روانشناسی

مدیتیشن چیست؟ انواع روش های مدیتیشن در منزل 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مدیتیشن و انواع روش های مدیتیشن در منزل با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

معنی لغوی مدیتیشن متمرکز کردن ذهن می باشد. که این تمرکز می تواند روی یک تصویر ، شیء ، صدا ، دعا ، آگاهی از خود ، چگونگی نفس کشیدن و… انجام شود.

انجام مدیتیشن به منظور کاهش استرس و رسیدن به آرامش می باشد. همچنین با مدیتیشن می توان شخصیت را ارتقاء داده و ذهن را از افکار منفی پاکسازی کرد زیرا ذهنی که شلوغ و پر از افکار سمی است نمی تواند به راحتی تمرکز کند و بین دو بعد جسمی و روحی خود اتحاد ایجاد کند. در واقع تمرینات مدیتیشن باعث سلامت جسم و روح و به تبع آن طول عمر می شود.

هدف مدیتیشن چیست؟

هدف مدیتیشن تربیت ذهن است که این کار را با انجام تکنیک های مراقبه و درون نگرانه به منظور رسیدن به آگاهی ذهنی و آرامش جسم و روح انجام می دهد. مدیتیشن به منظور تعلیم و هماهنگی ذهن صورت می گیرد و از این طریق کارایی های فرد را افزایش می دهد. انجام مدیتیشن به صورت مداوم استرس را کاهش می‌دهد و باعث کاهش عوارض افسردگی و علائم بسیاری از بیماری های دیگر می شود. یکی از اهداف مدیتیشن یا مراقبه کنترل تنفس و در نتیجه سم زدایی از بدن می باشد.

آیا مدیتیشن برای همه ی افراد مناسب است؟

می توان گفت که اغلب افراد قادر به انجام تمرین های مدیتیشن هستند ، ولی در مواردی افرادی که به انواع افسردگی یا اختلالات روانی مبتلا هستند و در دوره های طولانی تنهایی ، نوع خاصی از این ورزش را تجربه می کنند گاهی منجر به بروز مشکلات و اختلالات روانی می شود . کارشناسان معتقدند که حالت آرامش مدیتیشن مانند هیپنوتیزم می باشد .

مدیتیشن به چند روش انجام می شود؟

انواع روش های مدیتیشن چیست ؟
انواع روش های مدیتیشن چیست ؟

 ۱_ مدیتیشن به روش تفکر: در این روش شخص برای آگاهی همه ی توجه خود را به کار می گیرد. تفکر در حالت آرامش برای شناخت خویشتن انجام می شود و در نتیجه آگاهی از افکار ، ادراک و احساس حاصل می‌شود و فرد به آرامش ذهن ، سکون ، خونسردی و تسلط بر خویشتن می رسد.

۲ _ مدیتیشن به روش تمرکز: در این روش همه ی توجه فرد روی تنفس ، تصویر خیالی یا واقعی کلمه یا عبارتی که با صدای بلند یا آهسته تکرار می شود ( مانترا) ، یا حرکاتی خاص متمرکز می شود. در نتیجه ی این تمرکز ، استرس و اضطراب از بین می‌رود و تمام وجود فرد را آرامش در بر می‌گیرد.

چرا باید مدیتیشن کنیم ؟

می توان گفت که با مدیتیشن قسمتی از خویشتن را که محو شده و آن را از دست داده ایم ، دوباره به دست می آوریم و در این راه خود واقعیمان را کشف می کنیم. ظرفیت وجودی خود را ارتقاء می دهیم و در می یابیم که ما هم جزیی از این جهان هستی و جدایی ناپذیر از آن هستیم. مدیتیشن کمک می کند تا کینه ها را در درون خود بکشیم و بیشتر دوست بداریم ، کارها را به نحو احسن انجام دهیم و بدانیم که توانایی های بشر را پایانی نیست.

انواع مدیتیشن در منزل

هر روز و به مدت هفت روز دو دقیقه در جایی آرام و بی سر و صدا بنشینید ، فرقی هم نمی کند که روی تخت باشید یا روی زمین. حالا بنشینید ، چشمان خود را ببندید نوک انگشت اشاره و شست را به هم چسبانیده و بدن را شل کنید و سعی کنید روی تنفستان تمرکز کنید. شروع کنید به شمارش دم و باز دم خود ، وقتی دم و بازدم شما به ده تا رسید رها کرده و دوباره شروع به شمارش کنید ، گاهی پیش می آید که در حین شمارش حواستان پرت شده و دچار اشتباه می شوید ، هیچ اشکالی ندارد و این برای ذهن امری طبیعی است ، با حفظ آرامش شمارش را از نو شروع کنید.

زمانی که در حال انجام مدیتیشن هستید سعی نکنید که با افکاری که به سراغتان می آید بجنگید زیرا مقابله با افکار و احساسات یکی از اهداف مدیتیشن است. با افکار خود چه مثبت و چه منفی دوست باشید زیرا آن ها بخشی از وجود شما هستند.

در واقع شما نمی توانید با مدیتیشن ذهن خود را خالی کنید ، بلکه هدف این است که با تمرکز با مسیر افکار و ذهن خود آشنایی بیشتری پیدا کنید. شما می توانید در هفته ی دوم زمان خود را دو دقیقه افزایش داده و با چهار دقیقه در روز شروع کنید و یک هفته با چهار دقیقه تمرین کنید ، این زمان را به مرور بیفزایید تا آن را به ده دقیقه برسانید.

یادآور می شویم که بهترین حالت انجام مدیتیشن در خانه حالت نشسته است. هنگام مدیتیشن سعی کنید خندان باشید در ابتدا شاید این حالت میسر نباشد ولی کم کم و با تمرکز انجام این کار برایتان راحت می شود.

مدیتیشن ذهن آگاهی

فواید مدیتیشن ذهن آگاهی چیست ؟
فواید مدیتیشن ذهن آگاهی چیست ؟

از روش های پیشنهادی مدیتیشن در خانه اشاره می کنیم به روش ذهن آگاهی یا تفکر ، که شما را با افکارتان مواجه می کند ، شما نسبت به محیط و کاری که در حال انجام دادن آن هستید آگاهی دارید ولی در مقابل اتفاقاتی که پیرامونتان رخ می دهد هیچ واکنشی نشان نمی دهید.

حسن مدیتیشن تفکر این است که در هر جایی که باشید می‌توانید آن را انجام دهید و هیچ گونه امکانات خاصی نیاز ندارید. فقط کافی است چشمانتان را بسته و به صدای درون خود گوش فرا دهید هر روز و به مدت پنج دقیقه این کار را تکرار کنید ، بدون این که تلاش کنید جلوی افکار خود را بگیرید. با تمرکز کردن روی تنفس عمیق ، آگاهانه و با حفظ آرامش باعث کاهش تنش ها ، کاهش استرس و اضطراب و بهبود اختلالات خواب می شوید.

مدیتیشن متا

از دیگر روش های رایج مدیتیشن در منزل و یا محل کار مدیتیشن متا یا نگرش مثبت است. این تمرینات علاوه بر این که به آرامش روح و جسم کمک می کند ، به شما کمک می کند تا نگرشتان مثبت شده و عشق و مهربانی در وجودتان رشد کند. در مدیتیشن متا لازم نیست چشمانتان را ببندید و در یک مکان ساکت باشید ، بلکه با چشمان باز و حتی در یک جای شلوغ و عمومی نیز قابل انجام است.

در هنگام انجام مدیتیشن متا از این عبارات مثبت استفاده کنید “من خوبم ، من آرامم ، من شادم ” همچنین می توانید با جایگزین کردن ضمیر ” تو ” به جای ” من ” این انرژی مثبت را به دیگران هدیه کنید. عشق خود را بی دریغ به همه ببخشید حتی کسانی که به شما آسیب رسانده اند. در حالی که عبارات مثبت ذکر شده را با خود زمزمه می کنید به روی فرد مورد نظرتان متمرکز شوید حتی اگر درونتان پر از خشم است با این کار قلب خود را از بدی ها رها کنید.

مدیتیشن متعالی

یکی از روش های راحت و ساده برای آرام سازی ذهن ، مدیتیشن متعالی یا غیر جبری در خانه یا حتی محل کار است. در این روش فرد یک عبارت مذهبی یا صدا را به شکل خاصی تکرار می کند. تکرار همراه با تمرکز عباراتی مانند صلوات فرستادن ، نماز خواندن یا ذکر گفتن.

مواردی از این قبیل به شکل های گوناگون در همه ی ادیان وجود دارد. مدیتیشن یا مراقبه به روش متعالی را باید روزانه دو مرتبه و هر بار بیست دقیقه در جایی آرام و با تمرکز و چشمان بسته انجام دهید. حسن انجام مدیتیشن متعالی این است که شما هیچگونه تلاش یا کار خاصی انجام نمی دهید ، فقط استراحت می کنید و درون خود را آرام می کنید.

مدیتیشن چاکراها

تکنیک های مدیتیشن چاکراها
تکنیک های مدیتیشن چاکراها

شاید شما هم تا به حال رابطه میان چاکرا و مدیتیشن به گوشتان خورده باشد. چاکرا در زبان هندی به معنی ” چرخ ” یا ” چرخیدن ” می باشد. چاکراها مراکزی از قدرت روحی و انرژی در بدن انسان هستند. مدیتیشن چاکراها نوع دیگری از مدیتیشن است که در منزل قابل انجام است. در این روش چهار زانو روی زمین نشسته ، کمر خود را صاف نگه دارید ، پشت سر هم چند نفس عمیق بکشید و به این وسیله بدن و ذهن خودتان را آرام کنید.

در این مدیتیشن وقتی چشمان خود را می بندید باید دستورالعمل های چاکراها را انجام دهید ، شما این دستورالعمل ها را که به شکل ضبط شده هستند را می توانید از کتابفروشی ها و یا مراکزی که مخصوص آموزش یوگا هستند تهیه کرده و گوش کنید. در مدت انجام مدیتیشن چاکراها ، تمرکز آگاهانه بروی هفت چاکرا متمرکز است و متعادل شدن و باز شدن آن ها را ممکن می کند و به تبع آن تاثیرات ذهنی ، فیزیکی ، احساسی و معنوی آن را در روح و ذهن خود احساس خواهید کرد.

مدیتیشن هدایت شده

این نوع مدیتیشن نیز در منزل قابل اجرا می باشد. روش کار به این صورت است که شخص در ذهن خود تصاویری از مکان ها یا موقعیت هایی که برایش احساس آرامش به همراه دارند یا حس خوبی در او ایجاد می کنند را مجسم می کند و همه ی حواس خود مانند شنوایی ، بویایی و… را به کار می گیرد. برای انجام مدیتیشن راهنما یا هدایت شده حضور یک مربی الزامی است از این رو نام راهنما یا هدایت شده بر آن گذاشته اند.

مدیتیشن صیقل دادن روح

مدیتیشن با روش صیقل روح و روان در حقیقت از انواع روش های مراقبه ی هندی می باشد و در نوع خود یکی از قدیمی ترین مدیتیشن ها محسوب می شود که در خانه انجام می شود. در این نوع مدیتیشن فرد هر چیزی را به شکل واقعیش تجسم می کند و می بیند. این حالت در نتیجه ی پالایش با مشاهده ی خویش رخ می دهد. مدیتیشن یا مراقبه ی صیقل روح در واقع با همراهی و کمک مربی انجام شده و دوره ی آن ده روز است. افراد تحت آموزش در مدت سپری کردن این ده روز ملزم به رعایت قوانین و مقررات خاصی هستند. به عنوان مثال در این مدت باید از دروغ گفتن ، دزدی و یا کشتن هر موجود زنده ایی خودداری کنند. این مراقبه روی روح و روان فرد تاثیرات بسیاری دارد.

مدیتیشن یوگا

یکی از روش های مدیتیشن که به گوش اغلب افراد آشنا است همین مدیتیشن یوگا می باشد که در خانه ، محل کار و یا باشگاه قابل اجرا است ، که شامل سبک های مختلفی است. وقتی شخص حرکات یوگا را به طور منظم انجام داده و پیگیری می کند ماهیچه ها مدام در معرض تحریک قرار گرفته و منبسط و منقبض شده و قوی می شوند ، پوکی استخوان در افرادی که یوگا انجام می دهند به تاخیر می افتد.

همچنین علاوه بر زیبایی شکل ظاهری بدن حافظه را تقویت می‌کند ، ضربان قلب را منظم کرده ، فشار خون را کاهش داده و سطح انرژی بدن را بالا می برد. شما می توانید جهت اطلاعات بیشتر در مورد مدیتیشن با مرکز مشاوره خانواده رایکو از سراسر ایران با تلفن تماس برقرار کنید تا مشاورین این مرکز در زمینه ی مدیتیشن شما را راهنمایی کنند.

حرف آخر

اگر پس از گذشت مدتی از شروع مدیتیشن به آرامشی که مد نظرتان است نرسیدید به هیچ عنوان دچار استرس و اضطراب نشوید زیرا برای دستیابی به نتیجه ی مورد نظر باید به سه توصیه مدیتیشن ( حوصله ، پشتکار و صبر) توجه داشته باشید. فراموش نکنید که دستیابی به نتیجه ی دلخواه با انجام تمرینات مدیتیشن کار آسانی نیست ولی شما با صبر و پشتکار می توانید به بهترین نتایج دست پیدا کنید و در نهایت ذهنی آرام و بدنی سالم داشته باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مدیتیشن و انواع روش های مدیتیشن در منزل با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. سلام وقتتون بخیر باشه انشاالله. برای بالابردن آرامش و کاهش اضطراب چه نوع مدیتیشنی باید انجام بدم؟ باید اول برم آموزش ببینم؟

    1. با سلام، برخی از انواع مدیتیشن بیش از سایرین در درمان اضطراب مفید هستند. مواردی که به نسبت سایرین در حوزه ی کنترل آرامش کارآمدتر هستند عبارتند از: مدیتیشن متعالی، تخیل فعال، متمرکز و اسکن بدن و لازم است ابتدا آموزش های مورد نیاز را ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره