خانواده

روش های موثر درمان بدبینی و شک را بهتر بشناسید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های درمان بدبینی و شک با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

بدبینی Pessimism نوعی اختلال روانی است که در اثر شک به افراد به وجود خواهد آمد. این گونه افراد عموما نسبت به عالم و آدم مشکوک هستند. همیشه نسبت به عاقبت هرکاری ، بدترین آینده را در نظر خواهند داشت. متاسفانه دایره ی ارتباط آنها با دیگران روز به روز کمتر و محدود تر می شود. در اکثر اوقات به دنبال سرنخی هستند تا مچ دیگران را بگیرند. اگر کوچکترین بدی در حقشان صورت بگیرد ، حتما تلافی خواهند کرد. چنین افراد هم خود و هم دیگران را آزار داده و زندگی را سخت خواهند کرد.

قبل از هر چیزی باید ابتدا چنین افرادی را بشناسید و بدانید که شکاکی شما و یا اطرافیانتان طبیعی است و یا به بیماری تبدیل شده است؟!

علائم افراد بدبین و شکاک

علائم افراد بدبین و شکاک
علائم افراد بدبین و شکاک

۱.تحت هیچ شرایطی مسئولیت کار اشتباه خود را به عهده نگرفته و به گردن دیگران می اندازند.

۲.به تمام افراد اطراف خود ، حتی خانواده شان بدبین و بی اعتماد هستند.

۳.همیشه زره پوش و آماده ی حمله هستند! منتظر کوچکترین رفتار ناخوشایند از جانب شما هستند که دعوا و جروبحث را آغاز کنند.

۴.با کوچکترین ناملایمتی از کوره در می روند و بدترین واکنش را نشان می دهند. دوست دارند که تمام اتفاق های زندگی باب میلشان بوده و طاقت سختی را ندارند.

۵.اهل دعوا و مخاصمه هستند. بسیاری از افراد به شدت بدبین ، هم اکنون در زندان به سر می برند! چرا که بدون در نظر گرفتن عاقبت کار خود ، به راحتی با دیگران وارد دعوا و مرافعه می شوند.

۶.اعتقادی به وفاداری دیگران نسبت به خود ندارند. در ذهن آنها تصوری از وفای به عهد و صداقت وجود ندارد و از اعماق وجود خود اغلب انسان ها را پست و خائن قلم داد می کنند.

۷.به سختی به دیگران اعتماد می کنند. علاوه بر برقراری ارتباط، اعتماد داشتن به دیگران نیز برای آنها دشوار است.

۸.کینه ای بوده و به سختی دیگران را می بخشند. بخشش دیگران یکی از محالات زندگی آنهاست ، حتی اگر خلاف این موضوع برخورد کنند.

۹.همیشه به دنبال سوژه در زندگی و رفتار افراد هستند. شک و بدبینی آنها به حدی است که به دنبال تجسس و یافتن ایرادات رفتارهای دیگران بوده که دلیلی برای توجیه شکاکی خود در آستین داشته باشند.

۱۰.اهل شوخی نبوده و از اینکه مورد تمسخر قرار بگیرند بیزار هستند. در میان افراد بدبین ، یافتن افراد شوخ طبع جز محالات است! زیرا صمیمتی در رابطه ی آنها با دیگران وجود ندارد ، چه برسد به شوخی کردن با آنها ؛ و درست به همین دلیل است که شوخی کردن با آنها برایشان ناخوشایند است.

۱۱.تمایل به تشریح رفتارهای زشت دیگران دارند. برای اینکه به دیگران ثابت کنند که برای بدبینی و سوظنشان دلیل منطقی دارند ، مدام به تشریح رفتار های ناپسند افراد می پردازند.

۱۲.همیشه منتظر وقوع اتفاق های بد هستند. این حس به قدری در آنها جدی است که اگر اتفاق خوشی هم در زنگیشان بیافتد ، آن را به فال بد می گیرند!

همیشه منتظر وقوع اتفاق های بد هستند.
همیشه منتظر وقوع اتفاق های بد هستند.

۱۳.به صداقت و امانت داری دیگران مشکوک اند. از اینکه حرف و یا وسیله ای را نزد شخص دیگر گرو بگذارند ، هراسان بوده و تا حد امکان از ارتکاب آن بیزارند.

۱۴.اغلب اوقات بدترین حالت ممکن را در مراحل زندگی ، برای خود و دیگران در نظر می گیرند.

۱۵.زندگی زناشویی آنها دچار سردی و اختلال خواهد شد. طبیعی است که تحمل چنین افرادی بسیار سخت بوده و زمینه دلخوری و جدایی را فراهم می آورد.

۱۶.از زندگیشان لذت نمی برند. آنقدر ذهنشان درگیر افکار منفی و مخرب است ، که برای فکر کردن به نکات مثبت زندگی وقتی نخواهند داشت.

۱۷.عموما مضطرب و نگران هستند. مسلما شخصی که همیشه در انتظار وقایع تلخ است ، زندگی پر تنشی را تجربه می کند.

۱۸.از پیش بینی صحیح آینده ناتوان هستند. آنها هیچ وقت واقع گرا نبوده و توانایی آینده نگری را نخواهند داشت.

۱۹.همیشه از زندگی خود ناراضی و ناخشنوداند. آنها دلخوشی ای در زندگی خود سراغ ندارند که از آن لذت ببرند.

۲۰.به هیچ وجه بدبینی خود را نمی پذیرند. هیچ وقت سعی نکنید به آنها اثبات کنید که بدبین هستند ، چون قطعا با شکست رو به رو خواهید شد.

 برای رفع این اختلال ، باید از روش های روان درمانی استفاده کرد. متاسفانه کسانی که دچار بدبینی هستند ، تا آخر عمر با این ویژگی زندگی خواهند کرد! اغلب با مشکلات زناشویی درگیر بوده و آمار طلاق در آنها بسیار شایع است. درمان این بیماری قطعی نبوده و کاری بسیار مشکل است. بروز چنین اختلالی در آقایان بیشتر از بانوان به چشم می خورد .

بخش اعظم این درمان مربوط به نزدیکان و اعضای خانواده ی آنها است ، لذا در جلسات مشاوره خانواده از آنها خواسته می شود که کارهای زیر را انجام دهند:

راهکارهای درمان شک و بدبینی

راهکارهای درمان شک و بدبینی
راهکارهای درمان شک و بدبینی

با شخص مبتلا مدارا کنید

اگر سعی در بهبود فرد مورد نظرتان دارید ، در قدم اول باید سر به سر او نگذارید. زمانی که به بدبینی او پی می برید ، به او واکنش نشان ندهید. سعی نکنید مدام رفتار های بدش را به او گوش زد کنید.

منتظر بروز رفتار عاطفی از جانب او نباشید

افرادی که با بدبینی دست و پنجه نرم می کنند ، اغلب از دیگران گریزانند. به همین خاطر نباید از آنها توقع ابراز علاقه و یا احساسات داشته باشید.

به فرد بدبین نزدیک تر شوید

با ایجاد صمیمیت به چنین افرادی ، حس سوظن آنها را تا حدودی از بین خواهید برد. با آنها طوری رفتار کنید که اعتمادشان را جلب کنید. توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی درباره ی بدبینی آنها سخنی به میان نیاورید ، یا اگر در موردش حرفی زده شد ، رفتار او را تایید نکنید.

از فرد مظنون در دید آنها جانب داری نکنید

اگر فرد شکاک نسبت به شخصی سوظن دارد ، به هیچ عنوان از طرف مقابل طرفداری نکنید. چرا که در چنین شرایطی ، فرد شکاک نسبت به شما نیز دچار سوظن شده و یا ممکن است فکر کند که با او همدست هستید !

محرک بدبینی او نباشید

محرک بدبینی او نباشید
محرک بدبینی او نباشید

اگر فکر می کنید بیماری فرد شکاک با برخی از کارها تشدید می یابد ، حتی الامکان از تحریک او دوری کنید. چرا که ممکن است این رفتار شما موجب بروز خشونت از جانب او شود.

صبور باشید

به افراد شکاک فرصت دهید تا به مرور زمان از بدبینی آن ها کاسته شود. در برابر ناملایمتی آن ها سکوت کنید و آن ها را با افکارشان تنها بگذارید.

محیطی آرام برای آن ها مهیا کنید

عموما افرادی که دچار بدبینی هستند ، انسان هایی مضطرب و فاقد اعتماد به نفس اند. برای تامین آرامش آن ها ، محیطی مملو از امنیت را برایشان بسازید.

شکاک بودن او را گوش زد نکنید

اگر فرد بدبین در گذشته تجربه ی تلخی داشته ، سعی در یادآوری آن نداشته باشید. در صورتی که شخص احساس کند شما قصد تغییر دادن او را دارید ، در برابر شما مقاومت کرده و دیگر برایتان ارزشی قائل نخواهد بود.

ندیدن فیلم هایی با مضمون خیانت

دنبال کردن فیلم هایی با موضوعاتی نظیر خیانت ، دورویی ، کینه و …  برای افراد مبتلا به بدبینی بسیار مخرب بوده و تاثیر بدی بر روی زندگی آنها خواهد داشت. لذا سعی کنید مانع از دیدن چنین فیلم هایی از جانب او شوید.

خواندن روزنامه و اخبار جنایی ممنوع

افرادی که در طی درمان بیماری بدبینی هستند ، تا جایی که امکان دارد ، باید از خواندن و یا شنیدن اخبار جنایی دور بمانند ، چرا که شنیدن این اخبار موجب تحریک مجدد و عود بیماری او خواهد شد.

ناراحتی خود را به او نشان دهید

بد نیست که گاهی اوقات ، اگر از بعضی رفتار های او رنجیده می شوید ، به او نشان دهید که ناراحت شده اید ، و اگر لازم بود او را از برخی کارها محروم کنید.

ایمان او را تقویت کنید

ایمان او را تقویت کنید
ایمان او را تقویت کنید

با بالا رفتن درجات ایمان ، به لطف خدا ، بدبینی جای خود را به خوش بینی خواهد سپرد. پس تا می توانید نسبت به تقویت ایمان فرد شکاک قدم بردارید.

با خود رو راست باشید

اگر با شخصی زندگی می کنید که دارای چنین ویژگی هایی است ، خود را گول نزنید! بعضی از افراد چنین رفتارهایی را با عشق و غیرت اشتباه می گیرند. پس تا دیر نشده است ، نسبت به درمان آن اقدام کنید.

 متاسفانه بدبینی عواقب بسیار ناگواری را در پی خواهد داشت. اگر سری به دادگاه های حل اختلاف بزنید و علت اصلی طلاق زوجین را جویا شوید ، مطمئنا به اهمیت این موضوع پی خواهید برد. شاید اصلی ترین علت این اتفاق ، حس ناامنی و ترس از اقدامات مبهم می باشد. این موضوع به قدری خطرناک است ، که علت بسیاری از نزاع های خانوادگی و خیابانی نیز همین بیماری است. همچنین ابتلا به این بیماری ، زمینه ساز بروز اعتیاد ، بیکاری و لاابالی گری خواهد شد.

پیش گیری از بدبینی در خانواده

از آنجایی که شخصیت افراد از بدو تولد در بنیان خانواده شکل می گیرد ، لذا محیط خانواده در شکل گرفتن شخصیت و رفتار افراد بسیار موثر است. برای جلوگیری از چنین اختلالی ، با اعضای خانواده درباره ی عواقب چنین اختلالی صحبت کرده و آنها را آگاه کنید . اگر نسبت به موضوعی دچار شک و تردید شدید ، از فرد مضمون علت را جویا شوید و از وی توضیح بخواهید. در انجام هر کاری به جای منفی بافی ، عواقب مثبت کار را در نظر بگیرید. تا حد امکان دیگران را قضاوت نکنید ، به نظر دیگران احترام گذاشته و با اعضای خانواده همدل و همراه باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های درمان بدبینی و شک با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

‫۸ نظرها

    1. با سلام و درود، اولین قدم برای برخورد با شخصیت پارانوئید، این است که شما بتوانید نشانه‌های آن را تشخیص داده و این بیماری را به طور کامل بشناسید. باید توجه کنید که این افراد بسیار شکننده و حساس هستند و کوچکترین حرف‌های شما را توهین یا فریب تلقی می‌کنند. در حالت ایده آل، سعی کنید با آن‌ها هماهنگ شده و همدردی کنید. افراد پارانوئید به اندازه کافی از همه چیز واهمه دارند. آن‌ها تحمل فشار ندارند و خیلی راحت عصبانی می‌شوند. سعی کنید فقط به او احساس امنیت داده و اعتمادش را جلب کنید. سعی کنید صفات مثبت شخص پارانوئیدی را برایش شرح دهید و برای کارهای خوب، تشویقش کنید.

  1. سلام من یه خانم ۳۰ ساله متاهلم که خیلی شکاکم و دائم به همسرم گیر میدم احساس میکنم بهم داره خیانت میکنه رفتم روان پزشک بهم دارو داده ولی نمیخام بخوردم شما چی میگین

    1. با سلام و وقت بخیر، برای از بین بردن این حس و به دست آوردن آرامش در ابتدا می بایست دلیلی منطقی برای شک کردن به همسر خود پیدا کنید، در وهله بعدی با آرامش و در زمانی مناسب با همسر خود در رابطه با این موضوع صحبت کنید. اگر هیچ دلیلی منطقی برای شکاک بودن و گیر دادن همسر خود پیدا نکردید، می بایست خود را هنگام محدود کردن و یا گیر دادن به همسر خود کنترل کنید چرا که چنانچه این رفتار را ادامه دهید و موجب آزار همسرتان شوید، زندگی زناشویی شما در معرض فروپاشی قرار می گیرد.

  2. سلام وقتتون بخیر بنده خانم هستم و اینکه بیش از حد شکاک هستم به طوری که در کل شبانه روز با همسرم درگیرم ایشونم همراهی نمیکنه منو بدتر شک و تردیدمو بیشتر میکنن البته همسرم میگه شکاکی و پارانوئید داری خسته شدم کارم شده هرروز گریه و بحث،رابطمون با همسرم کلا بهم ریخته هیچ دوستی ندارم تنهای تنهام دیگه نمیدونم چکار کنم راهنمایی کنید لطفا سپاس گذارم

    1. با سلام، از بین بردن شکاک بودن به همسر امری ضروری است. چرا که بدبینی نه تنها به زندگی مشترک شما صدمه میزند، بلکه سلامت روانی شما را نیز تهدید می کند. افسردگی و انزوا از تبعات بدبینی است که شما را درگیر خواهد کرد. بنابراین بهتر است، راه های درمان بدبینی را دنبال کنید. بپذیرید که بدبین هستید
      ۱. برای شروع درمان بدبینی بپذیرید که فردی شکاک هستید. (انکار رفتارهای نادرست، شما را از بهبودی منع می کند. زمانی که نگرش های بدبینانه را در خود تصدیق می کنید، یک قدم به درمان نزدیک تر شده اید. نگرش های منفی که از ترس های درونی شما سرچشمه می گیرند، انکار بدبینی را در شما تقویت می کنند. پس اول از همه اعتراف کنید که بدبین هستید.)
      ۲. نکات مثبت را در آغوش بگیرید (ممکن است، سخت به نظر برسد اما باید تمرین کنید نکات مثبت رفتارهای همسرتان را بیشتر ببینید. لازم است بدانید:
      موارد منفی انرژی بیشتری از نکات مثبت دارند و زمانی که به منفی های رابطه و همسر تمرکز می کنید، نگرش های بدبینانه بیشتر تقویت می شوند. تأثیر نگرش های بدبینانه تا چندین روز بر ذهن و روان شما باقی می ماند، پس مثبت ها را در آغوش بگیرید، حتی اگر جعلی باشند.)
      ۳. دکمه مکث را هنگام انتقاد کردن بزنید (زمانی که شروع به شکایت یا انتقاد از همسر خود می کنید، نگرش های بدبینانه همچون چشم بند مانع دیدن نکات مثبت می شود.
      پس این بار زمانی که شروع به انتقادات کوبنده کردید، لحظه ای مکث کرده و سعی کنید اتفاقات را از منظر دیگری نگاه کنید.برای این کار بهتر است، موقعیت خود را تغییر دهید تا تمرکز از نکات منفی برداشته شود.)
      ۴. فعالیت هایی برای آرامش ذهن انجام دهید (تمریناتی همچون مراقبه یا یوگا به آرامش ذهن شما کمک بسیاری خواهد کرد. با این کار انرژی های منفی درون ذهن را خارج کرده و احساسات و عواطف خود را بیشتر می شناسید.با داشتن ذهن آرام، افکار و ترس های واقعی خود را نشان می دهند و امکان درمان بدبینی به همسر فراهم می شود.)

  3. من یه سوال دارم، همسرم خیلی شکاک و بد بینه به هرچی از سمت من شک میکنه واقعا خسته شدم. میشه کمکم کنید؟

    1. با سلام و وقت بخیر، بهترین شیوه برای برخورد با همسر شکاک، این است که به ریزه کاری های رفتارتان فکر کنید و نقطه حساسیت همسر را بیابید و نسبت به آن موضوع مراعات همسر را بکنید. با همسرتان صحبت کنید و با هم به توافق نسبی در رابطه با رفتارهای درست برسید و اگر بعد از این صحبت ها باز هم دچار شک شدند، با آرامش و کم کم برای تغییر ذهنیت ایشان تلاش کنید. هیچوقت با لجبازی و زورگویی حرف خود را به کرسی ننشانید، زیرا در این صورت رفتارهای او بدتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره