روانشناسی

افسردگی چیست؟ آیا من هم دچار افسردگی هستم؟!

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره افسردگی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

بیشتر افراد اگر با تعریف علمی افسردگی آشنا نباشند ولی تاحدودی می توانند نشانه های این اختلال را در خودشان و سایرین تشخیص بدهند. می توان گفت که افسردگی یکی از بیماری های بسیار شایع قرن حاضر است. در کشور آمریکا به حدی تعداد مبتلایان به افسردگی فراوان است که اصطلاحا آن را سرماخوردگی روانی می نامند.

افسردگی چیست؟

افسردگی چیست؟
افسردگی چیست؟

افسردگی بروز حالتی است که فرد برای مدت طولانی نمی تواند خوشحال باشد وحس ناخوشایند ناراحتی او را آزار می‌دهد. احساس بدبختی و تنهایی می کند ، به طور مداوم پریشان احوال و مضطرب بوده و زندگی برایش کسالت آور است. کسی که به اختلال افسردگی دچار شده هیچگونه لذت یا حس خوش حالی در خود احساس نمی کند. رغبت به انجام هیچ کاری ندارد و یک خستگی دائمی در وجودش ریشه دوانیده ، وتمرکزش به شدت افت می‌کند چنان که گاهی حتی برای تصمیم‌ گیری های پیش پا افتاه و روزمره نیز دچار مشکل می شود.

افسردگی شامل یک دوره ی غم و اندوه است که ممکن است از چند هفته تا چند سال طول  بکشد و حتی گاهی ممکن است تا آخر عمر گریبان گیر فرد بیمارشود. که بروز این حالت باعث می‌شود همه ی چیزهایی را که قبل از این دوست داشته و از انجامش لذت می برده است دیگر هیچ علاقه ای به آن ها نشان  ندهد.

مشکلاتی که گریبان گیر شخص افسرده می شود

در پی بروز افسردگی شخص دچار بی خوابی می شود ، خوابیدن برایش مشکل بوده و اغلب خواب هایش سطحی و بی کیفیت است ، البته در مواقعی نیز افسردگی با خواب بیش از حد همراه است. افراد افسرده اغلب تنهایی را به بودن در جمع ترجیح می‌دهند ، حس گناهکار بودن حتی در مورد مسائل خیلی جزیی آن ها را آزار می دهد. گاهی بی اشتها هستند و گاهی به شدت پرخوری می کنند ، افکار منفی به سراغشان می آید و حس نزدیک بودن زمان مرگ یا اقدام به خودکشی به طور مداوم در ذهن آنها مرور می شود ، احساس کسالت و بیماری می کنند و همیشه از دردهای جسمی مانند دردهای عضلانی ، دل درد ،  کمر درد و سردرد شکایت دارند ، که این درد ها هیچ پایه و اساسی ندارند.

علت افسردگی چیست؟

نمی توانیم بگوییم که افسردگی به یک علت خاص بوجود می‌آید. عوامل بسیاری در بروز افسردگی نقش دارند مانند بیماری های جسمی ،  یا ناملایماتی که در طول زندگی برای فرد رخ می دهد و حتی ممکن است بدون هیچ دلیل خاصی اتفاق بیافتد. افسردگی گاهی همزمان با بیماری دیگری مانند سرطان ، پارکینسون و یا بیماری های قلبی بروز می کند.

عوامل مؤثر در پیدایش افسردگی

عوامل مؤثر در پیدایش افسردگی
عوامل مؤثر در پیدایش افسردگی

افسردگی گاهی به خاطر تاثیراتی که موقعیت مالی ، وضعیت تاهل ، و یا محیط زندگی  برفرد می گذارد بروز می کند. و البته ممکن است ابتلا به افسرگی کل جریان زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و همه ی جوانب زندگی فرد را بهم بریزد. افرادی که در سنین پایین ضربه های روحی مانند مرگ والدین را تجربه می کنند باعث می شود که در دراز مدت به افسردگی دچار شوند. احتمال ابتلاء افراد معتاد و کسانی که سابقه ی اضطراب ، بیش فعالی و اضطراب کم توجهی  دارند به افسردگی بیشتر از سایرین است. عوامل ژنتیکی نیز در این زمینه تاثیر گذار است.

چه کسانی بیشتر درمعرض خطر هستند

به طور دقیق نمی توان گروه خاصی را برای ابتلا به افسردگی در نظر گرفت ، افراد با هر نژاد ، جنسیت ، شرایط اقتصادی وهر سن و سالی ممکن است به این اختلال دچار شوند. ولی نسبت به شرایط  فرد  شدت و ضعف این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. ولی به طور معمول اختلال افسردگی بیشتر در سنین نوجوانی تا سی سالگی رخ می‌دهد و همچنین افسردگی بین زنان دو برابر مردان است. کسانی که قبلا افسردگی داشته اند. کسانی که با افراد افسرده در ارتباط نزدیک هستند. خانم ها گاهی بعد از زایمان دچار افسردگی بعد از زایمان می شوند.

انواع افسردگی

*افسردگی فصلی، نوعی از افسردگی است که علائم آن در فصول پاییز و زمستان به دلیل نور کم تشدید می شود ، عدم وجود نور کافی  بروی ملاتونین تاثیر می گذارد ، همچنین بهم خوردن ساعت بدن به دلیل تغییرات نور و دمای هوا ، الگوهای خواب و بیداری فرد را بهم ریخته و به اختلال افسردگی می انجامد.

* گاهی  علائم افسردگی شدید است وتمام عملکردهای فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و همه ی عواطف ، تفکر و روابط اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

* گاهی افسردگی به خاطر تغییراتی مانند تغییر محل زندگی یا تغییر شغل و در یک بازه ی زمانی خاص رخ می دهد ، این نوع افسردگی بعد از بهبود شرایط خود به خود برطرف می شود.

* کودکانی که به شدت به والدین وابستگی بیمارگونه دارند در اصطلاح به اختلال دلبستگی واکنشی مبتلا می شوند.

* افراد مبتلا به مانیا یا اختلال دوقطبی ، یک دوره افسردگی را پس از هر دوره شیدایی تجربه می کنند.

* اغلب خانم ها به افسردگی های مقطعی پس از زایمان مبتلا می‌شوند ،  می توان گفت از هر صد نفر خانم ۱۰ الی ۱۵ نفر این شرایط را تجربه می کند ، این نوع افسردگی مدت کوتاهی پس از زایمان ظاهر می شود.

درمان افسردگی

درمان افسردگی
درمان افسردگی

با اینکه افسردگی بیماری است که فرد را هم از لحاظ روحی و هم جسمی تحت تاثیر قرار می دهد ولی خوشبختانه به درمان جواب می دهد. ولی این امر مستلزم زمان و حوصله می باشد که تا کامل شدن دوره ی درمان افسردگی  باید همه ی مراحل مو به مو اجرا شود.

همچنین مرکز مشاوره خانواده رایکو در زمینه استرس مشاوره تخصصی ارائه می دهد. برای حل بهتر این مشکل می توانید به یک روان شناس مراجعه کنید و یا با مرکز مشاوره خانواده رایکو به صورت تلفنی از سراسر کشور در ارتباط باشید.

انواع درمان

_ دارو درمانی

_ نور درمانی

_ روان درمانی

_ درمان توسط تحریکات مغزی

_ یوگا، مدیتیشن

_ ورزش درمانی

برای خلاصی از این غول ناخوشایند ابتدا سعی کنید افکار منفی را از ذهن خود دور کنید، با یک مشاور خوب در این مورد صحبت کنید،  انتظار نداشته باشید یک شبه تمام مشکلات حل شوند، اگر عزیزی را از دست داده اید باید این فقدان را بپذیرید، قابلیت های خود را جدی بگیرید، استفاده از قرص های ضد افسردگی زیر نظر پزشک به شما کمک شایانی خواهند کرد، صبور باشید زیرا دارو درمانی بین شش ماه تا یک سال به طول می انجامد ، با کسانی که مبتلا به افسردگی هستند صحبت کنید به این ترتیب راه حل های تازه ای برای مقابله پیدا می کنید ، اصلا لازم نیست بیماری خود را پنهان کنید ، راجع به آن با پزشک صحبت کنید تا از این طریق بتوانید افسردگی را کنترل و درمان کنید.

آیا من هم دچار افسردگی هستم؟

اکثر کسانی که  به افسردگی  مبتلا هستند  از بیماری خود اطلاع دارند به این دلیل که افسردگی جزو اختلال های نوروتیک است، در این نوع اختلال فرد با واقعیت ارتباط دارد و کاملا از وضع  خود آگاه است و اگر از آنها درباره ی حالشان بپرسید خواهند گفت که حالشان خوب نیست. نکته ی مهم اینجاست که وقتی فردی از بیماربودن خودش آگاه است، حتما باید برای آگاهی بیشتر در مورد چگونگی وضعیت خود به روانشناس مراجعه کند.

مرکز مشاوره ی رایکو در این زمینه به شما مشاوره های تخصصی ارائه می کند ، کافی است شما در هر کجای ایران که هستید با مرکز مشاوره خانواده رایکو تماس بگیرید.

اولین کسی که به کسالت ،  بیماری و تغییرات درونی فرد پی می برد خود اوست. اختلال افسردگی در ایران تقریباً از هر چهار نفر یک نفر را درگیر کرده است. زمانی که حال روحی فرد رو به وخامت می گذارد در حدی که انجام کارهای روز مره ی او را مختل می کند افسردگی در روح و روان او رسوخ کرده است. اختلال افسردگی معمولاً با علائمی مثل بی خوابی ،  بی اشتهایی ، غم و اندوه ، سرد مزاجی و کلافگی همراه است.

چه موقع  فرد دچار اختلال افسردگی شده است؟

چه موقع  فرد دچار اختلال افسردگی شده است؟
چه موقع  فرد دچار اختلال افسردگی شده است؟

مطمئناً هر کسی در طول زندگیش با اتفاق ها و مسائل ناراحت کننده  روبرو می شود . ولی نحوه ی برخورد افراد با این مشکلات با هم فرق دارد ، زیرا دیدگاه افراد نسبت به زندگی یکسان نیست و هر کسی از دید خود دنیا را می بیند . اگر احساس  ناراحتی و غصه حداقل دو هفته ادامه داشته باشد و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد در این مواقع می گویند که فرد احتمالاً دچار اختلال افسردگی شده است. سازمان جهانی بهداشت افسردگی را جزء یکی از چهار اختلال شایع دنیا طبقه بندی کرده است.

افسردگی چگونه بوجود می آید؟

معمولا افراد خواهان این هستند که اتفاق های اطراف خود  و دیگران را تحت کنترل داشته باشند و کارها را به میل خودشان پیش ببرند ولی در این دنیا هیچ کس نمی تواند همه ی امور را طبق خواسته ی خودش پیش ببرد و این موضوع باعث افسردگی افراد می شود.

ارتباط افسردگی با جنسیت

اختلال افسردگی بین خانم ها شایع تر از آقایان می باشد ، دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می دهد خانم ها برای ابتلاء به افسردگی مستعد ترند ، مثلا افسردگی های بعد از زایمان ، تفاوت های هورمونی که بین  خانم ها و آقایان وجود دارد ، تفاوت های دیدگاهی اجتماع نسبت به جنسیت ،  که در بعضی جوامع زنان را بسیار آسیب پذیر و ناتوان فرض می کنند و در مقابل همیشه صحبت از توانمندی آقایان است ،  این دیدگاه های منفی حس افسردگی را در زنان ایجاد می‌کند و باعث رشد افکار منفی در ذهن آنها شده و افسردگی را برای خانم ها در پی خواهد داشت.

پیشگیری

پیشگیری
پیشگیری

البته هیچ راه حل قطعی تا کنون برای پیشگیری از افسردگی پیدا نشده ولی با به کار بستن راهکا رهایی می توان از مبتلا شدن به این اختلال ناتوان کننده جلوگیری کرد. فرار از بیکاری ، تا جایی که امکان دارد همه ی ساعات روز خود را سرگرم کار باشید. با تنظیم یک برنامه ی کاری ، از صبح که بیدار می شوید فهرستی از کارهای همان روز پیش چشم شماست و شما را تا پایان روز سرگرم خواهد کرد. با این وجود دیگر فرصتی برای هجوم افکار منفی نخواهید داشت. تمام وقایع  هر  روز را جایی یادداشت کنید ، تا از میزان موفقیت خود در انجام کارها مطلع باشید. افکار منفی را از ذهن خود  دور کنید. با دید بازتر و منطقی تر به  رفتار دیگران نگاه کنید ، واقع بین باشید . تمام افکار آزار دهنده ی خود را مکتوب کنید. و درباره ی علت آنها جستجو کنید، مثلا اگر دوستی کاری را برایتان انجام نداده ، علتش را بیابید ، به این طریق راحت تر با مشکلات کنار می آیید. مدیریت استرس واضطراب در پیشگیری از افسردگی بسیار کمک کننده است. از دیگر راه های داشتن یک زندگی با نشاط ورزش کردن است که علاوه بر سلامت جسمانی روح شما را نیز جلا می دهد. مهم شمردن سلامتی اهمیت دارد،  زیرا اغلب بعد از یک دوره بیماری، افسردگی به سراغ فرد می آید. برقراری روابط اجتماعی  و دوستی از درگیر شدن ذهن شما به فکر و خیال های منفی و ویرانگر جلوگیری می کند. با استفاده از این راه کارهای ساده میتوانید خود را از قرار گرفتن در مسیر اختلال افسردگی در امان نگه دارید.

تغییر در سبک زندگی

از دیگر راه حل های پیشنهادی برای درمان افسردگی تغییر دادن عادات بد زندگی می باشد.  البته تغییر دادن شرایط برای کسی که افسرده است اصلا کار راحتی نیست. اینکه شما تمام روز خود را جلوی تلویزیون خوابیده باشید و فیلم ببینید مسلما خیلی راحت تر است از رفتن به باشگاه و انجام فعالیت های خارج از خانه، ولی باید خود را مجبور به فعالیت کنید . برای راحت تر شدن شرایط همراه شدن با یک دوست مؤثر است، به کارهایی که دوست دارید بپردازید، کارهایی که شما را سرحال می کند انجام دهید حتی اگر فکر می‌کنید که آن کارها بچه گانه است. برای بهتر شدن حالتان باید سریع تر دست به کار شوید.  زمان را از دست ندهید و از همین الان شروع کنید.

حرف آخر

خود درمانی وتوصیه هایی که دوستان و آشنایان به شما می کنند در واقع حکم مسکن را دارد و نمی تواند یک راه حل مناسب باشد حتی گاهی ممکن است نتیجه ی خوبی نداشته باشد،  پس بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. در اولین قدم مراجعه به روان شناس و بهره گرفتن از مشاوره  می توا ند استارت خوبی باشد، در صورت تمایل می توانید با  یک روانشناس مشورت کنید  و روند بهبودی خود را در مسیر درستی دنبال کنید  و یا با مرکز مشاوره خانواده رایکو به صورت تلفنی از سراسر کشور در ارتباط باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره افسردگی با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

    1. با سلام، ممکن است دوره‌­ افسردگی خودبه‌­خود برطرف شود اما در بهترین حالت این وضعیت چند ماه طول می­‌کشد و در این مدت آسیب قابل توجهی به مغز و زندگی وارد می‌­کند. به باور متخصصان، التهابی که در اثر افسردگی رخ می­‌دهد به مرور زمان باعث زوال اعصاب می‌شود. این چرخه به تغییرات پاتولوژیک در مغز دامن می­‌زند بطوریکه بهبود یافتن شما از افسردگی و درمان ناراحتی اعصاب در آینده سخت­‌تر خواهد شد.
      درمان افسردگی در خانه راهکارهای ساده و موثری دارد که با توجه به آن‌ها می‌توان افسردگی را درمان کرد. البته در افسردگی شدید و حاد بهتر است بیمار به‌صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کند و از درمان دارویی کمک بگیرد.
      این درمان‌ها بسیار ساده اما موثر هستند و شامل مصرف بعضی از دمنوش ها و مواد غذایی، درمان افسردگی با گیاهان دارویی، مشاوره غیر حضوری با روانشناس و رفتارهایی در جهت بهبود روحیه شما می باشد.

  1. سلام من سیامک ۲۷ساله هستم من مشکلات افسردگی دارم درکشور ترکیه سکونت دارم من میخوام از این درد. رنج .غم و غصه خلاص شوم

    1. افسردگی حالتی است از بی حوصلگی ، بی علاقگی و بی میلی که بر روی رفتار ، احساسات ، افکار ، تندرستی و احساس خوشی فرد تاثیرات منفی می گذارد. معمولا افراد دارای اختلال افسردگی دارای اضطراب ، ناامیدی ، پوچی ، ناراحتی ، بی ارزش بودن ، افکار خودکشی ، بی خوابی ، خستگی ، کاهش انرژی و… می باشند و در صورت داشتن شرایط مذکور و دریافت تشخیص افسردگی توسط روانشناس ، برای درمان این حالت ها نیز روانشناسان می توانند شما را یاری دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره