سایر مطالب

۱۰ راهکار عملی ترک خودارضایی + عوارض خودارضایی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای ترک خودارضایی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

اگر غریزه جنسی انسان به درستی هدایت نشود ، مشکلات زیادی را برای او به وجود می آورد. بسیاری از اختلالات روحی و روانی به همین موضوع باز می گردند. خودارضایی یک اختلال است که اگر به دفعات زیادی تکرار شود ، به یک عادت تبدیل خواهد شد و رهایی از آن کار راحتی نخواهد بود.

این مشکل ممکن است در همه افراد دیده شود و هیچ ارتباطی با سن ، جنسیت و یا حتی وضعیت تاهل شخص ندارد. بسیاری از افراد متاهل نیز به این مشکل گرفتار می شوند که دلیل اصلی آن ارضا نشدن در رابطه زناشویی آن ها است.

در دنیای ما افراد زیادی از مشکل خودارضایی رنج می برند و به دلیل خجالت و یا ترس نمی توانند درباره آن صحبت کنند. اگر شما هم به این مشکل دچار شده اید از همین امروز برای ترک آن تصمیم بگیرید و با مطالعه این نوشتار ، با راهکارهای موثر برای ترک آن آشنا شوید.

دلایل ابتلا به خودارضایی

دلایل ابتلا به خودارضایی
دلایل ابتلا به خودارضایی

افراد به دلایل مختلفی به خودارضایی روی می آورند اما یکی از مهمترین این دلایل ، تنهایی و تجرد است. زمانی که شخص به جنس مخالف خود دسترسی ندارد و یا به مدت طولانی از همسر خود دور بوده است ، برای رفع نیاز جنسی خود به خودارضایی پناه می برد.

عدم رضایت از رابطه جنسی

به جز دور بودن از همسر و شریک جنسی ، احساس نارضایتی و عدم رسیدن به اوج لذت جنسی می تواند عاملی برای انجام خودارضایی باشد. اگر مردی به مشکل زود انزالی دچار شده باشد ، به سختی می تواند همسر خود را به رضایت کامل از رابطه جنسی برساند ، در نتیجه این مشکل منجر به خودارضایی زنان خواهد شد. از طرفی دوران قاعدگی و بارداری یا بیماری خانم ها نیز می تواند زمینه ای برای خودارضایی مردان باشد.

افکار منحرف و تصاویر مستهجن

تحقیقات نشان داده است که فکر کردن به مسائل جنسی و دیدن تصاویر و فیلم های مستهجن ، بیش از هر چیز دیگر افراد را به سمت خودارضایی می کشاند. کسی که تمام طول روز خود را به فکر کردن به مسائل جنسی بپردازد و یا مدام به دنبال فیلم های جنسی و صحنه ها و عکس های مرتبط باشد ، نمی تواند در برابر تحریک جنسی مقاومت کند و برای تخلیه انرژی و رفع نیاز خود ، به این کار دست می زند.

تغییر در هورمون های بدن

این مورد هم برای تحریک جنسی و روی آوردن افراد و به خصوص نوجوانان به خودارضایی بسیار موثر است. زمانی که کودک بدن خود را می شناسد ، کم کم با خودارضایی آشنا می شود. این کودک در سن نوجوانی به دلیل ایجاد تغییر در هورمون های بدن خود ، احساس نیاز جنسی را تجربه خواهد کرد و در نتیجه خودارضایی را به عنوان راهکاری برای رفع نیاز خود قلمداد می کند.

فشارهای عصبی و کاری

فشارهای عصبی و کاری
فشارهای عصبی و کاری

در برخی از موارد ، تحمل فشارهای روانی و عصبی در یک روز کاری پرمشغله ، فرد را به تخلیه انرژی از یک راه منفی و سریع تشویق می کند. برای رفع این مشکل باید زمانی را به استراحت اختصاص داد و هر چند دقیقه یک بار به انجام یک حرکت کششی ساده پرداخت.

۱۰ راهکار موثر برای ترک خودارضایی

برای رهایی از خودارضایی باید اراده محکم و فولادین داشته باشید. به این فکر کنید که بدن ما برای انجام خودارضایی آفریده نشده و در نتیجه با ترک آن می توان به زندگی نرمال خود دست پیدا کرد. ۱۰ راهکار عملی برای ترک این مشکل در ادامه معرفی می شوند که می توانید با استفاده از آن ها در یک مدت زمان دو ماهه این اختلال را کنار بگذارید.

۱-  از تنهایی و انزوا دوری کنید

همانطور که قبلا هم بیان کردیم ، تنهایی بزرگترین عامل خودارضایی است. چون مسلما کسی این کار را در حضور سایر افراد انجام نخواهد داد. بنابراین سعی کنید تا حد امکان از تنهایی دوری کنید و بیشتر وقت خود را در میان اجتماع و اعضای خانواده و دوستانتان بگذرانید. با این کار زمینه برای انجام خودارضایی به میزان زیادی کاهش خواهد یافت.

۲-  خودتان را با کارهای متفرقه سرگرم کنید

برای جلوگیری از افکار مزاحم و آزار دهنده خود را به کارهای دیگری سرگرم کنید. به عنوان مثال اگر پای اینترنت نشسته اید به جای جستجو به دنبال فیلم ها و تصاویر پورن گرافی به جستجوی داستان ها و رمان های الکترونیکی ، موسیقی و فیلم های آموزش هنر و … بپردازید.

بسیاری از افراد خودارضایی را در شب انجام می دهند و حتی ممکن است از خواب بیدار شوند و یا خواب های جنسی آن ها را به انجام این کار وادار نماید. برای رهایی از این مشکل سعی کنید تا زمانی که احساس خستگی کامل نکرده اید ، به رختخواب نروید و افکار جنسی را قبل از خواب از خود دور نمایید.

۳-  هدفمند باشید و برنامه ریزی کنید

هدفمند باشید و برنامه ریزی کنید

در ابتدای هر روز برنامه ای برای ساعات مختلف تنظیم کنید. سعی کنید تا هر کار را در زمان مشخص شده انجام دهید و به جز آن کار ، به چیز دیگری فکر نکنید. این برنامه به شما در استفاده از زمان کمک می کند و پیروی از آن زمانی را برای خودارضایی و کارهای غیرضروری باقی نخواهد گذاشت.

۴- انرژی خود را به صورت مثبت تخلیه کنید

زمانی از روز را به ورزش کردن بپردازید و انرژی خود را برای این کار تخلیه کنید. انجام تمرینات ورزشی مانند یوگا ، پیاده روی در ابتدای صبح و در کل ورزش های هوازی از موثرترین راهکارها برای تمدد اعصاب و ترک خودارضایی هستند. به موسیقی گوش دهید ، به خصوص موسیقی های شاد. با خواننده همراهی کنید و برقصید. به این فکر کنید که شما یک انسان رها هستید و هیچ گاه نباید گرفتار خستگی و عذاب وجدان ناشی از خودارضایی شوید.

۵- مشکلات خود را با همسرتان در میان بگذارید

بسیاری از افراد در حین رابطه جنسی ، به طور کامل ارضا نمی شوند و برای رفع این مشکل به خودارضایی روی می آورند. مخفی کردن این موضوع برای مدت طولانی دردسرساز خواهد شد.

همسر شخص می تواند بهترین راهکار را برای رفع مشکل پیشنهاد دهد. تغییر در زمان ، مدت و روش انجام رابطه جنسی می تواند به رفع مشکل این افراد کمک کند. در صورتی که زوجین نتوانند مشکل خود را رفع کنند باید با روانشناسان و پزشکان مجرب مشورت کنند و با همکاری هم به دنبال حل آن باشند. برای مشاوره خود ارضایی و راه حل های ترک آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره خانواده رایکو در تماس باشید تا با همکاری هم به دنبال حل آن باشید.

۶- استرس و اضطراب را از خود دور کنید

اگر خودارضایی شما ناشی از استرس و اضطراب بیش از حد است ، باید به فکر درمان این مشکلات باشید. برای این کار می توانید از یک پزشک مشورت بگیرید و با رفع استرس خود ، خودارضایی را هم کنار بگذارید.

۷- به عوارض خودارضایی فکر کنید

به عوارض خودارضایی فکر کنید
به عوارض خودارضایی فکر کنید

قبل از انجام خودارضایی به این موضوع فکر کنید که آیا حاضر هستید به خاطر یک احساس سطحی و زودگذر ، مشکلات و عوارض مختلفی را تحمل کنید؟ مسلما جواب شما منفی است. پس همیشه این سوال را در ذهن خود داشته باشید و به عوارض خودارضایی فکر کنید.

۸- وضعیت خود را تغییر دهید

به عنوان مثال زمانی که در رختخواب هستید و احساس می کنید در آستانه انجام خودارضایی قرار گرفته اید ، سعی کنید با یک تغییر وضعیت ساده از انجام آن خودداری نمایید. برای این کار می توانید از جای خود بلند شوید. به هیچ چیز فکر نکنید و چند قدم راه بروید ، یک لیوان آب بخورید و خود را به انجام کار دیگری مشغول کنید.

۹- به معنویات اهمیت بیشتری بدهید

خودارضایی تقریبا در همه ادیان منع شده و به عنوان یک عمل گناه آلود شناخته می شود. دین اسلام دین پاکی ها است. اگر مدتی است که تمام ذهنتان را به کارها و افکار جنسی مشغول کرده اید ، وقت آن رسیده تا با توجه بیشتری به معنویات بپردازید. برای رهایی ذهن خود از مسائل نا مناسب ، قرآن بخوانید و یا با خدا راز و نیاز کنید.

۱۰- استفاده از قرص های آرام بخش

این قرص ها عوارض مختلفی را در پی خواهند داشت ؛ بنابراین مصرف آن ها حتما باید تحت نظر پزشک و با توجه به دستورات او انجام شود. دارو ضد افسردگی ، داروهای آرام بخش و خواب آور و … به کنترل افکار شما و در نتیجه کاهش انحراف ذهنیتان کمک خواهد کرد. به خصوص اگر در هنگام خواب ، با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید.

خودارضایی چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟

خودارضایی چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟

اگر خود ارضایی به یک عادت یا وسواس تبدیل شود ، مقاومت در برابر خود را بسیار سخت خواهد کرد. در این صورت فرد به شکلی وسواس گونه به این کار می پردازد و حتی ممکن است که لذت چندانی از آن نبرد. عوارض مختلفی برای انجام خودارضایی معرفی شده اند. برخی از این عوارض ثابت شده اند ولی برخی از آن ها دلیل علمی ندارند. به هر حال ما تعدادی از اصلی ترین عوارض این اختلال را معرفی می کنیم که احتمال بروز آن ها بیشتر خواهد بود.

احساس گناه و تنفر از خود

زمانی که یک شخص به خودارضایی عادت کرده باشد ، با هر بار انجام آن به خود قول می دهد که دیگر این عمل را تکرار نمی کند ولی باز هم به آن دست خواهد زد. در چنین وضعیتی شخص اعتماد به نفس خود را از دست داده و به نوعی از خود متنفر خواهد شد. ممکن است خود را سرزنش کند و یا هر اتفاق بدی را که تجربه می کند به این کار نسبت دهد و فکر کند که آن اتفاق بد ، تنبیهی برای انجام خود ارضایی بوده است. این فرد به مرور آسیب های روانی و روحی زیادی می بیند و شاید به دلیل احساس گناه ، خود را فردی بی لیاقت و بی ارزش بداند.

افسردگی و استرس بیش از حد

استرس و افسردگی نیز از جمله آسیب های روانی شایع در افراد بر اثر انجام بیش از اندازه خودارضایی است. به عنوان مثال فرد تصور می کند که انسان نرمالی نیست و با سایرین تفاوت دارد. حتی ممکن است بترسد که در آینده انجام این عمل قابل تشخیص باشد و دیگران او را فردی منحرف بدانند.

ایجاد زمینه برای آسیب رساندن به دیگران

ذهن فردی که زیاد به خود ارضایی تن می دهد ، می تواند او را چنان با این مساله درگیر کند که کنترل رفتار را از او بگیرد. این امر ممکن است حتی منجر به انجام کارهای ناشایست مانند تجاوز و دیگر آزاری یا کودک آزاری و … شود.

حواس پرتی و عدم تمرکز

حواس پرتی و عدم تمرکز
حواس پرتی و عدم تمرکز

کسی که بیشتر زمان خود را در روز به فکر کردن در مورد مسائل جنسی اختصاص می دهد ، پس از مدتی دچار حواس پرتی خواهد شد و توانایی تمرکز برای انجام کارهای روزمره خود را نخواهد داشت.

آسیب های جسمی

دختران در حین انجام خودارضایی ممکن است به پرده بکارت خود آسیب برسانند و باعث پارگی آن شوند. البته این مورد به نوع خودارضایی و میزان و شدت آن بستگی دارد اما بسیار خطرناک و دردسرساز خواهد بود و یکی از عوارض خودارضایی در زنان به شمار می رود.

برخی از منابع ، ضعف چشم و اعصاب بدن ، سوت کشیدن گوش ، آرتروز لگن و زانوها یا ساییدگی آن ها و همچنین تغییر در شکل ظاهری اندام تناسلی را به عنوان عوارض خودارضایی معرفی کرده اند که البته دلیل علمی و مورد تاییدی ندارند. در ایجاد چنین مشکلاتی وراثت و نوع زندگی شخص و همچنین مشکلات مادرزادی نیز موثر اند اما به هر حال باید قبول کرد که این کار جسم و روح انسان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باید به سرعت ترک شود.

زود انزالی در مردان هم به عنوان یکی دیگر از عوارض خودارضایی شناخته شده است که به معنای ارضای سریع او است. این مشکل عدم رضایت شخص و شریک جنسی او را در پی خواهد داشت. دلیل اکثر طلاق ها همین امر است که اکثر زوجین آن را پنهان می کنند.

عدم احساس رضایت از خودارضایی

زمانی که شخص به خودارضایی می پردازد ، برای تحریک خود نیاز به خیال پردازی دارد و هر بار باید به مسائل جدیدی فکر کند تا میزان لذت بیشتری از عمل خود احساس نماید. اما با توجه به زودگذر بودن این حس ، فرد به ناچار دست به انجام مجدد خودارضایی می زند. بنابراین ممکن است چندین بار در روز این عمل را تکرار کند اما هیچ گاه به لذت یک رابطه جنسی واقعی که در آن همه اجزای بدن به درستی شرکت دارند ، دست نخواهد یافت. در نتیجه به انجام این کار ادامه داده و به آن اعتیاد پیدا خواهد کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای ترک خودارضایی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره