری هم از عوارض پس از مصرف حشیش می باشد.

عوارض طولانی مدت مصرف حشیش

عوارض طولانی مدت مصرف حشیش
عوارض طولانی مدت مصرف حشیش

۱- کاهش قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت ها و بیماری ها

حشیش به سیستم ایمنی بدن انسان آسیب رسانده و راه را برای ابتلا به بیماری‌های کشنده مانند سرطان و مانند آن باز می‌کند. مواد شیمایی موجود در حشیش باعث تولید بسیار زیاد سلول‌هایی می‌شود که این عامل در نهایت منجر به ضعیف شدن سیستم دفاعی داخلی بدن انسان می‌شود. همچنین در افراد دچار بیماری‌های ریوی مانند آسم و برونشیت یا بیماری‌های روانی مثل اسکیزوفرنی ، وابستگی به مصرف حشیش ممکن است بیماری اصلی فرد را تشدید کند.

۲- بیماریهای دستگاه تنفسی

کشیدن حشیش آسیب شدیدی به دستگاه تنفسی می زند ، زیرا تار یا قطران (به گازهای متصاعد شده از سیگار ، قطران یا تار می گویند) موجود در آن ، دو برابر قوی تر از تار موجود در سیگار معمولی است. هم چنین عوامل ایجاد کننده سرطان در تار موجود در حشیش خیلی بیش از سیگارهای معمولی است.
همچنین دود کردن طولانی مدت و به مقدار زیاد این ماده باعث افزایش علائم تنفسی در مبتلایان به برونشیت مزمن مانند سرفه کردن ، تولید خلط و خس خس سینه می‌شود و با کاهش کارکرد ریوی همراهی دارد.

۳- اختلال در زایمان و دستگاه تولید مثل

زنانی که حین بارداری به مصرف حشیش ادامه می‌دهند ممکن است در معرض خطر بالای به دنیا آمدن نوزادان کم وزن باشند. همچنین کاهش اندازه بیضه ، هورمون مردانه و تعداد اسپرم در آقایان و افزایش خطر ناباروری و عادت ماهانه نامنظم و تغییرات هورمونی در خانم‌ها که در هر دو جنس به کاهش توانایی جنسی منجر می‌گردد.

۴- اثرات شناختی

مصرف طولانی مدت و به مقدار زیاد حشیش باعث ایجاد اختلال در تمرکز و حافظه افراد می شود که پس از قطع مصرف احتمالاً برگشت پذیر خواهد بود.

۵- اعتیاد

برخلاف تصور بسیاری از افراد که حشیش را بمب خنده و سرخوشی می دانند و آن را جزء مواد اعتیاد آور به حساب نمی آورند ؛ اما باید گفت این مخدر ، اعتیاد می آورد. در افرادی که به طور همیشگی و به مقدار زیاد آن را مصرف می‌کنند و علی رغم عوارض فراوان ، به مصرف ادامه می دهند اعتیاد به وجود می‌آید و کاهش این ماده در مغز آن ها ، باعث رفتارهای جستجو گرانه برای پیدا کردن مواد می‌باشد. خطر این وابستگی کمتر از خطر اعتیاد به نیکوتین و مواد مخدر و در حد الکل است. بعضی از افراد که بیشتر در معرض مصرف این ماده هستند ، از جمله نوجوانانی که سابقه مشکلات تحصیلی دارند و مصرف این مخدر را خیلی زود شروع می‌کنند ، به حشیش وابسته شده و یا در معرض خطر مصرف سایر موادمخدر نیز قرار می گیرند.

۶- انواع بیماری

از کارافتادگی عضلات ، افزایش درجه حرارت بدن ، نارسایی کلیوی ، نارسایی قلبی و عروقی ، آسیب کبدی و فلج از دیگر عوارض مصرف طولانی حشیش می باشد.

۷-جنون ماندگار

جنون ماندگار
جنون ماندگار

مصرف حشیش با احتمال ایجاد بیماری روانی شدید در حد جنون ماندگار همراه بوده است و این خطر در کسانی که در اطرافیان آن ها سابقه اختلالات روانی وجود دارد ، بسیار بیشتر است.

۸- از دست دادن انگیزه و علاقه

مصرف درازمدت حشیش باعث ایجاد اختلال بی‌انگیزگی مزمن می‌شود و فرد نسبت به اهداف و آمال قبلی زندگی خود بی‌انگیزه می‌گردد.

۹- توهمات و خطاهای حسی

حتی بعد از قطع مصرف حشیش در بعضی از مصرف‌کنندگان خاطرات مسمومیت به صورت حملات تا سال‌ها ادامه می‌یابد که باعث رنج و عذاب شدید و ایجاد رفتارهای پرخاشگرانه ، خطرناک و اقدام‌های مخاطره‌آمیز در حین رانندگی می‌شود که بعضی اوقات به مرگ منتهی شده است.

۱۰- از دست دادن شغل

کسانی که حشیش استفاده می کنند بیشتر احتمال دارد که بدون اجازه کار خود را ترک کرده و وقت کار خود را صرف مسائل شخصی و یا افکار پوچ کنند. گزارش ها و تحقیقات نشان می دهد کسانی که به طور مداوم درگیر مصرف این ماده مخدر هستند زندگی و کار آن ها مختل شده و در بیشتر موارد شغل خود را از دست می دهند.

۱۱- تخریب مغز

احتمال تخریب قشر مغز به خصوص قسمت جلوی پیشانی که مشمول هماهنگی ذهنی ، عاطفی و رفتاری می باشد ، در مصرف طولانی این ماده بسیار زیاد است.

۱۲- اضطراب و افسردگی

افسردگی ، اختلال خواب ، میل شدید یا ولع به مواد مخدر ، افزایش دائم اضطراب ، پارانویا (سوظن) ، پرخاشگری غیرعادی هم از عوارض مصرف طولانی حشیش است.

۱۳- سندروم ترک مصرف

ترک مصرف حشیش همانند قطع مصرف مواد مخدر همراه با علائم بی‌قراری ، بی‌خوابی ، اضطراب ، بی اشتهایی ، لرزش و تنش عضلانی و عوارض جسمی و روانی ترک مصرف می‌باشد.

مرکز مشاوره خانواده رایکو  با مشاوران و کارشناسان زبده در امر مشاوره روانشناسی به صورت شبانه روزی پاسخگوی سوالات شما و ارائه اطلاعات بیشتر در مورد حشیش و حقایق مربوط به آن هستند.

فواید و کاربردهای حشیش

فواید و کاربردهای حشیش
فواید و کاربردهای حشیش

حشیش علاوه بر مصارف اعتیادآور و مضر ، کاربرد های فراوان طبی و دارویی نیز دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم ؛ اما لازم به ذکر است مواردی که عنوان می شود مبنی بر تایید مصرف حشیش نیست ؛ زیرا این ماده یک مخدر بوده و استعمال آن مضرات خاص خود را دارد اما منظور و هدف از بیان آن ها ، خاصیت های دارویی و غیردودی آن است :

۱- از مشتقات حشیش در حال حاضر به صورت قرص خوراکی به عنوان داروی ضد استفراغ قوی برای بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

۲- با توجه به آن که حشیش اثرات افزاینده ای در اشتها دارد از آن در درمان بیماران مبتلا به بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ ناشی از ایدز ، مصرف مواد افیونی و داروهای ضد ویروسی نیز استفاده می‌شود.

۳- اثرات ضد درد و شل کننده عضلانی حشیش ، امکان استفاده از آن را در درمان دردهای مزمن چه به تنهایی و چه همراه سایر داروها فراهم می‌آورد.

۴- استفاده از حشیش و مشتقات آن در نمونه های حیوانی بیماری ام اس ، نشان دهنده کاهش لرزش و گرفتگی عضلانی بوده است. همچنین گزارش های زیادی در مورد اثرات مفید این ماده در برطرف کردن عوارض ام اس وجود دارد. در حال حاضر ، تحقیقات در مورد اثبات اثرات حشیش در درمان ام اس ادامه دارد.

۵- این ماده قرن ها برای بیماری هایی مانند روماتیسم ، جراحات و بیماری هایی مربوط به مواد زاید بدن به کار می رفته است.

۶- از حشیش و دیگر مشتقات آن به عنوان مسکن و برای رفع بی خوابی به این علت که ایجاد آرامش می کند ، استفاده می شود.

۷- از حشیش برای درمان برخی از بیماری ها از جمله آسم و صرع نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

باید بدانید ترک اعتیاد حشیش و ماری جوانا حتی در کسانی که مصرف سنگین و مداوم داشته اند ، همواره امکان‌پذیر است. این امر ، مستلزم تقویت اراده و مراجعه به یک کلینیک ترک اعتیاد به همراه خدمات روانشناسی و خدمات روانپزشکی است.

چرا که ترک خودسرانه مصرف مواد در آن‌هایی که اعتیاد شدیدی دارند می‌تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد. اما کسانی هم که مصرف تفریحی دارند ، باید هوشیار باشند و از همین حالا مصرف مواد را کنار بگذارند تا درگیر عواقب خطرناک بعدی آن نشوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حشیش با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۶ نظرها

    1. با سلام و وقت بخیر، برای ترک حشیش به روش اصولی و مطمئن، باید به پزشک ترک اعتیاد مراجعه کنید تا ایشان براساس وضعیت روحی و جسمانی شما، بهترین اقدام ها را داشته باشند. توجه داشته باشید اولین مرحله در ترک حشیش مربوط به اقدامات سم زدایی بدن می شود که معمولا این مرحله به مدت ۱۰ هفته به طول می انجامد در طول این مدت شاید برخی از عوارض جسمانی را مشاهده کنید که جای نگرانی نیست چون زودگذر هستند و کم کم به طور کامل رفع می شوند. این علائم معمولا در دو هفته اول روند ترک بسیار شدید بوده که با اراده قوی و حفظ روحکیه خود می توانید آنها را پشت سر بگذارید. هر زمان که این علائم به پایان برسند، علائم روانی ظاهر می شوند که معمولا اذیت کننده تر هستند. اگر بتوانید با موفقیت این مرحله را نیز پشت سر بگذارید، می توانید زندگی جدید و تازه خود را مجددا آغاز نمایید.

  1. سلام وقتتون بخیر. من سه ماهه که اعتیاد پیدا کردم به حشیش و متاسفانه خیلی میکشم اصلا نمیتونم جلوی خودمو نگه دارم و تازگیا خیلی احساس خستگی میکنم همیش بیحال و بی انرژیم یعنی اثرات اونه؟

    1. با سلام، عوارض کوتاه مدت مصرف حشیش میتواند شامل مواردی مانند: اختلال در تعادل و مهارت‌‌های حرکتی، مشکل خواب و فعالیت جنسی که از چند روز تا چند هفته پس از مصرف از بین می ‌رود، اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل مغز، در درک مکان و زمان، حافظه و یادگیری، حواس بینایی، شنوایی و لامسه می باشد.

    1. با سلام، از عوارض مصرف حشیش میتوان به مواردی مانند: اختلال تعادل و مهارت‌‌های حرکتی، خواب و فعالیت جنسی، مشکل در قدرت تجزیه و تحلیل مغز، اختلال در درک مکان و زمان، تشنج،
      تغییر غلظت هورمون های جنسی مردانه و زنانه (بی‌نظمی دوران قاعدگی)، بیماری های تنفسی مزمن و اختلال در فعالیت ایمنی بدن اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره