روانشناسیکودکانویدئو ها

۱۴ نشانه بسیار مهم اوتیسم کودکان

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اوتیسم کودکان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

بسیاری از افراد همواره این سوال برایشان مطرح می شود که بیماری اوتیسم چیست؟ علائم بیماری اوتیسم و روش های درمان آن در کودکان به چه صورت می باشد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که اوتیسم به عنوان یک اختلال رشدی محسوب می شود که در سال های اخیر رواج بسیاری یافته است. در واقع علت اصلی بیماری اوتیسم تاکنون شناخته نشده است. با توجه به این که کودک مبتلا به اوتیسم مشکلی در شنوایی ندارد ولی صحبت نمی کند و یا بسیار کم حرف می زند ، رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می دهد و یا حرکات تکراری انجام می دهد. اوتیسم مانع از پیشرفت ذهنی کودک می شود.

نشانه های این اختلال ممکن است با توجه به شدت و خفیف بودن آن در هر فرد متفاوت باشد ، از این رو والدین می بایست برای کمک به فرزند خود به مشاور و یا روانشناس مراجعه نمایند. اوتیسم معمولا در ۳ سال اول زندگی شخص بروز می کند و باعث تضعیف عملکرد مغز می شود که در نتیجه مغز در زمینه ی رفتارهای اجتماعی ، فعالیت های سرگرم کننده فرد را برای برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی دچار مشکل می کند. چنانچه بعد از مطالعه این مطلب سوال و یا ابهاماتی در این زمینه ایجاد شد می توانید بامرکز مشاوره خانواده تلفنی رایکو تماس حاصل فرمایید.


علائم و نشانه های اوتیسم کودکان چیست؟

با توجه به نوع اوتیسم و میزان شدت و خفیف بودن آن ، نشانه ها و علائم آن در هر کودکی متفاوت می باشد. در این بخش از مطلب برخی از نشانه های بارز اوتیسم کودکان را بیان می نماییم.

به فردی که به این اختلال مبتلا شده است ، درخودمانده یا اوتیستیک گفته می شود و علائم آن تا قبل از ۳ سالگی بروز پیدا می کند.

۱-تشنج

می توان گفت یکی از علائم و نشانه های اوتیسم که ممکن است در کودکی و یا بزرگسالی شروع شود ، صرع و یا تشنج می باشد. در واقع اختلالات تشنجی از قبیل صرع در بین ۳۹ درصد از بیمارانی که از این اختلال رنج می برند ، رایج می باشد.

۲-اختلال در سیستم گوارشی

اختلال در سیستم دستگاه گوارش در بین ۸۵ درصد از کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند ، وجود دارد که شدت آن متفاوت می باشد و ممکن است به صورت بیماری های التهاب روده ، یبوست و یا اسهال در فرد بروز پیدا کند. کودکی که مبتلا به اوتیسم می باشد ممکن است برای آرام شدن درد هایی که به دلیل مشکلات گوارشی به وجود می آید ، رفتارهایی از قبیل کوبیدن سر ، تکان دادن دست ها و یا رفتارهایی از این قبیل انجام دهند.

۳-اشکال در برقراری ارتباط

کودکان تا سه سالگی مراحل یادگیری زبان را می آموزند. یک یا دو کلمه صحبت می کنند و یا زمانی که دیگران نام آن ها را صدا می زنند بازخورد نشان می دهند ، ولی کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلا صحبت نکنند ، بسیار کم حرف بزنند و یا از کلمات بی ربط و بی معنی در جملات خود استفاده کنند ، همچنین ممکن است زبان بدن و حالات چهره این کودکان با خواسته هایشان همخوانی نداشته باشد ، به همین دلیل نمی توانند خواسته ها و نیازهای خود را به راحتی بیان کنند و درک خواسته هایشان برای دیگران دشوار می باشد ، در نتیجه زمانی که در برقراری ارتباط شکست می خورند ، رفتارهای نامناسب از قبیل جیغ کشیدن ، پرخاشگری و … را از خود بروز می دهند.

۴-ناتوانی در برقراری ارتباط چشمی

در موارد شدیدتر و یا در برخی مواقع در نوع متوسط این اختلال کودک توانایی برقرار کردن ارتباط چشمی را ندارد و نمی تواند با اطرافیان خود ارتباط چشمی برقرار کند.

۵-تفاوت در نحوه ی بازی کودکان اوتیسم با سایر کودکان

 

تفاوت در نحوه ی بازی کودکان اوتیسم با سایر کودکان
تفاوت در نحوه ی بازی کودکان اوتیسم با سایر کودکان

معمولا کودکان عادی از سن دو سالگی بازی های تخیلی انجام می دهند ، از اسباب بازی های خود ، به صورت نمادین استفاده می کنند ، نسبت به وسایل و اسباب بازی های خود بی اهمیت نیستند و به آن ها توجه می کنند ولی کودک اوتیستیک رفتارهای عجیبی با اسباب بازی های خود دارد ، بازی های سایر کودکان را درک نمی کند و یا نحوه ی درست بازی با وسایل هایش را نمی داند.

۶-تفکر انتزاعی ندارند

در واقع با رسیدن به نوجوانی تفکر انتزاعی کامل می شود ، یک نوجوان عادی به راحتی معانی ضرب المثل ها و کنایه را می داند و توانایی تحلیل آن را نیز دارد این در حالی می باشد که کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند چنین درکی ندارند ، همین مسئله باعث می شود تا ارتباطشان با دیگران دچار مشکل شود.

۷-ژنتیک

یکی دیگر از علائم این اختلال نقص در ژنتیک می باشد به این صورت که علاوه بر این که این کودکان دچار اوتیسم هستند ، نقص هایی از قبیل توبروز اسکلروزیس(Tubreros sclerosis) ، سندرم ایکس شکننده ، سندرم آنجلمن و یا اختلال های کروموزومی نیز برخوردار می باشند.

۸-حساس و تحریک پذیر می باشند

اگر فردی به طور ناگهانی دست یک کودک اوتیسم را بگیرد و یا آن را لمس کند ، کودک اوتیستیک سریعا واکنش هایی از جمله فرار ، فریاد کشیدن و یا ترس شدید از خود نشان می دهد.

۹-استرس و نگرانی بی علت

یکی دیگر از علائم و نشانه های این کودکان خنده ها و گریه های بی مورد و یا بروز استرس و نگرانی های شدید می باشد که هیچ دلیل و علت خاصی ندارد.

۱۰-تنهایی را ترجیح می دهند

معمولا این کودکان تنهایی را ترجیح می دهند و تمایل دارند در دنیای خود به دور از دیگران و داشتن روابط اجتماعی زندگی کنند.

۱۱-اشیاء در حال چرخش را دوست دارند

کودکان اوتیسم اشیاء در حال چرخش برای مثال ، لباسشویی ، پنکه و … از این قبیل را دوست دارند و از تماشای آن لذت می برند ، همچنین یکی از تفریحات و سرگرمی های این کودکان چرخیدن به دور خود می باشد.

۱۲-احساسات این کودکان ثبات ندارد

احساس کودکانی که مبتلا به اوتیسم می باشند ثبات ندارد ، به این صورت که در برخی موارد آستانه ی تحمل آن ها بسیار کم و در برخی موارد بسیار زیاد می باشد. برای مثال ممکن است یک کودک اوتیستیک صداهای بسیار آهسته را بشنود و بالعکس متوجه صداهای بلند نشود و یا سوختگی شدید را حس نکند ولی با کوچکترین ضربه درد بسیار شدیدی را حس کند.

۱۳-انجام رفتارهای تکرار شونده

یکی دیگر از علائم اصلی اوتیسم رفتارهای تکرار شونده از قبیل چیدن اشیاء به صورت چندین باره ، تکان دادن دست ها ، تکرار صداها ، پریدن و چرخیدن می باشد.

۱۴-محدود بودن فعالیت ها

محدوده ی فعالیت این کودکان بسیار پایین می باشد ، می توان این موضوع را در شیوه ی بازی آن ها با اسباب بازی هایشان دید. این کودکان به جای انجام بازی های گوناگون با اسباب بازی های خود ، ساعت ها وقت خود را صرف چیدن آن ها می کنند و چنانچه فردی و یا چیزی ترتیب چیدمان آن ها را بهم بریزد ، شدیدا ناراحت و عصبانی می شوند ، البته در برخی از موارد ، افراد و کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند به هیچ عنوان نباید محیط پیرامون و فعالیت روزمره شان تغییر کند زیرا دچار اضطراب بسیار شدید و در نهایت خشم می شوند.

علل ایجاد اوتیسم

اوتیسم یک اختلال رشدی مغزی است که بر اثر ناهنجاری های مختلف مانند اختلالات عصبی ، محیطی ، ژنتیکی ایجاد می شود. به نظر می رسد که بیماری اوتیسم جزء اختلالات نادر باشد، اما تحقیقات انجام گرفته در حوزه اختلالات عصبی این طور نشان داده است که از هر ۱۰۰۰۰ تولد کودک، ۲۰ مورد آن ها مبتلا به اختلال اوتیسم هستند. هم چنین این آمار نشان می دهد که تعداد مبتلایان به اختلال اوتیسم در میان پسران حدود ۳ الی ۴ برابر بیشتر از دختران است.

با توجه به این که تاکنون علت اصلی بیماری اوتیسم مشخص نشده است اما مطالعات و تحقیقات زیادی برای شناخت علل بروز این اختلال انجام گرفته است. پژوهش های صورت گرفته در این زمینه، تاکید بر منشاء زیست شناختی و عصب شناختی در مغز دارند. در بسیاری از تحقیقات، به ژنتیکی و ارثی بودن این موضوع نیز اشاره شده است. اگر چه برخی از دانشمندان در زمینه تاثیر ژنتیک در ایجاد اختلال اوتیسم اختلاف نظر دارند، اما وجود سابقه اوتیسم در بعضی از خانواده ها این نظریه را قوت می بخشد.

بر اساس پژوهش هایی که سال ها بر روی علل ایجاد اوتیسم در کودکان انجام گرفته است موارد دیگری هم هستند که می توانند باعث بروز این اختلال در کودکان باشند که عبارتند از: مصرف داروهای خاص در دوران بارداری، دیابت و کمبود آهن در مادر، سن والدین برای بچه دار شدن، سموم و مواد شیمیایی.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اوتیسم کودکان با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۸ نظرها

  1. سلام من به خواهرزادم در مورد اینکه اوتیسم داره یا نه شک دارم لطفا یه توضیح مختصر راجب علائمش بهم بگید.

    1. با سلام و وقت بخیر، یکی از مهمترین نشانه های ابتلا به اوتیسم، اختلال در تعاملات اجتماعی است. معمولا نوزادان به شکل طبیعی موجوداتی اجتماعی هستند و همواره دوست دارند که به چهره افراد خیره شوند. مشکل در بر قراری ارتباط با اطرافیان یکی دیگر از نشانه های اختلال اوتیسم است. از دیگر علایم اختلال اوتیسم، رفتار های تکرار شونده همچون تکان دادن دست ها، پریدن و چرخش، چیدن وسایل و تکرار کردن مداوم بعضی صداها، کلمات و جملات است. از دیگر مشکلات رایج مبتلایان به اختلال اوتیسم، مشکلات دستگاه گوارش است ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که صرفا بر اساس علائم ذکر شده نمیتوانید به صورت دقیق این اختلال را تشخیص دهید و جهت بررسی های دقیق تر، پیشنهاد می شود به پزشک مرتبط این حوزه مراجعه نمایید.

    1. با سلام و وقت بخیر، از آنجایی که مدتی طول می کشد تا یک فرد اوتیسمی بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند، لازم است شما شمرده صحبت کنید و به صحبت کردنتان لحن تند ندهید. به فرزندتان یاد بدهید چطور بدون داشتن حالت تهاجمی خواسته هایش را بیان کند. اوتیسمی ها مشکلات زیادی در نشان دادن و کنترل عواطف خود دارند و اغلب بی پرده حرف می‌زنند. حرف‌های بی پرده آنها را به دل نگیرید و کمی انعطاف از خود به خرج بدهید. کودکان مبتلا به اوتیسم به آدم‌های مثبت و خوش اخلاق پاسخ بهتری می‌دهند. سعی کنید به رفتارهای مناسب آنها جایزه بدهید.

  2. منو همسرم به تازگی متوجه شدیم پسر ۷ سالمون اوتیسم داره. خانومم خیلی ناراحته افسردگی گرفته سر این موضوع چیکار کنم؟

    1. با سلام، خانواده‌هایی که متوجه می‌شوند فرزندشان به اختلال اتیسم مبتلا هستند ممکن است دچار شوک شده و برای مدتی دچار افسردگی و ناراحتی شوند؛ اما ناراحت شدن و غصه خوردن کمکی به فرزندتان نمی‌کند. برخی والدین دچار احساس گناه می شوند، باید راهکارهایی برای بهبود شرایط فرزندتان و بهبود روابط اجتماعی او مهیا کنید. لازم است خودتان از نظر روحی در شرایط مناسب باشید و باید از چگونگی ارتباط و نوع درمان و مشکلاتی که یک کودک مبتلا به اتیسم آگاه باشید. اتیسم به طور معمول قبل از سن ۳ سالگی شروع می‌شود؛ این اختلال شامل گروهی از مشکلات رشدی پیچیده ای است که توسط مشکلات زیادی در تعامل اجتماعی و برقراری ارتباط مشخص می شود. مشکلات در محدوده طیف خفیف تا شدید است.

  3. لطفا زود کمکم کنید من خیلی نگرانم از وقتی این مطلبو خوندم. پسر من همش کارهای تکراری میکنه و دوس داره فقط تنها باشه آیا اوتیسم داره؟

    1. با سلام و احترام، علائم و نشانه های اختلال اوتیسم در کودکان در سنین مختلف، کاملا متفاوت می باشد و صرفا طبق یک یا دو نشانه نمی توان برچسب ابتلا به یک اختلال را به کودک زد ولی معمولا کودکان مبتلا به اوتیسم دارای نشانه هایی مانند: الگوی خواب غیر معمول، عدم برقراری تماس چشمی، وجود مشکل در تعاملات اجتماعی، ترجیح بر تنها بودن و… می باشد که برای تشخیص دقیق اختلال مذکور، حتما می بایست، زیر نظر یک پزشک متخصص در این زمینه باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره