روانشناسی

آموزش بهترین روش های مدیتیشن | چگونه مدیتیشن کنیم 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های مدیتیشن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

در واقع مدیتیشن سفری هوشیار به درون خود است. هدف از انجام مدیتیشن ارتقاء بدن و ذهن است. با ارتقاء بدن و ذهن به سطوح برتر ما می توانیم به درون خودمان وارد شویم و به این ترتیب مقدار زیادی انرژی کیهانی دریافت خواهیم کرد. همچنین با انجام مداوم مدیتیشن علم فردی ما نیز گسترش پیدا خواهد کرد.

به وسیله ی مدیتیشن می توان بر خود کاملاً احاطه پیدا کرد و زمانی که ما بر خودمان احاطه داشته باشیم با دریافت انرژی های فوق‌العاده هستی در هر موضوعی با سرعت ترقی خواهیم کرد و هر چه ما علم بیشتری داشته باشیم معقولانه تر با مسائل برخوردخواهیم کرد و متوجه می شویم که وجود ما تنها شامل بدن و ذهن نمی شود و ما می توانیم موجودی فوق‌العاده باشیم ، البته بسط دادن هوش از مهم ترین هدف های فردی محسوب می‌شود.

چه مکانی برای انجام مدیتیشن مناسب است

اولین موردی که در آموزش مدیتیشن بسیار مهم است مکان مدیتیشن می باشد ، مدیتیشن را باید در مکانی مشخص و آرام انجام داد تا هیچ مزاحمتی برای شخصی که در حال مدیتیشن است به وجود نیاید و هر وسیله ای که ایجاد مزاحمت کند به عنوان مثال گوشی موبایل را باید از فرد دور کرد.

طریقه ی نشستن صحیح و وضعیت بدن در مدیتیشن

دومین مورد در آموزش مدیتیشن طریقه ی درست نشستن است ، در این مورد نظریه های متفاوتی وجود دارد ، البته ممکن است که با نشستن در هر وضعیتی بتوان مدیتیشن کرد ، اما در بهترین حالت باید راحت روی زمین و روی یک بالش ، یا بر روی یک صندلی که دارای تکیه گاه باشد بنشینید. ستون فقرات خود را در حالت صاف نگه دارید ، زانوهای خود را جمع کنید ، انگشتان دست خود را در هم زنجیر کنید ، کمر را صاف کنید و چشم های خود را ببندید و فکرهای منفی را از ذهن خود دور کرده و سعی کنید آرام باشید. وقتی که زانوهای خود را جمع می کنید و انگشتانتان را به هم زنجیر می کنید هاله ای از انرژی اطراف شما را در برمی گیرد و توانایی شما را افزایش می دهد.

آمادگی های قبل از مدیتیشن

آموزش و آمادگی روانی قبل از مدیتیشن

 نکته ی قابل توجه دیگر در آموزش مدیتیشن پخش آهنگی مناسب در هنگام انجام تمرینات است ، گوش دادن به موزیک توسط هدفون گزینه ی خوبی است. این گونه تاثیر مدیتیشن بیشتر شده و شلوغی محیط باعث حواس پرتی نخواهد شد و تمرکز را نیز افزایش داده و حواس پرتی های ذهنی هنگام مدیتیشن را به حداقل می رساند. چشمانتان را بسته و سه بار پشت سرهم نفس عمیق بکشید.

برای مدیتیشن چقدر وقت می گذارید

مورد سوم در آموزش مدیتیشن مدت زمان مدیتیشن است ، روزانه حداقل به مدت پنج دقیقه از وقت خود را به انجام تمرین های مدیتیشن اختصاص دهید. در محیطی آرام قرار بگیرید ، چشم های خود را ببندید و به درون خود سفر کنید ، بدون آن که به چیزی فکر کرده و یا ذهن خود را درگیر موضوعات متفرقه کنید. زیرا زمانی که بدن در حالت آرامش قرار دارد هوش ذهنی به سمت مغز و روح سیر خواهد کرد ، افکار ما در مغز شکل می گیرد و اگر تمایل دارید که روح و فکر خود را تقویت کنید لازم است که سطح تفکر خود را توسعه دهید .

البته لازم به ذکر است مهار کردن ذهن ، فکر نکردن به مسائل مختلف و تمرکز روی حرکات مدیتیشن کار راحتی نیست ولی با تمرین و تمرکز خواهید توانست برای خود خلا فکری ایجاد کنید و در نهایت به نوعی آرامش درونی برسید. در زمان مدیتیشن وقتی افکار مزاحم به سمت شما هجوم می آورند به عقب برگردید و الگوی تنفس خودتان را تصحیح کنید. یک روند طبیعی تنفس را در پیش گرفته و ادامه دهید ، این گونه از میزان این افکار کاسته خواهد شد. در این مرحله نفس های شما کوتاه تر می شود و در نهایت تنفس به کوتاهترین طول رسیده و تبدیل به نوری در وسط دو ابروی شما خواهد شد.

پس ذهن شما از همه ی افکار مزاحم خالی می شود ، این وضعیت را اصطلاحا بدون اندیشه می نامند. در این حالت شما در معرض انرژی هستی قرار گرفته اید که بسته به مقدار بیشتر تمرکز و مدیتیشن شخص انرژی بیشتری را دریافت می کند ، این انرژی به انرژی که در بدن شما وجود دارد می پیوندد و شما را از ابتلاء به هر بیماری مصون خواهد کرد ، شما قادر خواهید بود بدون استفاده از هیچ دارویی سلامت خود را حفظ کنید.

چه وقت هایی مدیتیشن کنیم

مورد چهارم در آموزش مدیتیشن زمان انجام آن است. البته می توان در هر مکان و زمانی مدیتیشن کرد ولی برای گرفتن نتیجه ی مطلوب مدیتیشن باید در یک زمان مشخص در طی روز انجام شود. با رعایت این مورد بعد از بیست و یک روز مدیتیشن کردن ، عادت می کنید که در همان زمان مشخص شده مدیتیشن را انجام دهید. در ابتدا تمرینات را با پنج دقیقه شروع کنید و هر وقت احساس کردید توانایی شما در مورد انجام تمرینات افزایش یافته زمان آن را نیز زیادتر کنید بعد از گذشت مدت زمانی شما می توانید در طول روز چند بار مدیتیشن کنید . هر چه شما بیشتر مدیتیشن کنید انرژی بیشتری کسب کرده و به همان اندازه استرس و اضطراب را از ذهن و بدن خود دور خواهید کرد. انجام مدیتیشن به طور مداوم قدرت ذهن را افزایش می دهد و در برقراری هر چه بهتر ارتباطات فردی و اجتماعی به شما کمک شایانی خواهد کرد.

چگونگی تنفس صحیح در مدیتیشن

حالت صحیح نفس کشیدن در مدیتیشن
حالت صحیح نفس کشیدن در مدیتیشن

پنجمین مورد در آموزش مدیتیشن تنفس به روش صحیح است ، در زمان مدیتیشن ، آرام ، عمیق و با ریتمی منظم نفس بکشید . وقتی در حالت آرامش هستید سعی کنید تنفس خود را تنظیم کرده و با هوشیاری نفس نکشید ، در واقع نباید عمل دم و بازدم شما با هوشیاری صورت بگیرد ، اجازه بدهید تا دم و بازدم شما خود به خود انجام شود و روند طبیعی داشته باشد.

با انجام مدیتیشن شما طریقه ی تنفس صحیح را می آموزید. در مدیتیشن شما می توانید تا حد امکان هوا را از راه بینی به داخل ریه ها هدایت کرده      ، چند ثانیه نگه دارید و بعد از طریق دهان خارج کنید. تصور کنید که همه ی استرس و اضطراب شما همراه بازدمتان از بدن شما خارج می شود.

به دور از هر قضاوتی ببینید

از نکات مهم در آموزش مدیتیشن این است که اگر در هنگام مدیتیشن افکار مزاحم ذهن شما را درگیر می کند امری طبیعی است ، حتی ممکن است شما قضاوت هایی نیز در ذهن خود نسبت به این افکار انحرافی داشته باشید ، در این مواقع سعی کنید بدون فوت وقت کنترل افکار خود را به دست گرفته و روی تنفس تان تمرکز کنید. ممکن است این عمل به نظرتان کمی مشکل باشد ولی پس از مدتی با تمرین های متوالی آسان تر می شود و نهایتا زمانی خواهد رسید که به راحتی بتوانید ذهن و تنفس خود را کنترل کنید.

حرف آخر

مدیتیشن سطح سلامت و نشاط شما و اطرافیانتان را ارتقاء می‌دهد ، ذهن را بشاش کرده و به شما سلامتی را هدیه می دهد. پس برای داشتن زندگی سالم مدیتیشن را در برنامه ی روزانه ی خود بگنجانید. در یک خانواده همه ی افراد می توانند تمرینات مدیتیشن را انجام دهند حتی می توان گفت که بچه ها گزینه های بسیار مناسبی برای مدیتیشن هستند ، ما می توانیم بچه ها را از پنج سالگی به انجام مدیتیشن عادت دهیم. با انجام مداوم مدیتیشن دیگر نیازی به اعمال جراحی و مراجعه به پزشک نخواهید داشت.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های مدیتیشن با مشاوران رایکو تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

تماس از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
پیج مشاوره دریافت مشاوره