روانشناسی

اضطراب چیست؟ علائم اضطراب و ۱۰ راهکار درمان آن را بشناسید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اضطراب ، علائم و راهکارهای درمان آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

اضطراب به حالت و احساسی گفته می شود که در آن شخص در موقعیت ترس ، دلشوره ، نگرانی و تشویش قرار می گیرد. شاید شما در زندگی خود بار ها اضطراب را به نوعی تجربه کرده باشید.

اضطراب زمانی نمود پیدا می کند که فرد با یک چالش رو به رو می گردد ، همانند انجام دادن یک کار مهم ، انجام مصاحبه یا سخنرانی در یک جمع. این اختلال درونی ممکن است که تمام اعضای بدن شخص را تحت شعاع خود قرار دهد و فرد مضطرب ، احساس ناخوشایندی را در زندگی فردی و اجتماعی خود داشته باشد. همین موضوع سبب می شود که فرد از نظر روحی با مشکلات عدیده ای مواجه گردد و می توان گفت بارزترین پیامد در بحث اضطراب ، مشکلات روحی روانی آن است.

اضطراب را به عنوان یک اختلال روحی می شناسند اما به صورت ناخودآگاه در جسم و ظاهر فرد هم نمود پیدا می کند. گرچه بروز نشانه های اضطراب در همه افراد یکسان نیست اما به طور کلی پاره ای از این علائم ، وجود اضطراب را تداعی میکند. حال به نشانه های اضطراب از دو جنبه جسمی و روحی می پردازیم.

نشانه های جسمی اضطراب چیست؟

• به طور دائم سر درد و سرگیجه داشتن
• لرزیدن لب و دست ها
• گرفتگی ، کوفتگی و خستگی عضلات
• شنیدن صدای زنگ و وز وز کردن گوش
• بیش از حد عرق کردن
• خشک شدن دهان
• مشکلات پوستی از جمله خارش و جوش
• اختلال در سیستم قلبی- عروقی: افزایش ضربان قلب ، تپش قلب ، بالا یا پایین شدن فشار خون.
• اختلال در سیستم تنفس: تنگی نفس
• اختلال در سیستم کلیوی: تکرر ادرار
• اختلال در عملکرد سیستم تناسلی: کاهش میل جنسی در مردان و زنان ، نامنظمی چرخه قاعدگی.
• اختلال در گفتار و لکنت زبان.
• اختلال در سیستم گوارشی: افزایش یا کاهش اشتها ، آروغ زدن ، اسهال ، استفراغ ، دل پیچه ، کاهش وزن.

نشانه های روحی – روانی اضطراب چیست؟

نشانه های روحی- روانی اضطراب
نشانه های روحی- روانی اضطراب چیست؟

اضطراب به دلیل داشتن جنبه روحی – روانی دارای پاره ای از علائم است که به قرار زیر می باشد:

عدم آرامش: فردی که دچار اضطراب می شود به دلیل لرزش دست و پاها احساس آرامش ندارد.
عدم تمرکز: فرد مضطرب به دلیل نداشتن تمرکز قادر به تصمیم گیری قاطع در برخورد با مسائل را نیستند.
بی خوابی: افراد مضطرب غالبا دیر به خواب می روند و یا گاها تمام شب را بیدار هستند و اگر هم به خواب بروند چندین بار بیدار می شوند و اغلب اوقات را کابوس می بینند. که این اختلال سبب می شود در طول روز بیشتر احساس خستگی و ضعف کنند.
بیش از حد نگران بودن: یکی از مولفه های بارز فرد مضطرب ، نگرانی و تشویش بیش از حد آن ها در برخورد با هر مسئله ای است. این افراد در مورد هر رویدادی هر چند کوچک دچار تشویش و نگرانی می شوند.
احساس ترس: فرد مضطرب همیشه در درون خود احساس ترس و دلهره درباره به وجود آمدن یک اتفاق دارد.
منفی بودن افکار: فرد مضطرب معمولا در باره ی هر موضوعی جنبه منفی آن را در نظر می گیرد و اغلب موارد احساس منفی نسبت به محیط اطراف خود دارد.
احساس افسردگی
تغییر خلق و خو به طور دائم
احساس ضعف ، خستگی ، گیجی و فراموشی

روش های مقابله و کم کردن اضطراب چیست؟

راهکار های مناسب برای مقابله با استرس چیست؟ برای پاسخ دادن به این سوال تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا با استفاده از راهکار هایی که به شما ارائه می دهیم بتوانید بر اضطراب و دلشوره خود غلبه کنید.

۱۰ راه کار کلیدی جهت درمان اضطراب

۱- اضطراب خود را لمس کنید و به هر قیمتی با آن روبه رو شوید

برای رویارویی و مقابله با اضطراب ، باید جسارت و شجاعت به خرج دهید تا بتوانید با افکار منفی و مزاحم که ذهن شما را احاطه کرده اند مقابله کنید. در واقع این گونه می توان گفت که راه مبارزه با اضطراب روبه رو شدن با آن است. باید تلاش کنید که اضطراب خود را کنار بگذارید و افکار ذهن خود را کنترل کنید.

۲- ورزش کنید

انجام حرکات ورزشی
ورزش کنید

سعی کنید ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. بعد از ورزش این حس را دارید که قدری از اضطراب و نگرانی شما کاسته شده است. ورزش کردن و انجام فعالیت فیزیکی ، سطح استرس شما را پایین می آورد و اضطراب شما را کم کرده و یا حتی اثرات آن را خنثی می کند و وجود شما را سرشار از حس خوب ، ذهن متمرکز ، خواب منظم و… می کند.

۳- خود باوری و تقویت اعتماد به نفس

بسیار پیش آمده که خواستار انجام کاری هستید ولی این حس در شما به وجود می آید که این کار بزرگتر از آن است که بتوانید از پس آن برایید و به صورت ناخودآگاه شما را دچار تنش و اضطراب می کند.

بنابراین شما برای کنترل اضطراب ، در ابتدا از کار های ساده شروع کنید و گام های خود را آهسته بردارید و حس اعتماد به نفس و خود باوری را در خود تقویت کنید ، داشتن این حس به شما کمک می کند قدری از اضطراب شما کمتر شود. با تقویت اعتماد به نفس می توانید به این توانایی دست یابید که علت به وقوع پیوستن اضطراب چیست؟

۴- جایگزین کردن افکار مثبت با افکار منفی

اثر یک فکر منفی هزاران بار قوی تر از یک فکر مثبت است. که این فکر منفی ناخواسته شما را به سمت استرس و اضطراب سوق می دهد. شما باید بتوانید بر ذهن و افکار خود تسلط داشته باشید. در مواقع ظهور اضطراب ، سعی کنید که افکار ذهن خود را بنویسید و با خود تمرین و تکرار کنید که افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید.

۵- بیشتر با دوستان خود وقت گذرانی کنید

دقت کرده اید روز هایی را که در جمع دوستان خود هستید و وقت خود را با آن ها سپری می کنید گویا انرژی درونی شما همانند آتشفشان فوران کرده و شور و نشاط شما را چند برابر می کند در این حالت هورمون اکسی توسین که هورمون کاهنده استرس و اضطراب است افزایش می یابد. و سطح اضطراب شما را به پایین ترین حد ممکن می رساند. پس بهتر است هر وقت دچار اضطراب شدید دور هم بودن در کنار دوستان خود را برنامه ریزی کنید.

۶- تکنیک آرام کردن ذهن

تکنیک آرام شدن ذهن
تکنیک آرام کردن ذهن

وقتی شما دچار اضطراب و تشویش هستید قطعا ذهن شما همانند امواج دریا آشفته و پر تلاطم هست که این سبب عدم تمرکز ، عدم تصمیم گیری صحیح و عدم کنترل بر روی افکار شما می شود در چنین مواقعی اگر بتوانید بر ذهن نا آرام خود تسلط داشته باشید به نوعی افسار اضطراب را در دست گرفته اید و می توانید آن را کنترل کنید. می توان از روش هایی مانند مدیتیشن ، تنفس عمیق ، یوگا ، شنیدن یک موسیقی آرام بخش برای آرام کردن ذهن مضطرب بهره جست.

۷- داشتن خواب کافی

زمانی که شما خواب کافی ندارید و یا بنا به دلایلی نتوانسته اید بخوابید قطعا کارایی و عملکرد شما در طی روز کاهش پیدا می کند و سطح انرژی شما افت می کند و همین امر سبب می شود که شما نتوانید کارها و برنامه های خود را به موقع و یا به درستی انجام دهید در نتیجه همین کمبود خواب سبب ایجاد تنش و اضطراب دو چندان می شود. بنابراین سعی کنید که برنامه خواب خود را تنظیم کنید.

۸- داشتن برنامه غذایی مناسب

داشتن تغذیه خوب می تواند به عنوان یک راه کار مناسب در درمان اضطراب باشد. شاید در ذهن شما این سوال شکل گیرد که ارتباط بین تغذیه و اضطراب چیست؟ همان طور که در قسمت بالا ذکر گردید اضطراب علاوه بر ایجاد مشکلات روحی روانی سبب اختلال در عملکرد سیستم بدن از جمله سیستم گوارش می شود به نحوی که اشتهای شما را تحت تاثیر قرار می دهد یا اینکه تمایل به خوردن مواد غذایی خاصی داشته باشید.

در این حالت ممکن است بدن از نظر دریافت مواد مغذی دچار مشکل شود و عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد. بنابراین باید سعی شود در برنامه روزانه بیشتر از غذاهایی استفاده شود که بتواند نیاز های بدن را تامین کند از جمله گروه ویتامین ها مانند ویتامین ب کمپلکس.

تحقیقات نشان داده است که ارتباط مستقیمی بین ویتامین ها و سلامت روحی – روانی افراد وجود دارد و از بروز اضطراب و افسردگی جلوگیری می کند. غلات کربوهیدرات دار باعث ایجاد آرامش در بدن می شود زیرا سبب بالا رفتن سروتونین در بدن می گردد و حس خوب را به مغز تزریق می کند و در واقع به نوعی از بروز استرس و اضطراب جلوگیری می کند.

۹- داشتن هدف و برنامه ریزی در زندگی

ضرورت داشتن هدف در زندگی
داشتن هدف و برنامه ریزی در زندگی

وقتی شما در زندگی خود برنامه و هدفی نداشته باشید خواه یا ناخواه شما را با افکار اضطراب آور رو به رو می کند. بنابراین باید سعی گردد تا حد امکان یک برنامه منظم داشته باشید و کارهایی که مایل به انجام آن ها هستید را لیست کنید با این کار شما به نوعی بر روی اهداف و کارهای خود تمرکز می کنید و سبب می شود که کارهای خود را با پیش آگاهی که از قبل داشته اید به طرز بهتری انجام دهید و از اضطراب شما بکاهد.

۱۰- استراحت و تفریح

سعی کنید روزهایی را برای تفریح و استراحت از کار ها و مشغله های روزانه در نظر داشته باشید. مطالعات نشان می دهد استراحت به کاهش اضطراب کمک می کند و از غرق شدن شما در افکار مزاحم و منفی جلوگیری می کند.

کلام پایانی

در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم اگر ایده آل و مورد دلخواه ما باشد قطعا دچار استرس و اضطراب نمی شویم. اما به هر حال ما انسان هستیم و ممکن است بنا به هر دلیلی دچار اضطراب و استرس شویم. اما در هر حال راه های بسیاری وجود دارد که می تواند در کنترل اضطراب به ما کمک کند.

با استفاده از راهکاری هایی که در بالا ذکر گردید ما می توانیم به این مسئله پی ببریم که منشاء اضطراب چیست و چگونگی می توانیم آن را درمان کنیم. همچنین مرکز مشاوره خانواده رایکو ، به منظور کنترل و ارائه بهترین راهکار جهت درمان اضطراب شدید آماده ارائه مشاوره است. شما می توانید در سراسر کشور با مشاوران این مرکز از طریق مشاوره تلفنی در ارتباط باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اضطراب ، علائم و راهکارهای درمان آن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره